Mobil-första indexering för WordPress – Vad det är och hur man förbereder sig för det

De flesta av oss är medvetna om att sökmotorer som Yahoo och Google har ett massivt index som går till miljoner sidor. Detta gör det möjligt för dem att hitta och visa upp innehåll som är relevant för en sökfråga. Naturligtvis, om du vill att dina webbsidor ska hitta en plats i sökresultaten måste du först se till att de ingår i indexet. Men framöver kommer du också att behöva överväga mobil-första indexering för WordPress.

Sökmotorer arbetar med komplexa algoritmer som ständigt utvecklas. Google för en arbetar kontinuerligt med att förbättra sin sökalgoritm för att erbjuda användare den bästa sökupplevelsen som möjligt. Som en del av denna process går Google gradvis i riktning mot ett mobil-första index gradvis. Men oroa dig inte – det finns några enkla steg som du kan följa för att förbereda för mobil-första indexering för WordPress.

Vad är Mobile First Indexing?

Mobil-första indexering för WordPress: Vad är det?

Fram tills nyligen letade majoriteten av människor efter innehåll på internet från deras stationära datorer. Så naturligtvis (och är fortfarande) Googles sökalgoritmer inriktade på att hantera dessa sökfrågor från stationära datorer. Sökresultaten från ‘desktopindex’ justerades sedan för mobilrankingsfaktorer. Oavsett om en sökning startar på ett skrivbord eller en mobil, kommer Googlebot att titta inom detta ‘skrivbordsindex’ för att hitta relevanta webbsidor.

Google är nu ändra deras strategi, det kommer att börja söka på webben från en mobil-första webbläsarvy, vilket innebär att du måste tänka på mobil-första indexering för WordPress.

Google kommer att fortsätta att upprätthålla ett enda index för alla webbplatser. Samtidigt fortsätter den att finjustera sina algoritmer för att förlita sig mer på mobilt innehåll till

  • ranka sidor från den webbplatsen
  • att förstå strukturerade data
  • för att visa utdrag från den sidan i resultat.

Denna sökmetod kommer att användas för sökningar initierade även från stationära datorer.

För att ta reda på om en webbplats är redo att inkluderas i mobil-först-indexet använder Google “klassificerare”. Klassificeringarna bestämmer hur lika eller jämförbar en mobil vs stationär webbplats är när det gäller innehåll, länkar, schema, multimedia osv..

Varför skiftet till ett Mobile-första index?

Googles förändring av tillvägagångssättet är ett svar på den betydande förändringen mot sökningar från mobila enheter. Föreliggande sökmetod erbjuder inte en idealisk användarupplevelse för mobilanvändare. Detta beror främst på att skrivbords- och mobilversionerna på många webbplatser inte har matchande innehåll. Om du klickar på ett sökresultat från en mobil enhet kan användarna komma till en sida som inte finns i mobilversionen. Eller innehållet kanske inte kan visas på mobiler. Eller kanske du använder ett WordPress-tema som inte svarar. Detta resulterar i en dålig användarupplevelse, något som Google arbetar hårt för att undvika.

Google är angelägen om att göra internet till en mobilvänlig plats, och mobil-första indexering är ytterligare ett steg i den riktningen. Faktum är att Google säger att vissa webbplatser redan finns på detta index, med mer att följa.

Effekten av den första mobila indexeringen

Mobil-första indexering för WordPress: Impact

Låt oss göra en sak tydlig – Google kommer att genomsöka skrivbordsversionen av din WordPress även om du inte har en mobil webbplats. Den pågående skiftningen innebär helt enkelt att Google främst kommer att titta på mobilinnehållet för att bestämma ranking i framtiden. I praktiska termer betyder detta när det gäller mobil-första indexering för WordPress:

  • Mobilversionen av din WordPress-webbplats blir den primära versionen av din webbplats (åtminstone för sökmotorer). Google söker först i mobilversionen och faller tillbaka till skrivbordsversionen endast när en mobilversion inte är tillgänglig. Därför kommer en webbplats med en bättre mobilrankning att visas högre än en med mindre mobilrankning, även när en sökning initieras på ett skrivbord.
  • Mobilversionen av din WordPress börjar ha mer inflytande på varumärket på din webbplats.
  • Webmasters kommer att märka en ökning av genomsökningen med Smartphone Googlebot. Följaktligen kommer utdragen som visas i sökresultaten från dina mobilsidor. Samma sak gäller för innehåll på Googles cachesidor.
  • Detta ger dig verkligen inget annat val än att se till att din WordPress är mobilvänlig. Beroende på vilken publik du tillgodoser är det faktiskt ett bättre alternativ för mobilen först. Glöm inte, Google anser redan mobilvänlighet för din webbplats som en rankningsfaktor.

Prepping Your WordPress Site for Mobile-first Index

Det enda som är trevligt med Google är att närhelst det sker en stor förändring i sökalgoritmer, berättar de dig hur man gör sig redo för det.

1. Responsiv design

Om du redan använder ett lyhört WordPress-tema eller om du har ett dynamisk servering webbplats på plats, behöver du verkligen inte göra något mer för den här delen av mobil-första indexering för WordPress. Du behöver bara se till att innehållet och markeringen är densamma på båda versionerna av din WordPress-webbplats.

En responsiv webbdesign (RWD) är en installation där servern alltid skickar samma HTML-kod till alla enheter och CSS används för att ändra renderingen av sidan på enheten.

En dynamisk servering är en inställning där servern svarar med olika HTML (och CSS) på samma URL beroende på vilken användaragent som begär sidan.

Mobil-första indexering för WordPress: Implementera mobila webbplatser

2. Granska ditt innehåll

Om det händer att det primära innehållet och markeringen är olika ska du se till att den strukturerade markeringen är densamma för både stationära och mobila versioner. Ofta tar webbansvariga bort betydande bitar av strukturerad data från mobilwebbplatsen. Detta kommer inte längre att betraktas som god praxis. Du måste lägga till allt tillbaka. Uppdatera också URL: erna inom den strukturerade informationen på mobilsidorna.

För att kontrollera om innehållet är detsamma i alla versioner kan du använda Strukturerat datatestverktyg. Ange webbadresserna till båda versionerna av din WordPress och jämför produktionen för att kontrollera om innehållet är detsamma i båda versionerna. Google rekommenderar också att du hoppar över att lägga till enorma mängder markering som inte är relevant för dokumentets innehåll.

Mobil-första indexering för WordPress: Strukturerat datatestverktyg

Nästa, besök robots.txt.tester för att kontrollera om din robots.txt-fil blockerar Googles webbsökare från specifika webbadresser på din webbplats. Detta verktyg verifierar att din mobilversion är tillgänglig för Googlebot.

3. Metadata

Metadata ger tips till sökmotorer om innehållet på en sida. Därför bör den finnas på båda versionerna av sajten. Enkla försiktighetsåtgärder som liknande titlar och metabeskrivningar på alla sidor i båda versionerna av din WordPress kan gå långt.

4. Interna länkar

Det finns inget behov av att göra ändringar för att länka med separata mobil-webbadresser (m.-dot-webbplatser). Om du använder separata mobil-webbadresser behåller du den befintliga länken rel = canonical och länkar sedan rel = alternerande element mellan de två versionerna.

5. Språk

Om din WordPress är flerspråkig, kolla hreflang-länkar på separata mobil-webbadresser. Du måste länka mellan mobil- och stationära webbadresser separat.

6. Hosting

Om mobilversionen av din WordPress-webbplats finns på en separat värd, se till att värdservern kan hantera en eventuell ökning av genomsökningshastigheten.

7. Verifiering

Det räcker inte med verifiera din stationära webbplats ensam på Googles sökkonsol för mobil-första indexering för WordPress. Du måste också skicka in din mobilversion av din WordPress till Googles sökkonsol för verifiering.

8. Fokusera på SEO

Tänk på att Google kommer att fortsätta att indexera din skrivbordsversion, även när du checkar ut den från en mobil användares synvinkel. Så fortsätt med toppklassigt innehåll och SEO-metoder.

9. Mobilvänlighet

Det är viktigt att göra din WordPress mobilvänlig för att säkerställa att du är redo för den första mobilindexeringen för WordPress. Google anser att en webbplats är mobilvänlig, när en mobilanvändare kan ladda alla delar av innehållet på din sida, läsa texten utan att behöva zooma eller klämma in och lätt kan trycka på valfri knapp.

Se till att din mobilversion passerar mobilvänlighetstest. Det är viktigt att notera här att Google nu accepterar innehåll som är dolt bakom flikar och dragspel för att packa mer innehåll. Om du använder popup-fönster på mobiler måste du veta att popup-fönster kan påverka SEO.

Slutord om mobil-första indexering för WordPress

Utan tvekan är antagandet av mobil-första indexering för WordPress (och alla webbplatser för den delen) en stor förändring för webbplatsägare och SEO-proffs. Men det finns inget omedelbart behov av oro, särskilt inte med den här listan med tips för att förbereda för mobil-första indexering för WordPress.

Övergången till mobil-första index förväntas vara gradvis, vilket ger tid för webbplatser att anpassa sig till den nya metoden. Google utvärderar varje webbplats oberoende för att kontrollera om den är redo för skiftet och flyttar den när den är redo. Det finns ingen tidslinje för att slutföra processen, men det är en väckarklocka för alla webbplatser att initiera processer för att ranka högt på mobil-första index.

Har du några frågor om mobil-första indexering för WordPress? Hur kan du göra din webbplats redo? Eller några andra tips som du tycker att vi borde lägga till? Ljud av i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me