10 sätt att göra din WordPress-webbplats snabbare

Så du har hört att Google kommer att överväga din webbplatshastighet när den överväger den för de bästa sökresultaten och nu vill du göra din webbplats så snabb som möjligt så att du kan behålla eller göra det upp till platsen 1 i Big- G.

Bra att du hittade det här inlägget, för jag kommer att lära dig hur du kan minska storleken på dina sidor / inlägg och göra din webbplats snabbare än någonsin. Nedan hittar du 10 bra tips som kan hjälpa dig att påskynda din WordPress-blogg. Njut av och glöm inte att kommentera och twittra detta inlägg!

Nedan finns 10 fantastiska sätt du kan hjälpa till att påskynda din WordPress-webbplats så att du kan ge en bättre upplevelse för dina användare och möjligen öka din ranking lite..

1. Cache dina sidor

WordPress-teman fungerar genom att ringa till din wp-databas och returnera innehållet som det kommer att visas på din webbplats. Så varje gång du laddar en sida på din webbplats måste den först hämta nödvändig data från din databas som dramatiskt kan bromsa din webbplats, särskilt om du gör en massa förfrågningar till din db. Helst vill du ha en “cache-version” (HML) av din webbplats så när dina sidor laddas har allt redan begärts. Det bästa sättet att göra detta är att använda ett WordPress-cache-plugin, min favorit heter det Hyperchache.

2. Minska bildstorlekar

Alla älskar att använda massor av bilder på sina bloggar idag, därför att de gör din webbplats mer intressant och fantastisk. Men bilder kan vara riktigt stora och ta lång tid att ladda. Om du verkligen vill påskynda WordPress skulle jag föreslå att du gör tre saker: ta bort onödiga bilder, minska mängden bilder på en viss post och Smush dina bilder. Yahoo tillhandahåller en tjänst som heter Smush det, där du kan ladda upp vilken bild som helst och den kommer att minska storleken medan du behåller den ursprungliga kvaliteten. Jag föreslår att du börjar med att stänga av alla bilder i dina temafiler eftersom dessa kommer att finnas på varje sida på din webbplats. Du kan också gå tillbaka till din wp-uploads-mapp och göra någon av dina uppladdade bilder och göra det för alla framtida bilder som du laddar upp.

En annan sak du vill se till när det gäller bilder är att om du visar miniatyrbilder på inlägg, att du inte laddar en hel bild och sedan visar den i en mindre dimension med bredden = “” och höjd = “” . Det finns ingen mening med att ladda en enorm bild för att visa den till halva storleken. Du kan använda standardinställningen för WordPress-bilder eller ett skript för att automatiskt ändra storlek på dina bilder för att passa dina behov.

Att minska storleken och mängden bilder på din webbplats kan ha en märkbar skillnad i hur snabbt den laddas.

3. Begränsa skript

Många bloggar i dag lägger till massor av olika skript för att “förbättra” sin webbplats, men dessa kommer att bromsa din webbplats som ingen annan. Jag föreslår att du håller dig till så lite manus som möjligt. På WPTopTen använder jag Tweetmeme-skriptet, men om jag skulle lägga till digg-knappen, senaste tweets, dela på facebook … alla dessa andra skript, än min webbplats skulle antagligen ta evigt att ladda. Människor och tydligen Google vill ha snabba laddningswebbplatser, så håll dig till de skript som du verkligen behöver eller verkligen lägger till något på din webbplats. Allt annat som bara ser snyggt ut, ta bort.

4. Rengör din kod

Jag satsar att mer än 90% av alla WordPress-drivna webbplatser (om inte mer) har minst en kodrad i deras formatmall eller temafiler som de verkligen inte behöver. Om du verkligen vill påskynda din webbplats och minska storleken till den sista kilobyten som är möjlig, är det dags att ta en titt på all den koden och börja hugga bort det onödiga.

Ta först en titt på stilmallen och se till att det inte finns något där som för närvarande inte används av din webbplatsdesign och fortsätt sedan till CSS-kompressor och bli av med allt det otäckta tomma utrymmet.

Därefter vill du gå igenom alla andra temafiler (single.php, index.php, page.php…) och i princip göra samma sak. Se till att du verkligen vill ha all kod som finns där och ta bort något av tomtutrymmet manuellt. Att ta bort det tomma utrymmet kommer inte att göra någon stor skillnad, men om du vill göra din webbplats laddas så snabbt som möjligt än det är en sak till kan du göra.

5. Optimera databasen

Jag nämnde tidigare att du kan cache dina WordPress-inlägg och sidor så att din webbplats inte skulle behöva ringa / hänvisa till databasen när du laddar en sida. Detta gäller dock för att en cache ska skapas måste den sidan eller det inlägget laddas en gång. Genom att optimera din databas kan du bidra till att förbättra hastigheten på dina sidor / inlägg som inte är cachade (eller hela webbplatsen om du väljer att inte använda ett cache-plugin).

6. Tänk om din design

Alla älskar riktigt vackra och bild- / vektorrika webbplatser, men dessa kan vara de långsammaste att ladda. Om du vill ha en riktigt snabb webbplats så kommer du att vilja hålla dig till CSS så mycket som möjligt, och med CSS 3 kan du uppnå några riktigt imponerande mönster utan behov av Photoshop (bilder). Behöver du verkligen ha den jättebilden i bakgrunden eller kan du använda en fast färg? Använder du javascript-bildbyte för din navigering? Ställ dig själv dessa typer av frågor och gå igenom din webbplats design och jag är säker på att du kommer att hitta sätt att hjälpa till att minska storleken på din layout.

7. Klipp ut dessa utdrag

Är du en av de människor som älskar att ha hela dina inlägg på hemsidan och kategorisidorna? I så fall bör du överväga att använda utdrag för din blogg, inte bara för SEO-syften utan också för webbplatshastighet. Du kan minska mängden innehåll på en viss kategorisida eller hemsida kraftigt genom att använda mindre utdrag. För att använda utdrag på din webbplats behöver du bara använda malltagg och kopiera och skriva en liten beskrivning i utdragsrutan i din WP-admin medan du skapar ett inlägg.

8. Tänk innehåll över bilder

En bild säger inte tusen ord, tusen ord säger tusentals ord. Detta är den sinnesuppsättning du behöver ha när du bloggar. Inte bara är “content king” när det gäller att ranka bra på sökmotorer, utan det tar också mycket mindre minne utrymme för att ha en fin lång artikel än att ha ett inlägg som “100 fantastiska WordPress-teman” och visa en skärmdump av var och en (ouch!). Sluta lägga till så många bilder på din webbplats och börja skriva användbart innehåll. Dina besökare kommer att uppskatta det när din webbplats laddas super snabbt.

9. Ta bort onödiga plugins

Okej här är affären med plugins … De kommer att bromsa hecket på din webbplats så se till att ta bort alla plugin som du egentligen inte behöver på din webbplats. Många plugins har sina egna css-filer och en hinkbelastning av kod som sätts antingen i dina sidhuvud- eller sidfotmallstaggar. Alla dessa extra kod- och stilarkuppslag kan minska din webbplats kraftigt. plus att du måste göra ännu fler förfrågningar till din databas när du använder vissa plugins. Så titta på alla dina plugins och se vilka du egentligen inte behöver för att hålla din webbplats igång (lyx plugins) och ta bort dem. Efter det kanske du vill kassera din databas för att ta bort eventuella överblivna papperskorgen från dem.

10. Gräv din billiga värdtjänst

Här är det som allt kommer ner till. Om du har en skit värd än din webbplats kommer förmodligen att bli riktigt långsam. Överväg att betala lite extra för en bättre och snabbare webbhotell. Du, dina besökare och sökmotorerna kommer att uppskatta det faktum att du inte längre är så snåla.