Vad är dags att först byte och hur du kan förbättra det på din WordPress-webbplats

Kanske har du hört uttrycket Dags till första byte men på något sätt verkar konceptet komma undan vissa människor. Vara det för att det verkar otroligt tekniskt orienterat eller för att det verkar vara ett abstrakt koncept, inte så viktigt för vardagligt bruk. Inget kunde vara längre från sanningen.

Time to First byte är egentligen inte ett koncept eller en idé som bara teknikerna bör förstå. Alla borde kunna förstå den betydelse och tillämpa den i praktiken.

I den här artikeln kommer jag att förklara för dig, med några ord: vad är dags för första byte, hur påverkar detta din webbplats och varför du bör vara uppmärksam på detta ämne om du vill ge dina läsare bästa möjliga upplevelse när du surfar på din webbplats.

Vad är dags att först byte?

Time to first byte (TTFB) är en mätning som används som en indikation på responsen hos en webbserver eller annan nätverksresurs.

TTFB mäter varaktigheten från användaren eller klienten som gör en HTTP-begäran till den första byten på sidan som tas emot av klientens webbläsare. Den här tiden består av socketanslutningstiden, den tid det tar att skicka HTTP-begäran och den tid det tar att få den första byten på sidan. Även om det ibland missförstås som en beräkning efter DNS, inkluderar den ursprungliga beräkningen av TTFB i nätverk alltid nätverksfördröjning i att mäta tiden det tar för en resurs att börja ladda.

Det är “techie” -förklaringen som tas direkt från Wikipedia. Låt oss översätta det till en enklare som tjänar alla.

Time to First byte är den tid det tar från dig att trycka på den knappen för att ladda en webbplats till det ögonblick den börjar återges. Om du skulle tala om detta i speltermer, skulle Time to first byte likna den “latens” eller “fördröjningen” du har när du spelar. Fördröjningen är en direkt representation av hur mycket upplevd din webbplats har.

Vilka faktorer påverkar tiden till första byte?

Tid till första byte kan representeras av flera faktorer men eftersom det här är en WordPress-artikel kommer vi att minska allt till vad som påverkas när WordPress är på plats.

  • DNS-svarstid
  • Serverkonfiguration och prestanda (PHP och webbserver)
  • WordPress-plugins / tema
  • HTML-caching aktiverad / inaktiverad

Var och en av dessa faktorer lägger till en ytterligare latens till den tid det tar för din webbplats att börja rendera. Detta betyder att det alla lägger till. Det är inte det några av dessa faktorer kan påverka latens, Allt av dessa faktorer bidrar till mer latens! Så du kan gissa att för ett idealt scenario bör allt vara snabbt för dig att få en mycket bra Time to First Byte och om något i den kedjan tar mer tid att bearbeta kommer din sista Time to First byte att drabbas.

Detta är viktigt eftersom Time to First byte påverkar allt du eller dina läsare gör på din webbplats. Varje gång en läsare klickar på någon länk, bild, blogginlägg eller sida kommer Time to First Byte att beaktas. Du kan se att en dålig Time to First Byte kommer att innebära att läsaren kommer att ha en situation som liknar en spelare som är ansluten till en dålig server. Varje klick har en betydande fördröjning associerad och det kommer att påverka upplevelsen.

Obs: Från denna punkt framåt kommer jag att använda förkortningen TTFB för att beteckna Time to First Byte bara för att påskynda saker och ting lite.

1. DNS-svarstid

DNS-upplösning är den första faktorn i ekvationen. Se alltid till att använda bra DNS-servrar och att de har noder spridda över hela ordet för att få den bästa upplösningen som möjligt. Ett bra sätt att minska TTFB i detta steg är att använda en bra global tjänst som CloudFlare som den typen av tjänster implementerar Global DNS-caching. Denna metod är oerhört bra för att minska TTFB genom att cache ytterligare information.

2. Serverkonfiguration

Det andra steget i TTFB-latens är den faktiska servern. Det är här din värd kommer på plats. Vilken typ av webbserverkonfiguration den använder och cachingteknikerna kommer att göra det minska kraftigt TTFB. Om din server till exempel implementerar den gamla PHP 5.4-tolken kommer du att få en mycket hög TTFB medan användning av en modern PHP 7.1-konfiguration kommer att reducera den tiden med en faktor på 2 eller mer.

Detta beror på att PHP-tolkar spelar en viktig roll i processen. Varje gång du ber om en webbplats eller blogginlägg är det icke cachelagrade, servern måste bearbeta PHP-filerna i fråga för att konvertera dem i HTML-format tillbaka till din webbläsare. Ju mer komplexa PHP-filerna är, desto mer tid tar det att förbehandla dem och skicka dem tillbaka till din webbläsare.

Du kan se att serverns prestanda också kommer att ta en viktig del i hela processen. Ju snabbare CPU och desto fler resurser din värd tilldelar dig, desto snabbare kommer den att bearbeta dessa filer och därmed blir din TTFB mindre.

Om din värd implementerar en PHP-caching kommer detta också att reduceras ytterligare på den andra begäran eftersom det kommer att tillhandahålla en cache-version av filen i stället för att behöva bearbeta PHP-filen igen..

Du kan nu se att det finns två typer av värdverksamhet, de allmänna (cache-tjänsterna) och WordPress exklusiva hostingtjänster som vanligtvis implementerar en cachemekanism för PHP, minska din TTFB i processen.

3. WordPress-plugins och tema

Det tredje steget i TTFB-ekvationen är din faktiska webbplats. Detta är den viktigaste faktorn och jag ska visa dig varför.

Vanligtvis kommer WordPress att ge din värd flera PHP-filer att bearbeta och ju mer komplexa de är, desto mer tid kommer det att ta att bearbeta. WordPress betjänas av plugins och de plugins lägger till extra kod till den slutliga PHP-behandlingen så med detta i åtanke kan du tydligt se det ju fler plugins du har installerat, desto mer tid tar det för din värd att bearbeta dem och därmed kommer din TTFB att öka.

Ju mindre desto bättre

Som tumregel är mindre plugins vanligtvis bättre. Naturligtvis kan ett dåligt kodat plugin vara mycket sämre än 10 expertkodade plugins eller det är möjligt att installera två plugins som råkar komma i konflikt. Men generellt sett kondenserar antalet plugins gör det lättare för dig att hantera uppdateringar och håller din webbplats snabbare. Här är ett exempel på en rimlig mängd plugins för en installation.

Tid till första byte: Mindre plugins

Detta nästa exempel kan vara problematiskt (igen – det beror delvis på vad du har installerat).

Tid till första byte: Fler plugins

Och naturligtvis är någonting förbi 30 plugins-barriären sannolikt inte bra för din latens. Du kan vara säker på att en webbplats med mer än 40 plugins kommer att ha en allvarligt hög TTFB även om den är värd på en spektakulär värdtjänst och jag ska visa dig varför.

4. HTML-caching

Den sista faktorn är den viktigaste och den är relaterad till cachemekanism du bestämmer dig för att implementera på din WordPress-installation. Även om det finns flera typer av cachemekanismer i WordPress, är den mest effektiva av dem alla HTML-caching.

Har en bra plugin som KeyCDN Cache Enabler kommer att ha en enorm inverkan på din TTFB, ännu mer än själva värden. Det kommer att konvertera alla dessa filer till HTML så när cachen är aktiv kommer dina läsare inte att behöva passera genom PHP-förprocessorn på din värd och det kommer att vara bara webbservern själv ansvarig för att betjäna ditt innehåll. Du kan till och med påskynda processen ännu mer om du väljer att använda en webbhotell som inkluderar nginx istället för apache som den huvudsakliga webbservern som jag har förklarat i den här artikeln.

Dags till första byte-fallstudier: varför det är viktigt

Låt mig nu visa dig vad vi pratar om. Följande fallstudier är verkliga exempel på webbplatskonfigurationer på olika servrar, med en praktisk benchmarköversikt i slutet.

En långsam webbplats på en långsam server

Att ha en långsam webbplats kan vara en smärta för TTFB och om du inte bryr dig om en bra webbhotell måste du vara beredd att möta det sämsta utfallet som möjligt.

Dags till första byte: Slow Site, Slow Server Performance

Låt oss analysera den här webbplatsen i detalj. För detta ändamål kommer jag att använda Pingdom Tools eftersom det är ett utmärkt verktyg för att låta dig se TTFB. Tricket är att öppna detalj på den första begäran som gjorts till webbplatsen.

Tid till första byte: Slow Site, Slow Server Response

Som ni ser har webbplatsen en TTFB på inte mindre än 4,2 sekunder! Detta innebär att det går fyra kompletta sekunder tills du får någon indikation på att webbplatsen faktiskt är tillgänglig.

Multiplicera nu den tiden med alla klick du ska göra på webbplatsen och du kan se hur mycket smärta det kan vara för en läsare. Naturligtvis måste TTFB läggas till den totala tiden webbplatsen tar att återge. Resultatet blir katastrofalt för prestanda eftersom webbplatsen kommer att ta så mycket som 7 sekunder att återge ibland ordentligt.

Kombinationen av flera faktorer leder till detta. En dåligt optimerad webbplats utan en cachemekanism, en mycket långsam webbhotell och en helt föråldrad PHP-tolk, som fortfarande kör PHP 5.4. Även om webbplatsen använder molnblussning som en extern cachemekanism finns det inget som kan göras för att förbättra situationen, om din webbplats och din värd inte samarbetar.

En snabb webbplats på en genomsnittlig server

Låt oss se vad som händer när vi lägger en mycket snabb webbplats på en genomsnittlig server som använder Apache och PHP 7.1

Tid till första byte: Snabb webbplats, genomsnittligt serverrespons

Med en webbplats som har mindre än 10 plugins på den utan cache är resultatet minst fem gånger bättre än den tidigare. Du kan se att TTFB nu är satt till 521ms. Det innebär att webbplatsen kommer att ta 0,5 sekunder att börja återge i din webbläsare, från det ögonblick den går från servern till det ögonblick den når din dator.

Tid till första byte: Snabb webbplats, genomsnittligt server svar 2

Vad händer när vi aktiverar cachen på den webbplatsen? Magi händer. En generellt genomsnittlig server som körs på Apache kan ge utmärkta resultat med bara 152 ms TTFB. Du kan se hur mycket a bra WordPress-caching mekanism påverka resultaten.

En mycket långsam webbplats på en snabb server

Låt oss se det motsatta. Vad händer om vi lägger en mycket långsam webbplats på en mycket snabb server.

Dags till första byte: Slow Site, Fast Server Response

En optimerad server som kör Plesk med nginx och PHP 7.1.11 kommer att ta 1,29 sekunder att göra en webbplats fylld med plugins (mer än 27).

Tid till första byte: Slow Site, Fast Server Response 2

Men när vi aktiverar Cache på WordPress genom den vackra KeyCDN Cache Enabler är resultatet fantastiskt. Den mycket långsamma webbplatsen har att TTFB reduceras till bara 400 ms.

En snabb webbplats på en snabb server

Låt oss nu se den optimala situationen. En snabb webbplats som körs på en snabb server.

Dags till första byte: Snabb webbplats, snabb serverrespons

Samma server som gav TTFB på 1,29 sekunder på en långsam webbplats svarar på mindre än 500 ms på en snabb webbplats utan cache.

Dags till första byte: Snabb webbplats, Fast Server Response 2

Om vi ​​aktiverar cache är resultaten helt enkelt fantastiska. En snabb server, i kombination med en snabb webbplats med cache-aktiverad ger mindre än 150 ms TTFB!

Referensresultat

Låt oss se resultaten i en enda stor graf för benchmarkälskare.

Tid till första byte-riktmärken

Du kan se att värdtjänsten tjänar en viktig roll för att minska din TTFB och förbättra latens och upplevd prestanda på din webbplats, men vad du gör med webbplatsen har störst inverkan på prestanda.

Avslutar

Att ha en bra TTFB-metrisk kommer att garantera att du kommer att ha en snabb och lyhörd webbplats, det kommer att minska din allmänna renderingstid och kommer att tjäna som ett utmärkt värde för att avgöra prestandan. Vanligtvis, ju högre TTFB, desto långsammare blir din webbplats. Att ha TTFB i åtanke när du jämför din webbplats är viktigt eftersom denna timing också kan användas för att bestämma flaskhalsar på din WordPress-installation. Du kan göra en enkel övning genom att helt enkelt inaktivera alla plugins och byta till ett grundläggande tema och sedan mäta TTFB igen. Du blir förvånad över resultaten.

Jag vill avsluta den här artikeln med att säga att detta inte på något sätt är “en metrisk för att styra dem alla”, eftersom det finns andra faktorer att tänka på, inklusive databasprestanda, tillgänglig bandbredd och nätverkshastighet. Men eftersom TTFB oftast påverkas av alla dessa faktorer är det en bra indikation på flaskhalsar någon annanstans.

Förhoppningsvis tar du chansen att experimentera med din TTFB. Lämna dina kommentarer nedan. Vi skulle gärna höra om dina egna tester eller hjälpa till med alla frågor du kan ha.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me