Vrhunski priročnik za SEO storitve WooCommerce za vaše izdelke

Vrhunski priročnik za SEO storitve WooCommerce za vaše izdelke

Vsako podjetje – majhno, srednje ali veliko – potrebuje SEO. Zato je optimizacija iskalnih mehanizmov (ali SEO) ključni marketinški kanal. Po per poročila ahrefov 68% spletnih izkušenj se začne z iskalnikom in le 0,78% iskanj dejansko preide na drugo stran in klikne na rezultat iskanja. To pomeni, da če želite več prometa v trgovini WooCommerce, si morate prizadevati za njegovo optimizacijo za povezane iskalne izraze.

Kaj je SEO?

Iskalniki, kot so Google, Yahoo !, ali Bing, usmerjajo uporabnike na najprimernejša spletna mesta ali strani. Za uvrstitev in seznam spletnih mest v rezultatih iskanja upoštevajo več tehničnih in ustvarjalnih dejavnikov. SEO je postopek posodabljanja vašega spletnega mesta z namenom uvrstitve visokokakovostnih rezultatov iskanja, da bi dobili “brezplačen” ali “organski” promet.

WooCommerce Organic SEO

Čeprav se morda sliši zapleteno, ni. Dobra stvar je, da je bilo na SEO veliko opravljenih raziskav in vse, kar morate storiti, je, da v svoji trgovini WooCommerce uporabite strokovne ugotovitve, s katerimi boste lažje uvrstili!

Stran z izdelki WooCommerce in SEO

Vaša trgovina WooCommerce je zbirka izdelkov, ki služijo določenemu namenu. Želite, da se nekateri izdelki razvrstijo, ko jih uporabnik išče. Recimo, da prodajate klobuke. Če želite, da se stran z modrim klobukom uvrsti, ko nekdo išče »modre kape«.

Toda lahko bi bilo na stotine spletnih strani, ki prodajajo modre klobuke. Kako zagotovite, da se vaše spletno mesto uvrsti na vrh? Kot rečeno, iskalniki iščejo razvrščanje signalov da se določen iskalni izraz ujema z ustreznim rezultatom. Za vašo stran izdelka WooCommerce ti signali razvrščanja vključujejo prisotnost iskalnega izraza v URL-ju strani, naslovu in vsebini, hitrost nalaganja strani, hitrost, s katero se stran naloži na mobilni napravi, povezave do stran z drugih spletnih mest, kazalniki družbene priljubljenosti in še veliko več.

Namesto da bi bili preobremenjeni z vsem tem, morate najprej začeti z osnovnim – takšnim, kot ga mora narediti vsaka stran – in nato preiti na kompleks – ko osvojite osnovno.

Vse se začne z raziskovanjem ključnih besed

Ne glede na vrsto izdelka, ki ga prodajate, je ključnega pomena razumevanje pravilnega nabora ključnih besed, na katerih mora biti razvrščena vaša stran. Ključna beseda je fraza, ki jo uporabnik najverjetneje išče, ko išče svoj izdelek.

Na primer, če prodajate modre klobuke, so idealne ključne besede “modri klobuki”, “kupite modre klobuke” ali “moški klobuki modri” ali nekaj podobnega. Uganiti ni vedno enostavno. Modrejša alternativa je, da začnete s širokimi ključnimi besedami (tistimi, ki si jih omislite) in nato uporabite orodja za raziskovanje ključnih besed, da jih izboljšate.

Orodja za raziskovanje ključnih besed

Med številnimi razpoložljivimi možnostmi lahko uporabite nekaj orodij (brezplačnih in plačljivih):

 • Ključne besede povsod (brezplačno) – razširitev brskalnika, ki navaja priljubljenost določenega iskalnega izraza
 • Ahrefs – Ponuja nabor orodij, s pomočjo katerih lahko ugotovite ključne besede, po katerih se vaši konkurenti uvrščajo, in tiste, po katerih bi se morali uvrstiti
 • Moz Explorer – Orodje za raziskovanje ključnih besed od SEO gurujev
 • Google Trends (brezplačno) – Preprosta možnost preverjanja priljubljenosti določenega iskalnega izraza
 • Predlogi za Amazonovo iskanje (brezplačno) – Predlogi za iskanje, ki jih Amazon navaja, ko vtipkate izdelek
 • Predlogi za Google Iskanje (brezplačno) – Nadomestne možnosti za iskalni izraz, ki jih Google na koncu strani navede, ko vnesete iskalno poizvedbo
Predlogi za Google Iskanje

Primer: Predlogi za Google Iskanje

Ko boste ključne besede ugotovili, se morate popraviti na eno posebno primarno ključno besedo in jo uporabiti za posodobitev vsebine. V celotni vsebini lahko uporabite sekundarne ključne besede.

Ne pozabite, da je polnjenje ključnih besed (prekomerna uporaba ključne besede) kot praksa mrtva. Postavite ključne besede v vsebino pametno.

Izboljšajte svojo stran izdelka z osnovami SEO WooCommerce

Ko imate osnovno ključno besedo, se morate prepričati, da je prikazana v najpomembnejših razdelkih strani z izdelki WooCommerce. Tukaj je opisano, kako to storiti.

1. URL izdelka

Prisotnost iskalnega izraza v URL-ju velja za močan uvrstitveni signal. Če je iskalni izraz prisoten v samem imenu domene, se bo stran neizogibno uvrstila (razen če vsak drug signal ne obstaja). URL izdelka mora v idealnem primeru vsebovati vašo ključno besedo. Tej praksi lahko sledite pri ustvarjanju novih strani. Toda za obstoječe strani ne bi smeli spreminjati URL-ja, če ste trženjski novinec. Sprememba URL-ja lahko pomeni izgubo vse SEO vrednosti, ki jo je pridobila stran, in lahko negativno vpliva na vašo uvrstitev.

Nasvet za profesionalce: V trgovini Woo aktivirajte drobtine, da bo URL bral v rezultatih iskanja

2. Naslov izdelka

Struktura rezultatov iskanja

Ključna beseda ostrenja mora biti v naslovu izdelka, da lahko uvrstite stran. Tukaj ni veliko razpravljati – nadaljujte in posodabljajte svoje izdelke!

3. Opis izdelka

SEO vtičniki kot Yoast SEO vam bo povedal, da vsebina na kateri koli spletni strani ne sme biti manjša od 300 besed. Enako velja za vaše strani z izdelki WooCommerce. Vaša stran izdelka mora vsebovati podroben opis izdelka z osredotočenostjo ali sekundarnimi ključnimi besedami, ki se pojavljajo 2-3 krat v celotni vsebini. Ključ je, da je ključno, da vsebino oblikujete po naravni poti in ne pretiravate s ključnimi besedami.

Stran z izdelki WooCommerce

Nasvet za profesionalce: Če vaš izdelek ne daje podrobnega opisa, založite osnovno. Dodajte dimenzije, sestavne dele, navodila za nego, težave s pošiljanjem itd. Ali odgovorite na vprašanja, ki jih imajo morda potencialni kupci.

4. Slike in videoposnetki

Ste vedeli, da lahko vključitev videoposnetka v objavo poveča konverzije za kar 80% (na naš video SEO vodič)? To je ogromno! Slike in videoposnetki na strani izdelka pomagajo bolje razložiti izdelek in pritegniti kupca. Slike naj bodo kakovostne, vendar optimizirane tako, da je najmanjša velikost strani. Videoposnetke je treba gostiti na platformah, kot sta Youtube ali Vimeo, nato pa jih vključiti na stran izdelka.
Ne pozabite, da je za svoje slike pomembno dodati Alt Text. To besedilo bi moralo opredeliti, kaj je slika. Iskalniki uporabijo to besedilo za “branje” slike, to besedilo pa je prikazano na vaši spletni strani v primerih, ko se slika ne naloži. Vaša stran izdelka mora vsebovati slike s ključno besedo ostrenja v besedilu Alt.

5. Ocene in ocene

Mnenja in ocene strank so dejavniki zaupanja in jih iskalniki zelo ocenjujejo. Prisotnost pregledov na strani izdelka vam lahko pomaga pri uvrstitvi v ustrezna iskanja. Dober del tega je, da WooCommerce skrbi za prikazovanje ocene izdelka v rezultatu iskanja, da strani doda vrednost SEO..

Kot rečeno, SEO vtičnik, kot je Yoast, je nepogrešljiv in vam lahko pomaga opaziti luknje na strani izdelka. Par Yoast s svojimi WooCommerce razširitev za vrhunsko SEO velesilo.

Napredna SEO taktika za povečanje uvrstitve strani z WooCommerce

Če se počutite pustolovski in se želite premakniti mimo osnovnih nasvetov, lahko v trgovini shranite nekaj naprednih sprememb, da jih optimizirate..

Iskalniki poleg vsebine, ki je na vaši strani izdelka, preverjajo še nekaj drugih dejavnikov, s pomočjo katerih se lahko odločijo za uvrstitev strani. Tej vključujejo:

 • Ključne besede v Meta Product Page – Vsebina, ki opisuje stran izdelka in je običajno prikazana pod naslovom strani v rezultatu iskanja, je meta strani. SEO vtičnik vam pomaga dodati meta strani svojih izdelkov. Prisotnost ključne besede v meta strani se šteje za faktor razvrstitve.
 • Optimizacija za mobilne naprave – Ob upoštevanju vse večjega števila iskanj prek mobilnih naprav dejstvo, da je vaša stran izdelka WooCommerce optimizirana za mobilne naprave ali nima vpliva na SEO. To pomeni, da bo stran odzivna in z uporabo različic AMP (Accelerated Mobile Pages) strani, da se hitreje naloži na mobilnih napravah.
 • Dodajanje sveže vsebine – Svežina vaše strani (kako pogosto je posodobljena) je pomemben SEO dejavnik. Enostaven način za ohranjanje svežih strani je pregled. So naravni vir vsebine, ki se doda sčasoma. Podobno lahko svojim izdelkom WooCommerce dodate še druge ustrezne razdelke. To je lahko štetje za število prodanih izdelkov (ki se posodabljajo v realnem času), razdelek s pogostimi vprašanji, kjer lahko zainteresirane stranke postavijo vprašanja, na katera boste odgovorili, razdelek o zgodbi o strankah, video izjave in še veliko več.
  Ideja za svežo vsebino WooCommerce SEO
 • Povratne povezave – To je nekoliko zapleteno, ker je treba to storiti pravilno. Povratna povezava je, ko povežete z drugimi spletnimi mesti, dodajte povezavo do svojih izdelkov. To se lahko zgodi s seznamih imenikov, podružničnimi objavami, omembe izdelkov in tako naprej. Povratne povezave so dejavnik zaupanja in kažejo, da je izdelek dovolj dober, da ga je mogoče povezati. Bolj kot so povratne povezave, večje so možnosti za uvrstitev izdelka. Pomembno je, da so povratne povezave videti naravne in niso zasajene z naključnimi komentarji na priljubljenih spletnih mestih * ahem ahem *

Odvzem

Optimizacija iskalnih mehanizmov zagotavlja zagotavljanje pravilnega prometa na strani izdelka. Višje kot je število potencialnih kupcev, ki dosežejo vašo stran, večje so možnosti za konverzijo.

Poleg izvajanja zgoraj navedenega, make up morda želi tudi optimizirati WooCommerce za uspešnost, uporabiti nekaj nasvetov za izboljšanje trgovine WooCommerce in investirati v HTTPS (med drugim) za zaščito WooCommerce. Za nadaljnje branje o SEO preizkusite priročnik WPExplorer za WordPress SEO, Vodnik Moza za SEO, ali Ahrefov vodnik za SEO e-poslovanje.

Optimizacija strani strani izdelkov WooCommerce za iskalnike je stalen proces. Ne pozabite, SEO mantra – optimizirati, analizirati, posodobiti in ponoviti!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me