Sendinblue vs Mailchimp – E-postmarknadsföring jämfört

sendinblue jämfört med mailchimp jämförelse 2020

I den här recenseartikeln jämför vi Sendinblue vs Mailchimp – två populära plattformar för e-postmarknadsföring och marknadsföringsautomation.

Traditionellt började både Sendinblue och Mailchimp som e-postmarknadsföring verktyg, och utvecklades gradvis till holistisk allt-i-ett-marknadsföring plattformar.

Idag har båda dessa plattformar ett brett utbud av funktioner inklusive marknadsföringsautomation, beteendemålriktning och CRM-funktioner..

Dessutom stöder de också flera kanaler förutom e-post; inklusive digitala annonser, målsidor, SMS-marknadsföring och webbchatt.

För att hjälpa dig få ut det mesta av denna artikel har vi valt de viktigaste funktionerna från Sendinblue och Mailchimp och grupperat dem i sex olika funktionsuppsättningar. Dessutom har vi markerat de viktigaste skillnaderna mellan Sendinblue vs Mailchimp i var och en av dessa uppsättningar.

 1. Hantering av e-postlista: Denna funktionsuppsättning diskuterar varje plattforms listhanteringsfunktioner som segmentering, kontaktprofiler och CRM-funktioner.
 2. Marknadsautomation: Här diskuterar vi automatiserings- och personaliseringsfunktionerna för varje plattform, såsom beteendemålriktning, personalisering och skicka tidsoptimering.
 3. Marknadsföringskanaler: I denna funktionsuppsättning jämför vi kanalerna bortsett från e-postmeddelanden som finns tillgängliga på varje plattform. Exempel inkluderar betalda digitala annonser, SMS-marknadsföring, webbchatt och vykort.
 4. Rapportering, analys och insikter: I det här avsnittet diskuteras de olika rapporteringsalternativen som finns tillgängliga på varje plattform, t.ex. e-postklick / öppna priser, leveransstatistik och publikdemografi. Den belyser också några datadrivna kampanjinsikter och rekommendationer som är exklusiva för Mailchimp.
 5. Ytterligare verktyg: Här diskuterar vi några verktyg som inte är strikt relaterade till e-postmarknadsföring eller marknadsföringsautomation. De inkluderar programvara för social mediahantering, verktyg för innehållshantering och webbplatsbyggare.
 6. Prissättning: Slutligen diskuterar vi prissättningsmönstren för båda plattformarna och delar en rekommendation baserad på användarens krav.

Låt oss börja.

Funktioner för hantering av e-postlistor

Både Sendinblue och Mailchimp erbjuder en fantastisk uppsättning grundläggande och avancerade e-postlisthanteringsfunktioner i deras gratis plan. Med Sendinblue kan du skapa ett nästan obegränsat antal e-postlistor.

mailchimp-publikens instrumentbräda 2020

Mailchimp behandlar e-postlistor annorlunda. De kallas målgrupper. En publik kan ha flera segment och uppträder nästan som en e-postlista. Mailchimp erbjuder emellertid endast 1, 3 och 5 målgrupper Fri, Essentials och Standard planer. De Premie planen har obegränsad publik.

sendinblå publikhantering

En grundläggande skillnad mellan Sendinblue och Mailchimp är att i Sendinblue räknas en kontakt i flera listor bara en gång. Medan Mailchimp räknas räknas en kontakt i flera listor (målgrupper) flera gånger.

Med andra ord, om du har samma kontakt i tre separata e-postlistor räknar Sendinblue den som en och Mailchimp räknar den som tre. Detta vana vara en nackdel för Mailchimp-användare eftersom en enda målgrupp kan ha flera segment.

Publikssegmentering och taggar

När det gäller segmentering erbjuder både Sendinblue och Mailchimp fantastiska segmenteringsfunktioner baserade på listegenskaper och andra kriterier. Till exempel kan du lägga till Anpassade fält Till exempel Telefonnummer eller Första köp till din lista och skapa segmenterade målgrupper baserat på det.

mailchimp-segmenteringsalternativ baserade på kampanjaktivitet

Mailchimp kan segmentera listor baserade på abonnentdata (som plats, e-postklient), kampanjaktivitet (automatiseringsbeteende, e-post öppnas), förutspådd demografi (åldersintervall och kön) och anpassade händelser (app- och webbaktivitet).

sendinblue segmenteringsfunktioner

Sendinblue stöder segmentering baserat på e-postaktivitet och anpassade händelsesdata. Du kan lagra så många kontakter du vill, såväl som ett obegränsat antal händelser och attribut (taggar kommer snart).

Taggar i Mailchimp: Mailchimp erbjuder en ytterligare egendom som heter taggar. Du kan tilldela taggar till dina kontakter och skapa mycket riktade kampanjer med både taggar och anpassade fält.

Taggar är inte tillgängliga i Sendinblue, men du kan enkelt använda en lösning. Du kan skapa ett anpassat fält som heter Tags i din e-postlista och använd egendomen AND när du bygger din publik.

CRM-verktyg

mailchimp crm-folkprofil

Att anta en kundanpassad strategi är en integrerad del av framgången för B2C-affärer. Det är därför AIO-marknadsföringsplattformar som Sendinblue och Mailchimp har inbyggda CRM-funktioner som kontaktprofiler, som är en dedikerad sida för varje enskild kontakt i ditt konto. Du kan ansluta både Sendinblue och Mailchimp till företagets CRM-verktyg för bättre marknadskommunikation.

Avsnitt Översikt

 • Mailchimp behandlar e-postlistor som målgrupper och är begränsade till 1, 3, 5 eller obegränsad målgrupp.
 • Mailchimp tar hänsyn till totalt (icke-unikt) kontaktantal medan Sendinblue anser unikt kontaktantal.
 • Mailchimp erbjuder något bättre segmenteringsalternativ som förutspådd demografi i högre betalda planer.

Marketing Automation

Marknadsautomation som drivs av personliga meddelanden och beteendemålriktning kan göra underverk för ett företag. Både Sendinblue och Mailchimp stöder personalisering via sammanslagningstaggar och avancerad beteendemålriktning. Låt oss ta en titt:

Mailchimp Marketing Automation

mailchimp automatisering

Mailchimps automatiseringsfunktioner kan grupperas i fyra breda kategorier:

 1. Grundläggande automatiseringar: Välkomstmail, databaserad automatisering som födelsedagar eller årsdagar.
 2. RSS-till-e-post automatisering från vilken du kan skapa automatiserade nyhetsbrev från RSS-flöden.
 3. Automatisering av e-handel till exempel övergivna vagnsmeddelanden, produktrekommendationer, beställningsmeddelanden, första köp och engagemangsmeddelanden till både lojala och inaktiva kunder (Observera – detta är endast tillgängligt för prenumeranter, och i vissa fall kan det krävas deras premium transaktionellt tillägg till e-post).
 4. Händelsebaserad automatisering: Du kan skicka webbplatser och appinteraktionsdata (t.ex. Inloggad eller Avslutad nivå) till Mailchimp och skicka automatiserade e-postmeddelanden baserat på användarens beteende.

Sendinblue Marketing Automation

Sendinblue stöder också e-postmarknadsföringsautomationer liknande Mailchimp som välkomstmeddelanden, e-handelsaktivitet, transaktionsaktivitet osv. Men en stor skillnad är att du inte behöver betala extra för att använda den här funktionen i Sendinblue – den har redan inkluderats.

sendinblue marknadsföringsautomationer

Det som skiljer Sendinblue är dess anpassad arbetsflödesbyggare. Sendinblue anpassade arbetsflödesbyggare hjälper dig att skicka e-post till användare som utför en fördefinierad sekvens av aktiviteter. Till exempel kan du skapa ett arbetsflöde där en användare (som finns i din kontaktlista) besöker en SaaS-produktwebbplats, tittar på prissidan och sedan lämnar webbplatsen. I slutet av arbetsflödet skickas ett engagemangsmeddelande (till exempel webinarvideo eller produktdemo) till användaren.

sendinblue Leaderscore-arbetsflöde

Sendinblue stöder också ledning poäng vilket är en metod för att dynamiskt uppdatera kvaliteten på dina leads baserat på deras beteende. Om till exempel en kontakt öppnar ditt välkomstmeddelande kan du tilldela +10 poäng till den kontakten. Om en kontakt gör ett köp tilldelar du +50 poäng eftersom han / hon troligen kommer att köpa igen.

Avsnitt Översikt

 • Mailchimp stöder apphändelser som Sendinblue inte erbjuder.
 • Sendinblue har en anpassad arbetsflödesbyggare och erbjuder blypoäng som Mailchimp inte har.
 • Båda plattformarna tillhandahåller också optimering av sändningstid där e-postmeddelanden levereras till användarens inkorg baserat på när han / hon troligtvis öppnar e-postmeddelandet.

Marknadskanaler

I dagens omnikanalsvärld kan kunder nås via e-post, SMS, Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, push-meddelanden (mobil och webb) och riktade annonser. (Har jag missat något?)

Kundkommunikation är inte längre begränsad till e-post och här är hur Sendinblue och Mailchimp använder.

mailchimpkampanjtyper

I Mailchimp kan du nå dina kunder via:

 • E-post
 • Landningssidor
 • Fysiska vykort
 • Sociala medierannonser på Facebook och Instagram
 • Rikta in annonser på Google, Facebook och Instagram

Lookalike publik: Med Mailchimp kan du också skapa unika målgrupper för sociala annonser och vykortkampanjer. Om du till exempel inte har kundens fysiska adress i filen kommer Mailchimp att korsreferera den profilen med sin databas och posta kortet för dina räkning. Du kan använda lookalike-målgrupper för att skapa mycket riktade kampanjer.

sendinblue kampanjtyper

Som jämförelse ger Sendinblue dig möjlighet att nå dina kunder via:

Sendinblue ger dig en enhetlig instrumentbräda från vilken du kan hantera all kommunikation med dina kunder.

Avsnitt Översikt

 • Sendinblue erbjuder SMS och webbplatschatt som ytterligare marknadsföringskanaler, medan Mailchimp erbjuder fysiska vykort.
 • Mailchimp erbjuder lite bättre annonseringsplattformar och utseende som ser ut.
 • I fall att transaktionella e-postmeddelanden, Sendinblue erbjuder det i samma plan, medan Mailchimp kräver att du köper en extra tjänst som heter Mandrill.

Rapportering, Analytics och insikter

sendinblue kampanjrapport

När det gäller rapportering och analys, erbjuder både Sendinblue och Mailchimp viktiga mätvärden som öppen hastighet via e-post, CTR (klickfrekvens), lista med churn rate (antal avbokningar) och leveransrapporter för att hjälpa dig att mäta kampanjprestanda. Du får också ytterligare information som topplägen, tillväxtkällor och mer i betalda planer.

mailchimp kampanj benchmarking

Mailchimp erbjuder också kampanj benchmarking, som gör att du kan jämföra dina kampanjresultat med branschens riktmärken. Med tanke på Mailchimps breda kundbas är detta en pålitlig datakälla som påpekar om dina kampanjer är överpresterade eller underpresterar.

Om du ansluter din onlinebutik till Mailchimp tilldelas ett attribut som heter Customer Lifetime Value (CLV) till varje kontakt. Du kan använda den här informationen för att skapa mycket målinriktade kampanjer för åter engagemang.

Ytterligare verktyg

Följande är några ytterligare e-postmarknadsföringsfunktioner som kan förbättra kampanjens prestanda och mätnoggrannhet.

 • Officiell plugin: Du kan installera och använda den officiella Sendinblue nyhetsbrev plugin från din WordPress-instrumentpanel. MailChimp erbjuder inte sin egen officiella plugin, så du måste lita på tredjeparts plugin-utvecklare för enkel integration med WordPress.
 • E-postmallar: Båda plattformarna erbjuder förbyggda, konverteringsoptimerade e-postmallar för olika kampanjmål (t.ex. utbilda, informera, glädje, etc.).
 • A / B-test: Sendinblue erbjuder A / B-test i sin betalade plan liksom Mailchimp.

Mailchimp erbjuder också multivariat test i sin Premium-plan (något som Sendinblue inte har).

 • Tredjepartsintegrationer: Mailchimp stöder fler tredjepartsintegrationer än Sendinblue, men de populäraste verktygen / destinationerna stöds av båda plattformarna.

Följande verktyg är inte direkt relaterade till e-postmarknadsföring, men erbjuder mycket fördel om du överväger någon av lösningarna som din go-to-marknadsföringsplattform.

 • Landningssidor: Mailchimp erbjuder det gratis, Sendinblue erbjuder detta i sin betalda plan.
 • Webbplatsbyggare: Erbjuds endast av Mailchimp gratis, inklusive anpassad domänstöd.
 • Social media management: Mailchimp erbjuder gratis verktyg för publicering av sociala medier och schemaläggning (Facebook, Instagram och Twitter) och betald annonshantering i Facebook-annonser och Instagram-annonser.
 • Mailchimp erbjuder också en innehåll studio vilket i huvudsak är ett digitalt kapitalförvaltningsverktyg för din webbplats. I kombination med verktyget för sociala medier blir detta en kraftfull kombination för att hantera din närvaro på sociala medier direkt från din Mailchimp-instrumentbräda..

Sendinblue vs Mailchimp – Prisjämförelse

Nu för den viktigaste aspekten – prissättningsmodeller som erbjuds av de två plattformarna. Här är en snabb sammanfattning:

 • Mailchimp fakturerar du baserat på totalt antal kontakter och den antal skickade e-postmeddelanden.
 • Sendinblue-fakturor du baserat endast på antalet skickade e-postmeddelanden. Du kan ha obegränsade kontakter.

Mailchimp-prisöversikt och analys

prissättning för mailchimp jan 2020

Mailchimps gratis plan är en av de främsta orsakerna till dess framgångsrika framgång. Du får avancerade e-postmarknadsföringsverktyg som enkelstegsautomationer (välkomstmeddelanden, övergivna vagn), beteendemålriktning, segmentering och taggar, gratis e-postmallar, målsidor, webbplatsbyggare med anpassad domänstöd, social media management (organisk publicering och annonser) och innehållsstudio. Du är begränsad till 2 000 kontakter och 10 000 e-postmeddelanden / mån. Du är också begränsad till en enda målgrupp, men kan skapa flera segment.

Mailchimps kontakträkning kontra Price Conundrum

mailchimp standard prissättning baserad prisökning baserat på kontaktantal

Strax efter den fria planen är när saker börjar bli intressanta. Priset som visas på skärmdumpen ovan är för 500 kontakter. Priset ökar när antalet kontakter växer.

Mailchimps standardplan startar till exempel på $ 14,99 / mo för 500 kontakter som är begränsade till 50 000 e-postmeddelanden / mo och $ 189 / mo för 20 000 kontakter som är begränsade till 240 000 e-postmeddelanden per månad.

Som jämförelse är Sendinblue dyraste plan med Allt funktioner, obegränsade kontakter och 300 000 e-postmeddelanden / mån kostar $ 173 / mo.

Här är en översikt över Mailchimps betalda planer:

 1. Mailchimp Essentials: Denna plan innehåller alla tre målgrupper, e-postmallar, stöder A / B-test och anpassat varumärke, tar bort Mailchimp-sidfot och 24 × 7 e-post- och chattstöd. Det totala antalet e-postmeddelanden som skickas per månad är 10 gånger ditt kontaktantal, med 500 000 e-postmeddelanden / mån.
 2. Mailchimp Standard: Denna plan innehåller 5 målgrupper, avancerad publikinsikt inklusive kundlivslängdsvärde (LTV), ominriktning av annonser, anpassade kodade e-postmallar, serier, schemaläggning av sociala medier efter post (som buffert), skicka tidsoptimering, leverans efter tidszon och anpassad flersteg arbetsflöden inklusive händelsebaserad automatisering. Den månatliga e-postöverföringsgränsen är 12 gånger ditt totala kontaktantal, begränsat till 1,2M e-postmeddelanden / mån. Supportalternativ är desamma som Essentials-planen.
 3. Mailchimp Premium: Denna plan inkluderar avancerad segmentering, multivariat testning, obegränsad publik och telefonsupport. Den månatliga e-postöverföringsgränsen är 15 gånger ditt totala kontaktantal, begränsat till 1,2M e-postmeddelande / mån.

Besök deras webbplats för en detaljerad översikt av Mailchimp-funktioner och -planer.

Sendinblue-prisöversikt och analys

sendinblue prissättning jan 2020

Det här avsnittet presenterar en analys av de olika e-postmarknadsföringsplanerna som erbjuds av Sendinblue från och med januari 2020. Jag har försökt att hålla detta avsnitt så kort som möjligt utan att utelämna någon viktig information. Varje plan innehåller den differentierande faktorn från den tidigare planen. Tänk på det som vad du får för de extra pengarna du betalar. Här är en snabb sammanfattning av var och en av de aktuella Sendinblue prisplaner:

 • Sendinblue s Gratis plan låter dig skicka upp till 300 e-postmeddelanden per dag. Du kan komma åt nästan alla e-postmarknadsföringsfunktioner inklusive e-postmallar, webbchatt, marknadsföringsautomation (inklusive workflow builder) och SMS-marknadsföring. Funktionerna som inte ingår är annonser, målsidor och webbchatt.
 • De Lite plan tar bort helt enkelt den dagliga sändningsgränsen och stöder upp till 40 000 e-postmeddelanden varje månad. Inga andra funktioner tillhandahålls.
 • De Viktig plan tar bort Sendinblue-logotypen, visar avancerad rapporteringsstatistik och inkluderar telefonstöd. Återigen tillhandahålls inga andra ytterligare funktioner.
 • De Premium plan inkluderar alla funktioner som Sendinblue har att erbjuda och kan skicka upp till 300 000 e-postmeddelanden per månad. Olåsta funktioner inkluderar annonser, målsidor, A / B-test, optimering av sändningstider och support för flera användare (de första tre inkluderade och $ 12 / ytterligare användare). De supportalternativ som anges i Grundläggande och Premie planerna är desamma.
 • De Företagsplan inkluderar dedikerat support, tillsammans med alla andra funktioner. Du bör också få en volymrabatt om du har ett mycket högt e-postleveranskrav.

Uppackning – vilken plattform du ska välja

Att välja en marknadsföringsplattform beror på användningsfallet och andra stödfaktorer. Följande är två olika användningsfall:

Blogg: Sendinblue skulle vara mer meningsfullt för en blogg eftersom du troligtvis har en stor e-postlista och kan behöva skicka ett stort antal e-postmeddelanden / månad. Sendinblue skulle vara betydligt billigare.

Skaffa Sendinblue

Ironiskt nog är e-postgränsen för Mailchimps gratis plan (10 000 e-postmeddelanden / mån) något högre än Sendinblue gratisplan (9 000 e-postmeddelanden / mån). Men Sendinblue erbjuder obegränsade kontakter i Allt dess planer.

Webbutik: För en onlinebutik är näring och engagemang med din publik nyckeln till framgång. Det är också mindre troligt att du har en mycket hög liststorlek (jämfört med en bloggs nyhetsbrev). I ett sådant fall skulle jag välja Mailchimp eftersom det erbjuder bättre verktyg i sin standardplan, till exempel ommarknadsföring av annonser, kund-LTV och mer.

Men när min butik växer (dvs liststorleken växer) skulle jag dock göra en kostnadsnyttoanalys av Mailchimp vs Sendinblue baserat på min liststorlek, antal e-postmeddelanden per månad och exklusiva plattformsfunktioner som används. Om Sendinblue visar sig vara betydligt billigare, skulle jag byta.


Över dig – vad tycker du om detta jämförande inlägg? Är det något du vill lägga till? Vad är ditt val för en marknadsföringsplattform? Sendinblue eller mailchimp? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me