Marknadsför din WordPress-webbplats: The Ultimate Guide

Du har den senaste WordPress-plattformen installerad. Du har det bästa premium-temat och alla nödvändiga plugins konfigurerade. Du är verkligen upphetsad över att du äntligen utarbetar din långvariga dröm om att driva en online-verksamhet. Eller bara äga en personlig webbplats. Du har dina brevlådor konfigurerade och du är redo att öppna butiken.

Med andra ord är din WordPress-webbplats fullastad och du vill verkligen rocka festen. Men du har exakt noll kunder. Förutsatt att du gjorde dina läxor är kunderna okej, men du har inte hittat dem eller vice versa; de hittade inte din WordPress-webbplats och dina erbjudanden.

Vad ska man göra? Svaret finns i detta WordPress-marknadsföringsinlägg. Först, låt oss få några grundläggande definitioner ur vägen:

Marknadsföring – Handlingen eller verksamheten för att marknadsföra och sälja produkter eller tjänster, inklusive marknadsundersökningar och reklam.

Webbplatsmarknadsföring – Använda Internet för att leverera marknadsföringsmaterial till konsumenter. Det inkluderar e-postmarknadsföring, marknadsföring av sökmotorer, marknadsföring på sociala medier …

Källa: Online Definitions, Wikipedia.

När vi säger att du marknadsför din WordPress-webbplats menar vi faktiskt marknadsföring av dina produkter eller tjänster, så gör den skillnaden. Din webbplats är bara ett marknadsföringsverktyg, men med så många onlineföretag som dyker upp varannan dag kan din webbplats vara såväl affärer som marknadsföringsverktyg. Gör den skillnaden också.

Marknadsföringsmetoderna vi diskuterar idag är mestadels gratis (eller relativt billiga) och ganska enkla att genomföra, men du måste göra det vara beredd på tidens investering. Jag kommer också att rekommendera några plugins när vi går, så se upp för det också. Med det täckt, hur kan du marknadsföra din WordPress-webbplats med lite armbågsfett och utan att bryta banken?

Sätt din webbplatsadress på alla dokument

add-din-e-post

Låt oss starta det gammaldags sättet. Om du publicerar alla typer av dokument: broschyrer, broschyrer, pressmeddelanden eller reklammedia i allmänhet, se till att din webbplatsadress (URL) visas på varje. Det är enkelt och det finns inga extra kostnader, så gör det redan. Det kan vara visitkort, fakturor, brevhuvud, presentationsmappar, specifikationer, förpackningar eller marknadsföringssäkerheter, placera din domän på varje papper som kommer ut från ditt kontor.

Andra dokument inkluderar e-böcker, förslag, vitböcker, förpackningsmaterial: behållare, lock, väskor och liknande, andra reklamartiklar och till och med PowerPoint-presentationer. Varje dokument som representerar ditt företag måste ha ditt domännamn. Så enkelt är det.

Pressmeddelande

Ja, jag vet att du vanligtvis inte känner för att skriva en, men pressmeddelanden fungerar fortfarande. Den enda tumregeln är att ditt pressmeddelande måste vara nyvärt och ge information om ditt företag.

Nu är allt inte nyheter. Om du samarbetar med ett nytt företag för att erbjuda en ny (eller bättre) tjänst, är det med all nyhet värdefullt. Å andra sidan, om du är med i en intervju, kommer det att göra bra foder för ett blogginlägg men inte ett pressmeddelande. Få skillnaden?

När du har ditt pressmeddelande klart, skicka det till de lokala medierna, men om du vill hoppa över resan kan du skicka in dina pressmeddelanden online gratis. Här är några av mina rekommendationer:

Förutsatt att ditt pressmeddelande är nyhetsvärt och du följer riktlinjerna, bör ditt pressmeddelande hitta vägen till redaktörernas händer. Resultatet blir trafik av hög kvalitet som kommer dig. Flyt några pressmeddelanden runt så får du exakt den bult du vill ha i din trafikstatistik. Garanterat.

Artikelmarknadsföring

Trådlöst i staden

Här är en annan oldie. Artikelmarknadsföring har funnits i evigheter och det är långt ifrån dött även med de stränga algoritmuppdateringarna. Om du gör det rätt (genom att följa regler och tillhandahålla användbara artiklar) finns det en hel värld att ta. Gå inte i de mörka gränderna med artikelmarknadsföring eftersom bra ol ‘Google inte gillar den typen av saker. Spela inte trick med artikelmarknadsföring alls!

Förutom att följa regler och producera artiklar med högt värde måste du gå med och endast skicka till artikelkataloger som följer allmänna SEO-riktlinjer. Annars kommer Google och andra stora sökmotorer att märka dig med alla typer av dåliga profiler vilket resulterar i förlust av märkesautoritet och trafik. Dessutom kommer artikelmarknadsföring att hjälpa ditt företag att utnyttja den enorma mängden trafik som artikelkatalogerna drar.

Allt du behöver göra är att inkludera ditt domännamn (eller en länk till dina produktsidor) i slutet av dina artiklar, luta dig tillbaka och titta när siffrorna skjuter genom taket. Skulle du inte vilja det? Om du vill prova på artikelmarknadsföring för att marknadsföra din WordPress-webbplats, är några rekommenderade artikelkataloger:

 • Ezinearticles.com
 • iSnare.com
 • Articlealley.com
 • Webmasterarticles.net
 • Artipot.com

Skicka inte in dina artiklar i tusentals artikelkataloger eftersom det anses vara spam och sökmotorspindlar straffar dig. Att skicka till fem artikelkataloger skulle vara mer än tillräckligt.

Kom ihåg att kontrollera att din artikelkatalog följer de rekommenderade riktlinjerna innan du går med eller skickar in artiklar.

Gästblogging

Gästbloggning är ett fantastiskt marknadsföringsverktyg som jag använder personligen. Jag har lagt det under artikelmarknadsföring eftersom gästbloggning i huvudsak är bara en annan form för artikelmarknadsföring. Till skillnad från att skriva och skicka tusen artiklar till olika kataloger, innebär gästblogging att skriva informativa (och ofta mycket långa) blogginlägg på en annan webbplats – helst en med mer trafik än din.

Det är också viktigt att se till att du gästbloggar på webbplatser som har en hög Google-personsökare (över 5). Du kan kontrollera domänmyndighet, personsökare och olika andra aspekter av webbplatser med hjälp av verktyg som t.ex. Öppna Site Explorer eller Alexa. Gästblogg på ett antal relaterade webbplatser, sätt in din URL i författarens bio och se när din trafik växer. En majoritet av onlineföretagare tar sig till gästbloggning som en viktig metod för marknadsföring, så missa inte allt det roliga.

E-post marknadsföring

wordpress-email-kommentar anmälan

Ordet på gatorna är det nittioåtta procent av dina webbplatsbesökare köper inte vid det första besöket. Det är sorgligt, eller hur? Men vi har inte råd att vara ledsna så låt oss komma till lösningen: e-post marknadsföring. E-postmarknadsföring erbjuder dig direktkontakt med dina potentiella kunder. Du kan kommunicera med dina kunder när som helst. Du kan dela nyheter, tips, lektioner eller allt annat som gör dina kunders liv (eller företag) bättre.

Du kan marknadsföra dina produkter (eller anslutna produkter – bara inte direkta anknytningslänkar) via e-postmarknadsföring. Du kan kommunicera uppdateringar och förändringar i ditt företag. Du kan konvertera bara webbbesökare till lojala och betalande kunder med några smarta e-postmeddelanden. Du kan, du kan, du kan. Det är bara så mycket du kan göra med e-postmarknadsföring som att upprätthålla ett hälsosamt flöde av trafik tillbaka till din WordPress-webbplats. Detta gäller särskilt om du har en enorm e-postlista. Skjut bara ett e-postmeddelande varje gång du publicerar ett nytt inlägg.

E-postmarknadsföring, ja du kan �� Som alltid snävade jag runt och hittade några e-postmarknadsföringsplugins för att komma igång. Här är listan:

Om du vill starta e-postmarknadsföring direkt kommer följande coola killar gärna att hålla handen.

Dessa företag kommer att hyra dig e-postmarknadsföringsprogramvara och allt annat du behöver för så lite som nitton dollar ($ 19) per månad. Jag har varit med alla tre och medan AWeber är supereffektiv kan MailChimp vara lite komplicerat (men bara för att det har så många fantastiska funktioner) och Mad Mimi är en bris att arbeta med. För närvarande använder jag Mad Mimi och WPExplorer använder MailChimp. Välj en som fungerar för dig!

Word of Mouth aka Viral Marketing

Det stämmer, du kan öka din webbtrafik avsevärt genom att bara få ut ordet. Planen är att uppmuntra dina vänner att dela ditt domännamn (URL) med sina vänner. Ordet i munnen blir viral marknadsföring när dina vänner vänner delar din URL med sina vänner också. Håll på det ett tag och ditt domännamn kommer till många människor på nolltid. Börja bara dela din URL idag och be dina vänner att dela den med sina vänner och så vidare.

Anteckning 1: Se till att du levererar dina löften och tillhandahåller högkvalitativa tjänster så att du bryter allt.

Anteckning 2: Skräppost inte någon – e-post bara dina vänner, inte deras vänner.

Du kan också erbjuda incitament och belöningar till alla som delar din URL med flest människor, vilket introducerar oss till vår nästa punkt.

Affiliate Marketing / Program

Tjäna pengar med WordPress

Du kan belöna människor för att hänvisa andra till din WordPress-webbplats. Det fungerar som magi och är ett bra marknadsföringsverktyg för många onlineföretag, t.ex. webbhotell. Du kan belöna personer som hänvisar andra till din webbplats med provisioner, gratis medlemskap och rabatter för att bara nämna några.

Du behöver inte ha provisionspengar i förväg, bara ta bort dem från försäljningen du gör från remisserna. Att installera skript för att köra affiliate-program kan vara ganska uppåtgående uppgift, så jag kommer att rekommendera program och plugins som du kan använda för att hantera dina dotterbolag. I anslutna plugins kategori vi har:

Och i anslutna program kategori vi har:

Kom också ihåg att alltid betala dina dotterbolag i tid ��

Offline Marketing

OLG-fashioned-vykort-brev

Att äga en WordPress-webbplats betyder inte att man tappar bort den verkliga marknadsföringen. Som ett litet företag kan du fortfarande dra stor nytta av gula sidor-annonser och så vidare. Att placera annonser i tidskrifter och skicka ut brev kanske känns som helt föråldrad att göra men gör inte fel, en stor grupp människor läser fortfarande tidskrifter och brev. Se bara till att du annonserar i rätt tidskrifter.

Små annonser i tidskrifter är ganska billiga vilket innebär att du inte behöver tappa en bank för att få bättre webbtrafik. Att skicka någon enstaka brev avviker något från det vanliga (e-post, SMS, tweets) och skiljer dig från varandra. Du har inte hört slutet på det ännu. Du kan marknadsföra din WordPress-webbplats med vykort! Ja, vykort är ganska gammal skola men glöm inte kraften i står ut eftersom det är exakt vad som kommer att hända när du skickar vykort till dina kunder.

Vykort är billiga och du kan få en hel del från Amazon. Du kan också skriva ut din egen med en anpassad mall från Creative Market eller Etsy.

Inlämning av sökmotorer

De flesta människor kommer att avfyra sina favorit sökmotorer om och när de behöver information om en viss produkt. Detta innebär att de personer du letar efter skulle kunna leta efter exakt vad du erbjuder.

Men de hittar inte din fantastiska WordPress-webbplats eller produkter om du inte är listad i sökmotorer. Att skicka din webbplats till sökmotorer är enkelt och gratis.

Det finns vissa webbplatsägare som tror att de är listade i stora sökmotorer eftersom ett prenumeration på 49,95 dollar per månad hos ett SEO-företag säger det, eller för att någon lovade att lista dem i tusentals sökmotorer, men faller inte för något av det.

Det bästa sättet att lista din webbplats är för hand – din egen hand – eftersom alla inlämnande du behöver är de tre stora sökmotorerna, nämligen Google, Bing och Yahoo!

Skicka din webbplats till:

Kom ihåg att skicka in din webbplatskarta också. Läs mer om hur du skickar webbplatskartor till Google här, till Bing här, och till Yahoo! här. När din webbplats har skickats är det dags att optimera den i enlighet därmed för att dra full nytta av sökmotortrafiken.

sökmotoroptimering

seo-misstag

Detta borde ha kommit först på det här inlägget men vi var tvungna att starta den gammaldags sätt ihåg? Sökmotoroptimering (eller kort sagt SEO) är processen att göra din WordPress-webbplats oemotståndlig för sökmotorspindlar.

Studier inom forskning om innehållsmarknadsföring har visat att många anländer till en webbplats efter att ha hittat den i sökmotorer. Som sagt, du kan njuta av ett stort hopp i din trafik om du noggrant optimerar din webbplats för sökmotorer. När allt kommer många människor gå inte förbi den första sidan i Googles sökresultat, så du måste visas på den allra första sidan, helst i de första fem resultaten. Sedan vi täckte WordPress SEO i stora längder i det här inlägget kommer jag bara nämna några poäng.

SEO-innehåll

 • Försök att skapa webbinnehåll för människor först och sökmotorer andra. Ditt innehåll måste vara användbart och dina titlar verkligen tvingande för att locka läsare – inte hacka kreativitet. Sprid dina nyckelord jämnt – överdriv inte.
 • Gör nyckelundersökning i förväg och optimera dina produktsidor med de termer som folk använder för att hitta dina produkter. Använd också nära alternativ.
 • Det finns absolut ingen anledning att optimera din kontakt, vanliga frågor, sekretesspolicy och de andra sidorna som inte påverkar din nedre rad direkt. Optimera din startsida och dina produktsidor (målsidor).
 • En nyckeltäthet på 2,5% är baslinjen
 • Inkludera dina primära sökord i rubriker (

  ,

  ,

  …,

  ) och i ankartext.

 • Undvik automatiserad snurrning av artiklar, skapa färskt och originalt innehåll eller skriva om artiklar för hand

Image SEO

 • Inkludera ditt sökord i dina bildnamn
 • Inkludera ditt sökord i ALT-taggen
 • Lägg till beskrivningar med nyckelord till alla dina bilder

Läs mer om WordPress SEO i vår annan artikel. Det är absolut inte nödvändigt att manuellt redigera dina WordPress-mallar, du kan optimera din WordPress-webbplats med någon av dessa plugins:

Fler resurser för WordPress SEO och SEO i allmänhet:

Sociala media

wordpress-social-ettiquette

Facebook, Twitter, Pinterest, Reddit, Digg, StumbleUpon och de andra sociala mediesidorna får treff på miljoner. Varje dag. Ingen av dessa webbplatser debiterar dig för att skapa konton och du kan marknadsföra ditt företag till hela världen på några minuter.

Ställ bara upp konton och börja interagera med miljontals användare. Det är så enkelt, men du måste också ha en strategi. Lägg upp blogguppdateringar, tweet nya tjänster, knäpp intressanta bilder, Reddit något, Digg något annat och bara snubblar dig in i bättre webbtrafik. Ha kul medan det är sociala medier.

Verktygslåda

När du marknadsför din WordPress-webbplats behöver du ett arsenal av verktyg. Följande är några av de resurser och plugins du behöver:

Resurser

WordPress-marknadsföring / sociala delningsprogram

Slutsats

Marknadsföring av din WordPress-webbplats kan tyckas vara en utmaning till en början, men i det ögonblick du får tag på den är det de enklaste saker du någonsin har gjort. Den bästa metoden är alltid att följa regler, särskilt i de aktuella tiderna för Google-algoritmuppdateringar. Stäng av marknadsföringsmetoder för svart hatt och kör efter kullarna när ditt SEO-företag eller internetmarknadsförare föreslår nämnda metoder.

Vid slutet av dagen, det handlar inte så mycket om de metoder du använder utan möjligheten att vidta åtgärder som avgör din framgång. Det beror på att marknadsföring är en kontinuerlig process och din framgång är proportionell mot dina ansträngningar. Kom alltid ihåg att investera mest energi i de metoder som fungerar för dig, precis som den 80-20 Paleo-regeln.

Känner du till några WordPress-marknadsföringsmetoder som jag inte nämnde i det här inlägget? Eller har du några bra marknadsföringstips att dela? Dela med oss ​​i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me