TranslatePress WordPress Plugin Guide för översättning

TranslatePress WordPress Plugin Guide för översättning

Jag tror att du kommer att hålla med mig när jag säger att det är ingen lätt uppgift att skapa en flerspråkig webbplats. Speciellt för en nybörjare.

Vilket översättningsplugin väljer du? Översätter du din webbplats manuellt eller automatiskt? Anställer du en professionell översättare? Påverkar översättningen av din webbplats dina SEO-ranking?

Alla dessa (och mer) är relevanta frågor att ställa dig själv när det gäller att översätta din WordPress-webbplats.

Det visar sig att du enkelt kan översätta din WordPress-webbplats till mer än 200 språk med hjälp av TranslatePress plugin.

Och i den här guiden visar vi dig exakt hur du installerar och översätter din webbplats med en av de bästa WordPress-översättningsprogrammen från och med 2019.

Läs vidare för att lära dig hur du kan använda TranslatePress WordPress plugin att erbjuda ditt innehåll och produkter till besökare från hela världen utan att sveda.

Vad är TranslatePress?

translatepress wordpress plugin

Innan vi går vilse i den imponerande paketet med funktioner, låt oss först lära oss mer om detta flerspråkiga WordPress-plugin.

Vad är TranslatePress? TranslatePress är ett snyggt WordPress-översättningsplugin som är utformat av samma fantastiska killar som förde dig Cozmoslabs. Den laddas till randen med alla funktioner du behöver för att översätta alla typer av WordPress-webbplatser, inklusive WooCommerce-drivna estores. (ja, du kan till och med översätta WooCommerce-produkter).

TranslatePress är otroligt lätt att använda tack vare ett intuitivt gränssnitt som gör översättningen allt innehåll på din webbplats lika enkelt som A, B, C. Det bästa är att du kan översätta din webbplats i front-end.

Enligt ett hastighetstest för översättning plugin prestanda utförd av Razvan Mocanu, är TranslatePress det snabbaste WordPress-översättningspluginet på webben.

Det är allvarligt goda nyheter om du vill ge supersnabba översättningar till dina läsare. Tänk på att sidhastigheten är en av de viktigaste Google SEO-faktorer.

Om du är ute efter ett WordPress-lokaliseringsplugin är vi övertygade om att du kommer att älska TranslatePress. Huvudpluginet är fri. Du kommer dock att behöva premiumtillägg för att låsa upp hela kraften i flerspråkiga TranslatePress WordPress-plugin. Lyckligtvis för dig har vi våra händer på hela premiumpaketet, så gör dig redo att ha kul.

Med det sagt, låt oss täcka ett par viktiga funktioner för att ge dig en smak av vad du kan förvänta dig när du installerar plugin på din älskade WordPress-webbplats.

TranslatePress nyckelfunktioner

translatepress funktioner

Vad är användningen av ett WordPress-plugin som lovar dig himmel men levererar helvetet när det gäller funktioner? TranslatePress levereras med en fantastisk lista över funktioner som gör att översätta din WordPress-webbplats till en lek.

Vi pratar om funktioner som:

 • Möjlighet att översätta hela sidan, inklusive innehåll från kortkoder, formulär och sidbyggare
 • Du kan översätta dynamiska strängar som läggs till av WordPress, plugins och teman
 • Sömlös integration med Google Translate API, vilket innebär att du kan påskynda översättningsprocessen. Du behöver bara en Google Translate API-nyckel och du är gyllene
 • TranslatePress är GPL och själv värd, vilket innebär att du äger dina översättningar för alltid. Detta innebär också att du kan betjäna dina översatta sidor på ett snabbare sätt eftersom de lagras lokalt och inte på översättningsservrar från tredje part
 • Du kan översätta din webbplats i front-end med ett användarvänligt gränssnitt, vilket gör ditt arbete enkelt
 • 221 språk i skrivande stund, vilket innebär att du är redo att ta över världen utan hicka
 • Plugin är SEO-vänlig, eftersom du kan översätta sidans snigel, SEO-sidtitel, beskrivning samt Twitter och Facebooks sociala grafinfo. Dessutom stöder pluginet Yoast SEO-webbplatskartan
 • TranslatePress fungerar ut ur rutan med WooCommerce, alla WordPress-teman, webbplatsbyggare och anpassade inläggstyper
 • Översättarkonton som tillåter användare att översätta innehåll utan adminåtkomst (lägg till nytt översättarkonto genom att navigera till Användare -> Lägg till nytt och välj Översättare som rollen)
 • Automatisk upptäckt av användarspråk
 • EN Bläddra som funktion som låter dig se din webbplats som dina användare ser den
 • Anpassningsbar språkväxlare
 • Stöd i världsklass

Hur du installerar TranslatePress Plugin

translatepress premiumversion

Vi arbetar med premiumversionen av TranslatePress för den här guiden. Som sådan måste du köpa en licens från Translatepress för att helt njuta av detta inlägg.

De erbjuder tre prispaket nämligen Personlig till 89 dollar per år, Företag som kostar cirka $ 157 / år och Utvecklaren som sätter dig tillbaka $ 225 per år.

Välj ett paket som fungerar för dig. För den här guiden gick vi med Företag för att erbjuda dig hela bilden.

Bortsett från, låt oss installera TranslatePress-plugin och testa översättningsprocessen.

Installera TranslatePress WordPress Plugin

Förresten, du kan installera huvudpluginet från WordPress-plugin-arkiv. Då har du möjlighet att uppgradera till premiumversionen med tillägg vid en senare tidpunkt.

När du har köpt en licens från den officiella webbplatsen får du ett e-postmeddelande med dina nedladdningslänkar.

köpkvitto på translatepress i gmail

Alternativt kan du ladda ner huvudplugin och tillägg (samt visa din licensnyckel) från ditt TranslatePress-konto som visas nedan.

Gå vidare och ladda ner den huvudsakliga plugin ZIP-filen till din dator genom att slå på Plugin-nedladdning som visas ovan. Ladda ner tilläggarna också med hjälp av Addons nedladdning knapp.

Obs! Du måste installera huvudpluginet först och sedan tillägg.

Installera huvudet PlugPress-plugin

Navigera till Plugins> Lägg till nytt, sedan Klicka på Ladda upp plugin som visas nedan.

ladda upp translatepress huvudplugin

Välj huvudplugin-zip (translatepress-multilingual.1.x.x) och klicka på Installera nu -knappen som vi beskriver i bilden nedan.

Vänta tills installationsprocessen är klar och tryck sedan på Aktivera plugin knappen för att få bollen att rulla. Se bild nedan.

aktivera translatepress wordpress plugin

Nu är ditt huvudplugin klart att använda. Navigera till Inställningar> TranslatePress för att komma åt sidan med alternativ som vi markerar nedan.

menyobjektet translatepress

Och här är hur sidan med alternativ för TranslatePress ser ut i skrivande stund.

sidor för översättningsalternativ

Innan du fortsätter vidare måste du aktivera din licens. Bekymma inte någon, processen är enkel.

Till att börja med måste du installera och aktivera en av de betalda tilläggarna för att aktivera Licens på fliken TranslatePress-inställningar.

Gå vidare och installera och aktivera en av de betalda tillägg som du laddade ner tidigare (följ samma process som vi använde tidigare för att installera huvudpluginet).

Eftersom jag har en sak för WordPress SEO installerade jag tillägget SEO Pack. Nu har vår TranslatePress-inställningssida licensfliken som visas nedan.

translatepress licensflik

Låt oss nu aktivera licensen. Navigera till Inställningar> TranslatePress och klicka på Licens flik.

Kopiera / klistra sedan in din licensnyckel från ditt TranslatePress-konto i Licensnyckel fältet och träffa Spara ändringar som visas i följande skärmdump.

translatepress licensaktivering

Klicka sedan på Aktivera licens -knappen som visas som visas nedan.

aktivera translatepress-licensen

Just nu är din licens aktiv och du är redo att rocka festen. Du kan installera och aktivera alla andra tillägg som vi gjorde.

translatepress addons

De ser bra ut – alla dessa tillägg, eller hur? Fortsätt snabbt.

TranslatePress-inställningar

alternativ för translatepress

Med plugin och tillägg installerade och licensen aktiverad är det dags att se alternativen som finns tillgängliga i det här fantastiska plugin-översättningen.

För att komma åt sidan med inställningar / alternativ navigerar du till Inställningar> TranslatePress på din WordPress admin meny som vi gjorde tidigare.

Alternativsidan (aka Allmän tab) är hem för ett par inställningar som hjälper dig att slå marken igång.

På Allmän fliken hittar du ett alternativ att välja:

 • Standardwebbplatsspråk, som är det originalspråk som din webbplats skrev på. För vår guide valde vi engelska (USA).
 • Alla språk du vill göra din webbplats tillgänglig på (Kom ihåg att du har tillgång till 221 språk i skrivande stund).
 • För att visa språk i deras ursprungliga namn. Om du väljer Nej, de kommer att visas på engelska. jag gick med JA.
 • Om du vill tvinga fram anpassade länkar utan språkkodning för att behålla det för närvarande valda språket.
 • Aktivera Google Translate.
 • Lägg till en språkväxlare på din meny eller på vilken sida som helst via kortkod.
 • Metod för språkval för första gången besökare.
 • Och så vidare…

När du väljer dina allmänna alternativ, glöm inte att klicka på Spara ändringar -knappen längst ner på sidan. Med de allmänna alternativen, låt oss översätta din webbplats.

Översätta din webbplats med TranslatePress

translatepress visuell redaktör

Att översätta din webbplats med TranslatePress är lika enkelt som 1, 2, 3. Det blir ännu enklare eftersom du använder den visuella redigeraren som visas på skärmdumpen ovan.

För att översätta din WordPress-webbplats klickar du på Översätt webbplats som visas nedan.

Om du gör det kommer du att omdirigera dig till den visuella editoren TranslatePress i en ny flik. Att använda den visuella redigeraren är saker av fjärde klassare. Det handlar verkligen om att peka och klicka.

TranslatePress Visual Editor

Allt du behöver göra för den visuella översättaren är:

 • Välj det avsnitt du vill översätta
 • Ange översättningen manuellt (automatisk översättning är endast möjlig när du har aktiverat Google Translate API)
 • Slå Spara översättning -knappen längst upp på skärmen

Du håller med om att det är ganska enkelt.

Låt oss översätta vårt exempel som visas nedan från engelska till spanska.

Lägg märke till den markerade språkomkopplaren som jag lagt till i toppmenyn från bilden ovan. Den längst ner på sidan visas automatiskt. Du kan aktivera / inaktivera språkväxlarna från Allmän flik.

Hur man översätter vår provsida?

Tja, jag valde varje avsnitt jag ville översätta (du kan välja alla element på sidan, men jag gick med sidan på sidan för den här guiden), gav översättningen via den vänstra panelen och slog på Spara översättning knapp. Se bilden nedan för steg i ordning.

Ser? Det är så enkelt att översätta din WordPress-webbplats med TranslatePress-plugin. Efter att ha översatt min provsida är det detta jag fick när jag bytte språk till spanska.

Wow! Så lätt ��

För att översätta din webbplats till andra språk följer du samma process. För att översätta webbplatsen automatiskt behöver du Google Translate API. Efter automatisk översättning kan du alltid kontrollera dina resultat för att se till att allt är okej.

Slutsats

Att översätta din WordPress-webbplats med TranslatePress är så enkelt att du inte behöver leta efter en annan lösning. Plugin är enkel att konfigurera och utöka, plus allt du behöver finns på en central alternativsida.

Utöver det gör den visuella redaktören översättningen av din webbplats otroligt enkel, du kommer att le varje gång du behöver översätta din webbplats.

Fortfarande inte såld? TranslatePress ger till och med en detaljerad WordPress översättning plugin jämförelse med gratis- och premiumalternativ. Detta är ett utmärkt sätt att jämföra de viktigaste funktionerna för ett flerspråkigt plugin och se hur TranslatePress jämförs med andra populära lösningar.

Lämnade vi något ute? Har du någonsin använt TranslatePress tidigare? Vilket är ditt favoritprogram för WordPress-översättning? Låt oss veta dina tankar i kommentaravsnittet.

Glad översättning!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me