10+ gratis CDN-tjänster för att påskynda WordPress

Gratis CDN-tjänster för att påskynda WordPress

I dagens värld där den genomsnittliga internethastigheten för tekniskt avancerade regioner överstiger 10 Mbps är det inte konstigt att CDN-tjänster trivs. Och för att påskynda saken ännu mer kan vissa lyckliga läsare njuta av hastigheter upp till 1 Gbps – ja en gigabit per sekund, tack vare tjänster som Google Fiber, Cox Gigablast eller Centurylink Gigabit. Som en nackdel med detta lopp om snabbare bitar tar vår uppmärksamhetsperiod en vägtull och tålamod blir flyktig.

Det är alltid bra att din webbplats drivs av ett innehållsleveransnätverk. Inte bara sparar en CDN bandbreddskostnad från din webbhotell, utan din webbplats blir vansinnigt snabb och tenderar att rankas högre i sökmotorerna. Du kanske har hört detta säger:

Vissa människor säger att ingenting i denna värld är gratis,
Jag säger att du bara behöver veta var du ska titta!

Vad är ett CDN – Content Delivery Network?

Innan vi gräver in gratis CDN för din WordPress-webbplats, låt oss täcka grunderna. Enkelt uttryckt är ett innehållsleveransnätverk eller ett CDN ett gäng servrar lokaliserade över hela världen, utformade för att leverera webbplatsens filer till webbplatsens besökare på snabbast tid. Tre poäng:

 • Massa servrar.
 • Ligger över hela världen.
 • Levererar webbplatsens statiska filer (bilder, PDF-filer, statiska bibliotek som JavaScript och CSS-filer) på den snabbaste tiden

Varför en CDN?

En ny webbplats har vanligtvis en ursprungskälla. Och det är okej när du börjar och inte har många besökare. När din webbplats växer (dvs. din trafik ökar) ökar också den tid det tar att ladda din webbplats.

Folk gillar i allmänhet inte väntar för en webbplats. Effekten är mest kraftfull på webbplatser för online-shopping, där en sekunders minskning av laddningstiden läggs till 6 000 000 USD (det är 6 miljoner euro) i intäkter. Jag tog upp detta från CachePoints lysande artikel – Den väldigt verkliga resultatpåverkan på intäkterna.

Det är därför vi har ett CDN. Det påskyndar leverans av innehåll genom att betjäna innehållet från servern som är närmast besökaren. Din laddningstid minskar och du hamnar i slutändan. Om du vill förstå CDN: er bättre, Incapsulas CDN-guide är ett bra ställe att börja.

Komma igång med CDN-listan

Vi kommer att strukturera den här artikeln i fyra grupper:

 • Grupp ett är de helt gratis CDN-tjänsterna som kommer att ha en evigt fri plan.
 • CDN: er under grupp två är sådana erbjudanden generösa försöksperioder (tänk tolv månader) – det räcker för att skala upp din blogg.
 • Grupp tre innehåller CDN: er som återigen är absolut gratis för värd för vanliga skript som jQuery, Bootstrap osv.
 • Grupp fyra är innehåller hedersomnämnanden som inte längre är aktiva men som levde vid den tidpunkt då denna artikel ursprungligen publicerades (det är vägen tillbaka 2016).

Gratis CDN: er för WordPress som har en evigt fri plan

Med tanke på att du har landat på denna sida för “gratis CDN för WordPress”, låt oss dyka ner i artikeln.

1. CloudFlare

CloudFlare-cdn service

CloudFlare är populärt känt som det bästa gratis CDN för WordPress-användare. Det är en av de få branschledande aktörerna som faktiskt erbjuder en gratis plan. Drivs av dess 115 datacentra, CloudFlare levererar hastighet, tillförlitlighet och skydd mot grundläggande DDoS-attacker. Och det är det WordPress-plugin används på över 100 000 aktiva webbplatser.

2. Inkapsula

Incapsula-cdn service

Incapsula tillhandahåller applikationsleverans från molnet: Global CDN, Webbplatssäkerhet, DDoS-skydd, Load Balancing & Failover. Det tar 5 minuter att aktivera tjänsten, och de har en bra gratis plan och a WordPress-plugin för att få korrekt IP-adressinformation för kommentarer som publiceras på din webbplats.

Funktioner som erbjuds av både CloudFlare och Incapsula:

Kort sagt är det vad Incapsula och CloudFlare gör:

 • Rutar hela webbplatsens trafik genom deras globalt distribuerade nätverk av avancerade servrar (detta uppnås genom en liten DNS-förändring)
 • I realtid hotanalys av inkommande trafik och blockering av de senaste webbhoten inklusive multi-Gigabit DDoS-attacker
 • Utgående trafik påskyndas genom deras globalt drivna innehållsleveransnätverk

3. Foton av Jetpack

Foton av Jetpack

Till alla WordPress-användare – Ryggraket behöver ingen introduktion. I sin senaste förbättring av awesomeness har de inkluderat en gratis CDN-tjänst (kallat Foton) som serverar webbplatsens bilder via deras globalt drivna WordPress.com-nät. För att få den här tjänsten aktiverad behöver du bara ladda ner och installera Ryggraket och aktivera dess Photon-modul.

WordPress-användare behöver ingen introduktion till Jetpack. En av de coolaste funktionerna som Jetpack har att erbjuda är deras gratis CDN-tjänst som heter Foton. Den bästa delen? Du behöver inte konfigurera en sak! Installera bara plugin-programmet, logga in med ditt WordPress.com-konto och aktivera fotonmodulen. Det är allt. Alla dina bilder kommer att laddas ner till WordPress-nätet som driver över hundratusentals webbplats över hela världen.

4. Swarmify

Swarmify, (tidigare känt som SwarmCDN) är ett peer-to-peer (P2P) baserat innehållsleveransnätverk som erbjuder 10 GB bandbredd (endast för bilder) i deras gratis plan. För att testa det, ladda ner WordPress-plugin och ge det en gång. Det är intressant att notera att Swarmify fungerar på något annorlunda sätt:

Låt oss säga att en grupp människor surfar på din webbplats. Tänk på dem som den första ‘peer’ i P2P. När en ny besökare (peer) anländer serveras bilderna från den redan befintliga användargruppen (föregående peer). Detta sparar serverns bandbredd och förbättrar laddningstiderna eftersom kamraterna vanligtvis är närmare varandra. Swarmify erbjuder också video-CDN, som bara är en del av deras betalda plan.

Testa CDN-tjänster som är så bra som gratis:

I det här avsnittet kommer vi att utforska några av premium-CDN-leverantörerna som erbjuder en generös provperiod. Jag skulle tro att testperioden skulle vara tillräcklig för att testa tjänsten och så småningom uppgradera till en betald plan

För att ge dig lite sammanhang ligger webbens framtid i molnet. Det är sig innehållsleveransen för din WordPress-webbplats, eller högpresterande datoranpassning för NASA – molnet finns överallt. Vi har behandlat ett par artiklar om hur du installerar WordPress i molnet. Idag kommer vi att titta på samma tjänster som också råkar erbjuda CDN. Vi tittar på Amazon Web Services och Google Cloud.

5. AWS Cloudfront

Amazon Web Services (AWS) är en pionjär när det gäller att föra högpresterande molnberäkning till massorna till en överkomlig pris. En av deras tjänster är Amazon CloudFront ett branschledande innehållsleveransnätverk som används av Slack och Spotify!

Till toppen av det har de en gratis användning nivå på ett helt år. Och kvoten? 50 GB utgående överföring under provperioden. Detta är definitivt ett måste-försök för alla WordPress-entusiaster.

Hur kommer du igång?

Vi kommer till att börja, du kan använda WP Offload S3 Lite-plugin som gör att du kan integrera dina Amazon S3 (lagring) och Amazon CloudFront (CDN) -tjänster med din WordPress-webbplats. Du kan också kolla in vår artikel om hur du installerar WordPress i AWS.

6. Google Cloud CDN

I likhet med AWS erbjuder Google Cloud $ 300 USD-krediter under en års varaktighet, med tillgång till deras Cloud CDN-plattform. Vi har tidigare behandlat hur du installerar WordPress på Google Cloud. Idag finns det lösningar med ett klick att distribuera WordPress (och andra ledande CMS) över flera molnleverantörer.

7. Microsoft Azure CDN

Microsoft Azure för närvarande (dvs juli 2017) erbjuder en 30-dagars rättegång av sina tjänster med en kreditvärdighet på 200 USD. De Azure CDN finns i flera datacentra över hela världen.

8. Molnigt

Om du driver en webbplats som är mycket beroende av bilder (tänk portföljer för fotografering / designtjänster) skulle det vara en bra idé att ladda ner dina bilder till en annan server. Du skulle i slutändan spara mycket dyrbar bandbredd. Cloudinary är en robust lösning för bildhantering som kan vara värd för dina bilder, ändra storleken på dem och en massa andra coola funktioner. I sin evigt fria plan erbjuder de 2 GB lagring med 5 GB bandbredd.

9. Imgur

En ganska populär webbhotellwebbplats, Imgur är snabb, pålitlig och perfekt för nybörjare. Om du precis börjar och letar efter ett enkelt sätt att spara serverbandbredd, imgur tillsammans med andra populära webbhotellwebbplatser som PhotoBucket och Flickr bör tjäna dina syften till fullo.

10. Gratis molnlagringsföretag

fritt molnlagrings CDN-tjänster

Ett annat bra sätt att spara serverbredd är att använda gratis molnlagringstjänster. Säg att du har ett par PDF-filer eller video tillgängliga för direkt nedladdning. Om du är värd för dem på din server skulle det konsumera bandbredd som galen. En smart lösning skulle vara att använda de olika gratis molnlagringstjänsterna. För att dela en fil offentligt kan du helt enkelt skapa en offentlig URL för filen och klistra in den på din webbplats. Här är ett par gratis molnlagringslösningar:

Gratis öppen källkod CDN för värdbibliotek

Vi tittar nu på några av öppna källkodsbibliotek som är värda av premium innehållsleveransnätverk.

11. Google Hosted Libraries

Google erbjuder gratis värd för några av mest populära bibliotek i deras supersnabba infrastruktur. Detta är extremt användbart för WordPress-utvecklare att använda i sina teman och plugins.

12. Cdnjs

Cdnjs är ett CDN-nätverk som används av över 320 000 webbplatser. Sponsrade av CloudFlare, UserApp och Algolia, värdar cdnjs över 1000 bibliotek.

13. jsDeliver

jsdeliver-cdn service

jsDelivr är en offentligt tillgängligt CDN där varje webbutvecklare kan ladda upp och vara värd för sina egna filer. Det passar bäst för att hysa bibliotek som inte värd av Google. Du kan använda deras WordPress-plugin (även om de inte uppdateras på ett par år) för att integrera sina tjänster på din webbplats.

14. Bootstrap CDN

Bootstrap är en av de mest populära ramarna som driver miljoner webbplatser runt om i världen. StackPath stolt värd Bootstrap CDN-bibliotek.

Honorable Mentions (CDN: er för kortvarig gratis rättegång)

Följande CDN-tjänster erbjuder en testperiod, men på grund av säkerhetsändamål måste du använda ett kontaktformulär för att komma i kontakt med dem. När du har fått en kostnadsfri testperiod kräver du finjustering en bra kunskap, som kan erhållas från den här fantastiska artikeln.

 1. MetaCDN – Erbjuda en 7-dagars provperiod med obegränsad tillgång till alla tjänster och ingen registrering krävs med kreditkort – MetaCDN är ett bra val för en CDN-rättegång.
 2. CDN77 – De erbjuder en 14-dagars rättegång med tillgång till alla funktioner som finns tillgängliga i premiumplanen och utan att behöva ange ett kreditkort. Om du bestämmer dig för att fortsätta använda deras tjänst debiteras du bara för det du använder per byte (pro-rate).
 3. KeyCDN – De erbjuder en gratis provperiod utan att behöva ange ett kreditkort när du registrerar dig verkar de ge dig 250 GB gratis överföring under provperioden.

Slutsats

För att hålla det kort vill jag påminna er om att alla bra saker måste komma till slut. Det har förekommit fall av gratis CDN-företag som slutat erbjuda sin tjänst gratis (Exabytes) eller har stängts helt av (SpeedyMirror, CoBlitz) – vilket ger oss till en viktig slutsats:

När ska jag byta till ett korrekt CDN?

En gratis CDN-tjänst kommer bara att vara så länge. När din trafik börjar öka kommer du slutligen få slut på bandbredd och / eller dina besökare kan börja klaga om en långsam webbplats. Det är din gröna ljusomkopplare till en riktig CDN-tjänst som CDN77 eller Amazon CloudFront. Glada spår, Roadrunner!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me