Vitala säkerhetstips för WordPress för att öka säkerheten

Vitala säkerhetstips för WordPress för att öka säkerheten

Om du vill skapa en webbplats som kommer att hålla besökarna tillbaka kommer du att behöva spendera en betydande tid och eventuellt pengar till strävan. När allt kommer omkring är det sista du vill se din webbplats kompromitterad eller hackad. Enkelt uttryckt, att säkerställa din webbplats säkerhet bör vara en högsta prioritet – både under dess utveckling och efteråt.

Lyckligtvis gör WordPress jobbet med att säkra din webbplats relativt enkelt. Det finns ett antal enkla steg du kan vidta, tillsammans med en mängd pålitliga plugins som du kan använda som ger mer avancerade säkerhetsfunktioner. Sammantaget kräver det förvånansvärt lite ansträngning att stänga upp din webbplats och du kommer sannolikt att skörda fördelarna på lång sikt.

För att komma igång kommer vi att förklara fem viktiga tips för att skärpa din WordPress-webbplats säkerhet. Låt oss börja med grunderna!

1. Säkerhetskopiera din webbplats regelbundet

UpdraftPlus-pluginet.

Att hålla din webbplats säkerhetskopierad är enkelt med ett plugin som t.ex. UpdraftPlus.

Det är viktigt att börja med att erkänna att oavsett vad du gör för att skydda din webbplats finns det alltid en chans att något kan gå fel. Kort sagt, ingen säkerhetsåtgärd kan ge 100% skydd, så det är viktigt att hålla din webbplats säkerhetskopierad. På det sättet, om katastrofen slår till har du ett sätt att återhämta sig.

Det rekommenderas också att du säkerhetskopierar din webbplats innan du gör några större ändringar, varför vi tar upp detta tips först. De flesta av förslagen nedan innebär installation av plugins och ändring av användarinformation, och du vill skapa en säkerhetskopia innan du implementerar någon av dem.

För att komma igång, kontakta din webbhotell, eftersom de redan kan skapa säkerhetskopior för dig. Om inte – eller för ökad säkerhet – överväga att installera en lämplig säkerhetsplugin. Vi rekommenderar UpdraftPlus för dess användarvänlighet och pålitlighet. Vilken lösning du än väljer, sätt dina säkerhetskopior på webbplatsen i ett vanligt schema och förvara dem någonstans säkert.

2. Håll WordPress ‘kärna, teman och plugins uppdaterade

En plugin som måste uppdateras.

Din instrumentpanel varnar dig när viktiga uppdateringar är tillgängliga.

Liksom med säkerhetskopior är det ett måste att uppdatera din webbplats regelbundet. WordPress är ett främsta mål för hackare med tanke på dess popularitet, och nya säkerhetshot visas ofta. Lyckligtvis tar WordPress dessa hot mycket på allvar genom att släppa och installera automatiskt ofta säkerhetsuppdateringar.

Att välja WordPress som din valbara plattform betyder att du redan börjar på höger fot. Det är dock fortfarande viktigt att se till att varje del av din webbplats är uppdaterad. Stora WordPress-uppdateringar kommer att kräva manuell ingripande, eftersom de ofta gör betydande förändringar – och detsamma gäller för alla installerade plugins och teman. Lyckligtvis är det en enkel process att utföra dessa uppdateringar – kom bara ihåg att säkerhetskopiera din webbplats först!

3. Välj ett “starkt” användarnamn och lösenord

WordPress-lösenordsgeneratorn.

WordPress kan hjälpa dig skapa starka, svåra att hacka lösenord.

När du skapar ett användarnamn och lösenord för att logga in på en viktig tjänst, kommer du att välja svår att gissa referenser. Samma princip gäller för din WordPress-webbplats. Om en person (eller bot) kan få åtkomst till ditt konto kommer de att ha fri regering med avseende på din webbplats och dess data.

Det är också frestande att hålla sig till standarden administration användarnamn, men vi rekommenderar starkt mot det. Det är ju det första hackare kommer att gissa om de vill knäcka ditt lösenord. Gå istället med ett användarnamn som är svårt att förutsäga eller använd en e-postadress istället. Vad gäller ditt lösenord är den enklaste lösningen att använda WordPress inbyggda lösenordgenerator – det kommer att ge dig något både slumpmässigt och säkert.

Om du inte har skapat din WordPress-webbplats ännu, kan du helt enkelt implementera dessa förslag när du utför installationen. Men om du redan har en webbplats och beklagar de referenser du valde, oroa dig inte. Du kan Återställ ditt lösenord och ändra ditt användarnamn när du vill.

4. Begränsa tredjepartsåtkomst till din webbplats

Skärmen för användarroller för WordPress.

Det är viktigt att noggrant överväga de behörigheter du ger andra användare.

Det finns ett informationssäkerhetsbegrepp som kallas “princip om minst privilegium“, Där det sägs att du aldrig ska ge en användare eller ett program mer åtkomst än vad som är nödvändigt. Detta är en grundläggande men avgörande övervägning, eftersom det är det bästa sättet att begränsa potentialen för säkerhetsbrott och missbruk av information.

Det är viktigt att begränsa åtkomst när du har många olika användare som kommer åt din webbplats. Men det spelar en roll även om du är den enda som kör showen, eftersom det också gäller plugin-åtkomst. Lyckligtvis finns det några enkla åtgärder du kan vidta för att begränsa tredjepartsåtkomst:

  • Ge användarna bara behörigheterna de behöver. Till exempel, ge inte administratörsåtkomst för någon som bara behöver skriva inlägg.
  • På samma sätt kan du bara ge plugins och teman åtkomst till din webbplats när du verkligen behöver dem och vara säker på att de är pålitliga och säkra.
  • Ta bort användaråtkomst för dem som inte längre behöver det och ta bort teman och plugins när du har slutat använda dem.
  • Konfigurera dina mapp- och filbehörigheter noggrant.

Plugins och teman är oerhört användbara verktyg, och det kan vara bra att ha ett team som hjälper dig med din webbplats. Se bara till att du i slutändan kontrollerar vem som kan komma åt och använda din webbplats och dess data.

5. Installera ett omfattande säkerhetsplugin

Wordfence Security plugin.

Plugins som Wordfence Security kan ge dig en mängd viktiga funktioner.

Vi har redan nämnt ett par plugins som utför specifika säkerhetsrelaterade uppgifter. Det finns emellertid andra omfattande alternativ som kommer att tillhandahålla de flesta av din webbplats säkerhetsbehov. De kan vara tidsbesparare i realtid, och om du väljer en som är välstödd kommer den att uppdateras regelbundet för att hantera nya hot och oro.

Naturligtvis, när du letar efter ett säkerhetsplugin är det avgörande att välja en som är pålitlig och pålitlig. Leta efter en med utmärkta användarbetyg och positiva recensioner, kolla in hur ofta den uppdateras och överväga hur mycket stöd utvecklaren ger.

Du kan hitta många säkerhetsplugins genom att söka igenom WordPress-plugin-katalog. Om du inte är säker på vad du ska gå med rekommenderar vi dock Wordfence Security. Det är utan tvekan den mest populära WordPress-säkerhetsplugin och erbjuder grundläggande säkerhetsalternativ, en brandvägg och andra blockeringsfunktioner. Det möjliggör även tvåfaktorsautentisering, liksom regelbunden skanning och övervakning av din webbplats, data och trafik.

Om Wordfence inte har allt du letar efter kan du också gå med alternativ som iThemes Security (som också skapar regelbundna säkerhetskopior) och Sucuri Security (som övervakar och loggar allt som händer på din webbplats). Oavsett vilket plugin du väljer, en snabb Google-sökning bör visa upp ett antal tutorials för att komma igång.


Att öka din säkerhet är inte den mest spännande delen av att skapa en WordPress-webbplats, men dess vikt bör inte underskattas. Ju mer tanke och ansträngning du lägger till din webbplats säkerhet, desto mindre troligt är du att stöta på en katastrof. Att ta några grundläggande steg nu för att skydda din webbplats kommer att ge välförtjänt sinnesfrid senare.

Har du några frågor om hur du skyddar din WordPress-webbplats? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me