Pet bistvenih strategij za WordPress SEO za izboljšanje uvrstitve

Pet bistvenih strategij za WordPress SEO za izboljšanje uvrstitve

Vsaka oseba, ki upravlja WordPress blog, portfelj, spletno trgovino ali skoraj katero koli spletno mesto, si prizadeva pritegniti več prometa. Glede na to, da je večina spletnih mest odvisna od spletnih iskalnikov, je treba optimizirati vaše spletno mesto za iskalnike in se osredotočiti na vaše SEO strategije. Ne samo, da bi morali vaši človeški bralci doseči, razumeti in krmariti po vašem spletnem mestu, temveč bi morali tudi boti iskalnih botov, ki pazijo po vašem spletnem mestu. Poleg tega lahko natančno prilagodite svoja prizadevanja za SEO strani, da obiskovalce pripeljete na prag.

Številni dejavniki pripomorejo k temu, da je vaš iskalnik prijazen. V tej objavi bomo objavili pet bistvenih sestavin za SEO strategije, na katere se lahko osredotočite, da spodbudite svoje spletno mesto. Začnimo!

Vsebina je King za WordPress SEO

Ne dvomite o tem – Vsebina je kralj. Izkušnje voditeljev na vsebinskem trgu 7,8-krat več prometa na spletnem mestu kot ne-vodje.

Vsebina je King za WordPress SEO

Ne glede na to, kaj oglašujete, ko bralci pridejo na vaše spletno mesto, iščejo informacije, ki bi jim bile koristne. Če je ne najdete na vašem spletnem mestu, lahko rezultat stopenj obiskov škodi uvrstitvam v iskalnikih (tu je nekaj koristnih nasvetov za znižanje stopnje obiskov). Nasprotno, ko objavljate ustrezne in primerne vsebine, vas to označi kot zanesljiv vir informacij. Tako se boste upli, da se obiskovalci vrnejo na vaše spletno mesto in porabijo več časa za ukvarjanje z vašo vsebino (opomba: iskalniki štejejo ponovljene obiskovalce kot plus).

Nekaj ​​nasvetov, ki jih morate upoštevati pri ustvarjanju kakovostne vsebine:

  • Vsaka vizualna predstavitev, kot so fotografije, videoposnetki, infografike, bo našla korist med bralci.
  • Izberite svojo nišo in napišite verodostojno vsebino za to nišo.
  • Iskalniki brskajo tudi po prejetih komentarjih, ocenah in povratnih informacijah. Zato bodite interaktivni s svojimi bralci.
  • Če se želite vnesti na vrsto vsebine, ki bi jo morali ustvariti, poslušajte svojo publiko, razumejte njihove zahteve in razvijte vsebino okoli nje. Izkoristite pomoč družbenih medijev, da sledite trendom in preferencam svojega občinstva. Raziskujte svoje dejavnosti in zanimanja občinstva na družbenih medijih, da boste dobili predstavo o tem, kakšne vsebine imajo najraje.
  • Redno pregledujte obstoječo vsebino in posodabljajte staro vsebino z novimi povezavami, nedavnimi informacijami in statistikami.
  • Povezava do druge vsebine na vašem spletnem mestu. Povezava na nižje uvrščene strani, tako da dobijo vidnost.
  • Izkoristite pomoč gostujočih blogerjev in prostovoljnega pisanja.

Pravilna uporaba ključnih besed

Pri ustvarjanju vsebine za vaše spletno mesto morate biti pozorni na uporabo ključnih besed. Ključne besede so tisto, kar uporabniki vnesejo v svoj iskalnik. Pred objavo je dobro, da si vzamete nekaj več časa za raziskovanje ključnih besed in se osredotočite na nekaj, ki so pomembne za vsebino, ki jo ustvarjate, in za vaše občinstvo. Te besede pomagajo tako bralcem, kot tudi iskalnikom, da razumejo, kaj vse vsebuje vaša vsebina. Vaša vsebina se bo uvrstila na stran z rezultati iskalnika na podlagi njene pomembnosti za ključne besede, ki jih uporablja bralec.

Za izboljšanje SEO WordPress uporabite ključne besede

Pri iskanju je pomembna kakovost ključnih besed in distribucija znotraj vaše vsebine. Upoštevati je treba dve vrsti ključnih besed – ključne besede s kratkim repom in ključne besede z dolgim ​​repom. Ključne besede z dolgim ​​repom so bolj opisne (npr. “Lahki začetniki za WordPress SEO nasvete”), zato jih je pomembno uskladiti s ključnimi ključnimi besedami (ki so lahko samo “WordPress SEO”). Optimizacija za ključne besede z dolgim ​​repom lahko privede do večje stopnje konverzije, saj jih ljudje pogosteje kupujejo.

Obstaja veliko orodij za raziskovanje ključnih besed, ki vam pomagajo najti optimalne ključne besede – Google Trends, SEMrush, Moz in KWFinder našteti jih nekaj, imenovati jih nekaj.

Google SEO Trendi

Prav tako lahko na velik način uporabite analitiko, da vidite, kam gre vaša publika z iskanjem in spletnimi mesti, ki jih brskajo, in tam objavljate vsebino, da opozorite na svoje spletno mesto. Še en način za to pa je preverjanje konkurence in prepoznavanje najprimernejših ključnih besed. Poiščite socialne medije ali uporabite orodje, kot je ahrefs, in sledite njihovim strategijam, da ugotovite, kaj jim ustreza.

Ko določite optimalne ključne besede, jih vključite v svojo stran ali oznako naslova strani, URL strani, imena datotek s slikami, alt besedila in meta opis ter v vsebino.

Prisotnost družbenih medijev

Sledi naš seznam 5 bistvenih SEO strategij za WordPress prisotnost na platformah družbenih medijev. Danes je težko prezreti širok doseg socialnih medijev. Več všečkov in spremljav na družbenih medijih vam lahko pri Googlu prinese višji uvrstitev in omogoči dostop do širše skupine novih bralcev ali strank.

Socialni mediji in WordPress SEO

Z družabnimi mediji boste lahko ciljali na občinstvo, ki si ga deli. Čeprav je ponavadi dobra ideja, da ste na različnih platformah, lahko svoj fokus omejite na nekaj, na katere je ciljna publika najbolj aktivna in pogosteje objavljate vsebino tam.

Vodilni kanali družbenih medijev so Facebook s 2,07 milijarde registriranih uporabnikov, Instagram z 800 milijoni uporabnikov in Twitter s 330 milijonov aktivnih mesečnih sledilcev. Drugi priljubljeni kanali vključujejo LinkedIn, Quora, Reddit in Pinterest. Vsebina, ki jo objavljate na teh kanalih, mora biti v skladu z USP vsakega foruma, kot so slike za Instagram, poklicna zanimanja za LinkedIn.

Nastavitve družbenih medijev lahko prilagodite tako, da svoje objave prilagodite glede na ciljni trg. Tako bodo bolj pomembne za določene skupine glede na lokacijo, starost, zanimanja ali spol. Na primer, Facebook vam omogoča, da spremenite nastavitve, ki ustrezajo določenim skupinam, Twitter ima hashtags za filtriranje vsebine, LinkedIn pa lahko občinstvo zoži na zelo specifične mreže oseb.

Družbeni mediji so prostor za zbiranje povratnih informacij, izvajanje anket, zaznavanje tega, kaj želi vaše občinstvo, in objavljanje ustreznih in zelo aktualnih vsebin. V družabnih medijih morate biti aktivni dosledno, sproti spremljati trende in hitro reagirati nanje. Zelo pomembno je, da vsebino na teh forumih predstavite na zelo privlačen način. Prav tako pomaga, če poznate najboljši časi za objavo vsebina za čim večji učinek in s tem tudi razporejanje objav postane ključni dejavnik njihove učinkovitosti.

Mobilna optimizacija

Dandanes, več mobilnih naprav se začne na mobilnih napravah kot kdajkoli prej. Tudi mobilni telefon predstavlja dober del konverzij. Hit spletnega ponedeljka 2017 6,59B USD v ameriški prodaji, z velikimi dvema dolarjema, od tega mobilni nakupi (40-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2016). Torej vidite, zakaj je pomemben del vaših SEO strategij, da zagotovite, da je vaše spletno mesto prijazno za mobilne naprave. Dandanes je večina sodobnih tem WordPress, kot je Total, že odzivna in dolgo napreduje pri zagotavljanju, da je vaše spletno mesto prijazno za mobilne naprave. Da ne pozabim, prijaznost do mobilnih naprav je uradni signal za razvrstitev v SEO od aprila 2015.

Pomemben del WordPress SEO je mobilna optimizacija

Kako torej optimizirate spletno mesto za mobitele? Google je ugasnil smernice prav v ta namen. Vsak vidik vašega spletnega mesta od vsebine in pisav, barv in logotipov mora biti videti in delovati brezhibno na mobilnih napravah, ki se uporabljajo za dostop do vašega spletnega mesta. Če želite to doseči, lahko storite veliko velikih in majhnih nastavitev, vključno z optimizacijo slik in maksimiranje hitrosti. Ko gre za mobilni telefon, je najbolje izogibajte se pojavljanju preko celotnega zaslona in se odločite za razširljivo vsebino, kot so harmonike, razširljive škatle in skriti zavihki na vašem mobilnem spletnem mestu.

Morda boste želeli razmisliti tudi o pospešenih mobilnih straneh, zaradi katerih se vaše strani hitro naložijo na mobilne naprave v Googlovih rezultatih iskanja. Številni uporabniki mobilnih naprav dostopajo do vašega spletnega mesta tako, da se na domačih zaslonih dotaknejo mobilne aplikacije, zato boste morda želeli izkoristiti tudi to..

Google Mobile Friendly Test

Ko storite vse, kar lahko, ne pozabite preizkusiti svojega spletnega mesta za mobilnost PageSpeed ​​vpogled v stran, ali naprej Google Mobile Friendly Test.

Lokalni SEO

Drug pomemben dejavnik SEO je lokacijsko specifična optimizacija za oskrbo ljudi v določeni soseski ali geografski regiji. Ustrezne, uporabne in natančne lokalne rezultate iskanja daje prednost Googlu. Iskanja z naslovom “Blizu mene” so povečanje priljubljenosti. Ta iskanja z zemljepisnimi znaki ustvarjajo končne rezultate, specifične za lokacijo.

Google Trends, V bližini iskanja

Razlog za to povečanje ni daleč iskati – razpoložljivost wi-fija v javnih prostorih, spodbuda nosljive tehnologije, mobilnih aplikacij in enostavna dostopnost do omrežja pomagajo spodbuditi prodajo izdelkov kupcem, ki jih iščejo, ko so ti blizu trgovina. Vsekakor morate biti pozorni na lokalni SEO, če želite pritegniti stranke, ki uporabljajo mobilne naprave nakupovati.

Lahko začnete tako, da na vsako stran vključite NAP (ime, naslov in telefonsko številko). To so podatki, ki jih iskalniki uporabljajo pri iskanju z lokalno namero. Če se nahajate na več kot enem območju, imejte za vsako lokacijo ločeno ciljno stran in vključite vsebino, ki je pomembna za to območje. Poskusite vključiti lokacijo v svojo ključno besedo in poskrbite, da boste spremembe vnesli v družabne medije. Bodite radodarni z gumbi Call To Action (Pokliči zdaj, naroči se, izvedi več, pošlji sporočilo), bralci so preprost način za povezovanje z vašim podjetjem.

Še ena stvar, ki jo lahko naredite, je, da naštejete v lokalnih imenikih, kot so CraigsList ali Iskanje mesta. Na Google My Business lahko v Googlovem iskanju in zemljevidih ​​posredujete podrobnosti, kot so vaš delovni čas, telefonska številka in navodila, ter jih preverite glede pristnosti. Potem ima vaše podjetje večje možnosti, da se prikaže na plošči po meri na vrhu strani z rezultati iskanja. Deluje tudi Facebook Oglasi za lokalno ozaveščenost s katero lahko dosežete ljudi v bližini svojega podjetja, tako da prikažejo oglase, ko se približajo vaši lokaciji.

Zavijanje

Glede na preobremenjenost informacij v internetu ni enostavno priti obiskovalcev na vaše spletno mesto. Nasveti v tej objavi pa vam lahko pomagajo izboljšati SEO vašega spletnega mesta in povečati promet na vašem spletnem mestu. Če potrebujete več pomoči za povečanje prometa na svojem spletnem mestu, si oglejte našo objavo z več nasveti za SEO.

Ampak zdaj nad vami – ali imate še kakšen nasvet? Ali kakršna koli vprašanja o tem, kako drugače izboljšati svoje strategije WordPress SEO? Sporočite nam spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me