Hur man använder Yoast SEO för att förstärka sökmotorens rankning

Hur man använder Yoast SEO för att förstärka sökmotorens rankning

WordPress är enkelt go-to-lösningen för att skapa en webbplats med kraftfull funktionalitet. Det finns dock mycket mer att lyckas med plattformen än att bara starta din webbplats och luta sig tillbaka. Du måste också publicera det – och ett av de bästa sätten att göra det är genom sökmotoroptimering (SEO). Detta är ett notoriskt knepigt område att navigera, särskilt för de oerfarna.

Lyckligtvis erbjuder WordPress ett antal plugins som hjälper dig att korsa denna hala sluttning, t.ex. Yoast SEO. Dess omfattande inställningar kan hjälpa dig att optimera ditt innehåll och rangordna din webbplats högre i sökmotorresultaten. Detta kan hjälpa dig att exponera, och också förbättra ditt företags konkurrenskraft.

I den här artikeln lär du dig vad SEO är och hur det kan hjälpa dig. Sedan kommer vi att presentera dig för Yoast SEO-insticksprogrammet och förklara hur det kan användas för att förbättra din sökmotors ranking genom att optimera sökord, metabeskrivningar och läsbarhet. Låt oss ta en titt!

Vad SEO är (och hur det kan hjälpa dig)

Skärmdump av SEO-resultat.

När dina sidor rankas högt i sökresultaten är det mer sannolikt att användare ser och klickar på dem.

Sökmotoroptimering är en teknik som fokuserar på att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorsresultatsidor (SERP). Sökmotorer tjänar miljontals användare per dag som söker svar på sina frågor. Om du vill att din webbplats ska ge dessa svar, hjälper det att använda SEO effektivt.

Eftersom sökmotorns sökrobotar inte förstår vad som finns skrivet på din webbplats behöver de så mycket hjälp som möjligt för att ta reda på vad det handlar om och hur de ska visas i SERP: er. Detta kan göras på följande sätt:

  • Lägga till ett lämpligt nyckelord med fokus och använda det i hela ditt innehåll.
  • Gör ditt innehåll läsbart av människor och därmed sökrobotar.
  • Erbjuder en solid hierarki i ditt innehåll, så crawlers kan kartlägga ditt innehåll effektivt.

Det finns många fler sätt att optimera ditt innehåll för att ranka högt. WordPress erbjuder många verktyg som kan hjälpa till, men vi rekommenderade först att ge Yoast SEO ett försök.

Vi introducerar Yoast SEO-plugin

Yoast SEO-plugin

Yoast SEO är ett WordPress-plugin som gör att du kan optimera ditt innehåll för att bli mer sökmotorvänligt, allt från din WordPress-instrumentpanel. Plugin-poängen poängterar ditt innehåll på två områden: Läsbarhet och SEO:

  • Läsbarhet: Detta bedömer hur lätt ditt innehåll är för människor att läsa.
  • SEO: Detta tittar på hur väl din webbplats är optimerad för sökmotorsökare.

Yoast SEO fungerar på ett trafikljussystem: Grönt (Bra), Orange (Ok) och röd (Behöver förbättras). Varje specifik statistik inom de två kategorierna görs också på detta sätt, vilket innebär att du snabbt kan se var dina optimeringsinsatser behövs. Dessutom innehåller många av mätvärdena råd för att förbättra din poäng och att lyfta fram eventuella problemområden.

Hur man använder Yoast SEO för att förbättra din sökmotorrangering (3 enkla tips)

Innan du kan stärka din sökmotorrangering måste du installera och aktivera Yoast SEO och kolla in vår omfattande Yoast SEO-installationsguide för att komma igång med plugin-programmet. Därefter kan du läsa om tre tips som kan hjälpa dig att få ut det mesta av det här verktyget.

1. Lägg till ett fokusord för att locka rätt trafik

Ett fokus nyckelord är den samling ord du vill att din sida ska rangordnas i sökmotorer. Det bör undersökas snarare än gissas, och det är viktigt att få rätt eftersom det direkt påverkar hur människor kommer att hitta dig. Dessutom kommer alla dina SEO-ansträngningar att byggas kring ditt fokus sökord – utan ett, kommer du inte att kunna exakt mäta din optimering.

För att få ut det mesta av denna strategi kan du också använda nyckelord med lång svans. Det här är specifika fraser som erbjuder låg konkurrens i sökmotorerna – vilket innebär att rätt val kan få dig allvarliga trafikmängder. Till exempel är “backup WordPress” inte särskilt specifikt, och du hittar dussintals webbplatser som använder samma sökord. Däremot har “backup WordPress med UpdraftPlus” mindre konkurrens, vilket innebär att du ser mer trafik från din målgrupp.

Om du vill ställa in ett nyckelord i Yoast SEO måste du först navigera till önskat inlägg och sedan rulla ner till Yoast SEO meta box:

Fokus sökordsrutan i Yoast SEO.

Härifrån anger du helt enkelt ditt sökord i Fokus sökord fält. Du kommer att se ett antal lampor aktiveras, vilket indikerar att du nu kan optimera ditt innehåll ytterligare. Glöm inte att lägga till ditt sökord i postens permalänk.

2. Inkludera en metabeskrivning för att beskriva ditt inlägg

Skärmdump av WPExplorer metabeskrivning.

En nyckelrik metabeskrivning kan hjälpa dig att ranka ännu högre i sökmotorerna.

En metabeskrivning är texten som visas under den blå länken i en Google-sökning. Dess funktion är att tvinga besökare att klicka igenom till ditt innehåll, så det är ännu en avgörande SEO-aspekt att få rätt.

Det är många egenskaper som kan hjälpa dig att skapa en bra metabeskrivning. För att sammanfatta bör din metabeskrivning:

  • Var omkring 135–160 tecken långa. Detta ger en anständig balans mellan kortfattat förklara vad ditt innehåll handlar om och att inte ha avbrutit av sökmotorerna.
  • Matcha ditt innehåll. Vilseledande beskrivningar kan leda till en ökad avvisningsfrekvens.

För att lägga till din egen metabeskrivning, navigera igen till Yoast SEO meta rutan i ditt valda inlägg och klicka på Redigera kodavsnitt knapp. När du börjar skriva in din metabeskrivning ser du att en stapel börjar fyllas. Den här fältet blir röd om din beskrivning är för lång, orange om den är för kort och grön när den är i bra längd:

Skärmdump av Yoast SEO metabeskrivningsfunktion.

Du kommer också att märka att ett antal ytterligare trafikljus visas på fliken SEO, vilket gör att du kan optimera din beskrivning ytterligare.

3. Förbättra ditt innehålls läsbarhet

Skärmdump av Yoast SEO: s läsbarhetsskärm.

Yoast SEO analyserar ditt innehåll och hittar områden där du kan förbättra dess läsbarhet.

Kvalitetsinnehåll är viktigt för SEO, så dess läsbarhet är av största vikt. I Yoast SEO bedöms ditt innehålls läsbarhet utifrån ett antal mätvärden och görs baserat på trafikljussystemet.

Analysen kan verka överväldigande till en början, men inte allt måste tas upp för att få en grön poäng. De viktigaste aspekterna inkluderar:

  • Sektionens längd: Användningen av rubriker och underrubriker är nyckeln här för att säkerställa att avsnitt kommer in på under 300 ord per stycke.
  • Meningens längd och struktur: Meningar längre än 20 ord minskar läsbarheten, liksom de som har en passiv röst eller inte innehåller ett övergångsord.

Du kanske också märker Flesch Reading Enkel poäng i detta avsnitt. Även om de här kriterierna inte har tillgång till detta kriterium, är det i slutändan inte en metrisk att oroa sig mycket för. Vårt råd är att optimera för allt annat och skriva för din läsare först och främst.


På dagens konkurrenskraftiga marknad är SEO viktigare än någonsin. Klart, det kan hjälpa dig att öka din webbplatstrafik. Det kan dock vara lite förvirrande till en början, så du kanske vill ha lite hjälp för att se till att dina optimeringsinsatser blir effektiva. Med en SEO-plugin – som Yoast SEO – kan du optimera ditt innehåll för sökmotorer utan bekymmer.

Har du några frågor om Yoast SEO och hur det kan hjälpa dig? Vänligen dela dem med oss ​​i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me