Ulasan Names.co.uk

Names.co.uk atau ringkasnya Namesco adalah sebuah syarikat yang berpusat di UK yang telah menjalankan perniagaan hosting dan domain selama hampir dua dekad. Selain dari web hosting, ia menawarkan penyelesaian e-commerce lain seperti hosting e-mel, pembinaan laman web, pelayan khusus, VPS, antara lain.

Sebagai latar belakang ringkas mengenai syarikat, Namesco adalah sebahagian daripada konglomerat Eropah Dada Group, yang mempunyai banyak syarikat hosting dan iklan di bawah sayapnya. Names.co.uk berpusat di Worcester walaupun Dada mempunyai pejabat di bahagian lain di Eropah seperti Itali, Sepanyol, Perancis, Ireland, Belanda, dan Portugal. Names.co.uk terutama melayani perniagaan kecil Britain. Lihat senarai penyedia hosting web terbaik kami di UK.

Logo Hosting Web Names.co.uk
KEMASKINI
965
KECEPATAN
938
SOKONGAN
935
HARGA
929
CIRI-CIRI
965
HIJAU
975
INOVATIF
938

Kepantasan & Kebolehpercayaan – Kami menguji pelayan mereka dari Dallas, TX dan masa muat adalah 2.99 saat yang mengagumkan pada ukuran halaman 1.4MB. Namesco mempunyai masa operasi yang dijamin 99.9% sehingga pelanggan dapat yakin bahawa laman web mereka akan tersedia 24 jam sehari, tujuh hari seminggu tanpa waktu henti.

Namesco baru-baru ini memperkenalkan kejayaannya SSD pelantar. Penyimpanan berjenjang NetApp yang baru memudahkan pergerakan data yang paling popular di laman web ke penyimpanan SSD. Ini menyebabkan data dihantar ke pengguna akhir dengan lebih pantas.

Platform hosting web Apache Namesco juga telah diperkuat dengan pengimbang beban F5 Viprion yang bertindak sebagai proksi terbalik, menyebarkan trafik rangkaian di beberapa pelayan. Peningkatan ini membolehkan penyedia hosting laman web memberikan pengalaman tanpa gangguan kepada pelanggannya.

Lebih-lebih lagi, penyedia hosting baru-baru ini menambahkan ciri tambahan yang direka untuk memberi nilai tambah kepada pelanggan mereka untuk wang mereka. Terdapat lebih banyak pilihan nama domain percuma yang ditawarkan oleh Namesco. Pelanggan Namesco dapat melindungi laman web dan pelanggan mereka dengan lebih baik dengan sijil SSL yang percuma selama satu tahun. Namesco juga berbangga menjadi penyedia hosting pertama di UK yang ditawarkan PHP 7 pada persekitaran hosting bersama. Ini berlaku setelah syarikat melabur banyak di pusat datanya termasuk menaik taraf perkakasannya.

Menurut firma itu, kelebihan pakej hosting versi PHP adalah bahawa ia mungkin khusus direktori. Oleh itu, pelanggan boleh terus menjalankan PHP 5.6 di laman web mereka, sementara mereka masih dapat menjalankan ujian untuk lelaran seterusnya dari laman web mereka pada subdirektori yang berjalan pada PHP 7 tanpa perlu risau tentang kesannya pada laman web semasa.

ciri-ciri – Pakej hosting Namesco dijelaskan dalam bahasa yang mudah sehingga senang walaupun pengguna bukan teknikal memahami syaratnya. Terdapat juga banyak bantuan yang diberikan kepada pengguna bukan teknisi.

Terdapat empat pakej yang ditawarkan oleh Namesco – starter, professional, premium, dan platinum. Terdapat tiga rancangan pembayaran atau syarat untuk pakej ini — bulanan, satu tahun, dan dua tahun. Bayaran lebih rendah dalam tempoh satu tahun, dan terendah dalam kontrak atau pengaturan dua tahun.

Contohnya, pakej permulaan hanya 48 Pound dengan rancangan satu tahun atau sekitar 3.99 pound sebulan. Pakej profesional hanya £ 72 setahun atau sekitar £ 5,99 sebulan. Pakej premium boleh didapati pada harga £ 114 setahun, atau sekitar £ 9,50 sebulan. Kemudian pakej platinum berharga £ 210 setahun atau kira-kira £ 17.50 sebulan.

Tetapi jika anda membayar pakej bulanan, pelan permulaan adalah £ 5,99 sebulan; pakej profesional hampir £ 9. Pakej premium adalah £ 19 berbanding £ 15 sebulan dalam perjanjian satu tahun, sementara pakej platinum adalah £ 35 sebulan.

Kedua-dua rancangan pemula dan profesional mempunyai ciri asas yang diinginkan pemilik perniagaan kecil dari rancangan hosting. Seperti yang anda harapkan dari dua rancangan harga terendah, ada batasan penyimpanan dan pangkalan data. Malah akaun e-mel terhad – 10 untuk pakej permulaan dan 100 untuk pakej profesional.

Pakej permulaan boleh didapati di Linux atau Windows. Pakej selebihnya tersedia sebagai rancangan platform dua. Ruang web pada pakej permulaan terhad kepada 50 GB, sementara ruang web tanpa had untuk ketiga-tiga pakej lain.

Pakej pemula hanya boleh menghoskan satu domain. Pakej profesional boleh menampung sehingga lima domain sementara tidak ada batasan jumlah domain yang dihoskan dalam pakej platinum dan premium.

Tidak kira apa pun rancangan yang anda perolehi, Namesco menjanjikan yang berikut — lebar jalur tanpa had, sokongan 24/7 yang berpusat di UK, dan jaminan uptime 99.9 persen. Anda juga dapat mengakses alat hosting anda melalui panel kawalan yang disesuaikan. Lebih-lebih lagi, data anda yang sering diakses akan disimpan di SSD Namesco yang pantas.

Salah satu titik penjualan utama Namesco adalah lebar jalur tanpa had yang ditawarkannya. Tawaran ini tersedia untuk setiap pakej hosting web syarikat. Boleh diramalkan, ia meminta pelanggannya untuk dipertimbangkan sebagai tetangga hosting bersama mereka. Mereka juga meminta pelanggan untuk mematuhi kebijakan Penggunaan yang Dapat Diterima syarikat.

Sekiranya laman web pelanggan menarik sejumlah besar lalu lintas yang dapat mempengaruhi prestasi laman web lain di kluster hosting bersama Namesco, syarikat itu dapat memindahkan laman web itu ke pelayan khusus atau cloud.

Juga, keempat-empat pakej web hosting dilengkapi dengan nama domain percuma dan pemasangan 1-klik sistem pengurusan kandungan biasa (CMS) seperti Joomla dan WordPress.

Pelanggan rancangan Namesco juga dapat potongan harga sehingga 40 peratus untuk stok gambar dari Shutterstock. Ini adalah tawaran hebat yang harus dimanfaatkan oleh pemilik laman web kerana gambar-gambar ini dapat menghidupkan laman web mereka.

Salah satu perkara yang paling penting bagi pemilik laman web adalah sokongan yang mereka dapat dari penyedia hosting web mereka.

Keselamatan – Namesco memahami bahawa keselamatan adalah salah satu kebimbangan utama pemilik atau pentadbir laman web. Ia juga tahu bahawa banyak penggodam menjadi lebih canggih dalam kaedah mereka untuk mendapatkan maklumat peribadi, yang dapat mendedahkan klien mereka kepada pencurian data. Jadi ia memerangi ini dengan memperkenalkan kunci FTP.

Sokongan – Nombor telefon tertera di laman web Namesco dengan jelas. Malangnya, juruteknik tidak bersiap sedia sepanjang masa. Pelanggan hanya boleh menelefon antara jam 8 pagi hingga jam 7 malam pada hari kerja, dan dari jam 10 pagi hingga jam 6 pagi pada hujung minggu.

Tetapi jika ada lapisan perak untuk itu, itu mesti menjadi masa tunggu yang berkurang semasa panggilan. Menurut Pemegang Twitter Namesco, purata masa menunggu telefon adalah 1 minit dan 30 saat. Pelanggan mungkin hanya perlu melakukan perkara lain seperti memeriksa e-mel mereka atau menulis mesej sementara menunggu giliran dibantu oleh kakitangan sokongan pelanggan Namesco.

Bercakap mengenai Twitter, akaun Twitter syarikat itu aktif. Beberapa pelanggan pergi ke sana untuk berkomunikasi dengan penyedia hosting web dan menyampaikan masalah atau masalah mereka. Pentadbir Twitter syarikat biasanya meminta pelanggan untuk menghantar pesanan langsung sehingga mereka dapat menghantar arahan terperinci kepada pelanggan mereka.

Sehingga kini, akaun Twitter Namesco mempunyai lebih daripada 2,000 pengikut.

Sekiranya Twitter bukan perkara anda, ada cara lain untuk menghubungi penyedia hosting laman web. Pelanggan boleh menghubungi sokongan pelanggan melalui panel kawalan dalam talian mereka yang boleh diakses di http://admin.names.uk. Ia juga boleh dihubungi melalui saluran media sosial lain seperti Google Plus dan Facebook.

Terdapat juga Pusat Sokongan di laman web Namesco yang boleh dilayari oleh pelanggan sekiranya mereka ingin mengetahui lebih lanjut mengenai penyelesaian hosting yang mereka rencanakan, atau jika mereka mempunyai masalah yang mereka fikir dapat diselesaikan tanpa meminta bantuan dari pasukan sokongan Namesco.

Bahagian laman web ini adalah tempat pelanggan dapat memuat turun panduan memulakan pantas untuk panel kawalan dalam talian, mengurus nama domain, menguruskan e-mel, dan menghoskan domain mereka.

Bahagian tutorial sangat membantu pelanggan, terutama mereka yang keliru dengan pakej hosting laman web yang mereka perolehi, atau ingin mengetahui cara memaksimumkan rancangan hosting mereka.

Teknikal

 • Jaminan Masa Masa 99.9%
 • 1-Klik Pemasangan
 • Storan SSD
 • Persediaan Percuma & Segera
 • Linux, Windows atau Kedua-duanya
 • Datacenter yang baru, terletak di Lembah Thames
 • Pusat data yang sangat selamat
 • Mereka menggunakan PHP 7 dalam hosting bersama

 • Kami tidak menemui

Sokongan

 • Sokongan Teknikal 24/7
 • Pembangun dalaman dan pentadbir sys
 • Sandaran Harian Percuma
 • Sokongan Berasaskan UK
 • Pusat Sokongan Dalam Talian

 • Tidak mempunyai sokongan sembang langsung
 • Sokongan Telefon tidak berfungsi 24/7 (Isnin hingga Jumaat 8 pagi – 7 malam Hujung minggu 10 pagi – 6 petang)

Harga

 • Nama Domain PERCUMA
 • Kredit Fotolia Percuma
 • Kedai & Troli Dalam Talian

 • Bermula dari £ 3.99 / m.
 • Agak mahal untuk beberapa laman web (£ 9.50 / m.)

Kajian Latar Belakang

Namesco baru-baru ini mengubah panel kawalannya dengan tujuan untuk memudahkan pelanggan menggunakan atau mengkonfigurasi. Namesco telah menerima aduan bahawa panel kawalannya kelihatan kuno dan kaku untuk digunakan. Panel kawalannya kini lebih mudah dan cepat digunakan pada semua peranti.

Perubahan besar di Namesco melibatkan dua bidang yang kebanyakan pelanggan minati – pengebilan dan pembaharuan baru. Panel kawalan kini menyajikan dua bidang sebagai aplikasi satu halaman. Halaman tersebut telah dioptimumkan sehingga pelanggan dapat melihat status rancangan yang dibeli dengan mudah dan mencari perkhidmatan tertentu.

Kesimpulannya

Names.co.uk mempunyai harga pakej hosting yang cukup berpatutan. Ia juga berfungsi dengan baik sebagai sasaran utamanya — perniagaan kecil Britain yang mempunyai kakitangan yang tidak mahir dalam teknikal menjalankan laman web. Oleh itu, pakejnya mempunyai ciri-ciri yang dapat memberi manfaat kepada ahli perniagaan dan kakitangan yang tidak mempunyai cukup waktu dan pengetahuan untuk fokus dalam aspek teknikal mengurus laman web.

Kritikan utama mengenai penyedia hosting ini adalah kurangnya sokongan pelanggan 24/7 yang cukup standard di kebanyakan penyedia hosting laman web. Selain dari masalah itu, Namesco adalah penyedia hosting web yang baik untuk perniagaan kecil dengan anggaran terhad untuk hosting laman web dan kakitangan dengan pengetahuan yang terhad untuk menjaga laman web. Kami sangat mengesyorkan anda untuk menyemak tinjauan Siteground.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me