Förenkla din närvaro online med WordPress: Branding och marknadsföring

 1. 1. Förenkla din närvaro online med WordPress: Hosting
 2. 2. Förenkla din närvaro online med WordPress: teman, plugins, produkter och tjänster
 3. 3. Förenkla din närvaro online med WordPress: Etablera ditt företag
 4. 4. Läser för tillfället: Förenkla din närvaro online med WordPress: Branding och marknadsföring

Varje företag behöver mycket vård och energi för att ge positiva ekonomiska och professionella resultat. Innan du börjar använda målar och penslar ska du ta reda på vad du står för och vad du representerar, vad ditt uppdrag är och hur du ska göra världen till en bättre plats. Dessa kommer att vara trådarna som gör ut tyget i ditt företag. Processen med självförverkligande slutar aldrig, din WordPress-webbplats kommer att växa, du kommer att få mer dragkraft, fler läsare och dina varumärkes- och marknadsföringsinsatser kommer att förändras.

Bli vän med ditt varumärke

Innan du låter världen se dina färger kanske du vill testa ditt varumärke och ditt företag och testa en testversion. Under den perioden bör du fråga dig själv: “Vad är det jag vill stå för?” Och prata också med dina vänner och familj om dina funktioner i ditt märke, logotyp och affärsplan.

Allt är marknadsföring; din produkt, ditt innehåll, ditt affärsmanifest, ditt varumärke, din kvalitet på arbetet, kundsupport som du tillhandahåller …

Från en sådan blandad grupp testare kan du dra slutsatser om den framtida kursen du bör ta i processen med ytterligare visuellt varumärke. När du har analyserat kommentarerna har du fler verktyg att arbeta med. Se kommentarer som en feedback du får för allt du skapar och vara tacksam för att ha riktlinjerna för att förbättra.

Online-närvaro genom branding

Branding är också din företagskultur och din idé om att bidra till världen. En tagline du väljer är något som alltid kommer att följa din produkt och ditt varumärke under hela din karriär. Det bör vara kortfattat och fängslande. Om du skriver en blogg, och du borde, bör taglinjen ange den största fördelen med att läsa den.

Att använda originalt varumärke betyder att starta en konsekvent och kreativ design som kommer att fungera som en lobby innan din målgrupp kommer in i ditt kreativa arbete. När instinktet i dina tarmar säger att du har rätt sak, kommer du att bli vän med ditt varumärke och vara redo för andra faser för att stärka ditt WordPress-företag.

Att nå målgrupp genom sociala kanaler

WordPress är en utmärkt plattform för att lansera dina produkter eller tjänster. För att släppa ut ditt arbete måste du investera i kommunikation. Om dina produkter är avsedda för internetmarknaden kommer du säkert att kommunicera mestadels på nätet, men även om de inte är det, har allt som dokumenteras online en fest för sökmotorer och människor som vill veta mer om vad du handlar om och hur de kan dra nytta av att göra affärer med dig.

Sociala medier är något som varje företag bör pröva. Det är den mest mitten av gatan strategin för att locka besökare till din webbplats, men det fungerar vanligtvis om du är dedikerad. Jag föreslår att du fokuserar på Facebook, Twitter, Google Plus och Instagram och se vilken som ger dig mest trafik och följa den.

Online-målgrupper har blivit ganska olika och du bör veta vilken typ av människor att adressera. Att fokusera på bara en av de vanligaste sociala mediekanalerna skulle räcka. Om du till exempel startar en ny modewebb för e-handel vill du förmodligen fokusera på bilder för dina sociala medier, så använd Instagram-verktyg att optimera och planera dina inlägg kan verkligen hjälpa till med din online-närvaro.

Låt sökmotorerna veta om dig

Online-närvaro genom SEO

När du står vid en övergångsställe, uppmärksamma du på vissa kvalitets- eller attraktiva bilar som passerar och andra inte uppmärksammar alls. Samma process händer i webbtrafiken. Vissa webbplatser finns i totalt mörker och ingen vet om dem, medan andra webbplatser och bloggar lockar många besökare som ofta blir prenumeranter eller vanliga följare.

Bloggar och webbplatser är under ständig övervakning av sökmotorer. För att få ditt WordPress-företag märkt av dem måste du följa några regler.

 • Sidorna på din webbplats måste vara synliga för sökmotorer så att ditt innehåll kommer att existera i deras index
 • Sökmotorer granska dina sidor med många olika algoritmer, anteckna vad dessa sidor handlar om och betygsätta dem, så du måste sträva efter högkvalitativt innehåll

När din webbplats är indexerad kan innehållet vara tillgängligt genom att söka efter det med hjälp av sökmotorerna. Det är därför du behöver textinnehåll. För oss, människor, är en bild värd tusen ord, men inte så för sökmotorer.

För att göra din webbplats mer SEO-vänlig måste du anpassa din titeltagg till sökmotorerna. Titeltaggen är ett mycket viktigt inslag, eftersom det kommer att visas på resultatsidorna och på så sätt antingen locka till eller skjuta ut potentiella besökare.

Om du publicerar bilder på din webbplats måste du också beskriva dem med hjälp av alt-taggarna. Den här taggen ger en kort förklaring om varje foto. Genom att göra det kommer fotona att indexeras och identifieras av sökmotorer. Förutom detta kan människor som har problem med hörsel också höra vad som finns på dessa bilder med hjälp av skärmläsare.

Metabeskrivningen av din webbplats eller blogg är en mycket viktig funktion som är synlig på resultatsidorna och är direkt involverad i din klickfrekvens. Om det finns nyckelord som är relevanta för sökfrågor, kommer det att locka människor till ditt arbete och leda till en högre konverteringsfrekvens.

Det finns några vanliga SEO-misstag som du bör försöka undvika, så använd ett par minuter på att gå igenom dessa och se till att din webbplats är korrekt indexerad.

Nyckelfraser för SEO

Online-närvaro genom sökord

Om du vill få information om de nyckelord som människor oftast skriver in i sökmotorerna för att komma till ditt innehåll skulle det vara en bra lösning att använda Google Analytics-mätvärden. Det är du inte säker på hur du börjar och sedan kassera gratis Google Analytics för WordPress plugin av Yoast

När du har gjort det kan du se nyckelfraser, tid på specifika sidor, klick, återkommande besökare och allt annat som visar vilka delar av din webbplats som fungerar och vilka inte. Du kan också skapa en strategi för innehållsmarknadsföring, baserat på det innehåll som bäst fungerar.

Det gör det också möjligt för dig att gå igenom allt innehåll på dina webbsidor och notera de mest relevanta fraser och ord som kan vara användbara för din publik och framtida innehållsskapande.

Utöver det kan du använda Google AdWords sökordsverktyg för att avgöra vilka nyckelord som är mest relevanta för ditt innehåll och de personer som letar efter det. Det här verktyget gör en grundlig sökning och hittar de bästa sökordsvalen. Här på WPExplorer har vi en bra guide för sökordsundersökningar, så kolla in den.

SEO-sammanhanget förändras ständigt, men du bör inte spendera för mycket tid eller ansträngning för att följa dessa förändringar för att hålla dig på rätt spår med trender.

Bästa praxis för marknadsföring

Det finns två typer av SEO-ansträngningar:

 • På sidan – sker just där inom din domän, genom att producera och optimera ditt innehåll
 • Off-sida – externt, utanför din domän genom länkbyggnad och gästblogging

Online-närvaro genom bästa praxis för marknadsföring

Bästa praxis för marknadsföring är vad som kommer att betala sig på lång sikt, så det är viktigt att göra allt från början. Du vill inte spendera tid på att korrigera Google-algoritmeffekter på din webbplats. Följ alltid WordPress SEO bästa praxis.

Det finns en allmän sanning om SEO – ingenting kan kompensera för brist på innehåll.

Om du vill att ditt onlinearbete och närvaro ska uppskattas och följas, investera all din kunskap och färdigheter i innehållet. SEO kommer bara som hjälp för innehållet av utmärkt kvalitet för att hitta vägen till läsare, följare, leads och i slutändan betalande kunder .

Webbanvändbarhet och SEO

Din webbplats genomsöks av motorer, men den är skapad för människor. Tänk alltid på människorna när du bestämmer dig för att genomföra en förändring.

Din WordPress-webbplats ska:

 • vara lätt att navigera (att implementera klibbig rubrik är en bra funktion)
 • har inlägg och sidor optimerade för ett sökord / ämne
 • har minst 400-ordarsidor och mer än 600-ordsartiklar med unikt innehåll av hög kvalitet (bilder, videor och annat visuellt innehåll)

Om sökmotorer kan genomsöka din webbplats utan problem, kommer människor också. Gör din informationsarkitektur så platt som du kan, utan onödiga underkataloger och kategorier. Ju mindre röran du har, desto bättre. Enkel navigering och trevlig läsupplevelse är det som ger den glada surfupplevelsen, för att inte tala om återkommande besökare och kunder.

Sammanfatta

Varumärke och marknadsföring drar sin kraft från dina idéer. Dina idéer ger material för kvalitetsinnehåll och produkter. WordPress används av individer, företag, kända bloggare och det ger också en chans för många ambitiösa och kunniga människor att lansera sina idéer och få uppskattning och ekonomisk tillfredsställelse för deras arbete.

Lita inte enbart på logotyp, namn, marknadsföring och SEO, utan utveckla dig själv och ditt varumärke genom att visa upp och dela din expertis, passion och idéer genom fantastiskt innehåll, produkter och tjänster. Om du tror att vi har missat något lämnar du dina tips nedan. Vi skulle älska att höra från dig!