Vodič za namestitev in nastavitev Yoast SEO za WordPress

oast vodnik za namestitev in nastavitev SEO za WordPress

SEO ali optimizacija iskalnih spletnih mest je ključna za donosnost vašega spletnega mesta in spletnega dnevnika. SEO lahko vaš blog ustvari ali zlomi. Pomaga pri ugotavljanju ustreznosti vašega spletnega mesta za ključne iskalne poizvedbe in mesto, kam spadate med rezultati iskanja. To pomeni, da boljši kot je vaš SEO, lažje bodo novi obiskovalci našli vašo vsebino, kar bi lahko povzročilo izboljšanje vašega prometa. Eden najlažjih načinov za izboljšanje SEO mesta WordPress je brezplačen vtičnik Yoast SEO.

The Vtičnik Yoast SEO WordPress je eden najboljših SEO vtičnikov, ki pomaga optimizirati WordPress bloge, poleg tega pa je popolnoma brezplačen. Z več kot 10 milijoni prenosov in štetjem je odlična izbira za katero koli spletno mesto WordPress.

Vtičnik Yoast SEO

Čeprav obstaja veliko vodičev za nastavitev Yoast SEO po spletu, smo vas želeli sprehoditi po korakih in vam pokazati možnosti, za katere menimo, da so najpomembnejše v vtičniku. Torej, ne da bi čakali dolgo, se lotimo namestitve Yoast SEO, da kar najbolje izkoristite svoj blog.

Namestitev in nastavitev vtičnika Yoast SEO

Najprej morate namestiti vtičnik. Yoast SEO se namesti tako kot kateri koli drug brezplačni vtičnik s strani WordPress.org, zato naj vam bodo naslednji koraki nekoliko znani:

 1. Prijavite se v namestitev WordPress
 2. Na nadzorni plošči se pomaknite do Vtičniki> Dodaj novo
 3. Išči Yoast SEO – naj bo to prvi rezultat (tisti z logotipom stop luči)
 4. Kliknite na Namestiti zdaj gumb
 5. Ko je vtičnik naložen in nameščen, kliknite na Aktivirajte vtičnik

In to je to! Nameščeni ste in pripravljeni za namestitev. Videti bi moral nov element z naslovom SEO proti dnu nadzorne plošče. Kliknite na SEO povezava za začetek!

Opomba: Čeprav se nastavitve lahko razlikujejo glede na vaše individualne zahteve, so naslednje osnovne možnosti, ki jih bo večina WordPressovih blogov želela izkoristiti.

Nadzorna plošča Yoast SEO

Nadzorna plošča Yoast SEO

Prvi zaslon, ki ga vidite, naj bo nadzorna plošča. Vaša nadzorna plošča Yoast SEO je odličen kraj za začetek po namestitvi vtičnika. V tem razdelku je pet zavihkov, vsi s pomembnimi lastnostmi in možnostmi, ki jih je treba upoštevati.

 • Glavni zavihek v Armaturna plošča bo pokazal kakršne koli težave s SEO ali priporočene izboljšave, ki jih je vtičnik našel za vaše spletno mesto. To je hiter in enostaven način, da ostanete na vrhu svojega SEO spletnega mesta.
 • Pod Splošno na kartici boste našli možnost ponastavitve Yoast SEO na njegove prvotne nastavitve. Po namestitvi katerega koli vtičnika mnogi uporabniki radi preizkusijo ali preizkusijo možnosti, kar ponuja preprost način, da se vrnete tja, kjer ste začeli, tako da lahko za svoje spletno mesto omogočite le najbolj uporabne možnosti.
 • The Podatki o podjetju zavihek je samo, kako zveni, osnovne informacije o vašem spletnem mestu. Priporočamo, da vsaj nastavite ime svojega spletnega mesta, ne glede na to, ali ste podjetje ali oseba in vaše podjetje / osebno ime. Dodane so možnosti za alt ime in logotip, vendar odvisno od vas.
 • Uporabi Orodja za spletne skrbnike za preverjanje svojega spletnega mesta na večjih spletnih iskalnikih in omogočanje preverjanja indeksibilnosti OnPage.org.
 • Nazadnje Varnost v razdelku ponuja možnost, da omogočite napredno meta okence Yoast SEO. To je možnost, ki je večina uporabnikov ne bo potrebovala, saj gre v glavnem za objave brez deksidacije in ukvarjanje z njimi kanonično vsebino.

Yoast SEO naslovi in ​​meta

Yoast SEO naslovi in ​​meta

Naslednji korak je nastavitev naslovov in meta. To je pomembno, saj boste v rezultatih iskanja nastavili možnosti za prikaz strani in naslovov objav.

 • Začenši z Splošno, najprej izberite svoj želeni ločevalnik, ki se bo uporabljal za vse vaše naslove. Priporočamo – (pomišljaj) ali | (pipe), ker so te običajne in poznane večini uporabnikov, vendar, ki jih izberete, ne bi smeli vplivati ​​na vašo SEO.
 • Nato pojdite na Domača stran in nastavite naslov in meta opis domače strani. To je zelo pomembno in kaj se bo pojavilo, ko se bo vaše spletno mesto prikazalo v rezultatih iskanja. Prepričajte se, da je tisto, kar napišete, primerno za vaše spletno mesto kot celoto, vendar ne pozabite uporabiti ključnih besed, za katere se upate uvrstiti.
 • The Vrste objav, Taksonomije in Arhiv vsi zavihki ponujajo podobne možnosti, da nastavite želene predloge naslovov in meta opisne predloge za različne strani na vašem spletnem mestu.
  Yoast SEO naslovi in ​​meta za vrste in še več
  Pomembne nastavitve vključujejo možnosti noindex vaših oznak (če jih ne uporabljate, je dobro, da to nastavite na noindex) in možnost onemogočanja arhivov, ki temeljijo na datumih (ker bo večina vaših bralcev iskala na podlagi konteksta in ne datuma ).
 • Končni zavihek za Drugo je tam, kjer boste našli meta možnosti po vsem mestu. Večina uporabnikov bo te možnosti onemogočila, če pa res želite indeksirati podstrani arhiva, omogočite oznake meta ključnih besed ali preprečite, da bi iskalniki v svojih rezultatih uporabljali privzete opisne delčke..

Yoast SEO Social

Yoast SEO Social Settings

Yoast je povezovanje vaših družbenih omrežij z vašim SEO preprosto. Vse, kar morate storiti, je, da prilepite v ustrezne povezave na družabni profil pod Računi in shranite spremembe. Če vas zanima, na dodanih zavihkih družabnih omrežij obstajajo možnosti, da omogočite metapodatke odprtega grafikona za različna omrežja in neposredno povežete s svojo stranjo v Googlu +..

Yoast SEO XML Zemljevidi strani

Zemljevid spletnega mesta Yoast SEO XML

Če ne uporabljate Google XML zemljevidi spletnih mest vtičnika, predlagam vam, da omogočite spletno mesto spletnega mesta Yoast XML. Pomaga ustvariti jasno strukturo zemljevida zemljevida, da se Google lahko pase. Izberite, kaj želite prikazati v zemljevidih ​​spletnih mest in shranite.

Napredne možnosti za Yoast SEO

Yoast SEO Breadcrumbs & Advanced Settings

Razdelek Napredni Yoast SEO ponuja tri zelo pomembne možnosti skupin, ki jih ne boste želeli pozabiti – drobtine, nastavitve stalnih povezav in vaš RSS vir.

 • Krušne drobtine prikažite pot do strani, na kateri je uporabnik trenutno (pogosto je prikazana kot doma> kategorija> poimenovanje ali kaj podobnega) in so bistvenega pomena za vsako spletno mesto. Vaša tema mora podpirati funkcijo Yoast SEO Breadcrumbs, da se lahko prikaže. Lahko pa sledite Yoastin vodnik če želite dodati kodo po meri.
 • Na drugem zavihku boste našli možnosti za svoje Permalinkks izboljšati strukturo povezav do svojega spletnega mesta. Možnosti, ki jih priporočamo, vključujejo črtanje osnove kategorije z URL-jev, preusmeritev priloženih medijskih URL-jev na njihovo nadrejeno objavo in odstranjevanje ustavitvenih besed iz URL-jev, da ustvarite čistejšo povezavo do objave. Prepričajte se tudi, da imate možnosti »preusmeritve grdih URL-jev« onemogočene. Resnično bi morali ustvariti čisto strukturo URL-jev od začetka.
 • The RSS zavihek ponuja možnosti za optimizacijo vira za vaše bralce z dodajanjem vsebine pred ali po objavah. To uporabite tako, da v svoj vir RSS dodate povezave avtorja, objave, spletnega dnevnika in spletnega dnevnika, tako da bodo tudi, če strgavci vlečejo vaše povezave do vira, skupaj z vsebino. Druga zanimiva uporaba te funkcije bi bil zaslužiti vaš vir. Lahko dodate oglasno pasico 728 x 90 z HTML, da dodate ali dodate ali objave, kjer jih bodo videli vaši bralci, vendar bo to odvisno od tega, o čem pišete. Če je v vašem spletnem dnevniku napisan en izdelek, je oglas za ta izdelek morda smiseln, vendar ne brskajte po bralcih (bolj bodo nagnjeni k temu, da bodo v celoti sledili vašemu viru).

Orodja SEO Yoast

Orodja ponujajo možnost za skupno urejanje naslovov (ki ureja naslov objave Yoast SEO za iskalnike) in urejanje datotek (kot je vaše robots.txt in .htaccess – vendar priporočamo, da te občutljive datoteke pustite pri miru, razen če veste, kaj počnete). Najpomembneje pa je, da vključuje Uvozno-izvoznih funkcija. To je zelo priročno pri prehodu na Yoast SEO iz drugega SEO vtičnika. Pomaga pri uvozu starih možnosti v Yoast SEO (čeprav morate po uvozu zagotovo opraviti ponovni pregled), pa tudi izvoziti vse nastavitve za uporabo na drugih spletnih mestih, ki jih morda imate.

Yoast SEO Console & Premium Extensions

Ta zadnja dva zavihka sta tam, če ju potrebujete, vendar nista odločilna za nastavitev Yoast SEO. The Iskalna konzola se uporablja za vnos vaše avtorizacijske kode za pridobitev informacij o Googlovi iskalni konzoli, ki so lahko koristen vir za spremljanje vaše lestvice in uspešnosti. Na preprost način lahko ugotovite, ali lahko Google dostopa do vašega spletnega mesta, si ogledate, v kaj se uvrščate, in vidite, kdo se povezuje z vami.

Zadnji del za Podaljški navaja premium dodatke, ki jih Yoast ponuja za svoj vtičnik Yoast SEO. Od danes ponujajo štiri razširitve za premijsko nadgradnjo, video optimizacije, Google News SEO in lokalno (geografsko gledano) SEO. Za uporabo Yoast SEO ni potreben noben od teh, vendar če se vam zdi, da potrebujete več iz svojega vtičnika SEO, je razširitve enostavno najti..

Možnosti Yoast SEO Post & Page

Yoast SEO poleg možnosti za vtičnik sam dodaja uporabne nastavitve SEO v vaše objave in strani. To je najbolje videti, ko ustvarite novo objavo. Tu je opis nadomestnega članka tega članka.

Možnosti SEO Yoast SEO Post: primarna kategorija

Na vrhu strani boste videli nekaj dodatnih možnosti SEO in koristne nasvete, ki jih je dodal Yoast SEO. Prvi je pogled na Flesch berljivost in SEO oceno za vašo objavo. Zelena je dobra, rumena lahko izboljša izboljšave, rdeča pa slabo.

Videli boste tudi dodano Primarna kategorija možnost, če ste objavo postavili v več kategorij. Tako lahko izberete, katera kategorija je pomembnejša in naj bo prikazana v drobtinah Yoast SEO.

Če se pomaknete navzdol do dna objave, boste našli meta polje Yoast SEO. To je vir rezultatov, ki ste jih videli na vrhu objave, in vsebuje nekaj možnosti za uporabo za optimizacijo objave..

Spletni del in ključna beseda SEO Joast SEO

Yoast SEO Post Meta

The Ključna beseda zavihek vključuje razdelek, v katerega lahko vnesete glavno ključno besedo in si ogledate popolno analizo SEO objave za to določeno ključno besedo. To ni potrebno in ne pomeni, da boste takoj izbrali 1. mesto v iskalnikih po izbrani ključni besedi. Vse, kar storite, je, da pregledate svojo objavo in vam ponudimo koristne nasvete za izboljšanje SEO-ja na podlagi uporabe ključnih besed. Naslov in delček objave lahko uredite tudi s Urejevalnik izrezkov da prilagodite, kaj se prikaže, ko se vaša objava prikaže v rezultatih iskanja.

Yoast SEO Post berljivost

Yoast SEO Post berljivost

Če kliknete ikono, se premaknete naprej Berljivost na kartici boste videli analizo vsebine vaše objave na podlagi različnih standardnih bralnih testov. Še enkrat, to je samo zato, da boste lažje prilagodili objavo. Rezultate si privoščite tudi z zrnom soli. Na primer, tehnični znanstveni članek z dolgimi stavki in velikimi besedami lahko dobi rdečo oceno za število besed, enostavnost branja Flesch in dolžino odstavka. To ne pomeni, da ni berljivo, ampak samo, da se ne ujema v sistem ocenjevanja rezalnikov piškotkov. Preden uredite objavo na podlagi berljivosti, uporabite svojo najboljšo presojo.

Yoast SEO Post Social Settings

Yoast SEO Social Meta

Če kliknete ikono za skupno rabo v družabnem omrežju na levi strani metastolnega polja Yoast SEO, se odpre zavihek za dodajanje po meri Facebook in Twitter naslovi, opisi in slike. To je odlična funkcija, če vas skrbi, kako bo videti vsebina vaše objave, ko jo delite v družabnih medijih. Facebook in Twitter sta dosledna, ne glede na to, kdo deli povezavo na svoji spletni strani. Slike, ki se delijo na Facebooku, bi morale biti 1200 × 630 slikovnih pik, medtem ko bi morale biti slike, ki jih delijo na Twitterju, največ 1024 × 512, da bi izgledale najbolje. Z Yoast SEO lahko naložite slike po meri, da se vaša objava prikaže v ustreznem družbenem omrežju. Čeprav ne bi priporočali tega za vsako objavo (to je veliko dodatnih medijev!), Je smiselno, da objave, za katere boste porabili dodatni denar za promocijo s Facebook in Twitter oglasi.

Napredne nastavitve Yoast SEO Post

Napredne nastavitve objave Yoast SEO

Zadnji del, ki smo ga želeli pokriti, je Napredno zavihek. Samo kliknite ikono zobnika, da odprete napredne možnosti Yoast SEO za svojo objavo. Ta razdelek bo viden samo administratorjem in samo, če so napredne možnosti prek Varnost pod glavnim Yoast SEO Armaturna plošča so bili omogočeni. Od tu naprej lahko skrbniki noindex, ne sledijo ali nakažejo kanoničnih URL-jev po pošti.

Če želite več možnosti, kot je upravitelj preusmeritev URL-jev, podpora ključnih besed z več fokusi, predogledi v družabnih metah in premijska podpora, potem morate razmisliti Yoast SEO Premium. Z enim od 69 dolarjev za eno spletno mesto doda koristne dodatke, ki jih morda želite (ali potrebujete) za svoj blog ali posel.

Končna opomba

Upamo, da vam je ta vodič pomagal, da ste pravilno postavili svoje možnosti SEO. Yoast SEO je res eden najboljših brezplačnih vtičnikov SEO, ki so na voljo za WordPress, in s pravimi omogočenimi možnostmi boste morda videli veliko izboljšanje vašega SEO. Sporočite nam, če imate v komentarjih spodaj še dodatne nasvete ali vprašanja o vtičnikih Yoast SEO ali vprašanja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me