Yoast SEO installations- och installationsguide för WordPress

oast SEO Installation & Setup Guide för WordPress

SEO eller sökmotoroptimering är nyckeln till att göra din webbplats och blogg lönsam. SEO kan skapa eller bryta din blogg. Det hjälper till att bestämma din webbplats relevans för viktiga söktermer och var du tillhör i sökresultaten. Detta betyder att ju bättre din SEO, desto lättare är det för nya besökare att hitta ditt innehåll som kan leda till en förbättring av din trafik. Ett av de enklaste sätten att förbättra din WordPress-webbplats SEO är med den gratis Yoast SEO-plugin.

De Yoast SEO WordPress-plugin är en av de bästa SEO-plugins som hjälper dig att optimera WordPress-bloggar, plus att det är helt gratis. Med mer än 10 miljoner nedladdningar och räkning är det ett bra val för alla WordPress-webbplatser.

Yoast SEO-plugin

Även om det finns många guider för att ställa in Yoast SEO runt webben ville vi gå igenom stegen och visa de alternativ vi tycker är viktigast i plugin. Så utan att vänta länge, låt oss börja installera Yoast SEO för att få ut det mesta av din blogg.

Yoast SEO Plugin Installation & Setup

Först av allt måste du installera plugin-programmet. Yoast SEO installerar precis som alla andra gratis plugin-program från WordPress.org så följande steg bör vara något bekant för dig:

 1. Logga in på din WordPress-installation
 2. Navigera till från instrumentpanelen Plugins> Lägg till nytt
 3. Söka efter Yoast SEO – det borde vara det allra första resultatet (det med en stoppljuslogotyp)
 4. Klicka på Installera nu knapp
 5. När plugin har laddats ner och installerat, klicka på Aktivera plugin

Och det är allt! Du är installerad och klar för installation. Du bör se ett nytt menyalternativ med titeln SEO mot botten av din instrumentbräda. Klicka på SEO länk för att komma igång!

Notera: Även om inställningarna kan variera baserat på dina egna individuella krav, är följande grundläggande alternativ som de flesta WordPress-bloggar vill utnyttja.

Yoast SEO Dashboard

Yoast SEO Dashboard

Den allra första skärmen du ser borde vara Dashboard. Din Yoast SEO-instrumentbräda är ett bra ställe att börja efter att ha installerat plugin-programmet. Det finns fem flikar i detta avsnitt, alla med viktiga funktioner och alternativ att tänka på.

 • Huvudfliken inom instrumentbräda visar eventuella SEO-problem eller rekommenderade förbättringar plugin har hittat för din webbplats. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att hålla dig uppdaterad med din SEO-webbplats.
 • Under Allmän fliken hittar du ett alternativ för att återställa Yoast SEO till dess ursprungliga inställningar. Efter att ha installerat någon plugin vill många användare testa eller prova alternativ, och detta erbjuder ett enkelt sätt att komma tillbaka till där du började så att du bara kan aktivera de mest användbara alternativen för din webbplats.
 • De företagsinfo fliken är precis som det låter som, grundläggande information om din webbplats. Vi rekommenderar att du minst anger ditt webbplatsnamn, oavsett om du är ett företag eller en person och ditt företag / personliga namn. Det finns tillagda alternativ för ett alt namn och logotyp, men det är upp till dig.
 • Använd Webmasterverktyg för att verifiera din webbplats på stora sökmotorer och för att aktivera din OnPage.org indexbarhetskontroll.
 • Slutligen säkerhet avsnittet erbjuder möjligheten att aktivera den avancerade meta-rutan för Yoast SEO. Detta är ett alternativ som de flesta användare inte kommer att behöva eftersom det främst handlar om obelastade inlägg och att hantera kanonisk innehåll.

Yoast SEO-titlar & Meta

Yoast SEO-titlar & Meta

När du fortsätter är nästa steg att konfigurera dina titlar och meta. Det här är viktigt eftersom du ställer in alternativen för hur dina sid- och inläggstitlar visas i sökresultaten.

 • Börjar med Allmän, Se först till att välja önskad separator som ska användas för alla dina titlar. Vi rekommenderar – (streck) eller | (pipe) eftersom dessa är vanliga och bekanta för de flesta användare, men som du väljer borde inte ha någon effekt på din SEO.
 • Gå sedan till Hemsida fliken och ange din startsida titel och metabeskrivning. Detta är mycket viktigt och är vad som kommer att visas när din webbplats dyker upp i sökresultaten. Se till att det du skriver är relevant för din webbplats som helhet, men se också till att du använder nyckelord du hoppas kunna rankas för.
 • De Inläggstyper, taxonomier och arkiv flikarna erbjuder alla liknande alternativ för att ställa in dina önskade titelmallar och metabeskrivningsmallar för olika sidor på din webbplats.
  Yoast SEO-titlar & Meta för inläggstyper och mer
  Noterbara inställningar inkluderar alternativ för noindex dina taggar (som om du inte använder dem är det en bra idé att ställa in detta till noindex) och möjligheten att inaktivera datumbaserade arkiv (eftersom de flesta av dina läsare kommer att söka baserat på sammanhang, inte datum ).
 • Den sista fliken för Övrig är där du hittar metodalternativ för breda sidor. De flesta användare har dessa alternativ inaktiverade, men om du verkligen vill indexera dina arkivsidesidor, aktivera metatordordtaggar eller förhindra sökmotorer från att använda standardbeskrivningsavsnitt i dina resultat kan du.

Yoast SEO Social

Yoast SEO Sociala inställningar

Yoast gör det enkelt att integrera dina sociala nätverk med din SEO. Allt du behöver göra är att klistra in dina relevanta sociala profillänkar under konton fliken och spara dina ändringar. Om du är intresserad finns det under de tillagda sociala flikarna alternativ för att aktivera dina Open Graph-metadata för olika nätverk och länka direkt till din företagssida på Google+.

Yoast SEO XML Sitemaps

Yoast SEO XML-webbplatskarta

Om du inte använder Google XML-webbplatskartor plugin, föreslår jag att du aktiverar alternativet Yoast XML-webbplatskartor. Det hjälper till att skapa en tydlig webbplatskonstruktion för Google att genomsöka. Välj vad du vill visa i webbplatskartor och spara.

Yoast SEO Advanced Options

Yoast SEO-brödsmulor och avancerade inställningar

Avancerat avsnitt av Yoast SEO erbjuder tre mycket viktiga alternativgrupper du inte vill glömma – brödsmulor, permalänkinställningar och ditt RSS-flöde.

 • Ströbröd visa sökvägen till sidan som en användare för närvarande befinner sig på (ofta visas som hem> kategori> postnamn eller något liknande) och är viktiga för varje webbplats. Ditt tema måste stödja Yoast SEO Breadcrumbs-funktionen för att den ska kunna visas. Alternativt kan du följa Yoasts guide för att lägga till den anpassade koden.
 • Under den andra fliken hittar du alternativ för dina permalänkar för att förbättra din webbplatslänkstruktur. Alternativ vi rekommenderar inkluderar att ta bort din kategoribas från webbadresser, omdirigera dina bifogade medias webbadresser till deras överordnade inlägg och ta bort stoppord från webbadresser för att skapa renare inläggslänk. Se också till att du har alternativet att “omdirigera fula URL: er” inaktiverade. Du bör verkligen skapa en ren URL-struktur från början.
 • De RSS fliken erbjuder alternativ för att optimera ditt flöde för dina läsare genom att lägga till innehåll före eller efter dina inlägg. Använd detta för att lägga till författare, inlägg, blogg och bloggbeskrivningslänkar till ditt RSS-flöde så även om skrapare drar dina flödeslänkar till din webbplats kommer fortfarande att visas tillsammans med innehållet. En annan intressant användning av den här funktionen skulle vara att tjäna pengar på ditt flöde. Du kan lägga till ett 728 x 90 reklambanner med HTML för att bero eller lägga till eller inlägg där dina läsare kommer att se det, men det beror på vad det är du skriver om. Om din blogg handlar om en produkt kan en annons för den produkten vara meningsfull, men skicka inte skräppost till dina läsare (de är mer benägna att sluta följa ditt flöde helt).

Yoast SEO-verktyg

Verktyg erbjuder alternativ för redigering av bulk-titel (som redigerar Yoast SEO-posttitel för sökmotorer) och filredigeringar (som din robots.txt och .htaccess – men vi rekommenderar att du lämnar dessa känsliga filer ensamma om du inte vet vad du gör). Men viktigast av allt inkluderar det en Import Export funktion. Detta är mycket praktiskt när du övergår till Yoast SEO från ett annat SEO-plugin. Det hjälper till att importera dina gamla alternativ till Yoast SEO (även om du definitivt bör göra en ny kontroll efter import), samt exportera alla dina inställningar för användning på andra webbplatser du kanske har.

Yoast SEO Search Console & Premium Extensions

Dessa två sista fliken finns där om du behöver dem men inte är avgörande för Yoast SEO-installationen. De Sökkonsol används för att ange din auktoriseringskod för att hämta din Google Search Console-information som kan vara en användbar resurs för att övervaka din ranking och prestanda. Det är ett enkelt sätt att se om Google kan komma åt din webbplats, se vad du rankar för och se vem som länkar till dig.

Det sista avsnittet för Extensions listar de premiumtillägg som Yoast erbjuder för deras Yoast SEO-plugin. Från och med nu erbjuder de fyra tillägg för en premiumuppgradering, videooptimering, Google News SEO och lokal (geografiskt sett) SEO. Ingen av dessa krävs för att använda Yoast SEO, men om du tycker att du behöver mer från din SEO-plugin är tilläggarna enkla att hitta.

Yoast SEO Post & Sidalternativ

Förutom alternativen för plugin själv lägger Yoast SEO till användbara SEO-inställningar till dina inlägg och sidor. Dessa syns bäst när du skapar ett nytt inlägg. Här är en titt på backend för den här artikeln.

Yoast SEO-postalternativ: Primär kategori

Överst på sidan ser du några extra SEO-alternativ och användbara tips som lagts till av Yoast SEO. Den första är en snabb överblick på Flesch-läsbarhet och SEO-poäng för ditt inlägg. Grönt är bra, gul kan förbättra och rött är dåligt.

Du ser också en tillagd Primär kategori alternativet om du har placerat ditt inlägg i mer än en kategori. På det här sättet kan du välja vilken kategori som är viktigare och bör visas i Yoast SEO-bröd.

Om du bläddrar ner till botten av ditt inlägg hittar du en Yoast SEO-metruta. Det här är källan till poängen som du såg högst upp i ditt inlägg och har en handfull användningsalternativ för att optimera ditt inlägg.

Yoast SEO Post Snippet & Keyword

Yoast SEO Post Meta

De Nyckelord fliken innehåller ett avsnitt där du kan skriva in ditt huvudsökord och se en fullständig analys av ditt inläggs SEO för det specifika sökordet. Detta krävs inte och det betyder inte att du omedelbart kommer att rangordna # 1 i sökmotorerna för det sökord du väljer. Allt det är att granska ditt inlägg och ge dig användbara tips för att förbättra din SEO baserat på sökordsanvändning. Du kan också redigera din posttitel och kodavsnitt med Snippet Editor för att anpassa vad som visas när ditt inlägg visas i sökresultaten.

Yoast SEO Post Läsbarhet

Yoast SEO Post Läsbarhet

Gå vidare när du klickar på Läsbarhet fliken ser du en analys av innehållet i ditt inlägg baserat på olika standardläsningstest. Återigen är detta bara för att hjälpa dig finjustera ditt inlägg. Ta också poängen här med ett saltkorn. Till exempel kan en teknisk vetenskaplig artikel med långa meningar och stora ord få en röd poäng för ordräkning, Flesch läsning och styckets längd. Det betyder inte att det är oläsbart, det betyder bara att det inte passar in i cookie-skärarens poängsystem. Använd bara ditt bästa omdöme innan du redigerar ditt inlägg baserat på läsbarhet.

Yoast SEO Post Sociala inställningar

Yoast SEO Social Meta

Om du klickar på ikonen för social delning till vänster i metoboxen Yoast SEO öppnar du fliken för att lägga till anpassade Facebook och Twitter titlar, beskrivningar och bilder. Detta är en fantastisk funktion om du är bekymrad över hur ditt inlägg kommer att se ut när det delas på sociala medier. Facebook och Twitter är konsekvent oavsett vem som delar en länk på sin webbplats. Bilder som delas på Facebook bör vara 1200 × 630 pixlar medan de som delas på Twitter bör vara högst 1024 × 512 för att se bäst ut. Med Yoast SEO kan du ladda upp anpassade bilder för att ditt inlägg ska visas i motsvarande sociala nätverk. Även om vi inte skulle rekommendera att göra detta för varje inlägg (det är mycket extra media!) Är det meningsfullt för inlägg du kommer att spendera extra pengar för att marknadsföra med Facebook- och Twitter-annonser.

Avancerade Yoast SEO-postinställningar

Yoast SEO Advanced Post Settings

Det sista avsnittet vi ville täcka är Avancerad flik. Klicka bara på kugghjulsikonen för att öppna de avancerade Yoast SEO-alternativen för ditt inlägg. Det här avsnittet är bara synligt för administratörer och endast om de avancerade alternativen via säkerhet under Yoast SEO: s huvudsak instrumentbräda var aktiverade. Härifrån kan administratörer noindex, nofollow eller peka kanoniska webbadresser per post per post.

Om du vill ha fler alternativ som en URL-omdirigeringshanterare, stöd för flera fokusord, sociala metaförhandsgranskningar och premiumstöd, bör du överväga Yoast SEO Premium. Börjar på bara $ 69 för en webbplats och lägger till extra tillbehör du kanske vill (eller behöver) för din blogg eller ditt företag.

Endnote

Vi hoppas att den här guiden hjälpte er alla att få dina SEO-alternativ korrekt inställd. Yoast SEO är verkligen en av de bästa gratis SEO-plugins som finns tillgängliga för WordPress, och med de rätta alternativen aktiverade kan du bara se en enorm förbättring av din SEO. Låt oss veta om du har några Yoast SEO-plugin-tips eller frågor i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me