Hur man använder popup-fönster utan att skada SEO

Hur man använder popup-fönster utan att skada SEO

Låt oss få en sak ur vägen. Pop-ups kan vara mycket irriterande för läsarna, men de är en favorit hos webbansvariga. De är bra för konverteringar och det finns verkligen inget som önskar pop-ups. Den verkliga utmaningen ligger i att visa popup-fönster på ett sätt som är mest effektivt för konverteringar och samtidigt inte påträngande för läsarna. Låt oss i det här inlägget undersöka hur du använder popup-fönster säkert utan att skada SEO på din webbplats.

Varför du ska använda popup-fönster

Pop-ups är fantastiska verktyg för att fånga läsarnas uppmärksamhet och rikta den till specifika områden eller innehåll på din webbplats. De kan övertyga en kund att köpa en produkt, betala för en tjänst, anmäla sig till ett nyhetsbrev, förnya ett prenumeration och mer. EN studie av SumoMe fann att popup-fönster i allmänhet har en konverteringsgrad på 3,09%. Denna siffra kan gå så högt som 9,28 när det gäller topppresterande popup-fönster.

Pop-up-konverteringsfrekvens

Källa: SumoMe.com

Du kan också använda popup-fönster för att rikta besökare till valfri knapp för att göra tillkännagivanden och tillhandahålla information.

Hur man utformar en popup som konverterar

I studien ovan kanske du har märkt att inte alla popup-fönster är lika effektiva vid konvertering. Konverteringsfrekvenserna ökar avsevärt för pop-ups med högsta prestanda. Så låt oss ta oss tid att förstå vad som går ut på att skapa en fantastisk pop-up. Här är 8 aspekter av en bra pop-up:

 1. En fängslande och relevant rubrik som förmedlar direkt vad pop-up handlar om (Prenumerera! Black Friday Sale! etc).
 2. En tydlig beskrivning som inte gör att läsarna gissar är viktigt. Du bör avslöja vad din popup är avsedd för inte bara för att den kan betraktas som bedräglig reklam (som FTC tillåter inte) men också för att det ser spammy ut – folk vill veta vad de klickar på. Skulle du klicka på en popup som just sade GRATIS utan andra detaljer? Antagligen inte.
 3. Visuella intryck är också nyckeln. Använd färger, bilder och teckensnitt som sticker ut bara var försiktig så att du inte går överbord. Galen grafik eller daterade stilar kan få en optin att se ut som skräppost, så ha aktuella designtrender såväl som utseendet på din egen webbplats i åtanke när du skapar din popup.
 4. Pop-up måste vara relevant till sammanhanget för webbsidan som den visas på. Du måste först använda sidan för att bygga värde och sedan använda det värdet för att skapa intresse för popup-fönstret. Till exempel på en bloggsida kan du be läsarna Prenumerera på bloggen medan du är i din butik kan du be dem göra det Prenumerera på erbjudanden.
 5. Tillsammans med relevansen bör din popup placeras i en plats det låter vettigt. De flesta läsare tänker inte prenumerera på din blogg innan de har läst någonting, så att lägga till ett bild-in-optin när de har kommit halvvägs ner på sidan, eller en pop-up när de har slutfört artikeln skulle förmodligen vara bättre. Tänk logiskt när du väljer hur och var du ska placera dina popup-fönster.
 6. Erbjuda något som är av värde till dina läsare. Gör det värt att klicka på popup-fönstret. Rabatter, tillgång till mer värdefullt innehåll, gratis medlemskap, länkar för vidare läsning kan göra det värt för besökarna att klicka på popup-fönstret.
 7. Pop-up bör vara en Direktlänk till önskat innehåll. Läsaren ska inte behöva klicka för många gånger eller utföra flera åtgärder efter att ha klickat på popup-fönstret. Om du erbjuder ett abonnemang för nyhetsbrev bör läsarna kunna skriva in sin information och landa på en användbar, relaterad uppföljningssida som bekräftar prenumerationen eller till och med delar mer innehåll de kan tycka om. Om du erbjuder en kupong bör du klicka på (eller kopiera) koden och ta användaren till din butik.
 8. Skapa ett element av nyfikenhet kan också få en läsare att klicka genom en popup. Men som tidigare nämnts bör åtgärden leda till något som är värt. Så medan en mysteryrabatt eller “hemliga” tips för framgång är bra klick-bete så se till att du levererar ditt löfte.

Förutom dessa faktorer måste du vara uppmärksam på statistiken när du överväger hur du använder popup-fönster. Medan vi kan dela tips för att hjälpa dig skapa din pop-up kan vi inte berätta vad exakt kommer att fungera bäst för din webbplats i din specifika branschnisch. Använd rapporteringen eller analysen för din plugin eller programvara för att spåra vilka popup-fönster som konverterar och göra förbättringar därifrån.

Straffar Google webbplatser med popup-fönster?

Det snabba svaret är kanske – Det beror på om din pop-up anses vara påträngande. Även om du lyckas optimera dina popup-fönster betyder det inte att du kan gå vidare och fylla dina webbsidor med dem. Åtminstone inte om du vill hittas av Google. Vissa besökare stänger helt enkelt fönstret och flyttar bort från din webbplats om de slår till om en pop-up. För att få besökare att hålla sig längre på dina webbsidor och få Google att lista dig i ett sökresultat måste du se till att popup-fönstren inte är påträngande för användaren.

Från och med den 10 januari 2017 har Google börjat straffa popup-fönster (mellanrum) den mobila webbsidor som är påträngande för läsaren. Google vill vara säker på att innehåll som serveras till användare är lätt att komma åt oavsett vilken enhet de använder för att surfa på webben.

Sökmetoderna hos Google och andra sökmotorer utvecklas ständigt. Idag, trafik från mobila enheter överträffar trafiken från stationära datorer. I linje med denna tillväxt i mobiltrafik inkluderar Google rankningsfaktorer som betonar användarens mobilupplevelse. Mobila enheter använder vissa olika sökmetoder som lokal sökning och röstsökning. Sökmotorer påverkas starkt av dessa mobilanvändares sökvanor. Faktum är att Google har gått vidare till mobil-första indexering, och i alla sökningar tittar Google-bots nu på dina mobila webbsidor före innehållet på skrivbordet.

För att göra innehåll lättare tillgängligt på mobiler har Google lagt ut riktlinjer för mobilen som förklarar vilka popup-fönster som är acceptabla på mobiler och vad som inte är det. Grundregeln är att popup-fönster och alla andra typer av mellanrum som är påträngande för läsarna är ett stort NEJ. Detta gäller endast mobila webbsidor.

Exempel på acceptabla popup-fönster

Acceptabla popup-fönster kommer inte att skada SEO

Google erbjuder exempel på icke-påträngande popup-fönster. Pop-ups som liknar dessa är fina och anses vara perfekt acceptabla av Google,

 • Pop-ups som svar på lagkrav som åldersverifiering eller användning av kakor. Samma sak gäller popup-fönster som kräver inloggning för att få åtkomst till låst innehåll.
 • Pop-ups som upptar rimligt skärmutrymme och lätt kan avvisas.
 • Mindre meddelanden som banners, inlines eller diabilder eller innehåll dold bakom flikarna.

Från den illustrativa listan ovan kan det vara säkert att dra slutsatsen att inkluderande expanderbart innehåll som dragspel eller expanderbara lådor är säkra alternativ.

Exempel på oacceptabla popup-fönster

Dåliga pop-ups kommer att skada SEO-rankning

Google godkänner inte popup-fönster som väsentligt försämrar eller hindrar människor från att använda din webbplats. Detta inkluderar:

 • Klassiska mellanliggande annonser och stänkannonser som avbryter användare när de navigerar mellan sidor och / eller innan de når din startsida.
 • Nya fönster popup-fönster som öppnas så snart en användare klickar på din sida.
 • Innehållstäckande popup-fönster som användare tvingas stänga för att fortsätta läsa.
 • Fristående interstitialer som måste avvisas innan användare kan komma åt ditt innehåll.
 • Vildledande sidlayouter vars del ovanför viken ser ut som en mellanliggande.

Från dessa exempel kan vi dra slutsatsen att följande typer av mellannummer inte heller kommer att hitta fördel hos Google,

 • Spammy, svårt att avvisa popup-fönster som omdirigerar besökare som av misstag klickar på dem eller minskar dina användares upplevelse.
 • Helskärmöverlägg, välkomstmattor och annonsmodaler.
 • Påträngande lightbox-annonser.
 • Interstitialer som be en användare att installera en mobilapp.

Även om detta kan låta lite hårt, är det meningsfullt. Google är fokuserat på användarupplevelse och det finns sätt för dig att fortfarande växa din publik med popup-fönster utan att komma på Googles dåliga sida.

Hur man använder popup-fönster utan att skada SEO

Om du har nått den här punkten bör du ha en uppfattning om hur du använder popup-fönster och en rättvis förståelse för de typer av popup-fönster som troligen inte kommer att påverka webbplatsens SEO. Du kan överväga att använda följande som breda riktlinjer när du lägger till popup-fönster till din webbplats.

Byta till avsluta avsiktliga popup-fönster. Googles John Mueller bekräftade att interstitialer som utlöses av exit-avsikt fortfarande är tillåtna. Det är bara mellansteg som visas mellan sökklick och åtkomst till innehåll som har en negativ inverkan på rankningen. Följaktligen kommer popup-fönster som visas när du flyttar från sida till sida eller popup-popups med avsikt för avsikt inte att påverka rankningen.

Fördröjning pop-up-utseendet. Vänta tills dina läsare är engagerade med ditt innehåll och se till att popup-fönstret stängs automatiskt. Du kan använda Google Analytics för att ta reda på den genomsnittliga tiden en användare håller kvar på en webbsida. Många plugin-plugin-funktioner innehåller funktioner för att ställa in tid eller interaktionsbaserade triggers för dina popup-filer som gör det enkelt att fördröja dem tills läsaren är involverad i webbplatsens innehåll.

Det är också en bra idé att underhålla länge intervall mellan alla två uppträdanden av dina popup-fönster. Användare vill inte bli bombarderade med förfrågningar om att “prenumerera” på varje sida de besöker. Bra pop-up-användningskakor så att du kan upptäcka och rikta in specifika användare för att erbjuda olika popup-fönster, specialerbjudanden för återvändande användare eller till och med interaktionsbaserade uppföljningar.

Du kan också överväga att dölja dina popup-fönster på mobila enheter och bara visa dem på stationära datorer. Eller så kan du skapa och definiera specifika popup-fönster kampanjer för olika enheter så du kan fortfarande använda overlay-välkomstmatta-stil.

OptinMonster för avancerade popup-alternativ

Så hur använder du alla dessa tips för att faktiskt skapa och implementera fantastiska optins som inte resulterar i en Google-straff? Eller undrar du hur du använder popup-fönster med WordPress specifikt? Vi rekommenderar OptinMonster. Denna kraftfulla blygenerator erbjuder massor av optin och funktioner för att helt anpassa dina popup-fönster, välkomstmattor, skjut in optins, innehållsskåp, anpassade erbjudanden och mer. Bäst av allt är det lätt att använda och implementera med WordPress.

OptinMonster gransknings- och installationsguide

Du kan läsa vår OptinMonster-recension för att se fler skärmdumpar och en full gång genom att komma igång, men för att sammanfatta OptinMonster gör det så enkelt att skapa, anpassa och hantera dina egna optins och popup-fönster för WordPress.

OptinMonster Optin-anpassningar

Faktisk skapande av optin sker på deras webbplats där du kan använda dra och släpp-byggaren, inbyggda stylalternativ (även om de stöder anpassade CSS), mobilalternativ, anpassade effekter och kampanjinställningar för att designa dina popup-fönster. Du kan också välja bland allmänna tidsinställningsalternativ såväl som mer avancerad exit-avsikt, rulla trigger, inaktivitet, schemaläggning och mer. Detta är förutom möjligheten att rikta in sig på specifika användare baserat på hänvisningar, geolokalisering, enhet eller till och med cookies för personliga kampanjer..

Installera Plugin för OptinMonster

När din optin är klar installerar du bara deras plugin, anslut till ditt OptinMonster-konto och välj de optins du vill aktivera. Och även om det finns massor av andra fantastiska funktioner som vi kan nämna, är det sista vi kommer att beröra den inbyggda analysen. Du kan snabbt se snabbt vilka popup-fönster och optins som konverterar, teständringar med A / B-delningstest och spårprestanda från din instrumentpanel..

Så om du är intresserad av att lägga till popup-fönster till din webbplats och du vill vara säker på att undvika Google-påföljder, erbjuder OptinMonster alla de funktioner och alternativ du kan behöva.

För att sammanfatta

Pop-ups och andra mellanrum har mycket åt sig. Ingenting tar riktigt en läsares uppmärksamhet som en pop-up, men många användare och Google-bots tar inte gärna dem. Om du har märkt en ökning av avvisningsfrekvensen på din webbplats efter januari i år, kan dina popup-fönster vara en möjlig orsak till det.

Vidare, som vid skrivandet av detta inlägg, Google har meddelat att från och med den 15 februari 2018 kommer Chrome inbyggda annonsblockerare att börja blockera annonser som inte klagar på standarderna inställd av Koalition för bättre annonser, varav Google är medlem. Dessa standarder täcker både stationära och mobila upplevelser. Exempel på sådana annonser är popup-annonser, stora klibbiga annonser och annonser som spelar ljud oväntat. Hittills kommer webbplatser också att behöva kontrollera om deras popup-fönster uppfyller de standarder som anges av koalitionen för bättre annonser också.

Om du har några andra frågor eller fler tips att lägga till om hur du använder popup-fönster, vänligen lämna ett meddelande i kommentarerna nedan.