WordPress Security: Kan Security Ninja hålla din webbplats säker?

Det finns inte många WordPress-användare som inte förstå vikten av säkerhet.

Men denna förståelse leder inte alltid till handling. Allt för ofta, människor tar bara åtgärder för att öka säkerheten på sin WordPress-webbplats efter de har varit offer för ett brott – vid vilken tidpunkt skadan redan har gjorts.

Med det i åtanke välkomnar jag alla plugin som kan göra processen att säkra din WordPress-webbplats mer enkel. Säkerhet Ninja är ett sådant plugin, och i den här artikeln vill jag visa hur du kan använda den för att göra din webbplats mycket säkrare än de flesta.

Vad WordPress-säkerhet betyder för dig

WordPress är ett riktigt fantastiskt innehållshanteringssystem. i alla fall, dess enorma popularitet gör det till ett utmärkt mål för hackare. Alla svagheter som de upptäcker i kärnfilerna kan användas för att potentiellt utnyttja ett häpnadsväckande antal webbplatser. Detta demonstrerades kanske mest ökänt av TimThumb-debakel förra året.

Idag kan du fortfarande hitta massor av WordPress-webbplatser som är sårbara för att utnyttja via föråldrade teman som fortfarande inkluderar säkerhetsbristen TimThumb. Det i sig själv belyser ett av de viktigaste skälen till säkerhetsbrott på WordPress-webbplatser – föråldrad kod.

Faktum är att WordPress-utvecklingsgruppen gör ett bra jobb med att hålla kärnkoden fjädrande. Om du håller uppdaterad WordPress-kärna, teman och plugins och bara använder produkter utvecklade av ansedda utvecklare, har du gjort mer än de flesta för att hålla din webbplats säker.

Om du tar en relativt liten tid för att göra din webbplats säkrare än de allra flesta kommer du inte längre att klassificeras som “låghängande frukt” av hackare. Trots allt, varför ska de bry sig om att hacka din webbplats när det finns så många mer utsatta offer tillgängliga?

Och det är där Security Ninja kommer in. Den belyser de viktigaste stegen du bör vidta för att säkra din WordPress-webbplats och förklarar exakt vad du behöver göra. För någon som vill göra sin WordPress-webbplats säkrare är det den perfekta lösningen.

Använda säkerhetsninja

När du har installerat plugin-programmet kan du komma åt det via länken Verktyg i sidfältet:

Säkerhet Ninja

När du öppnar plugin-enheten första gången måste du köra ett säkerhetstest så att plugin-programmet kan analysera styrkorna och svagheterna som är specifika för din webbplats:

Säkerhet Ninja

Den här processen bör inte ta längre än en minut eller så. När testerna har slutförts, kommer du att presenteras med dess resultat – baserat på 27 olika säkerhetshänsyn.

Här är ett exempel på några testresultat på min blogg:

Säkerhet Ninja

Som ni ser är statusen för varje test markerad. Problemen löper från helt grundläggande (håll dina teman och plugins uppdaterade), till mer avancerade (en kontroll för att se om upgrade.php-filen är tillgänglig via HTTP på standardplatsen).

För varje “dåligt” resultat ska du klicka på knappen “Detaljer, tips och hjälp” till höger. Detta kommer att leda dig till råd som rör den specifika frågan:

Säkerhet Ninja Analys

För att genomföra ändringarna krävs begränsad teknisk kunskap – för det mesta behöver du bara lägga till kodavsnitt i dina funktioner.php-filer, redigera temafiler (vilket du bör göra via ett barntema) eller göra ändringar via FTP. Som WordPress-bloggare är detta enkla uppgifter som du borde kunna utföra ändå.

Det jag älskar med Security Ninja är att den inte försöker göra för mycket. Fokus ligger på att söka efter sårbarheter och presentera lösningar – det innehåller inte en uppblåst röra med säkerhetsfunktioner. Det gör att du kan välja vilka säkerhetsfunktioner du sätter på plats. Och eftersom du gör det via små kodavsnitt och andra liknande subtila förändringar har de säkerhetsförbättringar du gör sannolikt ingen märkbar inverkan på din webbplats laddningstid.

Sammanfattningsvis är Security Ninja som att ha en uppsättning ovärderliga säkerhetsstudier för WordPress, specifika för din webbplats unika svagheter, till hands.

Vilken säkerhet Ninja Kan inte Do

Det är en viktig sak att ta upp när man hanterar någon säkerhetsplugin – Säkerhet Ninja kan inte garantera din webbplats säkerhet. den kan gör din webbplats mycket svårare att hacka, men det finns inget sådant som en impregnerbar webbplats. I teorin kan alla kod som är legitimt tillgängliga från en fjärrplats också hackas från en fjärrplats. I rättvisa mot utvecklarna av Security Ninja går de ut ur deras sätt att göra detta helt klart i en ansvarsfriskrivning inom testskärmen.

Med det sagt, skanna din webbplats med Security Ninja och agera de rekommenderade förbättringarna kommer öka säkerheten på din webbplats med en enorm marginal. Som sådan minskar sannolikheten för att du blir offer för en skadlig attack avsevärt.

Köp säkerhetsninja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me