10 vanliga WordPress-temaproblem och hur man fixar dem

10 vanliga WordPress-temaproblem och hur man fixar dem

Det finns tusentals forumposter som öppnas varje dag inte bara på WordPress.org men också på andra forum och naturligtvis nästan alla temautvecklares supportwebbplats för mycket vanliga problem som kan lösas mycket snabbt och enkelt. Jag är säker på att temautvecklare och communitymedlemmar är ganska uttråkade av att svara på dessa frågor om och om igen, så jag har beslutat att skriva följande inlägg som tar upp några av de vanligaste WordPress-teman så att du kan bokmärka det och ha det klart till ditt förfogande.

1. Mallen saknas

Du har precis laddat ner eller köpt ett fantastiskt tema och du kommer att installera det och se det härliga meddelandet nedan:

Stilark saknas

Din första tanke kan vara …

“Utvecklaren skruvade mig och gav mig ett tema utan ett stilark”

Naturligtvis är det möjligt att zip-filen du fick inte hade en style.css-fil, men mer troligt är problemet att du inte laddade upp rot tema mapp.

Felaktigt stilblad Felsökning

Leta reda på den mapp du har för temat på skrivbordet och öppna den (om den är zipad, packa upp och öppna den). När du öppnar den bör du se alla dina filer där, om inte temat är troligt i en underkatalog. Till exempel har våra premiumteman alla temat i en mapp “Installerbart tema”. I allmänhet är det någonstans uppenbart och den faktiska temamappen kommer troligen att namnges samma som temat. När du hittat zip-posten och ladda upp via WordPress eller ladda upp den urpackade mappen via FTP.

2. Exempel på dataimportfel

Du har installerat ditt tema och nu laddar du upp ett exempel .xml-fil som temautvecklaren var så trevligt att ge dig och ännu en gång får du ett fel!

Exempel på dataimportfel

Det gick inte att importera fellösning 1

Det “misslyckade” importfelet är vanligtvis en av två saker. Den första är att det kan vara att försöka ladda inlägg eller taxonomier från anpassade inläggstyper som inte finns ännu.

 • Aktivera tema: Se till att temat du ska använda är aktivt.
 • Dubbelkontrolltema: Se till att temat faktiskt innehåller dessa anpassade inläggstyper och taxonomier – fråga kanske utvecklaren eller om du vet hur du ser ut själv

Det gick inte att importera fellösning 2

För fel som visar “Det gick inte att importera media” laddas inte bilderna ner.

 • Kryssade du för rutan för att importera bilagor? Innan du körde importen måste du markera rutan som läser “ladda ner och importera filbilagor”.
 • Är bilderna tillgängliga? Det är möjligt att mages inte är tillgängliga från servern. Du kan öppna exempeldata i en textredigerare och försöka hitta en av dessa filer och testa länken i din webbläsare. Men det enklaste är förmodligen att kontakta temautvecklaren och låta dem veta att bilderna inte laddas ner.

3. Hemsidan ser inte ut som demonstrationen

Det skulle vara bra om något tema du aktiverade såg ut precis som demotycket när det aktiverades? Vårt totala WordPress-tema gör detta när du använder den inbyggda demoimportören, men inte alla teman kan vara lika fantastiska som Total.

Så om du har installerat ett tema (och det är exempeldata) men din webbplats inte överensstämmer med temademonstrationen finns det ett par mycket vanliga orsaker till att din startsida kan se annorlunda ut.

Hemsida Display Error Solution 1

Hemsida läsinställning

Läsinställningarna är fel. Detta betyder att ditt tema antingen gör eller inte kräver att en hemsida ska ställas in och att din webbplats är inställd på motsatsen. Så gå till Inställningar> Läsning och kontrollera alternativen under “Framsidesskärmar.”

Om ditt tema inte kräver någon sidmall för hemsidans layout, se till att det här alternativet är inställt på “Dina senaste inlägg.” Om ditt tema använder en hemsidamall, ska din webbplats ställas in för att använda en statisk hemsida.

Hemsida Display Error Solution 2

Hemsida mall

Du måste använda en hemsidamall. Många temautvecklare använder anpassade sidmallar för sina hemsideslayout. Så du bör naturligtvis först läsa dokumentationsfilerna, men om det inte finns någon huvud över och skapa en ny sida, medan du är i redaktören under Sidattribut> Mall kolla för att se om det finns en Home, Home, Frontpage eller liknande mall. Om så är fallet, måste du förmodligen skapa en sida med den här mallen, spara / publicera den och sedan gå till Inställningar> Läsning för att ställa in det som ditt statiska alternativ på första sidan.

4. Mina webbadresser är “fula”

Som standard är WordPress-standardstrukturen inte mycket “ganska” mycket mindre SEO-vänlig. Så när du först konfigurerar dina webbadresser på webbplatsen kan se fula ut (en mash-mash av post-ID, publiceringsdatum, post-titel och till och med kategorin). Oroa dig inte – det är lätt att fixa.

Fula URL: s fellösning

Permalink-inställningar

Så om dina webbadresser inte ser så bra ut (dinwebsite.com/?p=1) går du bara till Inställningar> Permalinks och ändra din inställning till alternativet “Post Name” (eller någon av de andra – välj bara det som passar bäst för dig).

5. Mina inlägg återkommer 404-fel

Github 404-fel

Om du har inlägg som nu returnerar en 404-felsida ska du inte få panik (ännu) för det mesta som dina inlägg fortfarande finns där och du behöver bara uppdatera dina permalänkinställningar för att lösa problemet. Detta är mycket vanligt med teman som använder anpassade inläggstyper. När du aktiverar ett nytt tema som använder anpassade inläggstyper bör du återställa dina permalänkinställningar.

Inlägg som visar 404-fellösning

Den enklaste fixen är att bara gå till Inställningar> Permalinks och klicka på spara-knappen. Vanligtvis kommer detta att göra susen. Men om detta inte fungerar kanske du måste uppdatera din .htaccess-fil manuellt (Obs: vi rekommenderar inte att du hanterar detta på egen hand om du är helt ny för WordPress, i stället kan du behöva kontakta en frilansutvecklare för hjälp) . Du kan läsa mer om med WordPress-permalänk i WordPress-koden.

6. Min meny är tom

För de som använder WordPress dagligen kommer du troligtvis inte att ha det här problemet, men om du är väldigt ny med WordPress eller om du använde WordPress för några år sedan och bara kommit tillbaka kan du bli förvirrad över varför din meny är tom när du installerar temat.

Fel saknas menyfel

WordPress-menyinställningar

WordPress-standardtemaet har en fallback för WordPress-menyn i fall det inte finns någon installation, men inte alla temautvecklare har lagt till detta till sina egna teman.

För att se till att menyerna fungerar, gå till Utseende> Meny för att ställa in din meny.

 1. Se till att du har en meny. Om du inte gör det, måste du skapa en (kassa i det här inlägget för att lära dig hur du ställer in menyer i WordPress)
 2. Se till att menyn är tilldelad en plats. Under din meny ska du se “Visa platser” – det här är menyområdena inbyggda i ditt tema. Vissa teman kan bara ha en huvudmenyplats, andra kan ha massor av platser. Se bara till att kontrollera alternativet för var du vill att din meny ska visas och spara.

7. Nytt tema använder utvalda bilder, men jag har massor av inlägg utan dem

Innan WordPress 2.9 fanns ingen bild (skicka miniatyrer) stöd i WordPress så många teman använde metalternativ eller anpassade fält för att definiera presenterade bilder eller så hade de inte någon typ av standardpostbild.

Så kanske du byter från ett äldre tema till ett nytt som stöder presenterade bilder eller kanske var ditt tidigare tema bara väldigt minimalt och använde dem inte. Vi kommer inte ta några timmar att gå igenom dina hundratals inlägg för att ställa in den visade bilden (eller kanske du är) så det finns en snabb lösning för detta och det kommer i form av ett plugin!

Inga utvalda bilder Fellösning

Enkel Lägg till miniatyrplugin

En enkel lösning är att använda “Enkel Lägg till miniatyrbild”Plugin för att automatiskt ställa in visade bilder på gamla inlägg. Installera, aktivera och följ instruktionerna för att lägga till bilder i gamla inlägg. Framöver, kom bara ihåg att lägga till dina presenterade bilder när du publicerar nya inlägg.

8. Slides, Accordions, Toggles, Tabs … Inte eller slutat fungerar!

Många WordPress-teman använder idag Java-script / jQuery för att förbättra teman och lägger till saker som bildreglage, växlar, dragspel, flikar, mobila menyer, bildhovers … etc..

Om dessa funktioner inte fungerar på ditt tema eller plötsligt slutat fungera, gör det troligtvis något slags javascript-fel som gör att allt går sönder.

Trasiga bilder, vippor, flikar, etc. Fellösning

WP Engine Cache

Det första du bör göra är inaktivera alla dina plugins, rensa din cache (alla) och ladda om din webbplats för att kontrollera om allt fungerar hur det ska vara. Om det är så kan du nu aktivera dina plugins 1 efter 1 och så snart det går sönder kommer du att veta att sista plugin var det som orsakade problem (notera detta plugin, inaktivera och fortsätt sedan göra detsamma).

När du vet vilka plugin / plugins som orsakar problemet kan du antingen söka efter ett nytt plugin med samma funktionalitet som är kompatibelt, eller så kan du kontakta plugin eller temautvecklare för att informera dem om konflikten (inspektera först sidan för att se vad de faktiska problemen är så att du kan kontakta lämplig person – om det är ett plugin-fel skicka en anteckning plugin dev, eller om det är ett temafel temat dev).

9. Stylingändringar gör inte något

Så du har ditt tema i alla inställningar och nu vill du ändra hur det ser ut för att ge det mer av din egen “personlighet” och verkligen få det att matcha ditt varumärke, företag, nisch … etc. Så du har börjat lägga till lite anpassad CSS på din webbplats eller ändra stilarket men när du uppdaterar din webbplats påverkar ingen av dina ändringar!

Missing Style Edits Error Solution

WordPress Live Customizer

Det finns några steg du kan vidta för att se till att dina redigeringar tillämpas:

 • Inaktivera cache: Den vanligaste frågan är att du har någon form av cache-plugin som W3 Total Cache installerat och cachar din CSS. Om du gör det bör du inaktivera det.
 • WordPress Customizer: Om du använder tematilpassaren bör du prova att klicka på spara-knappen och sedan uppdatera sidan för att se om dina ändringar påverkar.
 • Bakgrunden förändras inte: Om du helt enkelt försöker ändra bakgrunden med hjälp av WordPress-bakgrundspanelen kan du ha problem om temat du använder har en bilduppsättning för bakgrunden. Prova att ladda upp en ny bild bara för att testa eftersom det borde åsidosätta den. Det kan också vara ett anständigt alternativ att ladda upp en 1xx solid färg och ställa in den för att upprepa den.
 • Ändringar av WordPress Editor: Om du försöker göra ändringar via WordPress-redigeraren på Utseende> Editor ändringarna kanske faktiskt inte sparas på grund av serverbehörigheter, men om detta är fallet får du ett fel. Du kan lära dig mer om ställa in filbehörigheter här.

10. Jag har uppdaterat mitt tema och alla mina förändringar har gått!

Den mest troliga orsaken till detta fel är att du har gjort manuella ändringar i mallfilerna, till exempel style.css-filen (vanligtvis). Sedan när du uppdaterade ditt tema överskreds dina redigerade filer med standardkoden. Det är därför vi ALDRIG rekommenderar att göra ändringar av det ursprungliga temat.

Temaändringar går fellösning

Lägga till anpassad kod till WordPress

Tyvärr kan dina ändringar försvinna för alltid om du inte har en säkerhetskopia av din webbplats som du kan använda för att återställa den. Vissa värdföretag erbjuder 30-dagars säkerhetskopiering av webbplatser, så försök att kontakta din värd om du behöver hjälp med att hitta och / eller återgå till en säkerhetskopia. Om du har en egen manuell säkerhetskopiering bör du kunna återställa dina temafiler via FTP.

Även om du kanske inte kan lösa det här problemet för närvarande kan du vidta försiktighetsåtgärder för att vara säker på att du inte är i den här situationen igen. I framtiden, när du vill göra ändringar av dina teman, bör du använda ett (eller flera) av följande:

 • Anpassad CSS-plugin. Om du bara behöver några små tweaks kan du använda ett anpassat CSS-plugin för att skapa dina tweaks och se till att de inte raderas under en temauppdatering. Här är två som vi gillar:
  • Yellow Pencil CSS Editor
  • CSSHero Visual CSS Editor
 • Skapa ett barntema. Att skapa ett barntema är förmodligen den bästa metoden för att anpassa ditt tema och kommer att möjliggöra största flexibilitet och till och med låta dig redigera mallfiler (förutom bara style.css), ta bort eller lägga till nya skript samt lägga till anpassade funktioner.
  • Kolla in den här artikeln för att lära dig att skapa ett WordPress-barntema.
 • Underhålla fullständiga säkerhetskopior på webbplatsen. Om något går fel är det alltid en bra idé att hålla säkerhetskopior av din webbplats. För detta rekommenderar vi starkt att du säkerhetskopierar din WordPress-webbplats (som skiljer sig från de server-säkerhetskopior som ditt webbhotell kan erbjuda) med hjälp av något av följande:
 • Keep A Changelog. Oavsett om du redigerar mallfilerna manuellt (bäst nr) eller använder ett underordnatema, är att skapa en ändringslogg det bästa sättet för dig att hålla reda på alla tweaks du har gjort till temat. Det är särskilt användbart om något går sönder så att du kan spåra och se var du kan ha gjort ett misstag.

Avslutar

Där har du det – 10 vanliga WordPress-fel plus lösningar så att du kan fixa dem. Men det här är bara några av de fel vi ser att folk stöter på oftast. För fler tips bör du också titta på den här guiden vi skrev om hur du installerar ditt Themeforest WordPress-tema (även om guiden har tips som kan gälla för de flesta teman).

Om du har andra problem bör ditt första steg vara att göra en snabb Google-sökning för att se om du kan hitta ett svar själv. Om du fortfarande inte kan hitta ett svar efter att ha undersökt på egen hand, kan du kontakta temat eller plugin-författare (om det är ett problem med deras produkt) eller besöka ett forum som Reddit eller Envato för att se om en gemenskapsmedlem kan hjälpa till. Chansen är att det fel du får är vanligare än du tror!