10 skäl att byta webbplats eller blogg till WordPress.org

Med över 21 kommentarer per sekund och 14 miljarder sidvisningar per månad, WordPress har visat sig bli den mest populära CMS-plattformen på Internet idag. Du kan bokstavligen bygga allt du gillar med WordPress. Från e-handelssajter till ett dedikerat forum – allt du behöver är rätt plugin.

Traditionellt erbjuds WordPress i två varianter:

  1. WordPress.com – en kommersiell tjänst som låter dig skapa en gratis blogg
  2. WordPress.org – open source-programvaran som startade revolutionen

Den enskilt viktigaste försäljningsfaktorn som gör WordPress.com så attraktiv, det faktum att det är 100% gratis – för livet. Tusentals bloggare registrerar ett konto på WordPress.com varje dag och får en blogg online på några minuter. Men WordPress.com kommer med sin rimliga andel begränsningar.

Du visste förmodligen inte att WordPress.com innehar rätt till avsluta din blogg när som helst. Det nämns tydligt i deras villkor.

Det finns ett par andra potentiella fallgropar som inte gör WordPress.com till ett så attraktivt valfritt. Så vi har listat några nackdelar med att använda WordPress.com för att förklara behovet av att byta till WordPress.org – plattformen som är själv värd.

Kom ihåg att WordPress.org hänvisar till en självhostad WordPress-webbplats. De två termerna används synonymt i resten av den här artikeln.

1. Tillfälliga annonser

Reklamkoncept på taggmoln

För att upprätthålla sin gratis tjänst visar WordPress.com diskreta annonser i din blogg då och då. Det är hur de betalar för sina gigantiska nätverk där miljontals bloggar finns. När du tänker på det är det faktiskt ganska logiskt. Hur annars kommer de att betala sina serverräkningar?

De kan inte springa till investerare som säger “investera miljoner dollar i oss så att vi kan vara värd för andra människors bloggar gratis.” Det är helt enkelt inte möjligt. Således är användningen av annonser helt motiverad.

Men vill du verkligen att din företagswebbplats ska sprida reklam, särskilt när du inte gör ett enda öre av dem? Detta tar mig till min nästa punkt.

2. Visa annonser i din blogg

shutterstock_156197999

Annonser i en blogg är en perennisk inkomstkälla. Du kan köra dem själv eller använda en tjänst som Google Adsense eller BuySellAds. Välplacerade annonser kommer att göra dig en förmögenhet med tanke på rätt trafikmängd; medan en webbplats med måttlig trafik kommer att tjäna $ 20-30 varje månad. Det räcker för att täcka värdkostnader och andra utgifter som premium-plugin eller abonnemang för e-postmarknadsföringstjänster.

WordPress.com tillåter dig inte att visa några annonser på din blogg när du använder deras gratistjänst. De kommer emellertid att visa annonser på din webbplats ibland för att hålla sina servrar igång.

3. Varumärke

shutterstock_140282785

Den enskilt viktigaste faktorn när det gäller en onlineportfölj är varumärkets värde. När jag säger Nike, föreställer du omedelbart det ikoniska fästingstecknet. Rolex får dig att undra hur du skulle se ut med den kronan. Det är varumärkesbilden. Det är avgörande att företag arbetar med att bygga ett solid varumärkesvärde.

Med WordPress.com har du rätt till en gratis underdomän. Om du tänker vara värd för en affärsportfölj, låt mig försäkra er om det mygroovybusiness.wordpress.com ser inte professionell ut. Alls. Det målar en billig bild. Släpp in tillfälliga annonser så har du ett recept på katastrof. För att avhjälpa detta måste du köpa minst två tillägg: Domän och Inga annonser. Domänkostnaden kommer att vara mycket billigare i alla ICANN-certifierade domänregistratorer.

4. Inga affiliate-länkar

shutterstock_47424769

Många bloggare tjänar en passiv inkomst online med hjälp av affiliate-marknadsföring. Vissa tjänar till och med över 20 000 dollar varje månad. WordPress har en strikt policy mot affiliate-länkar. Du kan inte marknadsföra produkter som har ett anslutet system. Du kan till exempel skriva en översikt av 3000 ord på WPEngine, men du kan inte inkludera din hänvisningslänk. För att ge dig en uppfattning om vad du skulle sakna betalar WPEngine $ 150 (eller mer) för varje klient du refererar till.

Men inte allt hopp går förlorat. Två former av anslutna intäkter är tillåtna:

  • Recensioner av böcker, filmer och spel från Amazon – ingen annan produkt är tillåten
  • Länkar till dina produkter som anges i Etsy

Om du är en bloggare som inte marknadsför böcker, filmer eller spel, har du lycka till. Om du väljer att bli rebell kan en av tre saker hända dig:

  • Få en varning
  • Få dina affiliate-länkar frysta
  • I värsta fall är din blogg avslutad!

5. Begränsning med teman

väg stängd

WordPress.com har många begränsningar när det gäller anpassningsområdet. Låt oss ta en titt på dessa förkrossande nackdelar.

Den första är frågan med teman. Det finns hundratusentals gratis- och premiumteman tillgängliga idag. Människor dödar det. Det är Envatos säljkategori 1. WPExplorer är en Elite-författare på Envato och har gjort sig känt för att ge kickass-teman till ett lågt pris.

Du kan få nästan vilken design du vill använda med ett tema. Men när du är i WordPress.com är du begränsad till endast de teman som finns tillgängliga i WordPress.com Theme Showcase.

De hyser utan tvekan ett vackert galleri med teman, som var och en av dem visas av experter för kodkvalitet. Men om du skulle köpa ett kickass-tema som Total, skulle du inte kunna använda dem på WordPress.com

6. Temaanpassning kostar dig

anpassa wp-tema

Låt oss säga att du har nöjt dig med ett tema du har valt från Theme Showcase. Tänk om du ville justera CSS lite för att inkludera vissa effekter, eller säga att inkludera Font Icon-stöd. Ledsen amigo. Det är inte tillåtet i gratisversionen. Du måste köpa Custom CSS och Font Pack för bättre anpassning.

7. Nolltoleranspolicy mot plugins

shutterstock_135573032

Det här är det mest kraftfulla slaget som slutar debatten. WordPress.com tillåter inget utrymme för installation av plugins – inte ens de mest populära som har laddats ner över 14 miljoner gånger och använts på nästan alla WordPress-webbplatser. Med det sagt, låt oss komma ihåg att WordPress i sin kärna är ett bra CMS. Det är plugins som gör det bra.

Om du kan leva med att veta att du inte kan installera ett plugin någonsin i din blogg, kan du allvarligt överväga WordPress.com som en livskraftig lösning för att vara värd för din blogg.

8. Kurser online och e-handel

shutterstock_104989865

WooCommerce har kommit med två fantastiska plugins – Sensei och WooCommerce vilket gör ovannämnda funktioner till verklighet. Med Sensei kan du bygga kurser online på din WordPress-webbplats. WooCommerce, iThemes Exchange och Easy Digital Downloads är de mest populära WordPress-plugins som finns där ute.

I WordPress.com kan du inte använda plugins så att dörren är stängd. Du kan dock bygga en e-handelswebbplats med en betald uppgradering – Affärs plan vilket kostar $ 299 per år. Det är cirka 25 dollar per månad.

9. Värd för flera WordPress-webbplatser

shutterstock_133642784

När det gäller värd för bandbredd och lagringsutrymme, ger WordPress.com tillräckligt med utrymme för en ny webbplats – 3 GB för att lagra alla dina mediauppladdningar kombinerat med 10 GB bandbredd varje månad.

I traditionella delade webbhotell är dessa två funktioner obegränsade, men policy för rättvis användning används. Naturligtvis måste du betala 4-5 dollar i månaden. Men när det gäller att vara värd för flera WordPress-webbplatser eller en WordPress Multisite är en självhostad plattform alltid vinnaren (även om vi är fans av Managed WordPress-värd, som tar ut de hårda delarna av att själv värda din webbplats).

I WordPress.com innebär varje ny WordPress-installation en ny domän och ett “Inga annonser” -köp (dvs. om du vill vara professionell). Medan de flesta webbhotell kan du vara värd för flera domäner och WordPress-installationer på ett enda konto, vilket skulle minska kostnaderna avsevärt.

10. Upplevelse

shutterstock hemsida 1

Framför allt, när du tar på dig utmaningen att vara värd för din webbplats kommer det att finnas tillfällen då du stöter på lite problem. White Screen of Death, Internal Server Error, temafel och otillräckliga behörigheter för webbserver – alla dessa är vanliga för en WordPress-nybörjare. Goda nyheter är lösningen på Allt dessa problem är tillgängliga på Internet. Du behöver bara veta var du ska titta.

Den erfarenhet du får från att kämpa dig ut ur en spärr är oöverträffad. Ingen mängd kunskap i läroboken kan konkurrera med erfarenheterna från praktiska situationer. Således om du vill lära dig WordPress, bör du alltid behöva gå med plattformen som är själv värd.

Slutsats

Personer som inte är tekniskt ljuda kan ha svårt eller till och med skrämma när de lämnar WordPress. Om du inte vill ha den extra huvudvärken för att värda och underhålla din webbplats, har du mycket bättre med hanterade WordPress-värdstjänster som WPEngine eller Media Temple. Dessa företag serverar cirka miljoner sidvisningar dagligen och har specialiserad hårdvarukonfiguration optimerad för maximal WordPress-effektivitet. De tar hand om säkerhetskopior, centrala WordPress-uppdateringar och övergripande webbplatssäkerhet. Här på WPExplorer använder vi WPEngine och rekommenderar det starkt.

Så om du har gjort övergången från WordPress.com till WordPress.org, dela din anledning till det i kommentarerna nedan. Eller om du inte är säker på om WordPress.org är rätt för dig, låt oss veta vad som håller dig tillbaka – vi vill gärna dela några vänliga råd ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me