6 tips för att skydda din WooCommerce-webbplats

6 tips för att skydda din WooCommerce-webbplats

Här är något du redan vet: att hålla din e-handel säker är en viktig del av att driva din online-verksamhet. Om du inte håller säker kundinformation under och efter transaktionen, är det mycket mindre troligt att de kommer att göra affärer med dig igen.

Men teknik, särskilt säkerhetsteknologi, förändras ständigt, vilket kan göra det svårt för företagare att hålla jämna steg.

Lyckligtvis behöver du inte vara en expert för att skydda din webbplats – och dina kunder – om du använder WooCommerce. Det finns enkla steg som är väl värda att ta för alla WooCommerce webbplatsägare.

Även om att säkra din webbplats är en flerstegsprocess, behöver det inte vara överväldigande om du följer våra enkla steg.

1. Använd en värd som gör säkerhetsarbete för dig

Som nämnts ovan finns det människor ute (inte du) vars jobb det är att känna till säkerhetens in-och-ut. Och många av dem arbetar på värdföretag. Det är därför ett enkelt och enkelt sätt att skydda din webbplats är att välja en värd som prioriterar säkerhet.

När du väljer en webbhotell ska du leta efter de som erbjuder:

  • Dagliga säkerhetskopior: dessa hjälper dig att komma tillbaka snabbt online i händelse av en attack.
  • Automatiska uppdateringar: dessa hjälper till att korrigera säkerhetshål så snart de upptäcks, och skyddar dina data.
  • Restaureringstjänster: tillsammans med säkerhetskopior hjälper dessa dig att komma tillbaka online om något går fel.

2. Förhindra brute Force Attacks

Fortfarande det vanligaste sättet att bryta sig på webbplatser, brute force attacker hänvisar till en enkel men ändå effektiv metod för att bara gissa kombinationer för lösenord eller säkerhetsnycklar tills en händer på rätt serie tecken.

Lyckligtvis, eftersom metoden är relativt enkel, finns det relativt enkla sätt du kan förhindra dem.

  • Begränsa inloggningsförsök: Brute Force fungerar bara om skurkarna (eller verkligen deras datorer) kan försöka logga in miljoner och miljoner gånger. Lyckligtvis finns det många WP-plugins där ute som begränsar just dessa försök. För din WooCommerce-webbplats gillar vi: WP-begränsningsinloggningsförsök och Logga in låsning

  • Använd en lösenordshanterare: Lösenordshanterare gillar Lastpass hjälpa till att skapa otroligt svåra lösenord för dig och ange dem sedan automatiskt när du är på rätt webbplats – förutsatt att du känner till huvudlösenordet. Det är ett bra sätt att skapa lösenord som även sofistikerade angripare kommer att ha problem med att spricka.
  • Använd autentisering med två faktorer: Tvåfaktorsautentisering är ett annat smart sätt att skydda din webbplats. Med tvåfaktorautentisering, även om onda har gissat ditt användarnamn och lösenord, måste de fortfarande få tillgång till ett annat lösenord på en annan enhet (vanligtvis finns det på ett SMS som skickas till en personlig cell) för att komma förbi det andra lagret av skydd. Vi är personligen fans av miniOrange’s 2-faktor plugin.

3. Skaffa dig ett SSL-certifikat

Här är saken: om du accepterar kreditkort behöver du ett SSL-certifikat. De krypterar dina kunduppgifter – oftast kreditkortsuppgifter – när människor skickar information via internet.

Om du är förvirrad över SSL, sätter vi ihop en praktisk tvådelad ultimat SSL-checklista som du kan ta en titt på McAfees Ultimate SSL-checklista del 1 och Del 2.

4. Förvara alltid en säkerhetskopia

Se, vi vet att vi just sa att välj en värd som tillhandahåller dagliga säkerhetskopior, och det är allt bra och bra. Men i slutet av dagen har du ingen garanti för att din värd kommer att säkerhetskopiera varje dag åt dig. Endast du kan garantera att du håller säkerhetskopior.

Det är därför du måste hålla dina filer säkerhetskopierade också. Säkerhetskopiera säkerhetskopiorna om du gör det!

Det finns ett stort antal WordPress-backup-plugins som erbjuder detta ovärderlig service (verkligen, skimp inte på det här!)!

5. A.B.U. (Uppdaterar alltid)

Kom ihåg ovan när vi pratade om hur det finns smarta människor vars jobb det är att veta om säkerhet? En annan bra bit av dessa människor arbetar på platser som WordPress, och de kommer ständigt ut med nya WordPress-versioner som har fixat tidigare oupptäckta säkerhetshål.

Och så när du loggar in på WooCommerce och du blir ombedd att uppdatera, kanske du tänker “Ugh, igen?” men verkligen är detta till förmån för dig och ditt företag.

Om din webbhotell har automatisk uppdatering kanske du inte behöver oroa dig för det här. Men om det inte gör det, måste du uppdatera när du blir ombedd.

6. Låt dina kunder veta att de är säkra

Även om det är en sak att skydda dina kunder (och ditt företag), är det en annan sak helt att låta dem få veta att du har fått ryggen.

Varför skulle du vilja göra detta? Eftersom kunder som känner sig säkra är mer benägna att köpa och rekommendera din webbplats till sina vänner, öka din nedre rad och växa ditt företag.

Så vi vill visa upp vår säkerhet med McAfee SÄKER plugin. Det låter besökare veta att din webbplats passerar en extern säkerhetsskanning och gör att de känner sig säkra när de köper från din webbplats.

McAfee SECURE är inte bara ett enkelt sätt att öka din webbplats trovärdighet, men det ger också ett antal andra tjänster för premiummedlemmar inklusive webbplatsrecensioner, diagnostik, sitempas, sökmarkering, shopper ID-skydd och mer.

Slutsats

De flesta av dessa steg är lika enkla som att installera ett plugin på din WooCommerce-webbplats. De kräver inte massor av teknisk kunskap, och det är värt din tid att ta en timme eller så för att få allt detta och sedan fortsätta med det du gör bäst – att sälja.