10 saker att veta om att använda WordPress-plugins

10 saker du bör veta om att använda WordPress-plugins

Vad skulle WordPress vara utan plugins? Vår förmåga att utöka världens favoritinnehållssystem på nästan obegränsat sätt är det som gör WordPress så bra. Med nästan 25 000 plugins tillgängliga på WordPress.org ensam, himlen är verkligen gränsen.

Men med stor kraft kommer ett stort ansvar och det är ett olyckligt faktum att användning av WordPress-plugins kan ha obehagliga biverkningar om du inte är för försiktig. Med det i åtanke vill jag i det här inlägget täcka de viktigaste sakerna att tänka på när jag använder WordPress-plugins på din WordPress-webbplats så att du kan njuta av allt extra funktionalitet och undvika fallgroparna.

1. Uppdatera dina plugins

http://www.wpexplorer.com/essential-wordpress-plugins/

Det här är lite av en icke-brainer men det nämns för att det ska vara fullständigt: Att hålla dina plugins uppdaterade är helt avgörande för säkerheten och funktionaliteten i din blogg. Föråldrade plugins är främsta mål för dem som söker efter säkerhetsbrister och kan också bryta när nyare versioner av WordPress och andra plugins släpps.

Inte bara ska du regelbundet uppdatera dina plugins, du bör också regelbundet kontrollera dina plugins för att se till att de nyligen har uppdaterats. Du bör starkt överväga att ta bort insticksprogram som inte har uppdaterats under en längre tid (som en tumregel säger ett år).

Helst bör du regelbundet uppdatera dina plugins (Notera: Vill du inte glömma? Du kan prova Easy Updates Manager för att automatisera plugin-, tema- och mindre / större WordPress-kärnuppdateringar).

2. Håll avaktiverade plugins uppdaterade eller bli av med dem

Detta följer direkt från min tidigare punkt: även om ett plugin inte är aktivt på din webbplats måste du se till att det fortfarande är uppdaterat. En inaktiverad plugin är fortfarande “live” på din webbplats i den meningen att den kan utnyttjas som en säkerhetssvaghet. Förresten, detsamma kan sägas för teman så mitt råd gäller också där.

För att vara ärlig, om ett plugin inte är aktivt på din webbplats och du inte har för avsikt att använda det i framtiden är mitt råd att ta bort den. Det sista du vill är att din webbplats ska bli en kyrkogård av oanvända plugins – det lönar sig att hålla saker rena och städade.

3. Avaktivera backend-plugins när de inte används

Inaktivera backend-plugins när de inte används

De flesta plugins sätter en belastning på din webbplats resurser, även om denna belastning endast är liten. Som sådan är det min rekommendation att du bara aktiverar backend-plugins när de behövs.

Ta till exempel WordPress-databas Återställ plugin. Detta fantastiska lilla plugin gör det enkelt att återställa WordPress genom att återställa hela eller delar av din WordPress-databas till sitt ursprungliga standardläge. WordPress-databasåterställningsprogrammet behöver dock bara vara aktivt när du kör återställningen – det kan inaktiveras vid alla andra tidpunkter.

Sammanfattningsvis bör varje aktivt plugin på din webbplats användas av din webbplats. Om inte, avaktivera den.

4. Antalet plugins är inte viktigt

För att sätta det i lekmannens villkor är en plugin helt enkelt en extra kod som implementeras på din webbplats. I en viss utsträckning kan du lägga till samma kod i din features.php-fil och uppnå samma effekt.

Därför är antalet plugins du har installerat och aktiverat på din webbplats inte nödvändigtvis ett större problem. Den största frågan är hur väl kodade och resurskrävande dina plugins är.

Låt mig uttrycka det på detta sätt: det skulle vara mycket bättre för dig att ha fem lätta och obefläckade kodade plugins installerade på din webbplats än en uppblåst, resurskrävande och sårbar plugin. I verkligheten bör du vara mer orolig för Vad plugins du installerar snarare än hur många.

5. Antalet plugins Är Viktig

Med det sagt finns det en anledning till att antalet plugins du har installerat på din webbplats kan vara ett problem: konflikter.

Teoretiskt sett, ju fler plugins du har på din webbplats, desto mer troligt är det att du hittar en som strider mot en annan. Att behöva hantera plugin-konflikter är ett problem som utvecklare ständigt möter eftersom det finns ett nära oändligt antal installationskombinationer över alla WordPress-installationer. De flesta WordPress-bloggar är helt unika när det gäller kombinationen av installerade plugins.

Så även om du bör vara medveten om kvaliteten på plugins som du använder, bör du också hålla ett öga på numret i syfte att hålla saker så enkla som möjligt. I det här fallet är mindre vanligtvis mer (var inte ett plugin-fack).

6. Kvalitet slår alltid kvantitet

Stjärnbetyg

Längs samma tankegång bör du vara mycket selektiv när du bestämmer vilka plugins som ska installeras på din webbplats. När allt kommer omkring kan varje plugin du installerar lämna ett fotavtryck som är svårt att ta bort (särskilt om det är dåligt kodat). Även om det kan vara mycket frestande att testa och installera varje plugin under solen på din webbplats, bör du göra fel på sidan av försiktighet och selektivitet.

När det gäller installation av plugins bör du titta på några viktiga artiklar som:

 • Antal nedladdningar
 • Genomsnittligt betyg
 • recensioner
 • Utvecklaren (är de väletablerade?)
 • Bevis på aktivt stöd

Faktum är att du inte bara installerar ett plugin – du installerar en bit funktionalitet som du vill förbli funktionell under överskådlig framtid. Om plugin fungerar nu är det en bra start men du vill se till att det fungerar i framtiden också.

För mig är beslutet att installera ett nytt plugin på min webbplats ganska viktigt. Jag är noga med att fråga mig själv om jag verkligen inte behöver funktionaliteten eller om jag dras in av de ordspråkiga glänsande lamporna. Det kan vara värt att du ställer dig själv samma fråga.

7. Premium betyder inte nödvändigtvis bäst

Det är ett välkänt faktum inom psykologi att människors uppfattning om värde påverkas av kostnaden. Om jag erbjuder dig samma sak kostnadsfritt eller till kostnad, kommer din uppfattning av värde sannolikt att förändras under de separata omständigheterna.

Detta fenomen kan ibland observeras i människors inställning till premium-plugins. Faktum är att det finns massor av skrupelfria utvecklare av premium plugin där ute. Bara för att någon debiterar dig för ett plugin gör det inte bra. Det finns mycket fruktansvärda kostnadsfria plugins där av extremt god kvalitet som utvecklats av människor som du kan lita absolut på.

Med det sagt är de välgjorda premium-pluginsna vanligtvis de bästa. Om du väljer en ansedd premium-plugin-utvecklare kommer du troligtvis att ha den bästa funktionen, förstklassigt stöd och konsekventa uppdateringar. Nyckeln är att se till att du stöder den “rätta” utvecklaren. Gör inte bara en Google-sökning och gå med vad som dyker upp – ta reda på vem som gärna rekommenderar personligen. Bli engagerad i WordPress-communityn och notera vem som talas om i ett positivt ljus. Det är de människor du borde leta efter för att köpa.

8. Vissa plugins anses vara avgörande för nästan alla webbplatser

Yoast SEO-plugin för WordPress.

Yoast SEO är ett användbart verktyg för de flesta typer av WordPress-webbplatser.

I de flesta fall beror plugins som du installerar på den typ av webbplats du skapar. En e-handel butik kan till exempel kräva en kundvagn plugin, till exempel, medan en fotograferingsportfölj kan dra nytta av ett bildgalleri verktyg. Det finns dock några plugins som nästan varje WordPress-installation bör inkludera, oavsett webbplatsens fokus.

Till exempel vill du antagligen locka så många besökare som möjligt, så att din webbplats alltid kan dra nytta av en solid SEO-plugin (SEO) som Yoast SEO. Säkerhet är avgörande för att hålla webbplatsens data och innehåll säkert, så en plugin som Wordfence är alltid en smart satsning. Som ett annat exempel är anpassade kontaktformulär (som de som skapats med kontaktformulär 7) användbara för att göra det möjligt för dina besökare att komma i kontakt, oavsett om du driver en blogg, en webbplats eller en butik..

Även om du tror att den typ av webbplats du skapar inte kräver plugins kan du bli förvånad över hur många alternativ som erbjuder ovärderlig funktionalitet. Det finns några WordPress-plugins som alla webbplatsägare bör veta om – om du slutar använda dem eller inte.

9. Plugins kan integrera din webbplats med andra verktyg och plattformar

Google Analytics Dashboard för WP-plugin.

Google Analytics Dashboard för WP gör att du kan integrera din WordPress-webbplats med det populära analysverktyget.

Plugins skapas inte i ett vakuum. Det är sant att många är fristående alternativ som erbjuder oberoende funktioner, men vissa är beroende av annan programvara. Det finns faktiskt många plugins som är utformade för att integrera din WordPress-webbplats med populära verktyg och plattformar av alla typer. Det betyder att du kan få dessa program att fungera smidigt med WordPress, utan att känna till en enda kodrad.

Vi kan knappt täcka alla tillgängliga integrationer, men här är bara några exempel:

 • Google Analytics Dashboard för WP. Med det här insticksprogrammet kan du spåra webbplatsens prestanda med Google Analytics, och även se resultaten i ditt administrationsområde.
 • MailChimp för WordPress. Om du använder den mycket populära e-postmarknadsföringsplattformen för MailChimp kommer detta plugin att göra det möjligt att lägga till nya prenumeranter på din lista från din WordPress-webbplats.
 • Anpassad Facebook-flöde. Detta plugin lägger till ditt Facebook-flöde till din webbplats, och låter dig anpassa det. Det finns liknande alternativ i WordPress Plugin Directory för de flesta populära sociala medienätverk.

Så om du har några favoritverktyg som du använder varje dag för att driva din webbplats eller ditt företag, är det värt att kontrollera om det finns ett sätt att integrera dem med din webbplats. På så sätt kan du effektivisera ditt arbetsflöde och inte behöva växla fram och tillbaka mellan plattformar hela tiden.

10. Det finns flera platser att hitta plugins online

WPExplorer-plugin-katalogens hemsida.

Du kan hitta massor av utmärkta gratis och premium plugins i vår egen katalog.

Om du är helt ny med plugins är det bästa sättet att börja med WordPress Plugin Directory. Dessa plugins är alla gratis och har genomförts genom en veterinärprocess. Den här katalogen visar också kundbetyg och recensioner, tillsammans med antalet WordPress-webbplatser som för närvarande använder varje plugin, så att du vet vad du får till.

Men detta är långt ifrån det enda stället att hitta plugins online. Massor av utvecklare säljer plugins via sina egna webbplatser, och det finns andra kataloger med dussintals, hundratals eller tusentals alternativ. Tänk på att de flesta plugins som inte finns på WordPress.org kommer att vara premium, vilket innebär att du måste betala en avgift för att använda dem. Kostnaden är dock ofta ganska rimlig, och du kan hitta plugins som ger mer komplex, ovanlig eller riktad funktionalitet.

Om du precis börjar grenas i din plugin-sökning, här är några platser att komma igång:

 • CodeCanyon: Detta är den största katalogen med premium WordPress-plugins online. Du hittar nästan vad som helst här, till priser som starar så lågt som $ 2. Du kan också se användarrecensioner och betyg och mycket information om varje plugin.
 • WPMU DEV: Detta är en utmärkt källa för WordPress-plugins som ger alternativ inom områden som analys, säkerhet, design, integration av sociala medier och mer. Denna webbplats fungerar lite annorlunda än de flesta kataloger, eftersom du behöver ett medlemskap för att använda plugins. Priset på 49 $ per månad kan dock vara en bra affär om du hittar flera plugins du vill ha (särskilt om du kör mer än en webbplats).
 • WPExplorer: Slutligen skulle vi vara uppmärksamma på att inte nämna vår egen webbplats! Vi erbjuder en katalog med gratis och prisvärda plugins i en mängd olika kategorier, från e-handel till sidbyggare till SEO. Kolla in det så är du säker på att hitta något som passar dina behov.

Att veta var du hittar WordPress-plugins öppnar dina alternativ och gör det möjligt för dig att hitta de bästa tillgängliga verktygen. Om du går bort från förslagen som listas ovan, se till att du håller dig med trovärdiga webbplatser och utvecklare. Leta alltid efter användarrecensioner och betyg innan du köper nya plugins, och kom ihåg att säkerhetskopiera din webbplats innan du installerar dem.

Slutsats

Plugins är en av de bästa sakerna med att använda WordPress. Det stora antalet som är tillgängligt kan dock vara överväldigande till en början. Det kan vara svårt att veta vilka man ska välja, hur man övervakar dem för konflikter och hur man hanterar dem när du har byggt upp en betydande samling.

Att använda plugins för att få ut mesta möjliga av din WordPress-webbplats behöver inte vara utmanande. Du vill bara följa några enkla riktlinjer, som att ladda ner plugins från pålitliga källor, hålla dem uppdaterade och bli av med dem du inte behöver. När du har lärt dig några grundläggande fakta om plugins, till exempel de som introducerats ovan, är du redo att börja anpassa din egen webbplats.

Har du några frågor om hur du använder WordPress-plugins på din webbplats eller blogg? Eller ytterligare råd att erbjuda andra WordPress-användare? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me