Förbättra din WordPress-webbplatssäkerhet

Hur du förbättrar din WordPress webbplats säkerhet

Alla vet att att hålla din WordPress-webbplats säker bör vara en högsta prioritet. Men 9 gånger av 10 är det inte. Det finns många sätt att förbättra din WordPress webbplats säkerhet, och många av dem är snabba och enkla att installera. Kanske är det dags att ge din webbplats säkerhet lite uppmärksamhet.

I den här artikeln kommer vi att titta på vikten av webbplatssäkerhet och vad som kan gå fel om du ignorerar det. Vi diskuterar sedan genomförbara uppgifter som du kan implementera, säkerhetsplugins du kan använda och vikten av att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats.

Vikten av säkerhet

Säkerhet är en oerhört viktig fråga för alla webbplatsägare. Skadlig programvara, ofta installerad på en webbplats av hackare som har hittat svagheter och sårbarheter, kan sprida virus och buggar. Dessa kan orsaka otaliga skador på din webbplats och din dator, vilket i hög grad påverkar ditt företag.

Säkerhetsöverträdelser kan bromsa din webbplats och skapa en negativ användarupplevelse. Detta kan skada ditt varumärkes rykte och i slutändan förlora besökare, försäljning och kunder. Och det kan bli mycket värre än så. Malware kan stjäla kundinformation, personlig och ekonomisk information och förstöra din webbplats. Detta kan resultera i en långsiktig intäktsförlust samt att det kostar dig i tid, ansträngning och känslomässigt välbefinnande.

Att genomföra säkerhetsåtgärder bör vara högsta prioritet för alla webbplatsadministratörer. Så vad kan du göra för att förbättra din WordPress webbplats säkerhet och hålla den säker och säker?

Har din webbplats redan komprometterats?

WordPress Seurity Scan

Många människors webbplatser har redan äventyrats och de vet inte ens att det har hänt. Ett bra sätt att se till att din webbplats är säker är att använda en säkerhetscheckare.

WordPress Security Scan är en säkerhetsskanner online som testar din webbplats för sårbarheter. Den grundläggande genomsökningen är gratis, men för en avancerad tjänst måste du uppgradera till en av deras medlemsplaner. Kontroller körs på din applikationssäkerhet, WordPress-säkerhet, värdmiljö och din webbserver. Detta ger dig en klar inblick i din webbplats säkerhet och gör dig medveten om eventuella överträdelser. Sucuri erbjuder också en gratis webbplatscheck som söker efter skadlig programvara, fel och programuppdateringar.

Uppdatera alltid din webbplats

Förbättra din WordPress webbplats säkerhet

Det låter enkelt men ett av de enklaste sätten att förbättra din webbplats säkerhet är att se till att du håller den uppdaterad. Uppdaterade versioner av WordPress, teman och plugins hjälper till att fixa och undvika potentiella säkerhetsbrottpunkter.

Använd den senaste versionen av WordPress

Varje gång en ny version av WordPress släpps förbättras säkerheten och sårbarheterna fixas. Den senaste versionen är den säkraste, så uppdatera så snart den blir tillgänglig.

Bästa praxis för teman och plugins

Genom att hålla ditt tema och plugins uppdaterade är det mindre troligt att din webbplats får skadlig aktivitet. Meddelanden om uppdatering av tema och plugin visas ofta på instrumentpanelen. Om du är någon som ignorerar dessa är det dags att ändra dina sätt.

Om möjligt, håll alltid antalet plugins som du använder på din webbplats till ett minimum. Ju färre plugins, desto mindre potentiella problem. Installera alltid plugins från en ansedd källa och ladda inte ner gratis plugins från obehöriga källor. Att ta bort oanvända teman och plugins kan också förbättra hastigheten och säkerheten på din webbplats.

Säkra din inloggningssida

Förbättra din webbplats säkerhet

Din inloggningssida kan vara extremt sårbar för skadliga attacker om den inte är ordentligt säkrad. Använd alltid ett otäckt användarnamn för att förbättra din WordPress webbplats. Administratör eller ditt eget namn är inte ett säkert val. Ditt lösenord bör också innehålla ett slumpmässigt sortiment av bokstäver, siffror och specialtecken. Det rekommenderas starkt att byta lösenord var 90: e dag.

Börja använda LastPass

Lastpass

Lastpass kommer ihåg alla dina användarnamn och lösenord och håller dem säkra, så du behöver inte göra det. Det kan generera starka lösenord för dig, vilket sparar tid att tänka upp dem själv. Det ger dig också möjlighet att ställa in tvåfaktorautorisation, vilket ger dina kontouppgifter det extra försvaret.

Använd inloggningslåsning

Logga in låsning

Logga in låsning är ett gratis WordPress-plugin som begränsar antalet försök som kan göras för att logga in. Om mer än ett visst antal inloggningsförsök, från samma IP-område, görs inom en viss tid, blockerar plugin-programmet alla ytterligare försök från det sortimentet. Detta hjälper till att upptäcka lösenord för brute force lösenord och ger din webbplats ytterligare ett lager av säkerhet.

Installera ett WordPress-säkerhetsplugin

Ett av de viktigaste sätten att förbättra din WordPress webbplats säkerhet är att installera ett säkerhetsplugin. Det finns många att välja på så låt oss titta på ett par av de bästa.

Allt i ett Säkerhet och brandvägg

Allt i ett WP-säkerhet

Allt i ett Säkerhet och brandvägg är ett gratis och lättanvänt WordPress-plugin som kommer att hålla din webbplats säker och säker. Det minskar risken för attacker genom att implementera de senaste WordPress-säkerhetsrutinerna och teknikerna.

Plugin verkställer användarkonto, inloggning och registreringssäkerhet. Den har brandväggsfunktioner, en säkerhetsskanner och skyddar mot brute force attacker, bland många andra funktioner. Det använder också ett betygssystem som visar hur väl din webbplats är skyddad baserat på de säkerhetsfunktioner du har aktiverat. Ett populärt och kapabelt plugin, All in One Security and Firewall är ett bra val om du letar efter ett gratis plugin för att skydda din webbplats.

Sucuri Security

SECURI

Sucuri Security är en kraftfull premiumlösning som kan rensa upp en hackad webbplats samt erbjuda löpande skydd. Avancerade funktioner tillhandahålls, inklusive kontinuerliga skanningar för skadlig programvara och hackar, borttagning och sanering av skadlig programvara, brandvägg för webbplatsapplikationer och mycket mer. Sucuri Security erbjuder också 24/7 onlinestöd, så oavsett säkerhetshändelsen är ett professionellt svarsteam tillgängligt för att hjälpa till.

Denna lösning är inte billig, med sitt grundpaket som börjar på 199,99 dollar per år. Detta proaktiva och reaktiva tillvägagångssätt för webbplatssäkerhet kommer dock att hålla din webbplats säker, samt ge dig trygghet. Så utan tvekan värt pengarna. Men det finns också en populära gratis Sucuri-plugin tillgängligt från WordPress.org Plugin Directory.

Installera Antivirusskydd för din dator

Norton

Om din dator äventyras kan hackare kunna komma åt din WordPress-webbplats eller hitta dina inloggningsuppgifter från sparade webbläsarlösenord. Därför är antivirusskydd för din dator ett måste.

Norton Antivirus Security programvara skyddar din dator från skadlig programvara, spionprogram, virus och mycket mer. När den installeras körs vanliga automatiska genomsökningar så att du kan gå online med förtroende. Viktigast av allt betyder det att din WordPress-webbplats inte kan skadas via din dator.

Alltid säkerhetskopiering

Vaultpress

Men många säkerhetsstrategier du kanske har implementerat är ingenting 100% pålitligt. Om säkerheten bryts och du förlorar din webbplats och dess data och innehåll, kommer en säkerhetskopia att spara tid, pengar och till och med ditt företag och rykte.

Vaultpress är ett kraftfullt verktyg som erbjuder avancerad säkerhetskopiering och säkerhet för WordPress-webbplatser. Denna funktionsrika tjänst ger dagliga säkerhetskopieringar och skanning av skadlig programvara, bland många andra saker. Viktigast av allt erbjuder den automatiska återställningar, så om din webbplats är hackad kan den snabbt och enkelt återställas.

Om du behöver hjälp måste du läsa vår guide som beskriver hur du säkerhetskopierar din WordPress webiste.

Sista tankar för att förbättra din WordPress webbplats säkerhet

Förutom alla ovanstående råd är det alltid viktigt att använda en ansedd webbhotell. Trots att det är relativt dyrt är WP Engine ett säkert WordPress-fokuserat värdföretag som ger proaktiv säkerhet för att hålla din webbplats säker. Att migrera din WordPress-webbplats till en ny webbhotell är antagligen trevligare än du tror.

Med en topphastighetstjänst för webbhotell och plugins, tips och tricks från den här artikeln implementerad kommer din webbplats att ha en bättre chans än de flesta för att hålla sig säker.

Vilka säkerhetsråd har du för att säkra en WordPress-webbplats? Vänligen dela i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me