Najboljša orodja za WordPress SEO za leto 2020

Najboljša orodja za WordPress SEO

Večina lastnikov spletnih mest si prizadeva povečati svoj organski promet – tj. Obiskovalce, ki prispejo prek neplačanih rezultatov iskanja prek spletnih mest, kot sta Google in Bing. Vendar pa je toliko spletnih strani, ki se potegujejo za zavezna mesta na straneh z rezultati iskalnikov (SERPs), povečati uvrstitev lahko zelo težko.

Celoten cilj WordPress SEO (optimizacija iskalnikov) je izpopolniti vaše spletne strani, da se uvrstijo višje v SERP. Na srečo je na voljo veliko orodij, ki vam pomagajo uresničiti strategijo SEO in posledično povečate uvrstitev v iskalnikih..

V tem članku si bomo ogledali nekaj najboljših orodij in vtičnikov WordPress, ki vam bodo pomagali pri optimizaciji spletnih strani v letu 2019. Začnimo.!

1. Yoast SEO

Vtičnik Yoast SEO

Yoast SEO je z milijoni prenosov eden najbolj priljubljenih vtičnikov WordPress. Na voljo je s preprosto uporabo funkcije, ki vam pomaga pri vaših SEO strategijah. To je dobro znano po analiza strani funkcija, ki vam pomaga izboljšati porabo ključnih besed, dolžino vsebine, berljivost in še več. Druge priročne možnosti vključujejo ustvarjanje in priglasitev spletnega mesta XML, drobtine in integracijo v družabne medije. Če ste začetnik SEO-ja, je ta vtičnik fantastičen kraj za začetek.

2. SEOPress

SEOPress za WordPress

Druga odlična možnost za optimizacijo vašega WordPress spletnega mesta je s SEOPress. Ta vtičnik za SEO ponuja vse, kar potrebujete za izboljšanje vaše lestvice, kot so XML in HTML zemljevidi spletnih mest, analiza ključnih besed v vsebini, nastavitve odprtega grafikona, podatki Google Local Business, preusmeritve in še več. Plus SEOPress ima vgrajen beli backback in uporaben vgrajen optični bralnik. (tudi v brezplačni različici).

Medtem ko obstaja a brezplačna različica na WordPress.org, kar je odličen način, da preizkusite vtičnik, SEOPress Pro ponuja več. Ko nadgradite na načrt Pro, dobite še bolj zmogljive funkcije, kot so podpora za drobtine, napredne zemljevide spletnih mest za Google News ali Video XML, strukturirano označevanje vrst podatkov, enostavno orodje za urejanje datotek robots.txt in htaccess, integracija WooCommerce in še več. Za samo 39 dolarjev (ki jih lahko uporabljate na neomejenih spletnih mestih) je dobro vložiti naložbo v SEO svojega spletnega mesta.

3. Vse v enem paketu SEO

Vse v enem SEO vtičnik

Vse v enem paketu SEO je še en izjemno priljubljen brezplačni WordPress vtičnik z več kot 30 milijoni prenosov. Pogosto je nameščen kot alternativa Yoast SEO, čeprav ne ponuja enake globine, ko gre za analizo na strani. Vendar ima veliko drugih podobnih funkcij, kot so metaoznake, zemljevidi XML in integracija družbenih medijev. Ena edinstvena funkcija paketov vse v enem paketu SEO je, da je edini brezplačni vtičnik, ki omogoča SEO integracijo za spletna mesta za e-trgovino – vključno s tistimi, ki uporabljajo WooCommerce.

4. SEO orodja BAVOKO

BAVOKO Brezplačni vtičnik WordPress

BAVOKO SEO Tools je odlična alternativa za dva prej omenjena vtičnika. Ponudba standardnih funkcij za SEO strani (XML zemljevidi, meta naslovi, opisi, dolžina vsebine, optimizacija ključnih besed itd.), Poleg koristnega spremljanja uspešnosti SEO (ključne besede, povratne povezave in analiza konkurentov) in orodja za generiranje poročil resnično ločujejo BAVOKO. Kot bi dobili več SEO storitev plus vtičnik za eno nizko ceno. Lahko poskusite BAVOKO SEO Orodja brezplačno, vendar, da bi dobili vse funkcije, ki jih boste morali nadgraditi na premijo (od 19,99 USD na mesec).

5. Uvrstite matematiko

Rank Math SEO WordPress Vtičnik

Rank Math je še ena odlična možnost vtičnikov za upravljanje vašega WordPress SEO. Vtičnik dodate enostavne možnosti za izboljšanje vsebine, kot so nasveti o ključnih besedah, nadzor dolžine vsebine, ocena stalne povezave in še več. Rank Math je integriran tudi z Googlovimi skrbniki za spletne skrbnike, tako da lahko spremljate statistiko spletnega mesta in uspešnost neposredno s svoje nadzorne plošče WordPress. Druge funkcije vtičnikov vključujejo spremljanje napak pri iskanju po Googlu, kontekstualne namige orodij, samodejne možnosti SEO slike, generator zemljevidov zemljevidov XML, bogate odrezke (tudi za vrste objav po meri) in številne druge.

6. Premium SEO Pack

Posnetek zaslona nadzorne plošče Premium SEO Pack

Info & DownloadView Demo

Premium SEO Pack je popoln vtičnik za WordPress SEO, s pomočjo katerega se vaše spletno mesto bolje uvrsti v iskalnike. Ta vrhunski vtičnik združuje najboljše tako za SEO kot tudi za socialno optimizacijo, da omeji potrebo po več vtičnikih. Premium SEO Pack vključuje socialno statistiko, analize strani, potrjevanje strani in še več. SEO je pomemben – ko ljudje iščejo temo, o kateri pišete, želite, da se vaše spletno mesto najprej prikaže. Tako lahko ustvarite veliko prometa (in celo prodaje) in povečate svojo publiko.

Edinstvena funkcija tega vtičnika je možnost SEO Mass Optimization. S tem lahko z nekaj kliki optimirate vsako stran, objavo in vrsto objave na svojem spletnem mestu. Modul vam omogoča, da optimizirate meta naslov, optimizirate meta opis, pa tudi samodejno zaznate in optimizirate ključno besedo za svojo vsebino. To pomeni, da lahko svoj SEO (in vašo uvrstitev) izboljšate v samo nekaj sekundah.

Druga odlična funkcija vtičnika je vgrajena podpora za Google Analytics in socialna statistika. Tako lahko vaše lažje vidijo in spremljajo vaše rezultate, če želite SEO prilagoditi na svojem spletnem mestu. Prilagojeni zaslon Google Analytics Premium SEO Pack omogoča preprosto pregledovanje in razumevanje statistike iskanja, medtem ko modul Social Stats prikazuje vaš doseg v omrežju. Z vsemi informacijami o vašem spletnem mestu je odlično, na voljo pa je tudi uporaben modul za sledenje SERP, ki vam pokaže, kako se vaše spletno mesto ujema z vašo konkurenco – odlične informacije za vaše mesto.

7. SEOPressor

Domača stran SEOPressor

Info & DownloadView Demo

SEOPressor je vrhunski WordPress vtičnik, zasnovan tako, da vam omogoči največji nadzor nad SEO vašega spletnega mesta v enostavnem vmesniku. Razvijalci trdijo, da napredni algoritem vtičnika posnema Googlov algoritem, zato dobite natančne predloge za optimizacijo svojih strani. SEOPressor zbere vse ključne podatke SEO za vaše spletno mesto in jih predstavi na enem mestu – vas opozori na morebitne težave.

Vtičnik vključuje tudi semantično analitiko in ustrezne pridružene standarde za označevanje. Ponuja vam popoln nadzor nad tem, kako iskalniki plazijo po vašem spletnem mestu, prav tako pa optimizira vaš profil povezave. Z 9 USD na mesec za popolno uporabo orodja se zdi SEOPressor precej velik.

8. Moz Pro

Domača stran Moz Pro

Moz Pro ponuja zbirko orodij in funkcij, s pomočjo katerih lahko upravljate SEO strategijo spletnega mesta. Sledi tedensko razvrstitev za vaše spletno mesto in vaše konkurente ter odkriva in daje prednost ključnim besedam z uporabo njegovega Orodje za raziskovanje ključnih besed. Uporablja tudi Odprite Explorer Explorer za pomoč pri vzpostavljanju povezav in pajkanju vašega spletnega mesta, da poiščete ustrezne težave.

Če potrebujete nadaljnje prepričanje, Moz Pro ponuja tudi funkcije, ki vam bodo v pomoč pri spletnem SEO-ju, in ponuja nabor možnosti poročanja in analitike. Od 79 dolarjev na mesec (za letno naročnino) je cena v primerjavi z drugimi vsekakor strma. Če pa mislite, da boste uporabili vse njene ponudbe, bi se morda splačalo.

9. ahrefs SEO Orodja in viri

ahrefs SEO Orodja in viri Premium naročnina

Če iščete način za nadziranje uspešnosti SEO na svojem spletnem mestu, je odlična možnost. Ta premium storitev vključuje orodja za analizo konkurentov, raziskave ključnih besed, spremljanje povratnih povezav, vrzeli v vsebini, sledenje uvrstitvam in še več. Najboljše od vsega je, da nastavite samodejna opozorila in poročila, da vam jih v rednih presledkih (na primer enkrat na teden) pošiljamo po e-pošti, da spremljate določene dejavnike SEO, na katere se osredotočate.

10. Rankie

Glava domače strani Rankie

Info & DownloadView Demo

Rankie je vrhunski vtičnik WordPress, ki je bil zasnovan posebej za lažje spremljanje Googlove uvrstitve na spletni strani. Namesto ročnega preverjanja ključnih besed uporabite Rankie za raziskovanje, sledenje in poročanje o želenih ključnih besedah, da vidite, kako deluje vaš SEO.

SEO je zelo pomemben za vsako spletno mesto – še posebej za vaše ključne besede. Če se uvrščate v super iskalni izraz v svoji panogi, lahko dobite veliko prometa, ki se lahko pretvori v prodajo, oglase ali drugo pretvorbo. Rankie je odlično orodje, s katerim lahko izberete in sledite želenim ključnim besedam. Ko namestite, lahko uporabite Rankie za iskanje ključnih besed – vtičnik bo celo predlagal dodatne izraze, po katerih boste morda želeli razvrstiti glede na to, kaj iščete.

Kar zadeva sledenje, Rankie vključuje 4 možnosti, s katerimi lahko sledite svojim ključnim besedam: Google, Google Ajax api, whatsmyserp.com ali ezmlm.org. Poleg integriranega orodja, ki predlaga sezname ključnih besed, na katere boste morda želeli ciljati. Vtičnik vam omogoča tudi vsakodnevna poročila o razvrstitvi, skupaj z grafikoni ključnih besed, tako da lahko vidite, ali delujejo vaše metode izboljševanja SEO. Poleg tega vam lahko poročila pošljete po e-pošti, tako da jih nikoli ne pozabite preveriti.

11. Brezplačno orodje za SEO načrtovalnik ključnih besed

Domača stran Googlovega orodja za načrtovanje ključnih besed

Google Načrtovalnik ključnih besed je orodje za AdWords naročniki, ki predlaga ključne besede, za katere se želite uvrstiti. Vnesete lahko podatke o svojem izdelku in spletnem mestu ter ciljate iskanje z različnimi parametri. Za vsako predlagano ključno besedo si lahko ogledate pretekle podatke, vključno s povprečnimi mesečnimi iskanji, stopnjo konkurence in predlagano ponudbo za AdWords.

Čeprav je to orodje izjemno dragoceno, ima nekoliko manj kot intuitiven vmesnik, zato je vredno preveriti dobra vadnica preden se zatakne noter.

12. Orodje za ključne besede Prosti načrtovalec

Domača stran orodja za ključne besede, ki prikazuje iskalno vrstico

Orodje za ključne besede je nameščeno kot alternativa Googlovemu orodju za načrtovanje ključnih besed. Ima preprost vmesnik in uporablja Googlovo funkcijo samodejnega dokončanja, da ustvari na stotine predlogov za ključne besede z dolgim ​​repom za vsak iskalni izraz, ki ga vnesete. Vendar za razliko od Googlovega orodja za načrtovanje ključnih besed brezplačna različica orodja za ključne besede navaja samo ključne besede in ne spremljajoče podatke, kot so obseg iskanja, cena na klik in konkurenca. Te podatke je mogoče odkleniti, če se odločite za plačilo višje premijske različice.

13. Storitev LinkPatrol Premium

Domača stran LinkPatrol

LinkPatrol je vrhunski WordPress vtičnik, ki je osredotočen na pomoč pri čiščenju vašega odhodnega profila povezave. Za skeniranje povezav na celotnem spletnem mestu traja le nekaj sekund in vsebuje seznam vseh avtorjev, domen in besedila za sidranje. Če opazite slabe povezave, hitro in enostavno dodate brez naslednjega označite ali odstranite povezavo URL-ja. Cene se začnejo pri 50 USD na leto.

14. GTmetrix Brezplačni analizator hitrosti mesta

Domača stran GTmetrix

GTmetrix je orodje, zasnovano za pomoč pri hitrosti spletnega mesta iskalniki menijo pri algoritmih za razvrščanje. Ponuja vam vpogled v hitrost nalaganja vašega spletnega mesta, nato pa vam pomaga izboljšati njegovo delovanje. Analizira vaše strani Googlova hitrost strani in Yahoo YSlow nabori pravil in daje rezultate, vključno s časom nalaganja strani in skupno velikostjo strani. Ogledate si lahko tudi, kako se vaše spletno mesto sklada v primerjavi z drugimi spletnimi mesti, ki jih spremlja GTmetrix.

Orodje vam omogoča tudi sledenje uspešnosti, analiziranje hitrosti spletnega mesta prek mobilne naprave in testiranje strani v več regijah. Končno lahko posnamete tudi nalaganje strani in predvajate rezultate, da natančno določite težave z uspešnostjo.

Končne misli

SEO je zapletena tema in se na začetku pogosto zdi zastrašujoč. S tako veliko komponentami, da bi lahko razmišljali, lahko postane nadvse nalogo, da optimizirate svoje spletne strani, da bi bolje igrali SERP-je.

V tem delu smo vam ponudili 10+ orodij in WordPress vtičnikov, ki vam bodo pomagali oblikovati in izvajati strategijo SEO za leto 2019. Ali se katero od teh orodij vključuje v vsakodnevni potek SEO dela? Imate še kakšen nasvet za SEO za novo leto? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me