10 WordPress SEO nasvetov za več prometa na vašem spletnem mestu

SEO pristopi k prinašanju prometa na vaše spletno mesto WordPress

Odločili ste se, da boste odprli blog in ga naredili v pravem spreminjanju iger. Kateri so torej prvi koraki, ki jih boste storili, da boste postali tako priljubljeni in pritegnejo pozornost, kot želite? Izboljšanje vašega bloga s privlačnim dizajnom bo zagotovo pripomoglo k boljši privlačnosti novih strank. Vendar bo to delovalo, ko je oseba že pristala na vaši strani. Toda kako jih lahko spodbudite, da vas dejansko najdejo na spletu in kako njihovo pozornost pritegniti s svojimi podatki? Takrat se začne pravilno SEO optimizacija vašega spletnega vira.

Splet ponuja ogromno različnih vodnikov in vadnic o tem, kako optimizirati svojo vsebino tako, da se med iskanjem uvrsti višje. Toda katero od teh navodil je resnično učinkovito in bo dobro delovalo na vašem spletnem dnevniku WordPress? Odločili smo se, da bomo našteli 10 univerzalnih SEO tehnik, s katerimi bo vaš osebni ali korporativni blog zasijal na spletu, ne glede na to, s katero nišo ste povezani.

1. Odločite se za odziven dizajn

Ali vaš WordPress blog spletnemu občinstvu zagotavlja brezhibno brskanje po vseh sodobnih napravah? Izdelava vašega spletnega dnevnika v celoti zagotavlja, da bo spletnim obiskovalcem ponudil prijeten UX in si zagotovil višjo uvrstitev v rezultatih iskanja.

Odločite se za odziven dizajn

V eni od svojih najnovejših posodobitev algoritma iskanja je Google izjavil, da bodo mobilni prijazni dizajni dobili še večjo uvrstitev pri rezultatih iskanja v mobilnih napravah. Če želite narediti svoje spletno mesto bolj dostopno za spletno skupnost, poskrbite, da bo vaš blog lahko v katerem koli spletnem okolju deloval enako dobro. Googlovi nasveti za mobilnim spletnim mestom vas bo vodil v pravo smer.

2. Naj bo vaša vsebina močna in mogočna

Nikoli se ne bomo naveličali ponavljati, da je vsebina kralj. Na podlagi kakovosti podatkov, ki jih delite na vašem spletnem dnevniku, lahko govorimo o možnih prihodnjih uspehih in povpraševanju po vašem spletnem viru. Ustvarite dragocene podatke, ki ustrezajo temi vašega spletnega vira. Med pisanjem ne pozabite, kdo je vaše ciljno občinstvo in katere vrste objav so najbolj izmenljive in komentirane.

3. Optimizirajte svoje naslove

Ko delate na spletnem dnevniku, bodite posebno pozorni na njegov naslov. Dobro napisan in privlačen naslov je pot do uspeha. Začnite z delovnim naslovom. Naj bo natančen, natančen, a hkrati privlačen in intriganten.

  • Uporabite pojasnila, kot so [intervju], [podcast], [infographic] itd., Da boste lažje postavili jasna pričakovanja. Tako bodo vaši bralci vedeli, kaj točno bodo videli, ko bodo odprli vaše objavo.
  • Naj bo kratek. O najbolj optimalni dolžini naslovov objave ne obstaja pravilo ene velikosti. V največji meri je to odvisno od cilja, ki si ga zasledujete. Če želite, da se naslov vaše objave na spletnem dnevniku pravilno prikaže v rezultatih iskanja, naj bo manj kot 70 znakov. Tako iskalniki ne bodo razrezali dolžine naslova objave.
  • Uporabi številko in statistiko.
  • Objave z navodili že dolgo pridobivajo na priljubljenosti med spletnimi uporabniki.
  • Ne pozabite dodati naslova ključne besede v naslov objave.

4. Naredite trajne povezave kratke in jasne

Stalne povezave in struktura povezav so z vidika iskalnikov pomembni. Medtem ko se mnenja o najbolj optimalni strukturi trajnih povezav razlikujejo, Google jasno navaja, da bi morale biti trajne povezave čim bolj preproste in inteligentne kot človek, tako da lahko iskalniki in iskalci z lahkoto naletijo na želeni del vsebine.

  • Optimalna dolžina trajne povezave mora biti največ 100 znakov.
  • Uporabite ključne besede do potankosti. Ne pretiravajte z njimi.
  • Besede ločite z vezaji in izpustite besede za zaustavitev, kot so ‘in’, ‘ali’, ‘vendar’, ‘pri’ itd..
  • Ne uporabljajte dinamičnih lastnosti (če je mogoče).

5. Dodajte interno povezovanje med svojimi objavami na spletnem dnevniku

Verjetno bodo večino publike, ki doseže vaš spletni vir, sestavljali prvi obiskovalci, ki o temah, ki so bile prej izpostavljene na vašem spletnem mestu, skoraj nič ne vedo. Notranje povezave med objavami lahko izboljšajo navigacijo po razdelilnikih vašega spletnega mesta. Medtem ko dodajate hitre povezave do ustreznih publikacij, predlagate še druge članke, ki bodo občinstvu prav prišli, ko bodo prebrali vašo objavo. Rezultat tega bo povečanje števila uporabnikov in povprečnega časa, ki ga ljudje preživijo na vašem spletnem dnevniku.

6. Optimizirajte imena slikovnih datotek

V Googlu se ne uvrščajo samo besedila, ampak tudi slike. Torej, če želite povečati zavezanost uporabnikov, razmislite o dodajanju dobrega imena tudi slikovnim datotekam. Lahko ste opazili, da Google na svojih straneh z rezultati iskanja razkriva besedila in slike ter razkriva ustrezne slike, ki so dodane telesu bloga. Ko oseba v Googlu klikne na sliko, se preusmeri na stran, na kateri je bila slika objavljena.

Optimizirajte imena slikovnih datotek

Namesto da obdržite privzeta imena datotek, ki jih ustvari digitalni fotoaparat, uporabite opisne besede in stavke v imenu datoteke. Prav tako ne pozabite uporabiti alt oznake in naslovne oznake za vsako sliko. Oglejte si tudi ta vrhunski vodnik za optimizacijo slike za še več oblikovanja slik in nasvetov za SEO.

7. Uporabljajte Social Media

Danes imajo vsi profil na družabnih medijih. Zakaj torej ne bi delili svojih objav na Facebooku, Twitterju ali Google+? Trženje na družbenih medijih je odličen način za ustvarjanje novega prometa. Naj vaši sledilci družbenih medijev spremljajo vaše posodobitve, vendar ne oglašujte samo sebe. Delite članke iz drugih blogov in spletnih mest, v katerih uživate. Ustvarite mešanico promocijske vsebine z izobraževalnimi objavami in zabavnimi podatki. Naj vaš profil na družabnih medijih posluša občinstvo.

8. Zamenjajte povratne povezave

Ne glede na to, s katero panogo je povezano vaše spletno mesto, vedno obstajajo določevalci trendov, na katere se spletna skupnost pogosteje nanaša na neznana imena. Vaša industrija vključuje tudi take, ki postavljajo trend. To so lahko spletna mesta avtoritete ali drugi blogi. Torej, stopite v stik z njimi z namenom izmenjave povezav do strani / tem, ki so primerne tistim, ki jih poudarite na svojem spletnem portalu.

9. Ustvarite zemljevid spletnega mesta

Vaš vir WordPress lahko vsebuje na tone strani. Da bi ga Google lahko indeksiral, mora iskalnik poznati strukturo vašega spletnega mesta. Če ustvarite zemljevid spletnega mesta, lahko to opravilo odlično obvladate.

WordPress vključuje številne vtičnike, ki jih lahko uporabite za pravilno SEO optimizacijo svojih strani. Eden od njih je Google XML Sitemaps. To je brezplačni vtičnik WordPress, ki samodejno ustvari zemljevid spletnega mesta vašega spletnega mesta, tako da Google lahko bolj učinkovito indeksira vaš blog.

10. Uporabite SEO prijazne teme

Na voljo je na tisoče že pripravljenih tem WordPress za bloge, med katerimi lahko izbirate, tako brezplačne kot tudi premium. Hitro in mobilno prijazni so običajno prilagojeni za hitro in brezhibno delovanje v sodobnih iskalnikih. Teme spletnega dnevnika WordPress iz TemplateMonster vam bodo na primer prihranile veliko časa za pravilno optimizacijo vaših strani in vsebine, kar bo povečalo možnosti, da bodo vaši projekti postali bolj vidni na spletu.

S pomočjo zgornjih nasvetov lahko izboljšate vsebino v spletu. Eksperimentirajte z različnimi tehnikami pravilne optimizacije podatkov, vključite občinstvo prek iskalnika in jim omogočite, da dosežejo vaš blog WordPress, da se nikoli ne odpravijo na konkurenčno spletno mesto.


Zaključek:

Seveda to ni vse, to je samo 10 nasvetov. Če želite bolj poglobljen priročnik, si oglejte našo objavo o “Najboljših praksah za WordPress SEO”, ki vsebuje veliko več informacij, s pomočjo katerih boste začeli in izboljšali podatke o svojem spletnem mestu. In če imate še kakšne dodatne nasvete, pustite komentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me