12 bästa WordPress-säkerhetskopieringsprogram och tjänster

10+ Bästa WordPress BackUp Plugins & Services

Att skapa en webbplats är en rolig upplevelse när saker går bra. Upplevelsen kan dock snabbt bli sur om ett problem uppstår med din WordPress-webbplats. Till exempel kan du bli offer för en skadlig hacker eller ge efter för korrupta data när du installerar ett nytt tema eller plugin. Eller kanske du helt enkelt gjorde en förändring som du önskar att du inte hade, och nu har inget sätt att gå tillbaka. Att möta problem med din webbplats kan vara frustrerande, ännu mer när du inte har någon aning om hur du återställer den.

WordPress är normalt ett säkert och tillförlitligt innehållshanteringssystem för din webbplats. Men ibland trots allt dina försiktighetsåtgärder, kan något gå fel. Säg att du tappar din webbplats, hur skulle du gå åt att återställa den till dess tidigare ära?

Säkerhetskopior är svaret. De är ett av de bästa – och mest pålitliga – försvaren mot någon form av hot mot din webbplats. Med ett regelbundet reservschema på plats är allt du behöver göra att återställa ditt innehåll och du är igång igen.

Manuell kontra automatisk säkerhetskopiering (aka med ett plugin)

Manuella säkerhetskopior fungerar för en liten webbplats med ett litet antal tittare och en liten personal, men när din webbplats publik och personal växer i storlek kan du sällan ha råd att låta din webbplats gå offline. Även om manuella säkerhetskopior erbjuder fler valmöjligheter, är det definitivt mer besvärligt att manuellt säkerhetskopiera din webbplats. Du kan läsa mer om hur man använder manuella säkerhetskopior i vår fulla guide om hur du säkerhetskopierar WordPress.

Generellt är webbadministratörer alldeles för upptagna för att manuellt säkerhetskopiera sina webbplatser och om man inte säkerhetskopierar regelbundet kan det hända att din webbplats är känslig för undvikbar driftstopp om din webbplats förlorar data eller blir offer för ett hack. Eller om värdens servrar blir attackerade fysiska (Alla naturkatastrofer, ta ditt val) eller på annat sätt. För en webbplats med en respektabel stor publik är det bäst att du använder en premium-backup-tjänst eller plugin. Och även om din webbplats inte är så populär, bör du fortfarande anställa en gratis plugin åtminstone.

Även om du har en stram budget är det mycket väl att spendera lite extra på en reservtjänst. Dessa tjänster gör allt det tunga lyftet för dig, så att du kan sova väl och vet att din WordPress-webbplats är i goda händer. Men vi har gjort vårt bästa för att inkludera det bästa av de bästa WordPress-backup-plugins – gratis och premium. Så bara för att din budget inte ger dig tillräckligt vridningsutrymme för ett av de betalda alternativ som vi nämner, betyder det inte att du inte kan hitta ett fantastiskt gratis plugin som hjälper dig att säkerhetskopiera din webbplats regelbundet.

1. VaultPress

VaultPress för WordPress

Den officiella säkerhetskopieringstjänsten som tillhandahålls av Automattic, VaultPress erbjuder en mängd alternativ för säkerhetskopiering, allt från de mest grundläggande från $ 2 / mo till avancerade priser till $ 20 / mo. Vi litar faktiskt på att VaultPress säkerhetskopierar WPExplorer varje dag.

VP Återställer

VaultPress kan skapa och hålla en aktuell kopia av din webbplats med daglig / realtidssynkronisering av allt ditt WordPress-innehåll och ge automatiserade återställningsalternativ. Dessutom utförs en säkerhetsskanning för att hålla dig informerad om eventuella hot mot webbplatsens säkerhet.

Vaultpress

Det är väldigt lätt att titta på säkerhetskopieringsarkivet och bestämma vilken säkerhetskopia du kanske vill använda. Med VaultPress kan du enkelt återställa din webbplats med en FTP- eller SSH-anslutning. Du kan ladda ner dina säkerhetskopior och spara den på vilken bärbar lagringsenhet som helst eller ladda upp den till någon annan lagringswebbplats som Google Drive eller Dropbox. Om du någonsin har några problem med restaureringar, ger VaultPress bra stöd för att hjälpa dig med restaurering av webbplatsen.

För $ 29 / mo får du skräppostskydd, automatiserade återställningar, säkerhetskopieringar i realtid, säkerhetsskanning, fullständigt säkerhetsskyddsarkiv och support för säkerhetsföretag. Den mest minimala planen Lite, ger daglig säkerhetskopiering, automatiserade återställningar, säkerhetsstöd och ett 30-dagars backuparkiv.

Du kan använda VaultPress för flera webbplatser med bara ett konto. Och du kan komma åt alla säkerhetskopior genom att installera VaultPress-plugin.

2. BackupBuddy av iThemes

BackupBuddy - WordPress Backup Plugin för att återställa Flytta WordPress

Info & nedladdning

Använd BackupBuddy för att säkerhetskopiera och återställa WordPress-webbplatser sömlöst och utan mycket ansträngning alls. Du kan spara din säkerhetskopia var som helst via Amazon webbtjänster, Dropbox, Rackspace Cloud, FTP och e-post.

BackupBuddy - WordPress Backup Plugin för att återställa Flytta WordPress (1)

Med BackUp Buddy kan du köra ofta säkerhetskopierade databaser eller fullständiga säkerhetskopieringar, använda lagringsalternativ på platsen, använda BackUp Buddy Stash-lagring, schemalägga säkerhetskopieringar, utesluta vissa filer från att säkerhetskopieras och skapa backup-profiler.

BackupBuddy - WordPress Backup Plugin för att återställa Flytta WordPress (2)

Restaurering är mycket lätt att följa, även för en WordPress nybörjare. BackUp Buddy kan enkelt transportera din WordPress-webbplats till en annan domän eller värd. Andra funktioner i BackUp Buddy inkluderar e-postmeddelanden, lagringsgränser för säkerhetskopiering, individuell fillagring, skadlig programvara, databastextersättningar, databasskanning och reparation och interaktiv webbplatskatalogkarta.

3. UpdraftPlus

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

UpdraftPlus är ett effektivt och mycket populärt freemium-plugin som hjälper till att skapa säkerhetskopior av din WordPress-webbplats på Amazon S3, Google Drive, Rackspace Cloud, Dropbox, FTP, SFTP, SCP, OpenStack Swift, WebDAV och till och med via e-post.

Med det här alternativet kommer du att kunna göra fullständiga säkerhetskopior av din WordPress-webbplats snabbt och lagra dem antingen på molnet eller ladda ner dem direkt till din dator. Plugin stöder också både schemalagda och on-demand säkerhetskopior, och tillåter olika scheman för din webbplats filer och databaser.

Alternativ för upptagning

Använd Updraft för att utföra snabba återställningar, automatisk säkerhetskopiering med upprepade scheman, migrera webbplatser, välja specifika filer som ska säkerhetskopieras och ladda ner säkerhetsarkiv. Om en överföring avbryts för tidigt eller misslyckas, försöker plugin-programmet uppladdningen misslyckas igen. Kryptera databas säkerhetskopior med premiumversionen av plugin. Denna plugin fungerar på flera språk och översättningsarbetet pågår. Gratisversionen är lämplig för de flesta användare, även om premiumversionen erbjuder en hel mängd ytterligare funktioner, inklusive tillgång till prioritetsstöd.

4. BlogVault

BlogVault-säkerhetskopior

Info & nedladdning

Ett säkert säkerhetskopieringssystem som hjälper WordPress-användare att skapa säkerhetskopior automatiskt, utföra autoåterställningar, migrera webbplatser och visa säkerhetskopior i upp till 30 dagar. Du kan spara all säkerhetskopia du vill från säkerhetskopieringsarkivet till Dropbox. Du kan provköra säkerhetskopior på BlogVault-servrar för att kontrollera om den valda säkerhetskopian är den du ville ha.

BlogVault för att säkerhetskopiera WooCommerce

Med BlogVault kan du också aktivera en funktion för säkerhetskopiering i realtid. Vilket innebär att när du gör ändringar på din webbplats kommer BlogVault inte att ta upp och uppdatera motsvarande filer. På så sätt är webbplatsinnehållet alltid säkert!

Andra viktiga funktioner inkluderar inkrementella säkerhetskopior, gratis lagring på plats, flersidig support, integrerad iscensättning, säkerhetskopiering av tabeller för WooCommerce-butiker och ett fantastiskt supportteam som är redo att hjälpa dygnet runt.

5. Duplicator

Duplicator gratis WordPress-plugin

Duplicator är en migreringsplugin som du kan använda för att tackla säkerhetskopior av dina webbplatser. Den fria plugin låter dig klona din WordPress-webbplats och skapa manuella säkerhetskopior på begäran. Det skapade en fullständig säkerhetskopia av dina WordPress-filer, webbplatsinnehåll, databas, teman och plugins som är paketerade i en zip-fil.

Det finns också en proversion tillgänglig för säkerhetsplanering, molnlagringsanslutning, e-postmeddelanden och mer.

6. BackWPup

BackWPup gratis WordPress-plugin

BackWPup är ett annat freemium-plugin som kan utföra automatiserade säkerhetskopior av WordPress-webbplatser, utföra WordPress XML-export, optimera, kontrollera och reparera databaser.

backUpwp gratis

Säkerhetskopiorna kan lagras via FTP-servrar, Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure, Rackspace cloud, Sugar Sync och i proversionerna till Amazon Glacier och Google Drive. Och om du någonsin behöver fler funktioner eller support kan du bara uppgradera till premiumversionen av plugin.

7. SnapshotPro

SnapshotPro

Snapshot är ett plugin av WPMU DEV som skapar säkerhetskopior av allt innehåll, hela databasen eller specifika tabeller. Plugin kan schemaläggas för att utföra automatiserade säkerhetskopior och du kan spara dina säkerhetskopior till Dropbox, Amazon S3 eller SFTP. Plugin är en del av WPMUdev-medlemskapet och inkluderar stöd för säkerhetskopiering och återställning med ett klick, automatiserade säkerhetskopior, multisiterstöd och inkluderar även 10 GB WPMUdev molnlagring.

8. WPVivid

WPvivid

Med WPvivid kan du säkerhetskopiera, återställa och migrera din webbplats – men just nu kommer vi att fokusera på säkerhetskopiorna. Den kostnadsfria plugin-enheten innehåller funktioner för automatiserade säkerhetskopior, support för molnlagring (Dropbox, Google Drive, Amazon S3, SFTP, etc.), återställning av klick en gång, säkerhetskopiering med ett klick, inga gränser för säkerhetskopieringsstorlek och mer. Plugin är också kompatibel med den populära MainWP-webbplatshanteraren, så att du enkelt kan hantera säkerhetskopior för alla dina webbplatser. Och det spelar trevligt med sidbyggare som Elementor, SiteOrigin och Beaver Builder.

WPvivid Pro lägger till ännu fler alternativ för inkrementella säkerhetskopieringar, flersidig support, fjärrlagring, avancerad schemaläggning, användarrollfunktioner och mer.

9. BackupGuard

BackupGuard

Skapa enkelt en säkerhetskopia av din webbplats med BackupGuard. Plugin har massor av backupfunktioner för att skapa ett obegränsat antal säkerhetskopior på webbplatsen, enskilda fil- eller mapp-säkerhetskopior och till och med multisidiga säkerhetskopior. Dessutom är det enkelt att schemalägga, exportera eller importera dina säkerhetskopior. Och BackupGuard erbjuder en unik framstegsfält så att du kan se var du befinner dig i din säkerhetskopia (eller till och med avbryta den om du vill).

10. CodeGuard

CodeGuard-säkerhetskopior

Info & nedladdning

Ett backup-system som skapar en säkerhetskopia av allt på din WordPress-webbplats. Installationsprocessen borde inte vara för svår för någon som har använt WordPress ett tag, säkerhetskopiorna skapas automatiskt och du kan övervaka eventuella ändringar i filer i ditt nätverk.

Återställning kan göras genom att ladda ner zip-filen och utföra manuell återställning, eller välja vissa filer att återställa eller på ett enkelt sätt skulle man välja en automatisk fullständig återställning. Med planer som sträcker sig från $ 39- $ 239 / mo kan det låta lite dyrt, men det är verkligen inte när du tar hänsyn till att det skyddar din webbplats.

11. WPBackItUp

WPBackItUp WordPress Plugin.

Vårt näst sista val – WPBackItUp – är en solid utmanare för att säkerhetskopiera din webbplats med en unik prissättningstruktur. Säkerhetskopiera din webbplats och återställa den manuellt är helt gratis. Men om du vill dra nytta av återställningsalternativen med ett klick (tillsammans med ett antal andra funktioner) måste du betala 79 $ för premiumversionen.

På det hela taget är WPBackItUp ett solid alternativ till andra lösningar för säkerhetskopiering av din WordPress-webbplats. Deras stöd och dokumentation är utmärkt, vilket innebär att du utan tvekan inte behöver mer än gratisversionen för att skydda din webbplats.

12. All-in-One WP Migration

Allt-i-ett-WP-migration

All-in-One WP Migration är exakt hur det låter som – en plugin som ställer in dig för framgång när du flyttar din webbplats. Men du kan använda plugin för att bara exportera en säkerhetskopia av din webbplats. Logga bara in på din webbplats, navigera till allt-i-ett-WP Migration-plugin-avsnittet och klicka på den stora gröna Exportknappen. Och plugin-enheten inkluderar WP-CLI-integration så att du kan skapa säkerhetskopior och utesluta filer (som skräppostkommentarer, inläggsrevisioner, inaktiva plugins osv) med snabba kommandon..

Varför säkerhetskopiering av webbplatser är så viktiga

Enkelt uttryckt är en säkerhetskopia en kopia av din webbplats som laddas upp någon annanstans (t.ex. på din server eller till en filhostingstjänst som Dropbox). De är viktiga för att se till att du har ett sätt att återställa din webbplats när saker går fel. Föreställ dig till exempel ett fel som påverkar din e-handelswebbplats. Om du inte har någon säkerhetskopia – och inget sätt att återställa dina förlorade data – kommer det att påverka hela ditt företag massivt. Även om utsikterna kan vara dyra, med en säkerhetskopieringsstrategi på plats – även en enkel – kommer du att rädda din bacon.

Sammantaget kan säkerhetskopiering av din webbplats hjälpa dig att skydda dig mot ett antal hot, inklusive:

  • Webbplats hackare. Medan vissa hackare syftar till att stjäla känslig information, kommer många att hacka webbplatser bara för att bevisa att de kan. Om du har en webbplats är du redan i riskzonen.
  • Malware och virus. Skadliga hot som virus, trojaner och annan skadlig programvara kan hitta vägen till din webbplats genom WordPress-plugins och skada eller stjäla dina data. Även om WordPress är säkert är det fortfarande inte 100% ofelbar. Tidigare versioner av WordPress har drabbats, och att ha en säker full säkerhetskopiering innebär att du är beredd på värsta fall.

I stort sett är säkerhetskopior av avgörande vikt – men precis som nyckeln är ditt övergripande schema. Låt oss ta en titt på hur vi gör det.

Skapa ett säkerhetskopieringsschema

Ett reservschema är helt enkelt den frekvens som du utför säkerhetskopior på. Detta kan vara en vecko- eller månadssäkerhetskopiering, även om frekvensen kan variera baserat på dina egna unika krav. Men oavsett rekommenderar vi att du gör regelbundna säkerhetskopior.

Att skapa ett backupschema är en relativt enkel process. Medan du skulle kunna genomföra några enkla beräkningar (inklusive factoring i dina trafiknivåer), verkligheten är att om du säkerhetskopierar regelbundet och ofta använder den valda lösningens inbyggda funktioner, bör du vara bra att gå.

Med det sagt vill du inte lagra kopior av varje säkerhetskopia du gör på en och samma plats. Istället strävar du efter att ha minst en lokal säkerhetskopia med en andra kopia lagrad utanför webbplatsen. Återigen kan plugins hjälpa dig med detta, och många erbjuder ett sätt att lagra säkerhetskopior externt.


Bara för att upprepa – säkerhetskopior är viktiga. De hjälper dig att komma tillbaka online snabbt och enkelt efter ett problem, och ännu viktigare, hjälper till att minimera drifttiden för dina besökare. Och i slutändan finns det verkligen ingen god anledning (inte en enda) att inte säkerhetskopiera din webbplats. Det är bättre att vara säker än ledsen – vilket är exakt varför säkerhetskopiering av din webbplats är mycket förespråkad. Även om du skulle känna att din webbplats inte kommer att förlora mycket i vägen för trafik / intäkter på grund av lite tid, kan du fortfarande potentiellt förlora allt du har lagt upp på din webbplats.

Jag skulle definitivt rekommendera att du åtminstone får en gratis plugin för att skydda din WordPress-webbplats. Och se till att alltid ta en säkerhetskopia när du publicerar nya inlägg, såväl som före och efter större uppdateringar av din WordPress-installation, teman och plugins (eller åtminstone en gång i månaden bara för att vara säker).

Har du provat något av alternativen i vår bästa WordPress backup-plugin-roundup? Eller missade vi din favorit backup-plugin? Låt oss veta i kommentarsavsnittet – vi vill gärna höra från dig!