25+ vanliga WordPress-fel att undvika

Som innehållskurator är ett av de största och mest pinsamma) misstagen jag gjorde 2014 upprepa de kända misstagen när det kom WordPress och bloggar i allmänhet. Varje nytt år kräver nya resolutioner. Vissa (försök att) gå ner i vikt – “Jag kommer att väga 130 kilo i slutet av detta år”, vissa gör äventyrliga planer – “Jag ska definitivt fallskärmshoppning i mars”, medan vissa bestämmer sig för att slutligen knyta knuten – ”Det är dags att vi eviggjort det”! Inte för att vi är en månad in i år, låt oss alla lägga till en upplösning i listan – “WordPress-misstag att aldrig upprepa 2015 (eller de kommande åren)”.

Jag har bidragit till WPExplorer i över ett år nu och jag skulle vilja starta i år med en helt ny postserie som hanterar de vanligaste WordPress-misstagen. Vi börjar med att titta på fem avgörande faktorer som handlar om att lansera en WordPress-webbplats och gå vidare till rekommendationer som kommer att bära frukt på lång sikt. Dessa välkända punkter kan lätt klassificeras under kategorin “varit där, gjort det”, men se till att du inte upprepar dem som jag gjorde. Kom ihåg att även det tränade ögat blir trött ibland.

Contents

WordPress misstag och lösningar

Du hittar många artiklar online som behandlar liknande frågor som jag tänker diskutera i de kommande inläggen. Men jag hittade en aspekt som saknades hos de flesta av dem – en fördjupad förklaring. Varför? Varför inte? Vilka är konsekvenserna? Några lösningar? Alternativ? exempel?

Det här är de frågor jag ställde mig när jag läste dessa artiklar. Jag tänker diskutera var och en av de gemensamma frågorna, i längden, så att du kan ha en stark förståelse för ämnet.

Alla punkter som diskuteras i detta inlägg kommer från erfarenhet, experiment och naturligtvis lärdomar från tidigare misstag. Jag har försökt presentera så många exempel som möjligt, så att du kan få praktisk erfarenhet och relatera det du läste till faktiska scenarier. Jag uppmanar dig att spara den här artikeln i en offlineläsare som Instapaper eller Pocket och läsa den på din fritid. Så bara luta dig tillbaka, koppla av och njut av artikeln.

1. Inte tar en säkerhetskopia

Har du någonsin funderat dig själv tänka – Hej, det här är en ny webbplats, jag har knappt något innehåll. Låt mig oroa mig för säkerhetskopian senare. Kära vän, låt mig säga att det är en av de avgörande misstag du kan göra i din WordPress-karriär. Det kan kosta dig lite pengar, a massa pengar eller i värsta fall, allt. Det har funnits ryggkylande berättelser om onlinetillverkare (bloggare, innehållskuratorer osv.) Som har förlorat tusentals dollar, bara för att de skjutit upp säkerhetskopian.

schemaläggning och att säkra säkerhetskopieringar är ett av de grundläggande ansvaren för en webbansvarig, från vilken disciplin som helst. När det gäller WordPress är utrymmet för fel begränsat för en lärling. Men när du väl har kommit till den tekniska sidan av saker, som att ändra ett tema eller konfigurera ett avancerat plugin, kan du:

 • Förstör webbplatsens utseende
 • Hamnarnas kryphål
 • Spawn the White Screen of Death

Oåterhämtbara incidenter är ganska vanliga och du kan inte ha rätt hela tiden. Således är en säkerhetskopia en nödvändig försiktighetsåtgärd. Om du är en av de som tror att WordPress säkerhetskopierar dina data automatiskt – har du fel. Läs mer om de vanliga WordPress-backupmyterna i min artikel – 10 WordPress Backup Tales That Could Kill Your Site.

Lösning:

Det finns gott om gratis och premium WordPress-säkerhetskopior för plug-in som finns med var och en med olika funktioner. Om du planerar att ha ett antal WordPress-webbplatser är VaultPress ditt bästa val. Det är designat och underhållet av Automattic (företaget bakom vår favorit CMS) och är betrodd av miljontals användare. Några av våra favoritprogram för WordPress-säkerhetskopior inkluderar:

 1. Vaultpress (premie)
 2. BackupBuddy från iThemes (premium)
 3. BackWPUp (fri)

2. Testa nya produkter på en live-webbplats

Testning på en levande webbplats

Många människor upprepar detta till synes ofarligt men ändå förödande misstag. Anta att du har en live WordPress-webbplats och att du vill installera en backup-plugin – säg BackWPUp, efter att ha läst min sista punkt (yay!). Men du bestämmer dig för att installera plugin direkt på live-webbplatsen – bara för att spara den extra ansträngningen.

Tänk om något går fel, och du måste sätta din webbplats offline i ett par timmar för att fixa den nya, aldrig tidigare skådade skadan? Låt oss se några av de saker du tappar:

 1. Organisk trafik från sökmotorer
 2. Direkt remissstrafik
 3. Affiliateinkomst
 4. Annonsklick
 5. Konvertering och försäljning
 6. E-postopt-ins
 7. Förlora din sökmotorrankning – när Google omdirigerar en sökare till din webbplats och upptäcker att den är offline, tappar du automatiskt SEO-poäng

Med andra ord kommer du att förlora trafiken och pengar!

Lösning:

Om du vill testa nya teman och plugins på din WordPress-webbplats föreslår jag att du använder en experimentell kopia av din live-webbplats. Det bästa exemplet skulle vara iscenesättningsområdet i WPEngine. Det replikerar helt enkelt a senaste kopia av din WordPress-webbplats som en annan installation för dig att experimentera. Om du bryter något kan du helt enkelt återställa från den senaste säkerhetskopian.

Om din värd inte har tillgång till ett iscenesättningsområde (varför vi alltid rekommenderar att använda bra WordPress-värdmiljö) föreslår jag att du ställer in ditt eget iscenesättningsområde (handledning kommer upp) Experimentera med nya produkter och tjänster i din experimentella installation. När det nya tillägget är korrekt konfigurerat på din webbplats, helt enkelt slå ihop det med din live-webbplats.

3. Säker inte din WordPress-säkerhetskopia

Säkra dina säkerhetskopior på webbplatsen

Eller som jag vill kalla det: Säkerhetskopiera din säkerhetskopia.

Jej, det stämmer. Att ta en fullständig säkerhetskopia och hålla den på din dators hårddisk är lika bra som att ta en säkerhetskopia på en repad DVD. Det mest pålitliga sättet är att ladda upp din säkerhetskopia till molnet – och vi har många (gratis) alternativ att välja mellan – Dropbox, Box, SkyDrive, etc. Vi rekommenderar gratis BackWPUp plugin, eller Vaultpress – som båda automatiskt laddar upp din säkerhetskopia till molnet.

4. Använder inte Permalinks

Använder inte Permalinks

Permalinks är inget annat än hur webbplatsens webbadress är strukturerad. Som standard använder WordPress följande permalänk:

www.wpexplorer.com/?p=

Låt oss komma ihåg att den här strukturen kommer alltid fungerar, oavsett att lägga till nya permalänkstrukturer. Det rekommenderas att använda en användarvänlig URL-struktur – en som innehåller nyckelord. Detta kommer dina besökare att komma ihåg URL: n bättre och förbättra sökmotorens ranking. Tänk på min MaxCDN-granskningsartikel. Båda följande URL: er fungerar, men den andra är mer minnesvärd och fungerar bra för sökmotorer.

 1. https://www.wpexplorer.com/?p=30951
 2. https://www.wpexplorer.com/maxcdn-review-best-cdn-wordpress/

Lösning:

Vi på WPExplorer använder och rekommenderar att du använder Postens namn permalänkstruktur.

 • För att ändra permalänk genom WordPress-adminområdet måste din .htaccess-fil vara skrivbar.
 • Att göra detta, WordPress rekommenderar officiellt att du ändrar filtillståndet för .htaccess-filen till 644.
 • Om du inte har behörighet att uppdatera .htaccess via adminområdet kommer WordPress att ge dig koden för den valda permalänkstrukturen så att du uppdaterar .htaccess-filen manuellt. Du kan sedan uppdatera .htaccess-filen manuellt via din filhanterare för ditt webbhotell eller med en FTP-klient (File Transfer Protocol).

5. Använda billig webbhotell

Billig webbhotell Pitfall

De flesta rekommenderar att du använder en delad värd när du börjar med din WordPress-webbplats. Vi har använt BlueHost tidigare och rekommenderar det starkt. Det kostar ungefär $ 5 per månad, men vissa försöker hitta nya värdföretag som de har sett i olika värdforum. Anledning att vara – de är billiga. (Vissa erbjuder till och med värdpaket för $ 1 i månaden!).

Problemet med billiga webbhotellföretag

Du får vad du betalar för. Billiga värdföretag översvämmer vanligtvis sina servrar med ett för många klientkonton. En trafikspik (eller en DDoS-attack) och hela klustret (inklusive alla webbplatser i det klustret) är nere! Sådana värdföretag har också en mycket låg toleransgräns för resursöveranvändning.

Ladda ner relaterade inlägg för WordPress

Ett klassiskt exempel är Relaterade inlägg Plugin för WordPress. Relaterade inlägg frågar WordPress-databasen för att ta reda på de inlägg som är relaterade till ett visst inlägg (låt oss säga XYZ) med hjälp av sökparametrar som taggar och kategorier. De resulterande inläggen visas sedan under det nuvarande inlägget (XYZ). Den här tekniken fungerar som ett utmärkt sätt att förbättra användarnas engagemang och minska din avvisningsfrekvens på din WordPress-webbplats.

I backend kräver YARPPs sökprocess betydande frågor till WordPress-databasen, som ökar med antalet inlägg, taggar och kategorier på din WordPress-webbplats. Fler frågor = högre serverbelastning = långsammare webbplats.

Problemet är att detta överanvändning sker automatiskt och du kan inte begränsa mängden serverresurs som pluginprogrammet kan använda. (Skulle dock vara fantastiskt om du kunde). Men du är ansvarar för de resurser du använder. När du har överskridit en viss gräns loggar serverresursmonitorn en resursanvändning / missbruk mot ditt konto. Upprepa detta ett par gånger och ditt konto stängs automatiskt av.

Därför bör du alltid gå till rekommenderade webbhotellföretag och när tiden är inne, gå till en kraftfullare lösning som en VPS eller ännu bättre, hanterad WordPress-värd.

6. Installera för många plugins

nätverksnav

I vår sista artikel talade vi om hur YARRP-plugin kan orsaka överanvändning av serverresurser, vilket kan leda till avstängning av ditt delade värdkonto. Ett liknande problem uppstår när du installerar och aktiverar många onödiga plugins – sådana som du sällan använder.

Det är viktigt att inse skillnaden mellan en installerat plugin och en aktiverat plugin. Alla plugins har två tillstånd – aktiverad och deaktiverade.

 • Som standard, när du installerar ett plugin (oavsett installationsmetod – FTP-uppladdning eller via plugin-hanteraren) förblir plugin-inaktiverat. Du måste aktivera plugin manuellt för att det ska fungera.
 • Det andra tillståndet är aktivt tillstånd, där plugin är aktivt och fungerar på din WordPress-webbplats

De negativa effekterna börjar uppstå när du har flera aktiva plugins. Det finns två huvudproblem som kan uppstå:

 1. Inter-plugin och plugin-tema konflikter – En viss plugin (eller tema) kanske inte fungerar på grund av någon begränsning som införts av ett annat plugin (eller tema). Låt mig presentera ett programmeringskoncept som heter ömsesidig uteslutning. En plugin (eller tema) kan hålla fast vid en viss resurs (under en obestämd tid) och inte låta andra använda den resursen. Om en annan plugin vill komma åt resursen kan den inte göra det eftersom den tidigare har blockerats. Således skulle den nya plugin inte fungera.
 2. Buggy plugins – Det finns en mängd insticksprogram i WordPress-arkivet. Vem som helst kan bidra till det – en nybörjare programmerare eller en expert med ett decennium av programmering erfarenhet. Skillnaden ligger i kvalitet på kod där det senare utan tvekan skulle utmärka sig. Därför bör vi undvika plugins med lågt antal nedladdningar. Även om vi gör det, se till att testa i en experimentell installation

Lösning:

 • Håll dig fast vid välrenommerade och populära teman och plugins
 • Använd nödvändig antal plugins (försök att hålla det så lågt som möjligt)
 • Inaktivera oanvända plugins
 • Undvik att ladda ner plugins som inte är tillgängliga i WordPress-arkivet
 • Sök efter plugin-kompatibilitet med din nuvarande WordPress-version
 • Utför en fullständig säkerhetskopia innan du installerar ett plugin med viktig funktionalitet
 • Försök skapa en experimentell installation av din WordPress-webbplats och installera plugins i den

Några av er kanske frågar – Är det okej att installera så många plugins som vi vill och aktivera de som är absolut nödvändiga? Svaret på detta excellent frågan skulle vara – till din överraskning – Nej! Så här är:

Vissa plugins, till exempel – WordPress SEO-plugin av Yoast, kräver en viss bokföring. De olika SEO-parametrarna, anpassade inställningar, etc. All denna information lagras i din WordPress-databas.

De flesta plugins skapar nya fältposter i din WordPress-databas, när du aktiverar dem. När du installerar för många av dessa plugins uppblåser det onödigt databasstorleken. Senare, även om du avaktiverar plugin – skulle de nyligen skapade fälten i WordPress-databasen fortfarande existera. Så var noga med att tänka på vilka plugins du aktiverar.

7. Frekventa temaförändringar

sy-bakgrund-oksana-Kovach

Teman är kläder på WordPress-webbplatsen. Vissa funktionsrika teman som Total WordPress-tema kan användas i tusen olika projekt – alla med en unik layout. Ett rent, välorganiserat tema kommer att göra underverk för din konverteringsfrekvens.

Det är en vanlig praxis bland nybörjare bloggare (eller webbplatsägare) att fortsätta hoppa från ett tema till ett annat. När det gäller WordPress är frestelsen bara för mycket! Du har tusentals vackert utformade fri teman – till hands!

Naturligtvis är nya WordPress-användare inte nöjda med temat de har installerat och tenderar att byta teman – på jakt efter det perfekta. Jag minns antalet teman jag bytte när jag byggde min första blogg – 27!

Här är ett råd jag önskar att jag tog:

Det finns inget sådant som perfekt tema!

Låt oss nu utforska delen “varför”.

Den tekniska delen

anpassa wp-tema

Precis som plugins innehåller vissa funktionsrika teman ytterligare egenskaper som anpassade inställningar, upp-röster, betyg etc. Att lagra dessa inställningar skulle kräva skapande av nya tabeller eller fält i din WordPress-databas. På samma sätt som plugins fallet, när du installerar för många teman, överförs samma effekt. Du slutligen slutar med en rörig databas, med en ökad svarstid för frågan.

Den psykologiska aspekten

shutterstock_186351248

När någon besöker din webbplats registreras en bild automatiskt i hans sinne. Om kvaliteten på innehållet och designen är bra, du tjänar en poäng i besökarens sinne. När samma person besöker din webbplats igen (vid en annan tidpunkt och ser samma design) kommer hans minne att uppdateras. Du kommer då att ha gjort poäng två rykte pekar i hans sinne. Så här fastställer du webbplatsens rykte.

Överväg nu alternativet. Anta att du fortsatte att ändra ditt tema. Om besökaren ser en helt annan design i sitt andra besök, uppdateras inte hans minne. Ditt tidigare intryck går förlorat och ett nytt intryck skapas. Alla dina tidigare ackumulerade intryckspunkter är försvunna.

Varumärkesfaktorn

shutterstock_140282785

Slutligen finns det varumärkesaspekten. Varje webbplats eller företag måste sträva efter att etablera sitt varumärke. När du har skapat ett varumärke för ditt företag finns det ingen gräns för din framgång. Ta exempelvis eleganta teman. Deras Monarchsocial-plugin fick ett enormt svar från onlinesamhället – redan från dagen för lanseringen. Vi måste försöka behålla ett enda tema kopplat till vår webbplats / varumärke.

8. Installera WordPress i en undermapp som kallas ‘wordpress’

wordpress mapp

Många WordPress-autoinstallatörer som Softaculous installerar WordPress på vilket sätt du föredrar. Vissa människor tycker att “Eftersom jag installerar WordPress, bör jag installera det i en ordentlig (namngiven) mapp” Nej! Det är inte rätt!

Om du tänker köra din webbplats med bara en CMS (WordPress), bör du alltid installera den i baskatalogen – dvs utan att använda någon undermapp. Tänk på det, www.wpexplorer.com ser ut sätt mer professionell än www.wpexplorer.com/wordpress

Den enda gången du skapar en annan mapp för en ny WordPress-installation är när du använder en annan CMS för din affärsportfölj och WordPress för bloggen. Även i så fall låter en mapp som heter ‘blogg’ mycket bättre än ‘wordpress’.

9. Använda “admin” som användarnamn

admin lösenord

Under WordPress-installationen är standardnamnet administration. Du måste säkerställa att du använder ett annat användarnamn. Att lämna standardnamnet till “admin” är ett allvarligt WordPress-säkerhetsminne, med hänsyn till den senaste bruteforce-attacken på över hälften av WordPress-webbplatserna.

När du har “admin” som användarnamn ger det hackare ett gratispass. Halva jobbet (dvs att gissa rätt användarnamn) är gjort. Allt de behöver göra är att använda en serie bruteforce-attacker för att gissa ditt lösenord. När det är gjort infiltrerar de din webbplats, stjäl din klients e-postadress, betalningsloggar och förstör i grunden det du har byggt så länge. Om du redan har admin som användarnamn – oroa dig inte, jag har gjort en handledning specifikt för detta ändamål – Hur man tar bort WordPress ‘admin’ användarnamn.

10. Använda svaga lösenord

Lastpass

Detta kan verka som en dum punkt. Men praktiskt taget använder människor fortfarande mycket av sårbara lösenord. Om de hade använt starka lösenord skulle Twitter inte ha publicerat en lista av 370 förbjudna lösenord. Ett starkt lösenord bör alltid ha dessa tre tecken i sig:

 1. Versal
 2. Små bokstäver
 3. Tal
 4. Speciella karaktärer

Jag förstår det är opraktiskt att komma ihåg detta galna lösenord som 6efH & 9sD2! LP. Som en lösning kan vi använda ett gratis online-lösenordshanteringsverktyg som Lastpass, som har tillägg för nästan alla webbläsare, mobila operativsystem och en fristående Mac-app. Principen är enkel – du lagrar alla dina komplexa lösenord i det här verktyget och måste bara komma ihåg ett lösenord för att komma åt det.

11. Att ignorera WordPress-uppdateringar

wordpress-updates

Det är av avgörande betydelse att du uppdaterar din WordPress-webbplats så snart de blir tillgängliga. Så här är:

 • Vardagliga nya buggar, sårbarheter och tips om prestandaförbättring upptäcks och rapporteras av en global utvecklare. Dessa förslag granskas och integreras i en framtida version av WordPress.
 • Om sårbarheten är server nog är en omedelbar uppdateringen släpps.
 • Med varje större WordPress-utgåva introduceras också spännande nya funktioner som den fantastiska WordPress-bildredigeraren (som förresten låter dig beskära och ändra storlek på bilder när du är på språng).

Vad händer om jag inte uppdaterar WordPress?

 • Att ignorera WordPress-uppdateringar betyder inte likriktande känd eller identifierad säkerhets kryphål. Detta gör ingenting annat än gör hackarens jobb enkelt. Vad händer därefter? Ta reda på det i nästa rubrik!
 • Du missar en massa nya funktioner och uppdateringar av prestandaförbättringar.

Konsekvenser av en hackad webbplats:

Låt oss ta en titt på några konsekvenser av en hackad WordPress-webbplats:

 • Din e-postlista (en av de viktigaste tillgångarna till några webbplats) är stulen och bombarderad med skräppost. För att göra saken värre kan denna e-postlista också säljas till andra “svartmarknad” -köpare.
 • Din webbplats kan också infekteras med skadlig programvara. Detta i sin tur kommer att smitta någon som besöker din webbplats. Det värsta är när du inte vet att din webbplats har hackats – detta orsakar maximal skada eftersom den ger dig en illusion av säkerhet.
 • Effekten av en hackad webbplats är mest katastrofal när du driver en webbplats för medlemskap. Människor som betala för att se din webbplats innehåll får deras datorer / enheter infekteras och deras sekretess kränks.
 • När Google identifierar din webbplats som en skadlig domän med skadlig kod faller din sökmotorrankning genom taket. Återställning från en svartlistad domän är en oerhört smärtsam och dyr process.
 • Ibland kan människor till och med behöva sluta deras verksamhet och gå för ett helt nytt märke!
 • Kort sagt, en gång hacket, din webbplats rykte och Allt framtidsutsikter är oåterkalleligt förstört.

Avhjälpa

Den uppenbara åtgärden är att uppdatera din WordPress-webbplats på en proaktiv basis. Tack vare det nya Automatiska bakgrundsuppdateringar -funktionen (som introducerades med WordPress 3.7) behöver människor inte oroa sig för att uppdatera sin webbplats. WordPress tar hand om det i bakgrunden.

Om du använder en hanterad WordPress-webbhotell som WPEngine, är du det redan upplever en av finaste WordPress-tjänster i branschen. Inte bara uppdaterar WPEngine automatiskt din WordPress-kärna, uppdateringarna är det finstämd till deras serverns specifikationer och säkerhetsåtgärder, så att du får varje sista prestanda och säkerhetsökning.

Om en olycklig händelsehändelse hackas, kommer jag att rekommendera att anställa professionella WordPress-säkerhetsutvecklare som t.ex. Sucuri att rensa upp det. Åh och nämnde jag att WPEngine ger dig också en gratis hackupprensning?

12. Piratkopierade teman och plugins

piratskepp2

Låt oss inse det – för varje nytt tema eller plugin som släpps i Themeforest (eller någon annan större WordPress-marknadsplats för den delen) finns en piratkopierad eller “nollad” version av produkten tillgänglig på många webbplatser för fri.

Varför tror du att någon skulle köpa ett tema på $ 75 och ge det till dig gratis?

Vissa av er kanske är medvetna om att dessa piratkopierade teman / plugins inte är värd i Themeforest. De är värd i fildelningstjänster eller “cyberlockers”. Jag har gjort en liten introduktion till sådana “cyberlockers” om du är intresserad.

411 på Cyberlockers:

 • Cyberlockers är tjänster som är värd för dina filer gratis.
 • Deras huvudsakliga inkomstkälla inkluderar annonser och premiumkonton.
 • Annonserna visas på filens nedladdningssida.
 • Premium-konton ger nedladdaren fördelar som snabbare / obestämd nedladdningshastighet och noll ”väntetid” innan nedladdningen.
 • Vissa cyberlockers betalar också “uppladdare” ett litet belopp på $ 2-5 USD för varje 1000 nedladdningar en fil får.
 • Den dåliga delen: Vissa cyberlockers visar skadliga annonser som innehåller en mängd skadlig programvara. Deras “nedladdning” -knappar är avsiktligt vilseledande att lura dig att klicka på den skadliga annonsen.
 • De innehåller också många popup-fönster och popup-underar som skapar förödelse för ditt system om rätt antivirus inte är installerat.

Det här är bara några av farorna med att ladda ner från en cyberlocker. Naturligtvis betyder det inte det alla använder cyberlockers för olagliga ändamål. MediaFire är ett utmärkt exempel på en bra fildelningstjänst och används av miljoner för legitima ändamål.

Komma tillbaka till nullade WordPress-teman …

Om du skulle beräkna intäkter som genererats från dessa oärliga medel skulle du upptäcka att verksamheten inte är lönsam. De involverade riskerna är mycket större än ROI. Så man måste fråga – vad är fångsten?

Du kan vara säker på det är ett. Och det är otäckt också! De ultimata anledningen bakom att ladda upp nollade teman och plugins är att injicera skadlig kod på din webbplats. Detta skapar vad hackare och exploaterare kallar “bakdörrar”På din server. När en hacker får inträde på din webbplats, du känna till de oändliga möjligheterna.

Moral Police, Standby …

Detta är just anledningen till att du aldrig ska installera nollade / piratkopierade teman och plugins. Utvecklare sätter in flera hundra timmar av arbete, utveckla, underhålla och uppdatera sin produkt. Jag menar inte att predika, men nästa gång du laddar ner en produkt gratis, lägg bara in dig själv deras skor och se hur du mår.

13. Gratis teman från skuggiga källor

7034829-vackra-svart-vit-fotografering

Precis som “nollade teman” finns det några “fri” WordPress teman som dyka upp att vara ofarlig. Jag hänvisar inte till de tusentals teman i det officiella WordPress-temförvaret. Alla teman som lagts in i förvaret genomgår ett strikt urvalskriterier, som, med säkerhet, innebär granskning av skadlig kod.

Jag hänvisar till de du hittar på de aldrig hörda webbplatserna och erbjuder “gratis vackra WordPress-teman”. Det har förekommit incidenter där dessa ”fria teman” laddades med skadlig programvara. Ladda ner gratis teman från en tumregel:

14. Inaktiverar inte katalogsökning

Detta är inte så mycket ett säkerhetsminne, som en försiktighets mäta. Katalogsökning hänvisar helt enkelt till processbläddring i innehållet i mapparna som finns i webbrotkatalogen. Du bör inaktivera katalogsökning av ett antal säkerhetsskäl. Vänligen kolla in denna handledning, där jag har diskuterat dessa frågor och redogjort för hur du inaktiverar katalogsökning i WordPress och några andra tips!

15. Installera inte ett säkerhetsplugin

ithemes säkerhet

Slutligen har vi höjdpunkten för detta inlägg – ett säkerhetsplugin. Jag har redan pratat mycket om säkerhet, konsekvenserna av att hacka din webbplats osv. Idag vill jag påpeka några nyckeltermer.

 • Det finns massor av kända och okända sårbarheter när det gäller WordPress
 • Många av dem beror på din värdmiljö och den sättet du installerade WordPress.
 • Att adressera vart och ett av dessa sårbarheter är minst sagt en tråkig uppgift.
 • Dessutom har många WordPress-användare inte den tekniska bakgrunden som krävs för att bearbeta och genomföra säkerhetsåtgärderna.

Det är därför vi rekommenderar a säkerhet plugin. Låt oss ta iThemes Security till exempel. Plugin tar upp alla ovannämnda problem och håller din webbplats säker.

Du kan betala en premie för extra säkerhetsåtgärder, som vanligtvis är nödvändiga för medlemskapssidor. När du börjar generera intäkter från din online-verksamhet är det en bra praxis att:

 • Skift till en hanterad WordPress-värdmiljö
 • Prenumerera på ett premiumsäkerhetsplugin som iThemes Security Pro

16. Inte optimera bilder

ooptimerad bild

Bildoptimering är en av de grundläggande faktorerna som spelar en roll i webbplatsens hastighet, prestanda och användarupplevelse. Det första som någon ser på ett blogginlägg är rubrikbild. Effekten är djupare när rubrikbilden används som bakgrund till texten – kolla till exempel inlägg på Medium.

Resultatet är mest betydelsefullt när du når den perfekta balansen mellan kvalitet och kvantitet.

Kvalitet hänvisar till kontextuella användning av bilder. Rubrikbilderna för ditt blogginlägg bör vara relevant, nuvarande och borde kunna ansluta till läsaren. Att välja rätt lagerbild kräver mycket hjärnstormning. Kolla in Carlys presentation på hur man väljer en bra lagerbild för några häftiga praktiska tips.

Kvantitet hänvisar till de tekniska aspekterna av bilden – som dimension, storlek, responsiv egenskap, format etc. Det finns många faktorer att tänka på och jag har diskuterat dem långt i artikeln WordPress Image Optimization Techniques.

17. Använda standard eller ingen favorit

favicon

En favorit är den lilla bilden som visas i det vänstra hörnet av en webbläsares titelfält. Det är en viktig märkesfaktor när det gäller din webbplats. Du kanske undrar varför jag betonar vikten av varumärke. Här är varför.

Varumärke 101

Varumärket av en webbplats utvecklas över tid. Vi måste fokusera på produkten först, snarare än att spendera tid och pengar på snygga logotyper och banners att dela på sociala medier. Men detta betyder inte att märkesvaror kan försummas.

Även om du har en bra produkt kommer ingen att titta igen, om ditt varumärke är vanligt. Med andra ord –

Varumärke är hur du ansluter dig

När du väl har en anständig mängd innehåll redo, arbete på ditt varumärke. Tillbringa tid och pengar på det. Om budgeten tillåter, inte gå till en 5 $ grafisk formgivare – de flesta av dem är amatörer som vill tjäna ett snabbt pengar (inget brott). När du har en logotyp för din produkt / webbplats kan du använda den som dina sociala medieprofiler. Vi rekommenderar att du använder samma logotyp som webbplatsens favorit. Detta förbättrar din webbplats märkesmedvetenhet ytterligare! Om du arbetar på ett litet projekt och behöver en snabbkorrigering kan du hitta en hel del gratis favoriter från webbplatser som Iconfinder.

18. Tar inte bort standardinställningar

standard inlägg

En av hörnstenens idéer bakom WordPress är att göra publicering på webben till intuitiv bearbeta. Efter dessa fotspår genererar WordPress några exempel på saker direkt efter installationen. Dessa prover är avsedda att hjälpa dig komma igång med WordPress – för att ge dig en känsla av hur allt ser ut. De inkluderar:

 1. Ett inlägg med titeln “Hej världen
 2. En sida som heter “Exempelsida
 3. En kommentar till “Hej världen”Inlägg
 4. En standardkategori som heter “Okategoriserad” för “Hej världen”Inlägg

Du ska ta bort dessa prover innan du indexerar / skickar in din webbplats till sökmotorer. Tyvärr, tusentals av webbplatser glömmer att ta bort exempelposten och sidan. Således finns det tusentals kopior av samma data i Allt dessa webbplatser.

Det är dåligt. Kan du gissa varför? Det beror främst på två skäl:

 1. Eftersom du (oavsiktligt) är värd för duplikatinnehåll påverkas dina SEO-poäng negativt. I vissa fall betraktas de till och med som skräppost,
 2. Det ser ut verkligen oprofessionellt och du verkar vara slarvig mot dina besökare.

Lösning

Om du inte har tagit bort exempelposterna bör du göra det omedelbart. Besök Google Webmaster Central, hitta provsidorna från listan över indexerade sidor och skicka in en avindexbegäran. Detta påskyndar processen att ta bort sidan från webbplatsens index.

19. Publicera ofullständiga inlägg

ofullständiga inlägg

Ja, vissa människor gör det. Om du är en av dem rekommenderar jag starkt mot det. Så här är:

 1. När du publicerar ett inlägg pungar WordPress automatiskt ett antal sökmotorer vilka så småningom börja indexera din sida. När de har indexerat en sida kommer nästa iteration att indexera samma sidan sker vanligtvis efter en lång Det beror också på hur populär din webbplats är. Under detta intervall kan du uppdatera ditt inlägg med nytt innehåll, men resultaten kommer inte att återspeglas, fram tills mycket senare. Detta skadar i grund och botten dina SEO-kampanjer i betydande omfattning.
 2. När människor besöker din webbplats via sociala mediekanaler och ser att dina inlägg är halvt kompletta, de är kommer att lämna din webbplats – och till och med aktivt börja undvika den.

Avhjälpa

Ibland är det inte möjligt att publicera allt ditt innehåll på en gång. Det kan helt enkelt finnas mycket innehåll och / eller inte tillräckligt med tid, eller bara för mycket innehåll för att publicera i ett inlägg. Lösningen är enkel –

Dela upp och erövra – dela upp det i mindre inlägg

Den här tekniken fungerar riktigt bra. På WPExplorer använder vi en blandning av två saker:

 1. Vi delade upp (riktigt långa) inlägg till exempel
  • Marknadstips för WordPress-teman – Del 1
  • Marknadstips för WordPress-teman – Del 2
 2. Skapa en ny post-serien. Ta till exempel denna inläggsserie. Varje vecka delar jag nytt innehåll om WordPress-nybörjarens misstag. Detta håller publiken engagerad och jag behöver inte oroa mig för att skriva ner allt på en gång.

Fallstudie – MacRumors

En riktigt cool och något annorlunda implementering av post serie idén görs av MacRumors. De täcker den senaste tekniken från Apple – innan Apple officiellt lanserar dem. Kolla till exempel deras täckning på iPhone XR. Det finns en huvudsida tillägnad den som täcker all information på en överblick. Den länkar sedan helt enkelt till Allt det tidigare relaterade innehållet under en “tidslinje”.

DRICKS: Du kan alltid experimentera med olika publiceringstekniker och scheman och använda den som fungerar bäst med din webbplats nisch.

20. Använder inte responsiv design

RWD

Google har började ranka webbplatser bättre beroende på hur bra de fungerar på mobila enheter. Mycket snart kommer de att straffa webbplatser som inte svarar mobilt. Nästan varje gratis WordPress-tema (glöm premium) som släpps idag är mobil responsiv.

Dess 2015. Och det finns ingen ursäkt för detta.

Genom något kosmiskt mirakel, om din webbplats inte är mobilkänslig, vänligen gå vidare och få den uppdaterad. Här är några tips för att hjälpa dig med det –

 • Om du är en byrå med många varumärkesrelaterade frågor, anställa en professionell designer för att flytta ditt nuvarande WordPress-tema till ett ramverk som Genesis eller Total-ramverket. Detta kommer att vara oerhört fördelaktigt i framtiden.
 • Om ditt tema inte har en responsiv version och du inte vill ändra ditt tema kan du använda Jetpacks mobilmodul, som helt enkelt skapar en mobil / surfplattorimerad version av din webbplats.

Men i ett sådant fall kommer utformningen av din webbplats inte att vara konsekvent (olika design och färgscheman på olika enheter). Detta kan påverka dina varumärkesinsatser negativt på grund av inkonsekvens. Därför rekommenderas det starkt att du får ett standard WordPress-tema som är HTML5-baserat (dvs i huvudsak framtidssäker) och har en korrekt responsiv version.

21. Att inte använda barntema

WordPress-barntema

Ursprungligen har inte WordPress-nybörjare teknisk kunskap för att börja ändra utseendet på WordPress-temat. Det är därför de föredrar att byta från ett tema till det nästa. Vi har pratat om detta i del 2 av den här serien, punkt 7. När du fått en “känsla” av hur saker fungerar runt WordPress, kanske du vill börja experimentera med saker.

Det är bra, men försök att komma ihåg vårt lilla samtal om att testa nya saker på en live WordPress-webbplats (del 1, punkt 2). Låt oss nu säga att du följer alla dessa regler och börjar ändra ett tema i en sekundär (eller klonad) WordPress-installation. Ändå finns det något fel med det. Du använder inte ett barntema.

Barnteman 101

EN WordPress barn tema är en förlängning av föräldertema. Det ärver alla attribut från föräldertema och lägger till sina egna ändringar. (De modifieringar som du självklart kodar).

Tänk på ett fall där du inte använder ett barntema. Du redigerar direkt föräldertema. Säg att du vill redigera tematens teckensnittfamilj och layout. Du skulle antagligen börja redigera temat stylesheet.css och functions.php filer. Det är här problemet ligger.

Standard WordPress-teman uppdateras ständigt för att radera buggar, förbättra prestanda, ta bort föråldrade element, lägga till nya funktioner eller helt enkelt följa med den senaste versionen av WordPress. Precis som det är viktigt att uppdatera din WordPress-kärna måste du också uppdatera ditt WordPress-tema.

När du uppdaterar överordnade temat är alla ändringar som gjorts på det temat förlorat. Efter uppdateringen kommer alla ändringar du gjort i temat att gå förlorade. Därför rekommenderas det att alltid använd ett barntema medan du gör ändringar i ditt tema.

När du använder ett barntema ärvs automatiskt alla koder från föräldertema. Du kan lägga till nya egenskaper eller ändra befintliga (till exempel teckensnittsfamiljen). Egenskaperna du inte ändra återgå till sin ursprungliga definition (som definieras i överordnade temat), eftersom de redan ärvs.

Fördelen

 • Alla ändringar du gör i temat är organiserad i en fil.
 • När föräldertemaet uppdateras ärvs de nya funktionerna automatiskt till ditt barntema.
 • Du får uppdateringarna utan att förlora dina egna modifieringar.

WordPress-barntema är verkligen lätt att bygga. Kolla in den officiella WordPress-koden för att komma igång.

22. Utnyttjar inte WordPress Caching

WordPress Caching

Cachning av din WordPress-webbplats förbättrar avsevärt prestanda och förbrukar mindre serverresurser på lång sikt. Detta är bra för att förbättra dina SEO-poäng eftersom Google älskar snabba webbplatser. Dessutom älskar dina besökare att få en supersnabb webbplats (vilket förbättrar användarupplevelsen) medan de levererar minsta belastning på din server. Detta är idealisk för delade värdmiljöer, där serverns resurser delas. Vi har en hel postserie om WordPress-cache, som förklarar vad det är, hur det fungerar och hur man implementerar det.

23. Inte moderera kommentarer

Moderera kommentarer

Kommentarer börjar strömma in från först dag endast under följande omständigheter:

 • Ditt innehåll visas i Reddit eller Digg
 • Blir viral på sociala medier
 • Du meddelar din blogg till dina vänner och familj
 • Du har redan en enorm e-postbas där du tillkännager din nya webbplats

I alla andra fall tar det ett stadig flöde av kommentarer tid. Det beror också på hur engagerande ditt innehåll är, eller hur du avslutar dina inlägg. Hur som helst, när kommentarerna börjar strömma in bör du börja moderera dina kommentarer. Här är några tips för att hjälpa dig med det –

 • Installera till exempel ett anti-spam-plugin, Akismet.
 • Du kan också använda en kommentarhantering plugin som Disqus eller Livefyre. Detta sparar dig bördan att installera plugins för social inloggning
 • Godkänn inte alla kommentarer som kommer på din väg. Läs kommentaren. Om det är en länken bet, ändra namnet på kommentaren. Om någon som heter “bästa hår spa boston” skriver “tack jag tyckte det här var mycket insiktsfullt” betyder det vanligtvis att botten (som används för masskommentering) har en bra algoritm!
 • När skräppost eller de trasiga kommentarerna börjar uppblåsa, töm den. Detta kommer att minska storleken på din WordPress-databas, eftersom alla kommentarer (spam eller på annat sätt) är lagrade i den.

24. Felaktig balans mellan kategorier och taggar

07 kategorier-TAGGAR

Medan taggar tenderar att bli snabbare indexeras på lång sikt alltid en välstrukturerad webbplats. Vissa SEO-experter säger att du använder så många taggar som möjligt. “Inläggets titel? Använd den som en tagg! ”

Gör dig själv en tjänst och inte lyssna på dem. Lita bara på myndigheter bloggar som Moz, SEJ eller Matt Cutts – människor som vet vad de pratar om. Här är en allmän tumregel när det gäller taggar och kategorier. Eftersom de flesta av oss är WordPress-entusiaster här, låt oss ta det som ett exempel.

Anta att vår webbplats har följande kategorier –

 • tips
 • Handledningar
 • Temalistor
 • Produktrecensioner
 • Åsikt

Du kan gräva djupare genom att använda underkategorier. Till exempel tips kategorin kan förfinas till Säkerhetstips, Prestandatips och Tips om intäktsgenerering. Hur du väljer att förfina din webbplats är helt upp till dig.

Å andra sidan måste taggar hanteras försiktigt. Håll antalet taggar till ett minimum. Hantera dem noggrant. Om din webbplats till exempel fokuserar på säkerhet bör du använda säkerhetstips som en tagg snarare än en kategori. Tänk på följande inlägg:

 • Granskning av ett WordPress-säkerhetsplugin
 • Sammanfattning av gratis säkerhetsplugins för WordPress
 • Handledning om .htaccess-tips för att förbättra säkerheten
 • (Yttrande) Varför WordPress Security bör vara en prioritet

Alla dessa inlägg har en sak gemensamt – säkerhet. Var och en av dem tillhör en annan kategori. I stället för att tilldela flera kategorier till vart och ett av dessa inlägg tilldelar du en kategori och “säkerhetstips” som en tagg!

Det finns ingen “perfekt” lösning för vilken du ska använda – tagg eller kategori? Det viktiga att komma ihåg är att inte överanvända någon av dem. Google blir bara smartare. Spela spelmässan (som utan tvekan kommer att ta betydande tid och ansträngning). I slutet av dagen kommer din webbplats att se en försumbar nedgång i trafiken medan andra smuldrar när en ny sökalgoritm släpps.

De två sista tipsen är min favorit. Jag har åtagit dem som jag är säker på att 99% av WordPress-användare har gjort i sitt första försök.

25. Indexera din webbplats efter installationen

Indexera din webbplats efter installationen

Under de sista faserna av WordPress-installationen ger det dig en liten kryssruta som läser “Tillåt sökmotorer att indexera min webbplats”. Du har inte något innehåll att indexera just då, eller hur? Även om du planerade allt, är chansen stor att du kommer att ändra några av funktionerna som taggar och kategorier.

Mitt råd är att avmarkera rutan under installationen. När du har 2-3 inlägg redo att publiceras, återställ inställningen. Detta kan göras från och med WP Dashboard> Inställningar> Läsning > Låt sökmotorer indexera min webbplats. När du är klar ska du inte publicera inlägget ännu!

Gå till Google / Bing Webmaster Central och registrera din webbplats manuellt. När begäran har skickats, gå tillbaka och publicera inlägget. WordPress pinglar nu alla sökmotorer om ditt nya inlägg.

Detta tips är mer ett förslag, lärt av praktisk erfarenhet. Sökmotorer är mycket bra på att prioritera webbplatsens innehåll. När de ser att ett innehåll eller en post / sida saknas kommer de så småningom att ta bort det! Detta är bara för att ge dig ett försprång i din nya affärsinsats.

26. Bonustips – Börja bygga din e-postlista

Börja bygga din e-postlista

Jag visste inte om vikten av en e-postlista innan jag läste Jon Chows blogg. Gör inte samma misstag som jag gjorde! Nyhetsbrev via e-post är en av de viktigaste aspekterna av alla onlineföretag! De är en stedsgrön, on-demand källa för trafik som bara ökar. Du kan stirra gratis med e-postmarknadsföringsprogramvara som MailChimp.

Över till dig

Detta avslutar vår post-serie. Jag fick återuppleva det magiska ögonblicket när jag fick min första e-postabonnent eller den första kommentaren i min blogg. Nu när jag tittar tillbaka på misstagen ångrar jag inte att jag gjorde dem. För jag lärt mig från dem. Och idag delar jag dem med dig. Så om du redan har begått flera eller alla dessa misstag, känn dig inte (ens för en sekund) dålig.

Varför faller vi, mästare Wayne?

I tider som dessa ger Alfreds fråga mig inspiration. Batmans svar föryngrar min själ –

Att stå upp och slåss igen

Jag kommer inte att be dig att kommentera, eftersom du redan har (som alltid). Tack för det! Jag hoppas att du har lärt dig något nytt från den här postserien. Om du har en historia att berätta eller ett tips att dela med, kommer vi gärna att höra!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me