Raziskovanje in uporaba ključnih besed za SEO za WordPress

  1. 1. Priročnik za začetnike glede SEO za WordPress: Intro, Prep & Jargon
  2. 2. Trenutno bere: Raziskovanje in uporaba ključnih besed za SEO za WordPress
  3. 3. Izboljšajte SEO s povratnimi povezavami, hitrostjo spletnega mesta in še več

Ugotovili smo že, da se vse začne in konča z raziskovanjem ključnih besed, kajne? Toda kako to storite? In kaj počnete s ključnimi besedami, ki jih najdete? To bomo ugotovili v tem poglavju vodnika. Nekatere raziskave ključne besede pomenijo zapisovanje niše v Google načrtovalnik ključnih besed in pregledovanje povezanih izrazov. To ni zelo dobra ideja. Čeprav je Google sposoben vzpostaviti pametne povezave na drugih področjih, je načrtovalec ključnih besed presenetljivo neposreden. Najverjetneje bodo prikazali le sorodne izraze, ki že vsebujejo ključno besedo.

Če vtipkam »nogomet« in prosim načrtovalca ključnih besed za ideje, se prepričajte, da vsebuje »nogometne igre« ali »nogometne žoge«, vendar ne navaja »driblinga«, »Messija«, »World Cup 2014« ali katerega koli drugega drugi izrazi, ki so zelo povezani s temo. Za večino tem to pomeni, da boste imeli možnost izbire različnih ključnih besed, če se zanašate samo na načrtovalnik ključnih besed. Zato morate …

Bodite kreativni s svojimi ključnimi besedami

Mislite zunaj polja. Kaj pride na misel, ko pomislite na svojo nišo? Nekaj, kar sploh nima ključne besede niše? Ne skrbi. Preizkusite, ali je izvedljiv. Če se vam zdi, da ne mislite ničesar, je dober način iskanja idej za ključne besede ta, da obiščete forume ali kategorijo odgovorov / kvote Yahoo in si ogledate, kaj ljudje pogosto prosijo za pomoč. (Ni mogoče v vseh nišah.) Nato si lahko izposodite njihove besede in preverite, ali obseg iskanja potrjuje, da je ključna ključna beseda, ki jo je treba nadaljevati. Še en dober način, kako premagati konkurenco, je…

Resnično veste, o čem pišete

Mnogi ljudje, ki gredo v tržno nišo z edinim namenom zaslužiti, bodo imeli samo orodja za ključne besede, na katere se bodo lahko zanašali pri ključnih besedah. Če pa poznate temo, lahko to uporabite v svojo korist. Vključite lahko na videz nepovezane teme, za katere veste, da so povezane, in uporabljate ključne besede, ki jih zunanji človek nikoli ne bi mogel izmisliti v milijonih let. Pokliči to prednost domačega polja. V nekaterih nišah je celo poseben lingo, ki bi šel lahko čez večino ljudi, razen tistih, ki jih to dejansko zanima.

Žal tukaj ni prave bližnjice, razen če že veste, o čem pišete, boste morali vložiti čas in trud, da dosežete raven, ko vam pride brez težav. Ena stvar, ki vam lahko pomaga, je, da izberete nekaj, o čemer vas vsaj zanima, če ne strastno, o katerem bi pisali. Če pa je vaš glavni cilj dobičkonosnost, morate vedno preizkusiti sposobnost izdelka, preden preveč časa potopite v projekt.

Uporabite pravo vrsto ključnih besed

WordPress SEO ključne besede

Ko iščete ključne besede, so najboljše vrste tiste, ki imajo malo konkurence in imajo namerni ali določen namen kupiti izdelek ali storitev. (Ponavadi je velika konkurenca tam, kjer je namera določena, vendar ne vedno toliko, ko namero nakazuje zgolj specifičnost iskanja.) Široke ključne besede so običajno neverjetno konkurenčne in tudi preveč splošne. Ljudje bodo te ključne besede pogosto iskali iz radovednosti in verjetno ne bodo radi ničesar kupili.

Vzemimo za primer »copywriting«. Številke so kar dobre. Približno 30.000 preiskav mesečno. Toda tu se ustavijo dobre novice. Konkurenca je huda … in kar je še slabše, je iskalni izraz nekoliko preveč splošen. Tu ni pravega dokaza o nameri. Ljudje bodo morda iskali zgolj zato, ker so videli izraz, ki se ga uporablja (ali slišal, da ga uporabljajo v Mad Men) in so želeli vedeti, kaj pomeni. Ali pa so jim morda rekli, da morajo nekaj vedeti več.

Po drugi strani imamo “trenerja kopiranja” z slabih 30 iskanj na mesec. Medtem ko nekateri morda trdijo, da je to preprosto premalo, da bi bilo vredno, je tu namerna namera in si lahko predstavljate življenjsko vrednost pridobitve samo enega odjemalca. In konkurenca je (ne preseneča), veliko mehkejša. Če pridete na prvo stran, to niso več sanje. Če igrate svoje karte pravilno, je to precej zagotovljeno. Čeprav se boste morda odločili, da postavite prag za obseg iskanja višji, to ponazarja tisto, za kar želite ciljati. Nizka konkurenca in implicitna ali določena namera.

Drug primer je “suh led” v primerjavi s “kje lahko kupim suh led”. Suhi led dobi več iskanj, po ocenah 90.000 ali približno mesečno. Toda spet bi se ljudje lahko spraševali, iz česa je narejena, ali bi si želeli, da bi na videu videli suh led + milnico “bomba”. “Kje lahko kupim suh led”, pa izrecno navaja namero za nakup, hkrati pa ima tudi manj konkurence. In ne samo to, še vedno ima na tisoče ocenjenih mesečnih iskanj. To je primer ključne besede z dolgim ​​repom. Stavek, namesto besede ali dveh, na katere se lahko ciljate med pisanjem vsebine.

Na žalost, glede na to, da je naš glavni poudarek na WordPressu, imamo le čas za hitro predstavitev raziskovanja ključnih besed, vendar bo to več kot dovolj, da začnete. Če pa želite izvedeti več o raziskavah ključnih besed, ključnih besedah ​​z dolgim ​​repom in o tem, katere ključne besede bi morale iti, si oglejte Backlinkovo ​​dokončno vodilo za raziskovanje ključnih besed ali to celovito Vodnik po ključnih besedah ​​z dolgim ​​repom avtor Fat Joe.

Kaj storiti s ključnimi besedami na svojem mestu WordPress

Na tem mestu bi morali že namestiti vtičnik WordPress SEO by Yoast ali drugega s podobno funkcionalnostjo. Če ne, to storite zdaj, ker je res potreben prvi korak.

Uporabite ključne besede v naslovu objave / strani

Če ciljate na ključne besede z dolgim ​​repom, ki jih je pogosto najlažje uvrstiti, je pogosto dovolj, da jih imate kot celoten naslov. Če že imate občinstvo, boste morda želeli uporabiti nekaj več pozornosti kot standardno iskalno besedno zvezo, vendar vseeno želite optimizirati za iskalnike.

V tem primeru lahko s pomočjo vtičnika SEO spremenite naslov. Za to objavo lahko na primer spremenimo naslov strani v „WordPress SEO za začetnike“, če bi ugotovili, da je ciljna usmerjenost bolj zaželena iskalna fraza.

slika seo naslova

Optimizirajte imena slikovnih datotek in dodajte besedilo

Na primer, slika, ki sem jo sprejel pri spreminjanju naslova, se imenuje „seotitle.jpg“, alt besedilo pa „slika seo naslova“. To ne bo samo pozitivno vplivalo na uvrstitev vaše strani, ampak bo pomagalo vašemu uvrščanju slike za ustrezne izraze v Googlovem iskanju slik.

Napišite vsebino 100% povezano z naslovom

Na žalost ni tako enostavno, kot če bi vzeli delček vsebine, o katerem ste že pisali o nečem drugem, spremenili naslov, ga drobno napisali in ciljali na povsem novo ključno besedo. Ne le, da boste svoje potencialne obiskovalce razjezili do konca in jim pokvarili možnosti, da bodo kdaj postali naročniki ali kupci, temveč boste tudi močno poškodovali svoje možnosti, da se uvrstite dovolj visoko, da jih boste najprej opazili. Torej ostanite relevantni.

Uporabite ključne besede v URL-ju objave / strani

Čeprav lahko to storite tako, da preprosto pustite, da naslov objave / strani postane stalna povezava, Google dejansko odsvetuje uporabo celotnih stavkov in namesto tega priporoča uporabo le nekaj (3-5) ključnih besed za vsako objavo. To lahko enostavno storite iz urejevalnika sporočil WordPress. Preprosto kliknite gumb za urejanje poleg URL-ja in spremenite povezavo iz nečesa takega:

trajna povezava

Še nekaj v tej smeri:

spremenite trajno povezavo

Napišite natančen opis meta

Ne poskušajte stisniti v čim več ključnih besed. Opišite, kaj bo vsebina naredila za morebitnega obiskovalca, če je mogoče, na prepričljiv način. (Ker je meta opis morda tisto, kar oseba vidi, ko se vaša stran prikaže v rezultatih iskanja.) Kadar ste v dvomih, pojdite s precej naravnost opisom tega, kar zadeva objavo. To storite v urejevalniku objav / strani, v oknu WordPress SEO by Yoast pod glavnim besedilnim poljem.

Uporabite podnaslove za strukturiranje vsebine

In tudi poudariti ključne besede, ki so neposredno povezane s tistim, o čemer pišete. Podnaslove vedno postavite v ustrezno oznako.

za širše teme in

za nekaj bolj specifičnega.

oznake so rezervirane samo za naslov strani. Na primer:

Znani nogometaši

Lionel Messi

Christiano Rinaldo

Uporabite širše ključne besede za kategorije

To je način, kako iskalnikom poslati signale, da je to tema, o kateri veliko pišete na svojem spletnem mestu in da bi morda morali razmisliti o višjem uvrstitvi iskalnega izraza, ne da bi se dejansko morali ciljati na širše ključne besede (in ne pride do prometa) v posameznih objavah in straneh. Če si ogledate naše kategorije tukaj v WP Explorerju, lahko vidite to strategijo v akciji.

NE pretiravajte s svojimi ključnimi besedami

Pogosto ga označujejo kot polnjenje ključnih besed, uporaba preveč ključnih besed v vsebini je preprosto slaba ideja. Ne le, da to pomeni grozno, grozno bralno izkušnjo za vsakega obiskovalca, pravzaprav sploh ne pomaga pri uvrstitvi. Namesto tega jim lahko škodite, če boste šli predaleč.

Zaključek

To zaključi poglavje o ključnih besedah. V naslednjem delu vodnika bomo izvedeli več o povratnih povezavah, hitrosti spletnega mesta in drugih dejavnikih, ki lahko prispevajo k izboljšanju uvrstitve naših iskalnikov. In kot vedno, če imate kakršna koli vprašanja ali kaj dodate zgoraj, samo pustite komentar spodaj. Radi bi slišali vaše misli!