Hur du håller din WordPress-webbplats från Googles svartlista

Hur du håller din WordPress-webbplats från Googles svartlista

Ser du plötsligt ett dopp i trafiken till din webbplats? Konstiga reklam för skuggiga produkter som blinkar på dina sidor? Om du nickar överens, är det möjligt att dina webbsidor saknas från Googles index. För att uttrycka det enkelt, kan Google kanske svartlista din webbplats, eftersom den anser att den är osäker för besökare. För att förhindra att detta händer med din webbplats är det viktigt att veta hur du håller din webbplats från Googles svarta lista.

Vad är Googles svartlista?

Sökmotorer som Bing, Norton Safe Web, McAfee SiteAdvisor etc. strävar efter att erbjuda användare den bästa sökupplevelsen som möjligt, och Google är inte annorlunda. Google letar ständigt efter skadligt innehåll på webbplatser som kan skada besökare. Det karantänerar sedan dessa webbplatser.

Medan Google inte publicerar någon officiell svartlista, söker den kontinuerligt på internet för potentiella hot. Därefter av-indexeras dessa osäkra webbplatser för att skydda besökare. Webbmästare måste vara mycket uppmärksamma på detta eftersom det kan leda till stora trafikförluster.

Google misstänker att dessa webbplatser injicerar skadlig kod för att tyst installera program som drar nytta av programvarufel i din dator. Dessa program kan sedan skicka ut skräppostmeddelanden och till och med förstöra en besökares dator eller sakta ner den. De kan också stjäla dina besökares personliga information som lösenord eller kreditkortsinformation.

I många fall är en svartlista en bra sak eftersom den skyddar ovariga besökare. Faktum är att en potentiell köpare av en webbplats bör kontrollera om webbplatsen finns på svartlistan som en del av due diligence-processen.

Vad som gör att Google anser att en webbplats är osäker?

Google tar hänsyn till många aspekter innan du tar din webbplats ur besökarnas räckvidd. Ibland sker detta på grund av algoritmiska förändringar, men oftare kan det bero på säkerhet eller andra problem som behöver fixas:

  • Malware eller virus i dina värdservrar eller på din dator eller nätverk.
  • Innehåll av låg kvalitet eller pornografiskt innehåll eller skräp, kontroversiellt / olagligt innehåll, innehåll som inte är originalt eller kränker någon upphovsrätt.
  • Värd för phishing eller scam-sidor.
  • Omdirigerar till andra webbsidor.
  • Skapa bakdörrar, skicka tillbaka länkar, köpa eller sälja länkar.
 • Länk till skräppost och skadliga sidor.
 • Oren SEO-praxis som maskering av sökord eller överoptimering av sökord.

Dessa aspekter kan utlösa påföljder från Google, inklusive borttagning från Googles sökindex.

Vad händer om din webbplats är svartlistad?

Den mest dramatiska effekten av att läggas på Googles svartlista är minskningen av antalet besökare. Förutom allvarlig intäktsförlust kan webbplatsens rykte och trovärdighet också slå.

Google börjar blinka varningsskyltar för att skrämma bort besökare från din webbplats. Och när du väl är på svartlistan kan det vara en lång väg till återhämtning.

15 tecken på att din webbplats är svartlistad av Google

Ibland meddelar Google webbansvariga om att avindexera webbplatsen. Men du kan också se upp för dessa tecken.

 1. Varningsmeddelanden som ‘Den här webbplatsen kan vara hackad‘Eller’Den här webbplatsen kan skada din dator. Vill du fortsätta? ‘ börja blinka.
 2. Google varnar besökare för att din webbplats är möjligen komprometterad eller potentiellt osäker.
 3. Din webbplats laddar en tom sida eller din hemsida omdirigerar till en annan URL.
 4. Att söka på din webbplats på Google returnerar konstiga sidor eller annonser.
 5. SEO-skräppostlänkar och omdirigeringar i SERP: er.
 6. Konstiga sökordssökningar efter skuggiga läkemedelsprodukter landar på din sida.
 7. Dina e-postmeddelanden börjar studsa.
 8. Okända popup-fönster börjar blinka, skräppostinnehåll eller konstiga annonser visas på din webbplats.
 9. Din webbläsare laddar konstigt innehåll från externa källor.
 10. Du märker konstiga kodfragment i sidhuvudet eller sidfoten på din webbplats när du klickar på Ctrl + U.
 11. Din webbplats bromsar synligt.
 12. Bandbreddanvändningen ökar.
 13. Trafiken till din webbplats minskar med dagen.
 14. Ditt Google Webmaster Tools-konto får varningar om skadlig kod på din webbplats.
 15. Din webbplats visas inte längre på Googles index.

Hur du kontrollerar om din WordPress-webbplats finns på Googles svartlista

Det är mycket möjligt att din webbplats har tagits bort från indexet av sökmotorer utan att du ens veta om den. Även om skyltarna ovan kan indikera svartlista, finns det några specifika kontroller som du kan utföra för att verifiera detsamma:

Gör en manuell kontroll

Skriv in din webbplatsadress i Googles sökfält. Om din webbplats inte dyker upp, och detta inte var fallet tidigare, är chansen stor att webbplatsen har avindexerats av Google. Naturligtvis fungerar detta inte för en ny webbplats, eftersom den kanske ännu inte indexeras av sökmotorer.

Gratis onlineverktyg

Online-skannverktyg erbjuder en snabb kontroll för att ta reda på om din webbplats har blivit straffad av Google. Besök IsMyWebsitePenalized och klistra in din webbadress. Detta verktyg är en gratis tjänst som är användbar för webbansvariga och SEO-proffs.

Googles svartlista: IsMyWebsitePenalized

Verktyget skannar din webbplats och berättar om straffstatus. Resultaten är ganska exakta. Det är viktigt att notera att parkerade domäner, omdirigerade domäner eller nya webbplatser kommer att återspegla en straffad status.

Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck

Ett annat effektivt verktyg som du kan använda är Sucuri SiteCheck scanner. Det kan upptäcka skadlig programvara och ett antal säkerhetsproblem, inklusive svartlista på din webbplats. Dessutom rekommenderar skannern metoder för att lösa problemet.

Googles verktyg för webbansvariga

Men överlägset skulle det bästa sättet att göra det vara att använda Googles verktyg för webbansvariga för att kontrollera säkerhetsbrister på din webbplats.

Googles svartlista: Google-sökkonsol

Säkerhetsfrågorna i Googles webbansvariga verktyg visar en mängd användbar information om din webbplats, inklusive länkar till din webbplats, dina sökfrågor, webbplatshälsa och 404-fel.

Tips för att hålla din webbplats av Googles svartlista

Att reparera skadorna som orsakas av avindexering är en långsiktig process. Därför är det klokare (och lättare) att anta vissa förebyggande åtgärder. Här är en handfull saker du kan göra för att stanna kvar på Googles goda sida:

 • Installera en brandvägg och kör antivirusprogramvara regelbundet.
 • Rengör din webbplats och ta bort skadligt innehåll.
 • Undvik att länka till skräppostwebbplatser, samt köpa eller sälja länkar.
 • Säkerställ originalinnehåll utan fyllning av nyckelord.
 • Välj ditt värdpaket noggrant.
 • Uppdatera din WordPress regelbundet, använd pålitliga teman och plugins.
 • Ändra ditt användarnamn och lösenord regelbundet, skydda dina inloggningssidor.
 • Säkra wp-config.php-filen såväl som .htaccess-filen.
 • Du måste känna till Googles villkor och följa upp algoritmförändringarna.

Kom ihåg att dessa inte är en garanti (eftersom vi inte vet vad exakt du gör på din webbplats), men de är alla goda rutiner att följa för att hålla din webbplats vitlistad.

Slutsats

Som du ser har det enorma negativa konsekvenser att bli svartlistad av Google som tar tid att återhämta sig efter. Det är en bra idé att skapa ett konto med Googles webbansvariga verktyg för att regelbundet kontrollera din webbplats. Du kan också hänvisa till vårt tidigare inlägg om återhämtning från en hackad webbplats.

När du är medveten om att du inte längre är med i indexet kan ditt första steg vara att ta din webbplats offline som en skadekontrollåtgärd. Meddela din värd och inaktivera webbplatsen. Om du kan logga in, notera vad du ser och förmedla det till dina webbhotellleverantörer.

Slå upp Googles anmärkning om att upprätthålla en ren webbplats, och vid behov, ta professionell hjälp för att rengöra din webbplats. När du är klar, meddela Google genom att begära en granskning. Google börjar sedan genomsöka din webbplats igen och indexera dina webbsidor igen. Det kommer att ta tid, men du kan återhämta dig.

Har du några användbara tips att lägga till? Eller frågor om bästa praxis för att underhålla din WordPress-webbplats? Lämna en kommentar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me