Trženje spletnega mesta WordPress: Ultimate Guide

Nameščena je zadnja platforma WordPress. Na voljo imate izbrano premijsko temo in vse potrebne vtičnike. Resnično ste navdušeni, da končno uresničujete svoje dolgoletne sanje o vodenju spletnega podjetja. Ali pa samo lastnik osebne spletne strani. Nastavili ste svoje poštne predale in že ste pripravljeni odpreti trgovino.

Z drugimi besedami, vaše spletno mesto WordPress je polno napolnjeno in resnično želite zabavati zabavo. Imate pa natanko nič kupcev. Če ste naredili domačo nalogo, so stranke v redu, vendar jih niste našli ali obratno; niso našli vašega spletnega mesta WordPress in vaših ponudb.

Kaj storiti? Odgovor je v tej objavi za WordPress. Najprej odpravimo nekaj osnovnih definicij:

Trženje – dejavnost ali dejavnost promocije in prodaje izdelkov ali storitev, vključno z raziskavami trga in oglaševanjem.

Trženje spletnih strani – Uporaba interneta za dostavo promocijskih materialov potrošnikom. Vključuje trženje po e-pošti, trženje iskalnikov, trženje socialnih medijev…

Vir: Spletne definicije, Wikipedija.

Ko pravimo, da tržimo vaše WordPress spletno mesto, dejansko mislimo na trženje vaših izdelkov ali storitev, zato to razlikovanje. Vaše spletno mesto je zgolj marketinško orodje, toda s toliko spletnimi podjetji, ki se pojavljajo vsak drugi dan, je vaše spletno mesto lahko tako poslovno kot marketinško orodje. Tudi to razlikovanje.

Metode trženja, o katerih bomo danes razpravljali, so večinoma brezplačne (ali sorazmerno poceni) in dokaj enostavne za izvajanje, vendar morate bodite pripravljeni na časovno naložbo. Pri nadaljevanju priporočam tudi nekaj vtičnikov, zato bodite pozorni tudi na to. Kako je s tem pokrito, kako lahko tržiš svoje spletno mesto WordPress z malo maščobe komolcev in ne da bi zlomil banko?

Naslov svojega spletnega mesta postavite na vse dokumente

dodajte svojo e-pošto

Odpovejmo se staromodnemu načinu. Če objavljate vse vrste dokumentov: brošure, brošure, sporočila za javnost ali promocijske tiskane medije na splošno, se prepričajte, da je na vsakem mestu prikazan naslov vašega spletnega mesta (URL). Preprosto je in ni dodatnih stroškov, zato to storite že. Naj bodo vaše vizitke, računi, pisma, predstavitvene mape, listi s specifikacijami, lističi za pakiranje ali tržno zavarovanje, svojo domeno postavite na vsak papir, ki pride iz vaše pisarne.

Drugi dokumenti vključujejo e-knjige, predloge, bele knjige, embalažni material: posode, pokrove, vrečke in podobno, druge promocijske izdelke in celo predstavitve PowerPoint. Vsak dokument, ki predstavlja vaše podjetje, mora imeti ime vaše domene. Tako preprosto.

Izjava za javnost

Ja, vem, da se ponavadi ne bi rad zapisal, vendar sporočila za javnost še vedno delujejo. Edino glavno pravilo je, da mora biti vaše sporočilo za javnost zanimivo in da vsebuje informacije o vašem podjetju.

Zdaj pa vse ni novica. Če sodelujete z novim podjetjem, da bi ponudili novo (ali boljšo) storitev, je vsekakor tisto, o čemer so pomembne novice. Po drugi strani pa, če boste sodelovali v intervjuju, bo to dobra hrana za objavo v blogu, ne pa tudi sporočila za javnost. Spoznajte razliko?

Ko pripravite sporočilo za javnost, ga pošljite lokalnim medijem, če pa želite potovanje preskočiti, lahko sporočila za javnost pošljete prek spleta brezplačno. Tu je nekaj mojih priporočil:

Če je vaše sporočilo za javnost obveščeno in če ste v skladu s smernicami, bi moralo biti njegovo sporočilo v rokah urednikov. Rezultat bo visokokakovostni promet, ki prihaja na pot. Naokrog preletite nekaj sporočil za javnost in dobili boste točno toliko, kot želite v statistiki prometa. Zajamčeno.

Članek Marketing

Brezžična povezava v mestu

Tukaj je še en stari. Trženje člankov je že več let in z natančnimi posodobitvami algoritmov še zdaleč ni mrtvo. Če to storite pravilno (z upoštevanjem pravil in zagotavljanjem uporabnih člankov), obstaja cel svet. Ne hodite po temnih uličicah s trženjem člankov, ker dober ol Google ne mara takšnih stvari. Nikar ne igrajte trikov s trženjem člankov!

Poleg upoštevanja pravil in izdelave člankov z visoko vrednostjo se morate pridružiti in oddati samo imenike člankov, ki upoštevajo splošne smernice za SEO. V nasprotnem primeru vas bo Google in drugi večji iskalniki označil za vse vrste slabih profilov, kar bo povzročilo izgubo avtoritete in prometa. Poleg tega bo članek trženje pomagal vašemu podjetju do velike količine prometa, ki ga vlečejo imeniki člankov.

Vse, kar morate storiti, je, da na koncu člankov vključite svoje ime domene (ali povezavo do strani s svojimi izdelki), se usedite in gledajte, kako številke streljajo skozi streho. Vam to ne bi bilo všeč? Če se želite preizkusiti v članku za promocijo vašega spletnega mesta WordPress, je nekaj priporočljivih člankov o člankih:

 • Ezinearticles.com
 • iSnare.com
 • Articlealley.com
 • Webmasterarticles.net
 • Artipot.com

Člankov ne pošiljajte v tisoče imenikov člankov, ker vas bodo kaznovali, da jih bodo pajki iskalnikov kaznovali. Predložitev petih člankov s članki bi bila več kot dovolj.

Ne pozabite preveriti, ali vaš izbrani imenik člankov sledi priporočenim smernicam, preden se pridružite člankom ali jih pošljete.

Bloganje gostov

Bloganje gostov je fantastično marketinško orodje, ki ga osebno uporabljam. To sem postavil pod članek trženje, ker je v bistvu gostujoče bloganje samo drugačna oblika trženja artiklov. V nasprotju s pisanjem in pošiljanjem tisoč člankov v različne imenike gostujoče bloganje vključuje pisanje informativnih (in pogosto zelo dolgih) objav v spletnem dnevniku na drugem spletnem mestu – po možnosti takšnem, ki ima več prometa kot vaš.

Pomembno je tudi zagotoviti blog gostov na spletnih mestih z visoko Googlovo strani (nad 5). S pomočjo orodij, kot je npr., Lahko preverite pooblastilo domene, premestitev strani in različne druge vidike katerega koli spletnega mesta Odprite Explorer Explorer ali Alexa. Blog za goste na številnih povezanih spletnih mestih, vstavite svoj URL v biografski zapis avtorja in opazujte, kako raste vaš promet. Večina spletnih podjetnikov je gostujoče bloganje glavna metoda trženja, zato ne zamudite vse zabave.

Trženje po e-pošti

wordpress-email-komentar-obvestilo

Beseda na ulicah je taka osemdeset osem odstotkov obiskovalcev vašega spletnega mesta ne kupujejo ob prvem obisku. To je žalostno, kajne? Ne smemo pa si privoščiti žalosti, zato pridemo do rešitve: trženje po e-pošti. Ponuja vam marketing po e-pošti neposreden stik s svojimi potencialnimi strankami. S strankami lahko kadar koli komunicirate. Delite lahko novice, nasvete, lekcije ali kaj drugega, kar bo izboljšalo življenje (ali poslovanje) vaših strank.

Svoje izdelke (ali pridružene izdelke – samo ne neposrednih partnerskih povezav) lahko promovirate prek e-poštnega trženja. V svojem podjetju lahko sporočate posodobitve in spremembe. Zgolj nekaj pametnih e-poštnih sporočil lahko pretvorite zgolj spletne obiskovalce v zveste in plačljive stranke. Lahko, lahko, lahko. Toliko veliko lahko storite, če vrh e-poštnega marketinga ohranja zdrav pretok prometa nazaj na vaše WordPress spletno mesto. To še posebej velja, če imate ogromen seznam e-poštnih sporočil. Le streljajte jim po e-pošti vsakič, ko objavite novo objavo.

Trženje po e-pošti, ja, lahko. �� Kot vedno sem se pomirila naokoli in našla nekaj vtičnikov za trženje e-pošte, da začnete. Tu je seznam:

Če želite takoj začeti tržiti e-pošto, se bodo naslednji fantje z veseljem držali za roko.

Ta podjetja vam bodo najela programsko opremo za trženje po e-pošti in vse ostalo, kar potrebujete za samo devetnajst dolarjev (19 USD) mesečno. Bil sem z vsemi tremi in čeprav je AWeber super učinkovit, je MailChimp lahko zapleten (vendar le zato, ker ima tako veliko funkcij), Mad Mimi pa je brez težav. Trenutno uporabljam Mad Mimi in WPExplorer uporablja MailChimp. Izberite tisto, ki vam ustreza!

Word of Mouth aka Virusni marketing

V redu je, da lahko znatno povečate spletni promet, tako da preprosto izpustite besedo. Načrt je, da svoje prijatelje spodbudite k deljenju imena vaše domene (URL) s prijatelji. Beseda iz ust postane virusno trženje, ko prijatelji vaših prijateljev delijo vaš URL tudi s prijatelji. Nekaj ​​časa vztrajajte in vaše ime domene bo kmalu prineslo zelo veliko ljudi. Danes začnite deliti svoj URL in prosite svoje prijatelje, naj ga delijo s svojimi prijatelji in tako naprej.

Opomba 1: Poskrbite, da boste izpolnili svoje obljube in zagotovili kakovostne storitve, ali boste vse prekršili.

Opomba 2: Ne smete nikogar pošiljati v poštev – pošiljajte samo prijateljev, ne njihovih prijateljev.

Lahko tudi ponudite spodbude in nagrade vsem, ki vaš URL delijo z večino ljudi, kar nas seznani z naslednjo točko.

Affiliate Marketing / Programi

Zaslužite z denarjem WordPress

Ljudje bi lahko nagradili, da druge napotijo ​​na vaše WordPress spletno mesto. Deluje kot čarovništvo in je odlično marketinško orodje za številne spletne dejavnosti, npr. spletna gostovanja. Ljudje, ki druge strani napotijo ​​na vaše spletno mesto, lahko nagradite s provizijami, brezplačnim članstvom in popusti, če jih omenimo le nekaj.

Denarja za provizijo vam ni treba predhodno imeti, samo ga vzemite iz prodaje, ki jo opravite z napotnicami. Namestitev skriptov za zagon partnerskih programov je lahko precej zahtevna naloga, zato bom priporočil programe in vtičnike, ki jih lahko uporabite za upravljanje svojih podružnic. V podružnični vtičniki kategorijo imamo:

In v partnerske programe kategorijo imamo:

Ne pozabite tudi, da svoje podružnice vedno plačujete pravočasno ��

Trženje brez povezave

olg-modno-razglednice-pisma

Lastništvo spletnega mesta WordPress še ne pomeni opuščanja trženja v resničnem svetu. Kot majhno podjetje imate še vedno lahko veliko koristi od oglasov Yellow Pages in tako naprej. Dajanje oglasov v revijah in pošiljanje pisem se morda zdi že kar zastarelo, vendar ne bo pomote, velika skupina ljudi še vedno bere revije in pisma. Prepričajte se le, da oglašujete v pravih revijah.

Majhni oglasi v revijah so dokaj poceni, kar pomeni, da vam ni treba oropati banke, da bi dosegli boljši spletni promet. Pošiljanju nekomu občasno pismo nekoliko odstopa od običajnega (e-pošta, SMS, tvit) in vas loči. Še niste slišali konca. Svoje WordPress spletno mesto lahko tržiš s pomočjo razglednic! Ja, razglednice so precej stara šola, vendar ne pozabite na moč izstopa kajti točno to se bo zgodilo, ko boste strankam poslali razglednice.

Razglednice so poceni in od Amazona lahko dobite veliko. Svoje predloge lahko natisnete tudi s pomočjo predloge po meri iz Creative Market ali Etsy.

Oddaje iskalnikov

Večina ljudi bo sprožila svoje priljubljene iskalnike, če in kdaj potrebujejo informacije o katerem koli izdelku. To pomeni, da bi ljudje, ki jih iščete, lahko iskali točno tisto, kar ponujate.

Vendar ne bodo našli vašega odličnega mesta WordPress ali izdelkov, če niste navedeni v spletnih iskalnikih. Pošiljanje vašega spletnega mesta iskalnikom je preprosto in brezplačno.

Nekateri lastniki spletnih mest menijo, da so navedeni v glavnih iskalnikih, ker naročnina 49,95 USD mesečno pri SEO podjetju pravi tako ali ker je nekdo obljubil, da jih bo objavil v tisočih spletnih iskalnikih, vendar ne sodi med nobeno od teh.

Najboljši način za seznam vašega spletnega mesta je ročno – lastna roka – ker vse oddaja potrebujete tri glavne iskalnike, in sicer Google, Bing in Yahoo!

Pošljite svoje spletno mesto na:

Medtem ko je na njem, ne pozabite predložiti tudi svojega spletnega mesta. Preberite več o pošiljanju zemljevidov zemljevidov v Google tukaj, v Bing tukaj, in Yahooju! tukaj. Ko je vaše spletno mesto oddano, je čas, da ga ustrezno optimizirate, da v celoti izkoristite promet v iskalnikih.

Optimizacija iskalnikov

seo-napake

To bi moralo priti na to delovno mesto, toda morali smo začeti starinski način, se spomnite? Optimizacija iskalnih mehanizmov (ali na kratko SEO) je vaše spletno mesto WordPress neustavljivo za pajke iskalnikov.

Študije vsebinskih trženjskih raziskav so pokazale, da veliko ljudi pride na spletno stran, potem ko jo najdejo v spletnih iskalnikih. Če rečem, lahko uživate v velikem skoku v svojem prometu, če skrbno optimizirate spletno mesto za iskalnike. Navsezadnje veliko ljudi ne hodi mimo prvo stran Googlovih rezultatov iskanja, zato se morate pojaviti na prvi strani, po možnosti v prvih petih rezultatih. Odkar smo pokrivali WordPress SEO v tej drugi objavi bom omenil le nekaj točk.

SEO vsebina

 • Prizadevajte si, da bi ustvarili spletno vsebino za človeka, najprej pa iskalnike. Vaša vsebina mora biti uporabna, vaši naslovi pa res privlačni za bralce – ne ustvarjajte kreativnosti. Enakomerno razporedite ključne besede – ne pretiravajte.
 • Vnaprej izvedite raziskave ključnih besed in optimizirajte svoje strani z izrazi, s katerimi ljudje najdejo vaše izdelke. Uporabite tudi tesne alternative.
 • Popolnoma ni razloga za optimizacijo stikov, pogostih vprašanj, pravilnika o zasebnosti in drugih strani, ki ne vplivajo neposredno na vašo spodnjo vrstico. Optimizirajte domačo stran in svoje izdelke (ciljne) strani.
 • Gostota ključnih besed je 2,5%
 • Vključite svoje glavne ključne besede v naslove (

  ,

  ,

  …,

  ) in v sidrnem besedilu.

 • Izogibajte se samodejnemu predvajanju člankov, ustvarite svežo in izvirno vsebino ali prepisujte članke z roko

Image SEO

 • V imena slik vključite svojo ključno besedo
 • Vključite ključno besedo v oznako ALT
 • V vse slike dodajte opise bogate s ključnimi besedami

Preberite več o WordPress SEO v naši drug članek. Zagotovo vam ni treba ročno urejati predlog WordPress-a, svoje spletno mesto WordPress lahko optimizirate s pomočjo katerega koli od teh vtičnikov:

Več virov za WordPress SEO in SEO na splošno:

Socialni mediji

wordpress-social-ettiketa

Facebook, Twitter, Pinterest, Reddit, Digg, StumbleUpon in druga spletna mesta v družabnih medijih pritegnejo milijone uspešnic. Vsak dan. Nobeno od teh spletnih mest vam ne zaračunava ustvarjanja računov in v nekaj minutah lahko svoje podjetje oglašujete po vsem svetu.

Samo nastavite račune in začnite komunicirati z milijoni uporabnikov. To je tako preprosto, vendar morate imeti tudi strategijo. Objavite posodobitve spletnega dnevnika, tvitejte nove ponudbe storitev, pripnite zanimive slike, Reddit nekaj, Digg nekaj drugega in samo pospešite svojo pot v boljši spletni promet. Zabavajte se ob njem, to je družabni medij.

Orodja

Ko tržite svoje WordPress spletno mesto, boste potrebovali arsenal orodij. Sledi nekaj potrebnih virov in vtičnikov:

Viri

WordPress vtičniki za trženje / družbena skupna raba

Zaključek

Trženje vašega WordPress spletnega mesta se vam lahko na začetku zdi kot izziv, toda ko boste obiskali to, bodo to najlažje stvari, kar ste jih kdaj naredili. Najboljši pristop je vedno slediti pravilom, zlasti v trenutnih časih posodobitev Googlovih algoritmov. Izogibajte se trženjskim metodam s črnim klobukom in zaženite v hribe, ko vaše SEO podjetje ali spletni prodajalec predlaga omenjene metode.

Na koncu dneva, Ne gre samo za metode, ki jih uporabljate, ampak sposobnost ukrepanja, ki bodo določile vaš uspeh. Zato je trženje neprekinjen proces in vaš uspeh je sorazmeren z vašim trudom. Vedno ne pozabite vložiti največ energije v metode, ki delujejo za vas, tako kot to pravilo 20-20 Paleo.

Ali poznate kakršne koli načine trženja WordPressa, ki jih v tej objavi nisem omenil? Ali imate nekaj odličnih marketinških nasvetov za skupno rabo? Delite z nami v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me