De vanligaste WordPress SEO-misstagen på plats

Vanliga WordPress-fel på webbplatsen

WordPress är ganska bra optimerat för sökmotorer utanför rutan, men det är inte perfekt. Det finns många WordPress SEO-misstag som användare gör. Mer specifikt behöver WordPress en hjälpande hand på två områden:

 1. Ytterligare funktionalitet i form av ett avancerat SEO-plugin som Yoast SEO.
 2. Effektiv tillämpning av SEO-åtgärder på plats.

I sista hand, du ansvarar för hur väl optimerad din webbplats är för sökmotorsresultatsidor (SERP). Om du inte följer grundläggande SEO-grunder kommer några plugins eller widgets du har installerat att vara till liten nytta.

Med det i åtanke har jag skrivit denna lista över de vanligaste WordPress SEO-misstagen, tillsammans med riktlinjer för hur man undviker dem. Först fokuserar vi på misstag specifika för enskilda inlägg och sidor. Sedan på fel som kan ha förgreningar på en hel webbplats. T.ex. vilken typ av problem som kan ha stor inverkan på din webbplats förmåga att rangordna efter relevanta sökord. Om du upptäcker att din webbplats är offer för några av dessa fel kan korrigering av dem göra en dramatisk skillnad i flödet av sökmotortrafik till din WordPress-webbplats.

1. Inte optimera din permalänk

Din permalänk är bra för två saker:

 1. Ge besökare på din webbplats en indikation på vad en sida handlar om
 2. Anger relevans för sökmotorer

Som sådan bör du se till att din permalänkstruktur är korrekt definierad i Inställningar> Permalänk på din backend:

Permalink-inställningar
Som du kan se, permalänk är inställt på inläggets (eller sidans) namn. Detta är det format jag generellt skulle rekommendera. Du kanske vill lägga till datumet i din permalänk om innehållet på din webbplats på något sätt är datumrelevant (t.ex. nyhetsartiklar). Men för de flesta bloggar är det mest meningsfullt att använda postnamnet.

När du har ställt in din permalänkstruktur på rätt sätt kommer du att se till att vart och ett av dina inläggs permalänk är väloptimerade för de specifika sökord som du riktar dig in. Här är till exempel permalänken för det här inlägget:

Post Permalink

Som ni ser, återspeglar det inte bara hela titeln (vilket är vad en permalänk gör som standard i WordPress). Jag har ändrat den för att fokusera på bara de viktigaste nyckelorden i rubriken, vilket kommer att vara användbart för Google när det gäller att tolka relevansen.

2. Inte optimera ditt inläggs SERP-presentation

En av de många anledningarna till att jag anser att Yoast SEO-plugin (som nämns i början av detta inlägg) är så ovärderligt är dess optimeringsalternativ per post och sida. Här är en skärmdump av hur Yoasts inläggsalternativ ser ut:

Yoast SEO Snippet-inställningar

Om du inte optimerar dina inlägg och sidor genom att fylla i fälten ovan, missar du några trick:

 • De Fokus sökord låter dig bedöma hur väl optimerat ditt inlägg / sida som helhet är för det primära sökordet.
 • De SEO-titel låter dig justera din titel tagg (i motsats till rubriken inom själva innehållet) för att vara mer sökmotorvänliga.
 • De Meta Beskrivning låter dig skapa en manuell beskrivning för din sida / inlägg. Detta kommer att visas både på SERP och på andra platser (t.ex. sociala medier). Att skriva manuella beskrivningar kan ha en dramatiskt positiv effekt på klickfrekvenserna.

Se till att varje sida och inlägg på din webbplats redigeras optimalt för visning i SERP.

3. Dålig sammanlänkning

Det finns ett antal fördelar med att länka mellan blogginlägg på din webbplats. Detta kan inkludera saker som lägre avvisningsfrekvens eller ökat användarengagemang. Men för SEO-syften är vi bekymrade över relevans.

Enkelt uttryckt, om Google ser att du länkar till sammanhangsrelevanta sidor på din webbplats, kommer de att förstå din webbplats relevans för ett visst ämne som helhet. Effektiv sammanlänkning kan visa relevansen av en viss sida till ett ämne. Men det är inte allt. Det kan också resultera i en generell ökning av rankningar över ett helt ämne (eftersom din webbplats erkänns som en myndighet).

Nyckeln är att sammanlänka ofta (men bara när det är relevant) och att använda nyckelrika förankringstexter. Istället för ”att lära sig mer, Klicka här“, Skriv” lära dig mer om hundträning”. En plugin som jag hittat extremt användbar för att göra sammanlänkningen snabbare och enklare är Link Whisper. Kolla in vår Link Whisper-granskning om du vill veta mer.

4. Dålig extern länk

Även om det kan verka motsatt, kan du påverka din sökmotorranking positivt genom att regelbundet länkar till relevanta och auktoritativa externa webbplatser. Detta är av två skäl:

 1. Relevansfaktorn som diskuteras i det sammanlänkande avsnittet ovan
 2. Google gillar att se webbplatser hänvisa till andra – på samma sätt som en medicinsk tidskrift citerar andra studier

Enkelt uttryckt, om din webbplats inte länkar till externa webbplatser, tar Google det som ett tecken på att ditt innehåll inte är särskilt värdefullt. Så se till att du regelbundet länkar till relevanta och auktoritativa webbplatser och bloggar i din nisch. Vi anser till exempel Yoast som en myndighet för alla saker som WordPress SEO och de har en bra artikel om varför utgående länkar spelar roll.

5. Dålig bildoptimering

När det gäller vanliga WordPress SEO-misstag är det jag ofta ser dålig bildoptimering. Sökmotorer kan inte se text i bildform, så du måste hålla handen lite när det gäller media. Det är där alt- och titel taggarna kommer in, som visas här i WordPress media uploader:

seo-image-optimering

Det finns en oändlig debatt i SEO-världen om hur viktiga alt- och titel-taggar är respektive. Men snarare än att slösa bort min tid på det lägger jag helt enkelt till text till båda. När det gäller dessa taggar bör du fokusera både på SEO och användbarhet.

För många personer (som synskadade eller mobilanvändare) kanske bilder inte är synliga, i vilket fall de kommer att se alt-texten. Därför bör det vara beskrivande för bilden, samtidigt som man fokuserar på nyckelord som är relevanta för innehållet. Glöm inte att ta med alt- och titeltext på logotyper, taglines och alla navigationsbilder. De är alla användbara för att ge sökmotorer större sammanhang när det gäller webbplatsens ämne. Men det är bara toppen av bilden av ett isberg. Du kan använda den här guiden för hur du optimerar bilder för att lära dig om fler sätt att göra perfekt bild för snabbhet och SEO.

6. Dålig kategorisering / taggning

Detta är en riktig sällskapsdjur – mina sidor som är associerade med ett stort antal kategorier och taggar. Hur ska en sökmotor ge känsla för ett inlägg som är associerat med ett brett utbud av sökord?

Kategorisera och tagga selektivt och specifikt. Du bör ha ett mycket begränsat antal kategorier (vanligtvis mindre än 10, med vissa undantag), och ett begränsat antal taggar (kanske inte mer än 50). Om en kategori tagg bara har använts en handfull gånger är den förmodligen inte värd att existera.

Jag håller saker enkla när det gäller WordPress-inlägg och taxonomier – mindre är mer. På min egen blogg länkar jag varje inlägg till bara en kategori och en handfull mycket relevanta taggar. På det här sättet producerar jag sammanhangsrelevanta taxonomisidor som Google anser vara lämpliga att rangordna.

Välkonstruerade sidor med kategorier och taggar ger sökmotorer en hel del sammanhang. På detta sätt kan de bygga upp en idé om webbplatsens relevans som helhet för ett visst ämne, och de kan också rangordnas på individuell basis. Om du väljer att sätta ihop kvalitetskategori och taggsidor, kom ihåg att se till att de är inställda på att indexeras. För att lära dig mer om bästa praxis när det gäller kategorisering och taggning.

7. Dåligt strukturerade rubriker

HTML-rubriker (t.ex.

tag) förse Google med en hel del sammanhang som hänför sig till webbplatsens relevans. Ord som placeras i rubriktaggarna vägs tyngre än de som finns i huvudinnehållet på din webbplats.

Som sådant är det mycket viktigt att du inkluderar relevanta nyckelord i dessa rubriker när det är möjligt, men det är också viktigt att dina rubriktaggar är strukturerade på rätt sätt. Vissa WordPress-teman följer inte bästa praxis i detta avseende, så du kanske vill kontrollera dina rubriktaggar nu. I korthet:

 • På din hemsida,

  taggen ska vara namnet på din webbplats

 • På alla andra sidor,

  taggen ska vara rubriken (d.v.s. för inlägget / sidan)

På så sätt har din hemsida den bästa chansen att rangordna för din webbplats namn, och andra sidor har den bästa chansen att rangordna för vilket specifikt ämne de behandlar..

dessutom,

och

taggar ska vara gratis att använda som kontextuellt relevanta underrubriker. Vad ditt tema borde inte att göra använder dessa taggar för slösande ändamål (t.ex. för rubriken “rekommenderade inlägg” i en sidofältwidget – som inte hjälper sökmotorerna alls). För mer information om hur du strukturerar rubrikmärken korrekt, kolla in detta djupgående inlägg av Joost de Valk.

8. Instruera sökmotorer för att indexera för mycket

Många människor gör misstaget att anta att Google kommer att genomsöka och indexera hela webbplatsen. Medan Google kan krypa hela din webbplats, ofta kommer inte att indexeras Allt av inlägg och sidor. Och i verkligheten vill du faktiskt inte att Google ska genomsöka allt innehåll på din webbplats – bara de saker som faktiskt är värda att rangordna. Allt annat är överflödigt och har ingen fördel att vara i Googles index. Specifikt innehåller sådana sidor:

 • Oanvänd taksonomi- / arkivsidor (t.ex. taggar, författararkiv, datumbaserade arkiv etc.)
 • Din integritetspolicy
 • Juridiska ansvarsfriskrivningar

Du får idén. Ju “renare” en webbplats du kan presentera för Google, desto bättre. Allt som är irrelevant eller värdelöst för sökare tjänar bara till att utspäda din webbplats relevans. Som sådan bör du se till att alla sådana sidor är inställda på “noindex” – dvs berätta för sökmotorer att inte indexera det. Detta görs enkelt med ett plugin som Yoast SEO, vilket tillåter dig noindex hela taxonomier / arkivtyper.

När pluginet är installerat, gå bara till SEO> Sökutseende. Växla sedan alternativet för “Visa (posttyp) i sökresultaten?” till Nej för varje inläggstyp som du vill noindex. Gå sedan över till taxonomier och Arkiv flikar för att göra samma sak.

Yoast SEO: Standardvärden för innehållstyper

Det här alternativet är också tillgängligt per post eller sidbasis:

Yoast SEO Post Indexering

9. Anger inte en XML-webbplatskarta

En XML-webbplatskarta är inte alls nödvändig. Men att inte tillhandahålla en för sökmotorer är som att ge någon komplicerade vägbeskrivningar till ditt hus muntligt, snarare än din adress. Det är mycket lättare för sökmotorerna om du berättar för dem vad som ska indexeras. På detta sätt vet Google, Bing och andra vad som är viktigast för dina indexerade sidor.

Den största synden med att inte tillhandahålla en XML-webbplatskarta är det faktum att det är så lätt att göra. Om du redan har nämnda Yoast SEO-plugin installerad, gå bara till SEO> Allmänt> Funktioner och växla på XML-webbplatskartfunktionen:

Yoast SEO XML-webbplatskarta

Det är allt som finns åt det. Yoast baserar dina webbplatskartor på de olika alternativen du aktiverar / inaktiverar under Sök Utseende sektion. Plugin kommer nu att hålla en dynamiskt uppdaterad XML-webbplatskarta på din server för sökmotorerna att använda när du genomsöker din webbplats.

10. Fokusera på Meta-nyckelord

Detta är mindre ett misstag och mer ett fullständigt slöseri med tid, eftersom Google beaktar inte metasökord när du rankar webbplatser. Meta-nyckelord har historiskt använts av spammare i en sådan utsträckning att Google nu inte fördelar något värde till dem. Så om du fortfarande använder meta-nyckelord är det dags att stoppa.

11. Duplicerat innehåll (och inte definiera kanoniska webbadresser)

Många kommer att säga att duplikatinnehåll är din värsta fiende. Om Google ser att du publicerar innehåll som är tillgängligt någon annanstans kommer det att släppa heliga helvete på din webbplats tills det inte finns något kvar än något trasslat HTML.

I verkligheten är detta inte nödvändigtvis sant. Google straffar inte (alltid) webbplatser för att använda duplikatinnehåll. I stället, om den ser två webbsidor med i stort sett samma innehåll, kommer det att försöka ta reda på vilken som var den ursprungliga utgivaren. Då kommer den att prioritera den sidan i sökresultaten framför den andra.

Å andra sidan är duplicerat innehåll på samma webbplats inte bra. Även om det inte är ett världsslutande problem, är det helt enkelt rörigt att ha flera instanser av samma innehåll som finns på flera sidor. Att ha tjugo “Bluehost Review” -artiklar hjälper dig inte att rangordna på första sidan. Gör ditt bästa för att kombinera duplicerade bloggartiklar och omdirigera borttagna inlägg / sidor till det mest relevanta (igen, Yoast SEO kommer mycket praktiskt med den inbyggda omdirigeringshanteraren).

Och kanske mycket vanligare än du kanske tror är oavsiktliga duplikatsidor. Din webbplats hemsida kan finnas i båda www och icke-www (dvs. https://yoursite.com/) liksom http och https versioner, som faktiskt är separata sidor. Lösningen är att definiera vad som kallas kanoniska URL: er för var och en av webbplatsens webbplatser.

12. Inte optimerar för hastighet

Din webbplats lasthastighet är av avgörande betydelse. Människor hatar webbplatser som är långsamma att ladda, och det gör Google (och förmodligen andra sökmotorer). Enkelt uttryckt, hastigheten på vilken din webbplats laddas faktiskt kan påverka din ranking.

Som sådant bör du se till att din webbplats laddas i dubbla snabba tid. Det finns gott om guider för hur du kan påskynda WordPress, samt optimerade WordPress-värd och cache-plugins som du kan använda för att hjälpa.

Du kan också dra nytta av populära gratisverktyg för att testa webbplatshastighet som Pingdom och PageSpeed ​​Insights för att bedöma webbplatsens hastighet och flaskhalsar.

13. Inte optimera för sociala medier

Oavsett om du gillar sociala medier eller inte, bör du se till att dina profiler är korrekt inställda och länkade till ditt WordPress via Open Graph och Twitter Cards. Om du inte har gissat än så är Yoast SEO ett snabbt och enkelt sätt att göra detta eftersom sociala inställningar är inbyggda i plugin.

Yoast SEO Sociala inställningar

Det kan verka som en relativt liten sak, men att se till att din webbplats är korrekt länkad till dina sociala medier kommer att säkerställa att dina inlägg är mer “delbara.” Med Yoast kan du dessutom lägga till dina egna anpassade Facebook- och Twitter-metataggar. Detta inkluderar en titel, en beskrivning och en optimerad bild. Återigen kan detta bidra till att förbättra ditt inläggs synlighet och delning.

Yoast SEO Anpassade Facebook- och Twitter-metataggar

Inpackning av vanliga SEO-misstag på plats

SEO kan vara ganska skrämmande – det finns mycket att göra fel. Men baksidan av detta är att om du kan få det mesta höger, har du en stor fördel jämfört med tävlingen. De flesta WordPress SEO-fel du ser ovan är inte raketvetenskap. Plus när du har förstått de grundläggande principerna för SEO kommer du att kunna intuitivt upptäcka när något är bra för din webbplats rankning, och vice versa.

Har du några SEO-tips på plats för WordPress-användare som jag inte har täckt varken i det här inlägget eller det andra? Om så är fallet, vänligen dela med oss ​​i kommentaravsnittet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me