Hur man skriver bättre titlar och tagglinjer för WordPress

Det är över en miljard webbplatser online, med mer lansering varje dag. Om du är ny på att bygga och hantera en webbplats kan du bli överväldigad av den mängden konkurrens. Hur gör du att din webbplats sticker ut och lockar din del av trafiken?

Det första steget för att bli märkt är att ha en iögonfallande titel och kreativ tagline. Eftersom det här är de första elementen som dina läsare kommer att se, vill du göra en omedelbar effekt. Att ha en titel och en tagline som fokuserar på ditt syfte och ditt varumärke ger dig en fördel jämfört med andra webbplatser som tävlar om samma publik.

I det här inlägget ska vi undersöka vad WordPress-titlar och taglines är och hur de påverkar din webbplats. Vi kommer också att diskutera hur du skapar en titel och en tagline som definierar ditt varumärke och är optimerade för sökmotorer. Låt oss börja!

Vad är WordPress-titlar och taglines?

Skärmdump av WPExplorer-titel och tagline.

Din webbplats titel och tagline är vanligtvis det första som besökarna kommer att se. Den ger dig namnet på bloggen och säger exakt vad du hittar när du besöker webbplatsen – kortfattad, korrekt och professionell.

Som du antagligen kan gissa, din titel är namnet på din webbplats. Det är hur människor identifierar ditt varumärke och hur de söker efter dig online. Å andra sidan din Tagline är ett kort uttalande som liknar en undertexter eller reklamslogan, ofta placerad precis under din titel. Det fungerar som en kort beskrivning av vad din webbplats handlar om och varför den finns.

Att kombinera en stark titel med en tydlig, beskrivande tagline ger din webbplats en fördel när du försöker fånga publikens uppmärksamhet. Titta igen på vår egen titel och tagline-kombination ovan. Det ger webbplatsens namn, samtidigt som det tydligt och tydligt förklarar vad du kan förvänta dig av vårt innehåll (teman, plugins och guider).

Det kan ta tid att komma med en välgjord titel och tagline, men det är definitivt värt ansträngningen. Dessa två enkla textbitar kan hjälpa dig att sticker ut från liknande webbplatser. De berättar också dina läsare vad din webbplats handlar om, samt vilken ton och stil du kan förvänta dig. Bäst av allt, när du gör det korrekt kan du använda din titel och tagline för att förbättra din WordPress Search Engine Optimization (SEO).

Hur man skapar bättre titlar och taglines för WordPress

När du beslutar hur du ska märka din webbplats bör du börja med att hitta en lämplig titel. När du har fått din titel redo kan du skapa en tagline som kompletterar den och sedan optimera båda elementen för SEO-syften. Låt oss prata om hur man gör dessa uppgifter.

Steg 1: Välj din webbplatstitel

Att komma med en webbplatstitel kan vara skrämmande, eftersom det kommer att vara det första intrycket som kunder får av din webbplats. Tänk på det här sättet: din titel är ditt varumärke. Det är så att folk känner igen dig bland alla andra webbplatser där ute.

Nyckeln till att komma fram till en stark titel är att förstå vad målen för din webbplats är. Är det en personlig blogg? Eller kanske startar du en e-handelsbutik, en ideell organisation eller en onlineportfölj. I vilket fall som helst är det lättare att hitta en titel om du är klar över webbplatsens syfte.

Behöver du hjälp med att hitta ett webbplatsnamn?

När du vet vad din webbplats handlar om är det lättare att komma med möjliga namn. Men om du fortfarande har svårt kan du prova följande:

  • Använd adjektiv eller fraser som beskriver dig, eller ord eller fraser som beskriver vad du gör. Låt oss till exempel säga att du har en gör-det-själv-blogg om en mängd saker du är bra på att göra och kan hjälpa människor med. Du kan kalla din blogg “Jack (eller Jill, eller ditt namn) för alla branscher”.
  • Felaktigt stava eller uppfinna ord som är relaterade till vem du är eller vad du gör. Tillhandahåller du fallbaserad ordbok och synonymordbok? Ring din webbplats “Dictosaurus”. Bli kreativ!
  • Försök använda a ordgenerator eller en tesaurus för nya idéer.

Håll webbplatsens syfte i åtanke. Det är bra att använda något roligt och galen för en personlig blogg, men du bör ha något åtminstone förståeligt (och lite professionellt) för en företagswebbplats.

Om din webbplats är din onlineportfölj eller ett sätt att marknadsföra ditt frilansande företag är ett bra alternativ att använda ditt eget namn för titeln – till exempel yourname.com. Detta kan slå dig som alltför framåt, men det kommer att berätta för människor som du är utan att de behöver gräva in i din profil alls. Detta gör att du kan bygga dig själv och din auktoritet som ett varumärke. Neil Patel, till exempel har positionerat sig som en online-marknadsföringsguru genom att märka sitt namn:

Neil Patels egen märkta webbplats

Steg 2: Skapa en bra taglinje

Taglines kan vara tuffare att skapa än titlar. Du vill se till att din sammanfattar din webbplats. Om du kan hitta ett smart sätt att göra det med att spela på ord eller alliteration, är det bra. Att kortfattat beskriva innehållet på din webbplats kommer dock att vara bättre än en smart ordalyd som inte säger läsarna vad de kan förvänta sig. Så även om din tagline visas efter din titel är den precis som, om inte mer, viktig eftersom taglines:

  1. Ge sammanhang för din titel om det inte redan tydligt anger vad du gör.
  2. Betona eller uppmärksamma webbplatsens syfte.
  3. Ställ in tonen för din webbplats.
  4. Innehålla nyckelord som hjälper din webbplats att dyka upp i sökningar.

Du kan ha den coolaste titeln i världen – säg till exempel Shiny Betrayed Dinosaur – men utan en tagline kommer folk inte att veta att din webbplats är en personlig reseblogg om dina upplevelser som utforskar nya och spännande platser.

Din tagline är vad som är känt inom marknadsföring som ett unikt försäljningsförslag. Det är hur du kan visa besökarna vad fördelen med att kolla in din webbplats kommer att besvara frågan om vad som finns i dem för dem. Om de inte vet varför din webbplats är här, eller hur den är relevant för dem, är chansen stor att de inte kommer att besöka.

Vad är stilen på ditt webbplatsinnehåll? Har du vittiga uttalanden och punchig humor? Visar du dina färdigheter som designer eller tekniker? Är du optimistisk, sarkastisk och saklig? Låt den visa i taglinjen – besökare får en smak av vad de är i för.

Kommer upp med en bra tagglinje

En bra tagline drar inte bara besökare in utan hjälper dem också att komma ihåg dig. De bästa taglines har följande egenskaper:

  1. Håll det kort: Oavsett hur du kommer på det rekommenderar vi att du håller din tagline kort. Du vill göra maximal effekt direkt, och en lång, slingrande tagline visas inte helt i sökresultaten. Försök att inte använda mer än 60 tecken, för det är vad som kommer att visas i sökresultaten. Att vara kortfattad är effektivare än att vara lång och pratande.
  2. Upprepa inte: De ger styrkan till titeln utan att upprepa den. Kom ihåg att du tillhandahåller kontext för din webbplats titel, utarbetar syftet och målen för din webbplats.
  3. Var annorlunda och iögonfallande: Du vill säga något om dig själv som andra bloggare eller affärsmän inte säger. För att stå ut spendera tid på att forska tävlingen. Om din tagline kan uttrycka vad andra inte redan säger, eller uttrycka något på ett nytt och unikt sätt, kommer din röst och varumärke att bli mer minnesvärd.

Det är också bra att ta reda på vem din målgrupp är. Vilken typ av läsare hoppas du kunna locka till? Vilken nytta vill du ge dem? Detta hjälper dig att hitta en tagline som sticker ut i en sökning. Behöver du lite mer hjälp? Prova Shopifys gratis slogan maker för att starta.

Varför är en bra titel och tagline så viktigt?

Titel & Tagline SEO

Som vi nämnde tidigare finns det mycket konkurrens på internet. Under de senaste åren har en exponentiell ökning av mängden innehåll tillgängligt online. Enligt en infographic 2014 från Uberflip, varje dag skickas det nästan 145 miljarder e-postmeddelanden, 2,73 miljoner blogginlägg publicerade och 500 miljoner tweets – för att inte tala om alla timmar med video som laddats upp till YouTube eller publicerade nyhetsartiklar. Föreställ dig hur mycket som har ökat under det senaste året!

Med så många människor som skapar och marknadsför så mycket innehåll, får människor att bry sig om din innehållet har blivit mycket svårare. Att ha en titel och en tagline som fångar läsarnas uppmärksamhet och är relevanta för din webbplats hjälper dig att dra fler besökare och sticker ut från mängden.

sökmotoroptimering

För att hjälpa dig att hålla din egen bland tävlingen, överväga SEO (SEO) – det vill säga att du använder vissa sökord för att säkerställa att din webbplats dyker upp högt i listan med sökresultat för att få så många besökare som möjligt. Du bör inte bara lita på sökmotorer för att generera webbplatstrafik, men de är fortfarande ett användbart verktyg.

Sökmotorer letar efter nyckelord, så att ha relevant innehåll med lämpliga taggar hjälper – men att göra din titel och / eller tagline SEO redo kommer att ge bättre resultat. Titlar fungerar generellt som varumärket och har inte alltid plats för nyckelord, så de flesta SEO kommer att hända i din tagline – se till att de är relevanta och att din tagline fortfarande är meningsfullt!

Hur man lägger till en SEO-vänlig titel & tagline till WordPress

Det pågår en långvarig debatt om huruvida det är viktigare för titlar tydlig eller smart. När det gäller din webbplats bör den avgörande faktorn vara dess inverkan på SEO. Tillsammans med tillhandahållande av kontext och inställning av tonen för din webbplats gör det möjligt för titlar och tagglinjer att använda nyckelord för att öka din sökrankning. Tur för dig, det finns flera sätt att lägga till SEO-vänliga titlar och taglines på din webbplats.

Alternativ 1: Använd WordPress ‘inbyggda titel och taglinje

WordPress innehåller inbyggda alternativ för din webbplats titel och tagline. Du borde faktiskt ha valt din webbplatstitel när du först installerade WordPress. För att göra ändringar eller lägga till en anpassad tagline, logga bara in på din WordPress-instrumentpanel och navigera till Inställningar> Allmänt:

Allmänna WordPress-inställningar: Titel och tagglinje

Eller så kan du klicka på Utseende> Anpassa för att gå till live-temaanpassaren. I vårt eleganta WordPress-tema för bloggning är webbplatsens titel och tagline det allra första anpassningsalternativet.

tema-anpassar-titlar

I Chic (och andra premium WordPress-teman) kan taglinjen döljas som standard, så du måste antagligen aktivera en inställning om du vill visa den. För Chic är alternativet rätt i avsnittet om anpassning av allmänna temainställningar under rubrikalternativ. Markera bara rutan och klicka på spara.

visa tematagellinjebeskrivning

Alternativ 2: Använd ett WordPress SEO-plugin

Men dessa titlar är ofta inte det bästa alternativet, eftersom standardtiteln och taglinjen kommer att gälla för hela webbplatsen. För att verkligen förbättra din SEO kommer du att få hjälp av ett plugin. Vi personligen använder och rekommenderar Yoast SEO-plugin, som du kan få gratis från WordPress-pluginlagret.

Yoast SEO-plugin

När den är installerad håller du muspekaren över den nya SEO menyalternativ i din WordPress-instrumentpanel och klicka sedan på Titlar & Meta. Härifrån kan du lägga till bättre standard-SEO-vänliga titlar och taglines till de olika avsnitten på din webbplats – inklusive hemsidan, anpassade inläggstyper (detta gäller om ditt WordPress-tema innehåller portföljer, vittnesmål, personal, evenemang etc.), taxonomier (det är dina kategorier, taggar och mer), arkiv och diverse sidor (detta skulle vanligtvis vara dina 404 och sökresultat).

Yoast SEO: Titlar & Meta

WordPress SEO av Yoast inkluderar massor av variabler för att göra det enkelt att automatisera dina titlar och metabeskrivningar (som är som taglines för alla dina sidor och inlägg). Det här är en måste-funktion, eftersom du förmodligen inte vill att alla dina bloggkategorisidor ska dela samma titel och taglinebeskrivning. Här är ett exempel på hur vi formaterar våra blogginläggstitlar på WPExplorer:

SEO-titlar: variabla titlar

Vi har konfigurerat våra blogginlägg för att använda variabeln %% title %% följt av vårt webbplatsnamn som standard. Men Yoast har också individuella alternativ per sida och per post för att åsidosätta de standarder du har valt ovan. Om du vill ändra ditt titel- eller metabeskrivningsformat öppnar du bara din sida eller inlägg och bläddrar nedanför innehållet. Du bör se en WordPress SEO-inställningsruta så här:

Lägg till anpassad inlägg Titel & Meta

Härifrån kan du kontrollera generell SEO (se om dina önskade sökord finns tillräckligt i din sida eller inlägg, köra en sidanalys, etc.), men du kan också se om din standard SEO-titel fungerar och du kan lägga till en anpassad metabeskrivning också. Om du tittar på bilden ovan kan du se att titeln faktiskt är lite för lång så vi borde förmodligen lägga till en anpassad, och vi har redan lagt till i en anpassad meta istället för att använda standarden (som skulle ha varit den första 156 tecken på inlägget, eftersom vi ställer in metorna till %% utdrag %%).

WordPress SEO av Yoast har massor av andra fantastiska SEO-funktioner, och om du verkligen vill lära dig mer bör du kolla in deras kunskapsbas. Det finns detaljerade instruktioner om hur du använder alla andra SEO-alternativ!

Slutsats

Att ha en bra titel och tagline för din webbplats är nödvändig för att skilja dig själv från mängden och driva trafik till din webbplats. Med de tips som vi har gett dig ovan behöver du inte göra din titel och taglinje skrämmande. Det kan faktiskt bli mycket roligt! Har du en titel eller tagline som du är särskilt stolt över? Låt oss höra det – posta i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me