10 WordPress Backup Tales som kan döda din webbplats

En webbplatsbackup är en av mest viktiga uppgifter av en webbadministratör. Några av er som läser den här artikeln kan vara ny på att hantera webbplatser. Du kan sträva efter att starta ditt helt eget webbutvecklingsföretag en dag. De idéer som diskuteras i den här artikeln kommer att vara några av de viktigaste sakerna du behöver följa – i hela ditt yrke.

För rutinerade veteraner – personer som har förvaltat företag i ett halvt decennium ber jag dig dela dina reservkatastrofer (om du har några av dem) eller några personliga tips för alla våra läsare! Något du önskar att du visste när du började! Så utan mycket att göra, låt oss komma igång.

I den här artikeln kommer jag att prata om tio vanliga myter som har utvecklats under de senaste åren i vissa bloggsamhällen. Några oinformerade människor sprider ord som en löpeld och människor som är nya i branschen tror på dem som evangeliet. Jag är här för att ändra det. Berätta för dig vad är vad, baserat på sund resonemang.

Lektion 1: Engångsbackup

matematikekvation

Kommer du ihåg gymnasiets algebra? Hur många gånger behövde du göra det för att få det rätt? Säkerhetskopior är något liknande. Om du tror att du tar en säkerhetskopia av din webbplats en gång – är du ute efter en behandling. Du måste ta en full backup minst en gång i månaden, beroende på din webbplats:

 • Om du bygger eller renoverar en webbplats från grunden, ta en säkerhetskopia var sjätte till tolv timme.
 • Om du har en aktiv blogg, där du hittar många kommentarer dagligen, ta en daglig säkerhetskopia.
 • Om du har en portföljsida är en säkerhetskopiering varje vecka eller två veckor tillräckligt bra.

Lektion 2: Delvis säkerhetskopiering

halv-ätit-donut

Partiella säkerhetskopior, även känd som en Ofullständig säkerhetskopiering, tar en säkerhetskopia av endast WordPress-databasen och glömmer wp_content mapp eller vice versa. Partiella säkerhetskopior har sina fördelar och nackdelar. Fördelen är att de är relativt små i jämförelse med en komplett säkerhetskopia. Dåliga nyheter är att de ensamma inte kan återställa en förstörd webbplats. Du behöver återstående data (i vårt fall innehållet i WordPress-installationskatalogen), som bara är den fullständiga säkerhetskopian.

En fullständig säkerhetskopia innehåller både WordPress-databasen och installationsmappen. Om du har många bilder / mediauppladdningar kommer din säkerhetskopieringsstorlek att bli naturligt stor. Därför måste du vara selektiv när det gäller typ av säkerhetskopia du väljer. Här är några råd som hjälper dig med det:

 1. Om du laddar upp nya inlägg varje dag, måste du ta en full backup
 2. Om du publicerar nya artiklar en gång i veckan, ska a veckos full backup och a daglig partiell säkerhetskopiering (av databasen) skulle göra tricket.
 3. Om du har flera bidragsgivare som arbetar på din webbplats, då a daglig säkerhetskopiering är återigen nödvändigt.

Tricket är att hitta den bästa kombinationen som fungerar för dig. Ditt mål bör vara effektivitet – använd minsta mängd utrymme för att lagra den maximala mängden data.

Lektion 3: Lita på delade webbhotell för att ta en säkerhetskopia åt dig

sorglös-man-lägga-in-gräs iStock-2x3

Jag säger inte att webbhotell inte tar en säkerhetskopia. Men typen av säkerhetskopia beror på webbhotell du använder. Till exempel kan ett delat värdföretag erbjuda ett 30-dagars redundant alternativ för säkerhetskopiering, som kanske inte innehåller de databaser som finns i ditt konto.

Låt oss anta att du är värd för din webbplats i en sådan värd. En fin dag misslyckas webbplatsen oväntat och du börjar svepa igenom reservloggarna. Tack och lov hittar du det – men vänta! Det är bara public_html mapp! Var är din databas? Du vet inte!

Således står du kvar med en delvis säkerhetskopia. Vilket är inte bra utan faktiska WordPress-databasen. Föreställ dig att ha alla de 30 bilderna på en 3000 ordartikel utan att ha själva 3000 ordets artikel. Du har tappat bort SEO och drabbats av en enorm trafikförlust.

Lektion 4: Lokala säkerhetskopior

hårddisk

Vad är egentligen en lokal säkerhetskopia? Det är enkelt – att hålla säkerhetskopieringen av din webbplats endast i din dator. Det betyder att den enda kopian av din webbplats finns på din hårddisk – en oförutsägbar enhet som är känd för att misslyckas vid någon tidpunkt.

Detta min vän, är inte en klok sak att göra. Vi lever i en tid som tillhör molnet. Snart kommer allt att vara i molnet. Varför inte börja tidigt? Helst bör du lagra din webbplats backup i ett molnlagringsföretag som Dropbox, Google Drive, Amazon S3 eller RackSpace Cloud Files.

Lektion 5: WordPress Auto-Backup Myth

Sedan version 3.5 hade WordPress inbyggt alternativ för automatisk uppdatering. Detta gjorde att alla automatiskt kan uppdatera WordPress till den senaste versionen med liten ansträngning. Detta ledde också till en felnummer. Folk började tänka – “Okej, om WordPress automatiskt uppdaterar sig själv, måste det också säkerhetskopiera mina filer”.

Kära läsare, det stämmer inte. WordPress säkerhetskopierar inte på något sätt dina filer automatiskt. Tänk på det. Var skulle det hålla säkerhetskopieringsarkiv? I värdservern? I Amazon S3? I vilket fall kräver det dina referenser. Men det ber dig inte ens om någon information! Det är webbansvarigt ansvar att konfigurera och ta en säkerhetskopia under ett visst tidsintervall.

Nej tack

Okej, hittills har vi täckt några av de myter som resulterade på brist på information. Nu när du vet allt detta är jag säker på att du kommer att vara försiktig nästa gång. Dags för den andra delen av inlägget: confidence. Vissa av oss är för säkra på oss själva och prenumererar inte helt på regeln ”förebyggande är bättre än botemedel” – så ofta som vi ska.

Detta kan orsaka problem. När jag pratade av personlig erfarenhet skulle jag säga att många människor har fallit för övertro. Jag kommer att beskriva fyra sådana felnummer som börjar med “Jag behöver inte en säkerhetskopia för _____”. Vänligen läs den och dela dina tankar om detsamma.

Lektion 6: Jag behöver inte säkerhetskopiera

Så arrogant och övertro det kan låta, det finns en svindlande högt antal personer som prenumererar på denna regel. De tror att de behöver helt enkelt inte säkerhetskopiera. Varför? Kanske för att de bryr sig minst om webbplatsen eller föredrar att leva livet på kanten. Eller för att de tror att de inte är så otur, att dåliga saker kommer att hända dem! Jag hoppas att du inte är en av dem.

Lektion 7: Jag behöver inte en säkerhetskopia eftersom jag inte är dum nog för att bryta min egen webbplats

Ingen säger att du är dum. Det är din stolthet som pratar just där. Min vän, du vet aldrig vad som kommer att hända.

 • Du är inte en lugnare. (Är du?)
 • Du har inte löst alla NP-hårda och NP-ofullständiga problem. (Har du?) Nej!
 • Så från både en troendes och en forskares synvinkel har du inget förutsägbart sätt att förutsäga framtiden.

Jag ska vara ärlig med dig. Jag tänkte så här. Det är ganska naturligt för vissa. Men det vore mest klokt att vara försiktig och avregistrera dig själv från den här kategorin. Du vet aldrig när en plugin-uppdatering, ett nytt tema eller någon annan uppdatering kan bryta din webbplats – så det är bäst att alltid göra fel på sidan av försiktighet.

Lektion 8: Jag behöver inte en säkerhetskopia eftersom jag bara är igång

WordPress 4.0 Benny Release

Pojke, jag önskar att någon hade varnat mig tidigare! Hur mycket tid och ansträngning skulle jag ha sparat! När jag var ny med WordPress experimenterade jag med alla saker jag kunde hitta. Okända plugins, temainställningar, nya widgetar, CSS-modifieringar – du namnger det. Men jag tog ingen säkerhetskopia! Jag visste inte ens vad en säkerhetskopia var.

Och det var döden för mig. Jag tillbringade över 11 timmar på min första en webbplats bara för att ta reda på värdens hårddisk hade misslyckats och den dagliga säkerhetskopian täcktes sista dagar data.

Som jag nämnde tidigare i den här artikeln måste du fortsätta ta en säkerhetskopia var 10-12 timme när du aktivt ändrar din webbplats. Helst bör du göra detta i ett iscenesättningsområde (offline eller online) och sedan ersätta det till huvudsidan. För personer som inte har expertis att hantera detta är det bättre att gå med den ökade säkerhetsfrekvensen.

Lektion 9: Jag behöver inte göra en säkerhetskopia eftersom hackare inte kommer att bry sig med min lilla webbplats

Jag gillar inte att låta klisjé, men –

Början på alla stora saker är små

 • Universum består av entropi. Så det kan bara vara möjligt för en amatörhacker att använda din webbplats för målövning. Du vill inte vara en hackpojkes målpraxis nu, eller hur?
 • Du måste också vara försiktig när du tar en säkerhetskopia. Om du säkerhetskopierar de redan infekterade filerna, vad använder du? Du bör installera ett WordPress-säkerhetsplugin för att skanna din webbplats efter skadlig programvara och hålla den ren.
 • Om du har hackats tidigare, bör du skicka ut de extra pengarna – bryt en liten spargris om du måste, och få en ordentlig säkerhetsrevision från Sucuri.

Lektion 10: En säkerhetskopia är för mycket arbete!

joggning

Tja, denna regel är något sant. Ta en daglig säkerhetskopia är för mycket arbete – speciellt om du har det mesta av tiden. Min rekommendation – använd en backup-plugin-tjänst som Vaultpress. Det kostar cirka $ 5 per månad och behåller obegränsade säkerhetskopior!

Men det finns verkligen massor av fantastiska WordPress-resurser som hjälper till att göra säkerhetskopior enklare för dig. Vårt nästa inlägg kommer att innehålla en samling av de bästa backup-pluginsna i WordPress, från gratis plugins till premiumtjänster. Använd det för att välja din favoritlösning för WordPress.

Separationsord

När din webbplats får mycket trafik bör du fokusera större delen av din tid på att förbättra den, lägga till mer innehåll och aktiv marknadsföring. En artikel som tweetades en gång kommer inte att göra en hel del surr.

Det som är viktigt är att du distribuerar din uppgift. Om du känner att skapa och hantera säkerhetskopior tar för mycket av din tid, bör du överväga ett enklare alternativ – Managed WordPress Hosting. Nästan alla leverantörer har regelbundna obegränsade säkerhetskopior med en 30 dagars lagringsperiod och en hel del andra fantastiska funktioner. Tills nästa gång!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me