Vanliga WordPress-attacker och hur man stoppar dem

Vanliga WordPress-attacker och hur man stoppar dem

WordPress har varit ett av de ledande innehållshanteringssystemen (CMS) i mer än ett decennium. Många av internet största bloggar, liksom massor av små, enskilda webbplatser, körs i WordPress-ramverket för publicering av text, bild och videoinnehåll på webben..

En WordPress-webbplats har både ett front-end och back-end-gränssnitt. Framsidan ger en vy som besökare utanför kommer att se när de laddar webbsidan. Back-end kan nås av administratörer och bidragsgivare som ansvarar för att utarbeta, designa och publicera innehåll.

Som alla andra internetbaserade system är WordPress ett mål för hackingförsök och andra former av cyberbrott. Vilket är vettigt att överväga nu mer än 32% av internet körs på WordPress. I den här artikeln kommer vi att köra igenom några av de vanligaste WordPress-attackerna på programvaran och sedan ge förslag på hur du kan försvara dem och hålla din webbplats säker.

Metoder för vanliga WordPress-attacker

Låt oss först titta på den vanliga attacken som WordPress-webbplatsägare kan stöta på.

1. SQL-injektion

Vanliga WordPress-attacker: SQL-injektion

WordPress CMS-plattformen förlitar sig på ett databasskikt som lagrar metadatainformation såväl som annan administrativ information. Till exempel kommer en typisk SQL-baserad WordPress-databas att innehålla användarinformation, innehållsinformation och webbplatskonfigurationsdata.

När en hacker utför en SQL-injektionsattack använder de en förfrågningsparameter, antingen genom ett inmatningsfält eller en URL, för att köra ett anpassat databaskommando. En “VÄLJ” -fråga gör det möjligt för hackaren att se extra information från databasen, medan en “UPDATE” -fråga gör att de faktiskt kan ändra data.

2011 blev ett nätverkssäkerhetsföretag som heter Barracuda Networks offer för en SQL-injektionsattack. Hackarna körde en serie kommandon över hela Barracuda-webbplatsen och hittade så småningom en sårbar sida som kan användas som en portal till företagets primära databas.

2. Skriptning på flera platser

En skriptattack på flera platser, även känd som XSS, liknar SQL-injektion acceptera att den riktar sig till JavaScript-elementen på en webbsida istället för databasen bakom applikationen. En framgångsrik attack kan leda till att en privat besökares privata information komprometteras.

Med en XSS-attack lägger hackaren JavaScript-kod till en webbplats genom ett kommentarfält eller annan textinmatning, och sedan körs det skadliga skriptet när andra användare besöker sidan. Det falska JavaScript kommer vanligtvis att omdirigera användare till en bedräglig webbplats som kommer att försöka stjäla deras lösenord eller annan identifierande data.

Även populära webbplatser som eBay kan vara mål för XSS-attacker. Tidigare har hackare framgångsrikt lagt till skadlig kod till produktsidor och övertygade kunder att logga in på en falsk webbsida.

3. Kommandoinjektion

Plattformar som WordPress fungerar på tre primära lager: webbservern, applikationsservern och databaseservern. Men var och en av dessa servrar körs på hårdvara med ett specifikt operativsystem, till exempel Microsoft Windows eller open source Linux, och som representerar ett separat potentiellt sårbarhetsområde.

Med en kommandoinjektionsattack kommer en hacker att ange skadlig information i ett textfält eller URL, liknande en SQL-injektion. Skillnaden är att koden kommer att innehålla ett kommando som endast operativsystem känner igen, till exempel “ls” -kommandot. Om den körs kommer detta att visa en lista över alla filer och kataloger på värdservern.

Vissa internetanslutna kameror har visat sig vara särskilt sårbara för attacker av kommandoinjektion. Deras firmware kan på felaktigt sätt exponera systemkonfigurationen för externa användare när ett falskt kommando ges ut.

4. Inklusive fil

Vanliga WordPress Attacks: Filinkludering

Vanliga webbkodningsspråk som PHP och Java gör det möjligt för programmerare att hänvisa till externa filer och skript från deras kod. Kommandot “inkludera” är det generiska namnet för denna typ av aktivitet.

I vissa situationer kan en hacker manipulera en webbplatss URL för att kompromissa med avsnittet “inkludera” i koden och få tillgång till andra delar av applikationsservern. Vissa plug-ins för WordPress-plattformen har visat sig vara sårbara mot filinklusionsattacker. När sådana hacks inträffar kan infiltratorn få tillgång till all data på den primära applikationsservern.

Tips för skydd

Nu när du vet vad du ska vara ute efter är här några enkla sätt att härda din WordPress-säkerhet. Uppenbarligen finns det många fler sätt att säkra din webbplats än som nämns nedan, men det är relativt enkla metoder att börja med som kan ge imponerande avkastning hos hackare som hindras.

1. Använd en säker värd och brandvägg

WordPress-plattformen kan antingen drivas från en lokal server eller hanteras genom en molnhotellmiljö. För att upprätthålla ett säkert system föredras värdalternativet. De bästa WordPress-värdarna på marknaden kommer att erbjuda SSL-kryptering och andra former av säkerhetsskydd.

Vanliga WordPress Attacks: Firewall

När du konfigurerar en värd WordPress-miljö är det viktigt att aktivera en intern brandvägg som skyddar anslutningar mellan din applikationsserver och andra nätverkslager. En brandvägg kontrollerar giltigheten för alla förfrågningar mellan lager för att säkerställa att endast legitima förfrågningar får behandlas.

2. Håll teman och plugins uppdaterade

WordPress-communityn är fylld med tredjepartsutvecklare som ständigt arbetar med nya teman och plugins för att utnyttja kraften i CMS-plattformen. Dessa tillägg kan antingen vara gratis eller betalda. Plugins och teman bör alltid laddas ner direkt från WordPress.org webbplats.

Externa plug-ins och teman kan vara riskabla, eftersom de innehåller kod som kommer att köras på din applikationsserver. Lita bara på tillägg som kommer från en ansedd källa och utvecklare. Dessutom bör du uppdatera plugins och teman regelbundet, eftersom utvecklare kommer att släppa säkerhetsförbättringar.

Inom WordPress administratörskonsol, fliken “Uppdateringar” kan hittas högst upp i menyalistan “Dashboard”.

3. Installera en virusscanner och VPN

Om du kör WordPress i en lokal miljö eller har full serveråtkomst via din värdleverantör måste du vara säker på att ha en robust virusscanner på ditt operativsystem. Gratis verktyg för att skanna din WordPress-webbplats som Virus Total kommer att kontrollera alla resurser för att leta efter sårbarheter.

När du ansluter till din WordPress-miljö från en avlägsen plats bör du alltid använda en VPN-klient (Virtual Private Network), vilket säkerställer att all datakommunikation mellan din lokala dator och servern är helt krypterad.

4. Låsning mot brute Force Attacks

Ett av de mest populära och vanliga WordPress-attackerna har form av så kallade brute force-attacker. Detta är inget annat än ett automatiserat program som en hacker slår sig loss vid “ytterdörren.” Den sitter där och försökte tusentals olika lösenordskombinationer och snubblar över den rätta ofta tillräckligt för att göra det värt.

Den goda nyheten är att det finns ett enkelt sätt att fylla brute force. Den dåliga nyheten är att för många webbplatsägare inte använder rättelsen. Kolla in All in One WP-säkerhet och brandvägg. Det är gratis och låter dig ställa in en hård gräns för inloggningsförsök. Till exempel, efter tre försök låser plugin-enheten webbplatsen mot ytterligare inloggningar av den IP-adressen under en förinställd tidsperiod. Du får också ett e-postmeddelande om att låsningsfunktionen har utlösts.

5. Autentisering med två faktorer

Den här fina metoden att säkra din webbplats förlitar sig på att hacker sannolikt inte kommer att kunna ta kontroll över två av dina enheter samtidigt. Till exempel en dator OCH mobiltelefon. Tvåfaktorautentisering (2FA) förvandlar inloggning på din webbplats till en tvåstegsprocess. Som vanligt loggar du in på vanligt sätt men kommer då att uppmanas att ange en ytterligare kod som skickas till din telefon.

Smart, va? Detta enda steg ökar säkerheten på din webbplats exponentiellt genom att dela inloggningen i olika steg. Kontrollera detta lista över gratis plugins som hjälper dig att skapa 2FA. De hackare som tänkte försöka röra med din webbplats förändrar sig förmodligen redan sinnen.

Slutsats

Det finns inget sådant som en 100% säker webbplats, men det finns många åtgärder du kan vidta för att skydda din webbplats. Att använda en bra brandvägg, att hålla dina teman och plugins uppdaterade och regelbundet köra en virusscanning kan göra en stor skillnad.

Det kan hjälpa till att tänka på webbplatsens säkerhet som en evig iterativ process. Det borde aldrig komma en punkt när du går tillbaka och tycker att det är “komplett” eftersom spelet mellan hackare och webbplatsförsvarare aldrig kommer att sluta, även med officiellt sanktade onlinespelare som kommer in i onlineövervakning affärer. Endast genom att hålla dig själv kunnig om de senaste hoten och hur du stöter bort dem kommer du att kunna upprätthålla cybersäkerhet och online-integritet.

Det är synd att världen måste vara så här men acceptera den och gå vidare. Om du aldrig har gjort det förut, skulle det nu vara en bra tid att hitta några respekterade nyhetswebbplatser för cybersäkerhet. Antingen prenumerera på deras nyhetsbrev eller åtminstone besöka regelbundet. Kom igång genom att köra en Google-sökning (eller den sökmotor du väljer) efter “cybersecurity-nyheter.”

Har du en fråga eller fler tips att lägga till? Lämna en kommentar och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me