15 sätt att engagera besökare och vända dem till läsare

Du läser förmodligen den här artikeln med lite mer intresse än vanligt, bara för att se om jag har något användbart att säga om hur man engagerar besökare.

Jag ska försöka att inte göra dig besviken. Låt oss börja.

Du undrar förmodligen varför jag har valt en så ovanlig artikelrubrik. I all rättvisa är artikelrubriken (det är H1-taggen) en av de mest inflytelserika funktionerna i SEO. Du har rätt! Men jag har en anledning.

Du förstår, den första lektionen som jag skulle vilja dela är denna:

Målet för läsarna, inte besökarna.

När allt kommer omkring ger du en man en fisk, han äter en dag; lära honom att fiska och han äter hela livet.

Man kan tillämpa en liknande logik för att diskutera läsare och besökare. Dina läsare är mer värdefulla jämfört med dina besökare. Dina läsare är människor som faktiskt är intresserade av vad du har att säga. De är mer benägna att prenumerera på ditt nyhetsbrev, delta i enkäter och undersökningar och besöka din blogg regelbundet jämfört med bara besökare.

Att ha ett litet antal besökare vars majoritet är läsare bör betraktas som en framgång i din bok. Denna artikel är avsedd att visa hur du engagerar besökare och förvandlar dem till läsare.

Titeln

skriva en blogg-postÄmnesrubriken är bifogad under H1-taggen och är en av de grundläggande faktorerna i SEO. Din titel bör ha exakta nyckelord som du vill rikta in på ditt inlägg. I min artikel siktar jag på kombinationen – “vänd dina besökare till läsare” eller något liknande.

Som en tumregel bör titeln vara det sista att göra när du skriver en artikel. Det beror på att bara när du är klar med din artikel kan du ge den en riktig titel. Det finns en tankeklass som argumenterar för att din ämnesrubrik bör vara den första du bör lösa. Det är helt upp till dig så länge det får jobbet gjort!

Öppna din artikel

Introduktionen till din artikel bör vara kort, iögonfallande och bör få läsarens uppmärksamhet. Det är ett av de svåraste arbetena där ute eftersom alla har olika men mönster. Oroa dig inte – övningen gör perfekt.

Att ta tag i läsarnas uppmärksamhet är 50% av jobbet

Till exempel är den här artikeln som jag skriver mer av en åsikt. Det är därför jag föredrar att börja med en ovanlig linje – något folk inte kan förvänta sig.

Här är några tips:

  • Din introduktion måste vara i sammanhang med stämningen i din artikel. Om du skriver om en allvarlig händelse som kontroversen mellan Evanto och WordPress om open source-licenser, bör du börja med en formell ton.
  • Nyfikande öppningar är ett annat bra sätt att ta tag i läsarnas uppmärksamhet. Vissa föredrar att avsluta med en nyfiken ton medan andra föredrar båda.
  • Keep är kort och söt.

Strukturera ditt innehåll

Du har antagligen läst mycket om hur du kan förbättra ditt innehåll men här är några tidlösa som jag tycker är särskilt användbar:

Grammatik är som syre

  • Händer av kvinnan som använder bärbar datordatorenGrammatik är kritiskt viktigt. En felaktig spänning är som att äta te med salt. Nej Även om teet är bra förloras smaken.
  • Korrekturläsning är lika viktigt. Oavsett hur säker du gör på 0 misstag, är det bäst om du går igenom ditt innehåll (med ett friskt sinne) innan du publicerar det.
  • Kategorisera ditt innehåll i stycken och ge dem relevanta rubriker om möjligt.
  • Inkludera källor. Om du gör en djärv anspråk, se till att du stöder ditt argument med länkar från myndighetens webbplatser.
  • Och slutligen, skriv för människor. Inte sökmotorer. De senare har kommit långt från att tillhandahålla enkla resultat till att väga tusentals faktorer innan du listar din webbplats på en sökmotors resultatsida (SERP). Kom ihåg att bra innehåll är basen för alla bra webbplatser.

Soffläge

Soffläge hänvisar till distributionsfritt läsläge. Detta betyder inga annonser, inga banners – ingenting. Bara den tydliga texten för en bra läsupplevelse – liknande Ficka. Förutom att det är oerhört hjälpsamt, visar detta också att du är intresserad av att kommunicera meddelandet snarare än att visa annonser till din läsare. Vi har en kort artikel som visar hur du aktiverar soffläge på din webbplats. Slobodan Manic sätter faktiskt ett inlägg ett tag tillbaka om hur du lägger till distraktionsfri läsning till din WordPress-webbplats med kod.

Sluta din artikel

Slutsatsen bör vara lika bra som din introduktion. Jag slutar normalt med att önska lycka till mina läsare.

Det är klokare att sluta på en nyfiken not

Det är alltid bättre att be dem om deras åsikt. Det öppnar rummet för kommentarer och idéutbyte.

Författarboxen

Nästa sak som dina läsare ser är en “Om författaren” -rutan. Den här rutan används för att skapa en undermedveten anslutning med din läsare. Det kan låta trådbundet, men det är sant. Enkelt uttryckt lägger du upp en avatar, en kort biografi, din Twitter-profil, Google+ sida osv i författarlådan. Det visas efter varje inlägg.

Här är några tips:

  • Ge din bio en blandning av informell och formell ton för att få rätt balans. Jag valde personligen informella introduktioner.
  • Försök undvika döda objekt för din avatar. Att få en bra avatar är svårt, men det är värt det eftersom det skapar ett gott intryck i dina läsares sinne.

Det är alltid en bra idé att länka dina tidigare artiklar

Personligen sett, om jag läser en bra artikel, gör jag det till en punkt att följa författaren på Twitter som ett tecken på min uppskattning. Och nej, jag antyder inte att du gör samma sak! ��

gravatar-blue-alfaSkämt från varandra, nu en dag ser man att de flesta premium (och några gratis) teman har en bestämmelse för författarboxen. Om du är förvirrad över var du kan lägga till en avatar är det enkelt. Bara gå över till Gravatar och tilldela ett foto till den e-postadress som du har använt för att registrera dig på din WordPress-webbplats. Ditt foto kommer att visas automatiskt.

relaterade inlägg

Jag kan inte sätta ett nummer på de många gånger jag har drivit från ett ämne till ett annat tack vare de relaterade inlägg som finns längst ner i en artikel. Det är ett bra sätt att öka klickfrekvensen på din webbplats. YARPP är ett fantastiskt gratis plugin som låter dig göra just det!

kommentarer

Det är en riktigt dålig idé att dina besökare ska fylla i en captcha för att skicka en kommentar. Varför? För det förstör min genuina lust att kommentera. Du bör undvika som pesten. Det finns många fantastiska plugins som Disqus, IntenseDebate och Livefyre som har skräppostskydd, OpenID-integration, svar i realtid och aviseringar. Om du använder standard WordPress-kommentarrutan bör du aktivera Ryggraket drivna kommentarer så att besökare kan lämna en kommentar via sitt Facebook-, Twitter- eller WordPress-konto.

Det är alltid en bra idé att skicka kommentaren med en tackanmärkning. Tacka mig senare är ett plugin som låter dig göra just det. Och CommentLuv är ett plugin som tilldelar rankningar till dina kommentatorer. Detta hjälper till att bygga en stark läsarbas.

Sociala media

Vissa trafikhungliga människor tenderar att installera plugins som dyker upp varannan minut och ber dig att “gilla” sin Facebook-sida eller följa dem på Twitter. Det skickar ett dåligt meddelande – som om du tigger om trafik. Lita på mig, det är inte vad du vill.

like-me-knappenBe inte om något liknande

Det är dock en bra idé att pop-up en e-postabonnemang / Facebook-liknande rutan en gång efter att besökaren har tillbringat lite tid på webbplatsen. Det är faktiskt en bra marknadsföringsstrategi för att generera fler leads. Titta på Toms lista över hans favoritplugins för sociala medier.

Publicera gratis e-böcker

Denna metod kräver mycket ansträngning, men det är helt värt det. Om du har en samling fantastiska WordPress-plugins eller en detaljerad handledning, är det en bra idé att sortera dem i en e-bok, lägga ett bra omslag och publicera det. Lista den på din webbplats och när folk klickar på nedladdningslänken, be dem om deras e-postadress och säger att nedladdningslänken kommer att e-postas till dem.

Vi älskar alla gratis saker

Enkla digitala nedladdningarDet här är ett klassiskt sätt att generera fler leads. Easy Digital Downloads av Pippin är ett fantastiskt gratis plugin för detta ändamål. Ärligt talat skulle jag köpa den här plugin om Pippin inte var så generös. Du kan också låsa nedladdningslänken till din e-bok genom att installera detta premium-plugin som heter Betala med en liknande. Denna plugin låser i grund och botten inläggets innehåll (i det här fallet nedladdningslänken) bakom en Facebook Like eller en +1 eller en Tweet-knapp. Det finns också en gratis plugin som låter dig göra det!

infographics

I enkla termer, infographics visar mycket data (mer antal och mindre ord) med hjälp av grafik. De är roliga att läsa och bli virala i sociala nätverk mycket lätt. Det är ett fantastiskt sätt att få fler följare i dina sociala kanaler om du frågar mig!

Virala bilder gjort rätt

Även om det är ett bra sätt att få fler läsare, kräver de mycket ansträngning att göra. Om du har en begåvad designer, gå till det.

nyhetsbrev

nesletter-registreringarDetta är ett måste för varje blogg. E-postmarknadsföring är en av de största formerna för internetmarknadsföring någonsin. Jag är ganska säker på att du redan har en i din blogg.

De riktiga pengarna finns via e-post

Det som de flesta bloggar inte har är anpassningsalternativet i nyhetsbrevet – oavsett om jag vill ha vecko- eller månadsmailen. Det är alltid trevligt att ha alternativ.

Värdundersökningar och undersökningar

Att rösta är en grundläggande rättighet. Så varför inte ha något liknande på din webbplats? Värdundersökningar och enkäter hjälper dig inte bara att få insiktsfulla detaljer om dina läsare utan visar också att du värderar deras åsikt. Det är ett utmärkt sätt att bygga ett online-community.

Placera annonser klokt

Ärligt talat har jag mindre erfarenhet inom detta område men har fått höra att annonsplacering är oerhört viktigt på alla webbplatser. Det drar en fin linje mellan elegans och irritation. Idealiskt bör dina annonser smälta in på din webbplats färgkod. De borde vara relevanta – du vill inte ha skadlig programvara från dina annonsnätverk och riskera att förbjudas från Google.

Världen körs på annonser

Det vore klokt att inte investera i otroligt höga CPC-företag. Om det är för bra för att vara sant, är det förmodligen inte. Det är bäst att gå med AdSense eller samarbeta med BuySellAds.

Separationsord

Jag har listat upp några sätt på vilka du kan förvandla dina besökare till läsare och därmed öka din bloggs läsare. När du har börjat bygga ett rykte sprids det som en löpeld – din e-postbas, sociala medier följare – alla börjar öka.

Vad är din funda?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me