35+ bästa gratis Stock Photos

35+ bästa gratisfotonwebbplatser för WordPress

Att använda vackra och uppmärksamhetsupptagande bilder kan göra en verklig skillnad för hur din publik reagerar på din webbplats. Innehåll som visar iögonfallande fotografier får fler läsningar och delar, kommer att öka antalet återkommande besökare du får och i slutändan hjälpa din webbplats att uppnå sina mål.

Men att hitta lagerfoton som ger din webbplats “wow” -faktorn kan vara svårt. I den här artikeln har vi sammanställt en lista över de bästa gratis fotonwebbplatserna för premium och premium. Förhoppningsvis kommer det att finnas något här för dig, oavsett vad din WordPress-webbplats behöver.

Det finns många gratis stockfotonwebbplatser som du snabbt och enkelt kan ladda ner en högkvalitativ bild från. Om du är en bloggare eller ett litet företag som behöver enstaka fotografier för WordPress webbplatsinnehåll, kan en av dessa gratis fotograferingsajter vara precis det du letar efter.

1. Koppla ur

Unsplash

Unsplash är vår favoritfria fotograferingsresurs (vi använder dem ganska ofta för blogginlägg). Denna webbplats har en samling av över 200 000 högupplösta bilder, med hundratals fler varje dag. Fotografier tillhandahålls av ett samhälle med över 41 000 fotografer och alla är gratis att använda för personliga och kommersiella ändamål.

Unsplash ger dig möjlighet att registrera dig, skapa dina egna samlingar och följa favoritfotografer. När du söker efter en bild kan du använda dina egna termer eller visa en färdiggjord samling. Unsplash har ett intressant och varierat utbud av bilder och ger fotografier med en professionell känsla och finish. Det här är definitivt värt att kolla in.

2. Pixabay

Pixabay

Pixabay stolta sig över att vara en grupp kreativiteter, dela och använda upphovsrättsfria foton, illustrationer, vektorer, grafik och videor. Återigen gäller CC0-licensen för allt innehåll som släppts. Så alla medier är gratis att använda för personligt och kommersiellt bruk, och attributionen är inte nödvändig.

Pixabay visar för närvarande drygt 1 090 000 bilder och videor. Det stora utbudet av bilder som erbjuds gör det till ett bra val om du letar efter en illustration, vektor, foto eller något annat.

Pixabay uppmuntrar användare att registrera sig och skapa sitt eget konto (gratis). Här kan du ladda upp och bokmärka favoritbilder, följa andra användare, skicka meddelanden och mycket mer.

3. PicJumbo

Picjumbo är ett gratis stockfoto som ägs och underhålls av Viktor Hanacek. Ursprungligen använde Viktor webbplatsen för att dela sina egna gratisfoton, men sedan det skapades har Picjumbo vuxit och accepterar och delar nu bilder från många skapare.

Det finns för närvarande mer än 1500+ gratis stockfoton, men om du vill ha ännu mer kan du uppgradera till ett premiumkonto för att få tillgång till 30+ fler foton varje månad. Alla bilder är fria att använda som du vill, såvida du inte vill omfördela i vilket fall du behöver prenumerera.

4. RawPixel

RawPixel Stock Photos

Kanske låter det här namnet familj, eftersom de är en av de främsta bidragsgivarna till Unsplash. Men för mer variation gå över till RawPixel huvudsida. Här hittar du gratis stockfoton, vektorer och till och med PSD: er. Deras gratis samling inkluderar nästan 200 000 stockfoton att välja mellan. Men om det inte räcker för dig, erbjuder de också premiummedlemskap (som innehåller licenser för kommersiell användning för sina foton) för ytterligare 30 000 aktier.

5. Pexels

Pexels

Pexels är en gratis stockbildsresurs som delar sina bilder under Creative Commons Zero (CC0) -licensen. Det betyder att du kan använda deras bilder för personligt och kommersiellt bruk. Så om du driver ett onlineföretag kan du använda Pexels-bilder på din WordPress-webbplats utan att behöva attribut till webbplatsen eller fotografen.

Pexels erbjuder för närvarande över 30 000 gratis stockfoton. Dessutom läggs 3 000 till varje månad. Kopiera, modifiera och distribuera dessa vackra bilder. Bilder finns i olika nedladdningsstorlekar, såväl som i en anpassad storlek beroende på dina behov.

6. PikWizard

pikwizard fria högupplösta stockfoton wpexplorer.png

PikWizard är bra gratis arkivfoton webbplats med över 100 000 helt gratis bilder. Över 20 000 av dessa stockfoton är exklusiva för dem.

PikWizard är stolt över gratisfria bilder av människor – något som tenderar att vara sällsynt på gratis arkivfotografier. Sök efter nyckelord som “kontor” eller “möte” så får du se kvaliteten på de foton som PikWizard har att erbjuda!

7. Best Stock Photo Free

bästa stock foto gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

Annan anständig samling av stockfoton licensierade under CC0 – vilket innebär att du är fri att använda dessa i alla dina projekt!

8. Burst (av Shopify)

burst by shopify gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

Shopify gör mycket för att deras kunder ska lyckas. Det inkluderar att skapa ett kuraterat bibliotek med gratis stockfoton som heter Brista. Bilderna är gratis att ladda ner för Shopify-kunder och mer.

9. EveryPixel

everypixel högupplösta fria stockfoton wpexplorer

EveryPixel är en sökmotor för stockfoton som kan skanna över gratis och betalda arkivfotografihemsidor – drivs av AI. Du kan alltid filtrera sökresultaten från gratis arkivfotograferingsajter!

10. FoodiesFeed

foodiesfeed högupplösta fria stockfoton wpexplorer

FoodiesFeed är precis vad du kan förvänta dig. En utmärkt, kuraterad samling gratis matrelaterade stockfoton.

11. FreeImages

freeimages högupplösta fria stockfoton wpexplorer

FreeImages har en bra samling av stockfoton och har användbara fotosamlingar som kan spara mycket tid om du arbetar med ett relaterat projekt.

12. GratisFoton

freephotos.cc högupplösta fria stockfoton wpexplorer

FreePhotos erbjuder en fantastisk samling gratis stockfoton grupperade i totalt 100 kategorier. Det finns till och med en online redigerare.

13. FreeStocks

freestock.org högupplösta fria stockfoton wpexplorer

FreeStocks har en fin samling högupplösta fria stockfoton spridda över 7 kategorier, nämligen. – djur, stad & arkitektur, mode, mat & dryck, natur, föremål och teknik och människor.

14. Gratisografi

gratisografi gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

Gratisography har en fantastisk samling gratis högupplösta stockfoton från nio olika kategorier.

15. IM gratis

im gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

Jag är fri erbjuder handplockad samling gratis högupplösta stockfoton från olika kategorier inklusive rekreation, svartvitt, omgivning, stadsskalor och mer!

16. Jay Mantri

jay mantri fria högupplösta stockfoton wpexplorer

Jay Mantri delar en vacker samling gratis högupplösta stockfoton via sin Tumblr-blogg, under CC0-licensen.

17. Kaboom Pics

kaboom bilder gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

Kaboom Pics har en fantastisk samling originella högupplösta stockfoton som kan sökas via en färgpalett.

18. Pixens liv

liv för pix fria högupplösta stockfoton wpexplorer

Pixens liv har ett stort galleri med gratis högupplösta stockfoton bidragit med fotografer runt om i världen. Hjärnorna bakom denna webbplats, LEEROY kreativ, driver också en systerwebbplats Life of Vids med gratis nedladdningar av lagervideor som är bra för reglage, bakgrunder och mer.

19. Little Visuals

lite bilder gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

Little Visuals erbjuder en kuraterad samling gratis högupplösta stockfoton levererade till din inkorg och nedladdningsbara i arkiv. De har ingen sökfunktion. På en separat anteckning lägger webbplatsen inte längre till nya stockfoton efter webbplatsens ägares olyckliga bortgång. Fotona är fortfarande online och delas som en hyllning till hans ansträngning.

20. Magdeleine

magdeleine fria högupplösta stockfoton wpexplorer

Magdeleine erbjuder en vacker handplockad samling gratis högupplösta stockfoton kuraterade över åtta kategorier, tillskrivna CC0-domänen. De lägger också till ett gratis stockfoto varje dag!

21. MMT-lager

mmt högupplösande fria stockfoton wpexplorer

MMT (The Moment Captured) tillhandahåller gratis lagerfoton för kommersiellt bruk. Foton är CC0-licensierade, så det kan fritt laddas ner, användas och omfördelas för både personliga och kommersiella ändamål. Det gör MMT till ett bra val om du letar efter bilder som ska visas på webbplatser, teman, mallar, tryckmaterial, sociala inlägg, appar eller designverktyg, för att nämna några.

MMT: s innehåll sträcker sig över många kategorier, inklusive makrofotografering, stadscener, natur, arbetsytor och mer. Nya bilder läggs till varje vecka, och en rad intressanta kategorier visas i gallerier. En aktiv blogg delas också på plats.

22. Älg

älg fria högupplösta stockfoton wpexplorer

Älg har en fantastisk samling unika gratis högupplösta stockfoton. Det erbjuder massor av gratis stockfoton med isolerade karaktärer och bakgrunder som är bra för blogginlägg och bilder med engagerande sociala medier. De har emellertid licens under CC BY-ND 3.0, vilket innebär att du måste ge en länk till webbplatsen.

23. MorgueFile

morguefile fria högupplösta stockfoton wpexplorer

Även om jag inte är ett stort fan av namnet, morguefile har en samling av över 350 000 gratis högupplösta stockfoton.

24. MyStockPhotos

mystockphotos gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

MyStockPhotos är en fantastisk samling gratis högupplösta stockfoton från Themeisle.

25. NegativeSpace

negativt utrymme fria högupplösta stockfoton wpexplorer

NegativeSpace ger dig tillgång till en fantastisk samling gratis högupplösta stockfoton under CC0-licensen – så att du kan använda fotona var som helst!

26. Picografi

picography fria högupplösta stockfoton wpexplorer

Picography har en vacker samling gratis högupplösta stockfoton spridda över 12 kategorier. De faller under CC0-licensen, vilket innebär att du är fri att använda dem i alla projekt.

27. Public Domain Archive

designrush gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

Public Domain Archive har en fin samling på 200+ gratis högupplösta stockfoton spridda över 14 kategorier. Alla bilder är licensierade under CC0 så att du kan använda dem i alla projekt.

28. ScatterJar

scatterjar fria högupplösta stockfoton wpexplorer

ScatterJar är en dedicerad webbplats för gratis högupplösta stockfoton för allt att göra med mat. De har speciella kategorier för mat inklusive grönsaker, drycker, örter och kryddor och mer.

29. ShotStash

shotstash gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

ShotStash har en vacker samling gratis högupplösta stockfoton som är elegant unika i naturen. Bilderna är grupperade i 10 kategorier och licensierade under CC0.

30. SkitterPhoto

skitterphoto fria högupplösta stockfoton wpexplorer

SkitterPhoto har en vacker samling gratis högupplösta stockfoton licensierade under den offentliga domänen CC0-licens.

31. Snapwire Snaps

snapwire snaps gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

Snapwire Snaps är en kuraterad samling gratis högupplösta stockfoton från fotografer över hela världen.

32. SplitShire

splitshare gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

SplitShire är ett enmansprojekt med 900+ gratis högupplösta stockfoton, gratis för personligt och kommersiellt bruk.

33. StockSnap

stocknap.io fria högupplösta stockfoton wpexplorer

StockSnap har en lysande samling gratis högupplösta stockfoton. Det har också intressanta funktioner som trendiga bilder och möjligheten att sortera bilder efter antalet visningar eller nedladdningar.

34. Styled lager

styledstock fria högupplösta stockfoton wpexplorer

StyledStock positionerar sig som en feminin arkivfotografihemsida. Du får tillgång till kuraterade gratis högupplösta stockfoton som är bra för blogginlägg, annonser och mer.

35. SuperFamousImages

superfamousimages gratis högupplösta stockfoton wpexplorer

Detta är ett sidoprojekt från Superfamous Studios och har fantastiska gratis högupplösta stockfoton med fokus på landskaps- och naturfotografering.

36. ThePatternLibrary

patternlibrary fria högupplösta stockfoton wpexplorer

Även om det tekniskt inte är en aktiebildswebbplats, ThePatternLibrary erbjuder vackra mönster gratis att ladda ner i ditt nästa projekt.

Bonus: De bästa Premium Stock Photo-webbplatserna

Förutom många webbplatser som visar gratis stockfoton finns det också ett brett sortiment av premiumbildsidor. Sammantaget ger dessa webbplatser fotografier av högre kvalitet samt ett mycket större urval. De erbjuder också många extrafunktioner, inklusive redigeringsverktyg, digital designelement, illustrationer, videoklipp och mycket mer.

Om du är ett stort företag, eller om ditt jobb kräver att du arbetar med bilder dagligen, bör tillgång till professionella fotografier av högsta klass vara en prioritering. Därför bör du kanske överväga att prenumerera på en premiumbildwebbplats. Låt oss titta på några av de bästa webbplatserna som finns tillgängliga.

Bigstock

Bigstock Stock Photos

Bigstock är ett arkivmedlemsställe med över 57 miljoner foton, vektorer och videor att välja mellan. Allt du vill ha de förmodligen. Alla deras foton är royaltyfria så att du kan använda bilderna för ditt företag efter behov (precis så länge du inte säljer dem eller använder dem som en logotyp).

Bigstock erbjuder två prissättningsstrukturer: månatliga planer med ett fast antal nedladdningar per månad, eller en alternativ kreditplan där du kan fylla på och använda krediter vid behov. Välj bara en plan som fungerar för dig!

Envato Elements

Envato Elements

Envato Elements är en premiumabonnemangstjänst som tillhandahåller digitala tillgångar. Riktat mot designers, byråer, marknadsförare och andra yrkesverksamma ger Envato Elements över 300 000 royalty fria stockfotografier, 33 000 grafiska tillgångar, kurser, e-böcker och mer.

När du har registrerat dig hos Envato kan du ladda ner ett obegränsat antal foton från biblioteket varje månad, alla med en kommersiell licens. Sök efter foton via kategorier, eller via mer specifika filter som orientering, bakgrund och färg. Detta gör det lättare att hitta rätt bild för ditt projekt.

Envato Elements är mycket bra för pengarna och är det perfekta valet för yrkesverksamma som behöver fotografier eller andra designelement på ofta och hög volym..

Adobe Stock

Adobes

Adobes erbjuder tre månatliga premiumplaner. Med vart och ett av dessa prenumerationer kan du ladda ner ett antal fantastiska och originella bilder. Du kan sedan använda dessa foton i tryck, presentationer, webbplatser och sociala medier för att nämna några alternativ. Bläddra bland fotografier från dynamiska artister och temagallerier, eller kolla in valet av videor, 3D-tillgångar och mycket mer.

Alla bilder kan ses, licensieras, nås och hanteras inom din Adobe Experience Cloud. Förhandsgranska vattenmärkta fotografier i dina mönster i Photoshop CC, Illustrator CC, en Adobe-app eller något annat Adobe-verktyg för att se vad som fungerar bäst innan du gör ett köp. Om du bestämmer dig för att registrera dig med Adobe, kommer deras inspirerande bilder att säkerställa att du hittar den perfekta passformen för ditt nästa kreativa projekt.

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock är en verkligt imponerande premiumbildleverantör. Visar över 160 miljoner royaltyfria foton, vektorer, illustrationer, ikoner, videoklipp och musikspår, det kommer utan tvekan att finnas något här för dig. Plus med deras nya Adobe-plugin, det är lätt att få tillgång till dina stockfoton från dina favorit Creative högljudsapplikationer.

Shutterstock erbjuder ett antal prenumerationsplaner för att tillgodose både individer och företag. Shutterstock är också utrustat med en egen Editor, som ger färdiga mallar för de fotografier du väljer att ladda ner, låter dig anpassa bilder, skapa bildspel och mycket mer. Om du letar efter högkvalitativa, intressanta och iögonfallande fotografier, är Shutterstock lösningen för dig.

Död till lager

Död till lager

Baserat på begreppet ”när lager dör, blomstrar konst” Död till lager är en premiumgräsrotsfotosida som erbjuder kuraterade gallerier skapade av konstnärer runt om i världen. Ditt medlemskap på sajten hjälper till att finansiera framtida fotosätt som inkluderar natur, mode, konceptkonst, dans, kontorsinställningar och mycket mer.

Det bästa är att när nya bilder släpps varje månad kommer de med sin egen berättelse om hur de skapades. Med Death to Stock får du inte bara foton, du får en fullständig titt på den kreativa processen som går in i deras uppfattning och skapande. Jag rekommenderar att du registrerar dig för deras nyhetsbrev för att få tillgång till veckovis gratis stockfoton.

Duk

canva

Duk är en webbplats för grafisk design som innehåller en fotoredigerare och tillgång till över 1 500 000 gratis och premium stockfotografier. Webbplatsen delar upp foton i flera kategorier, vilket hjälper dig att snabbt och enkelt hitta de bilder du behöver.

Detta är ett gratis verktyg, men du måste registrera dig för att ladda ner och använda de gratis fotona. Betalda bilder varierar i pris och licensen som följer med varje fotografi är prisberoende. Så kontrollera alltid licensen innan du använder en bild i ett projekt. En månatlig prenumerationsplan, Canva for Work, finns också tillgänglig, som innehåller över 300 000 gratis bilder.

Lager som vaggar

Lager som vaggar Premium Stock Photos

Även relativt ny, Lager som vaggar är ett annat bra alternativ för premium stock foton. De erbjuder en mängd olika bilder organiserade i kategorier, samlingar och / eller sessioner. Bäst av allt, de använder en konsekvent fotografistil. Gör dem till ett utmärkt alternativ när du ommarkerar ett företag eller en blogg.

Deras bibliotek innehåller en mängd olika rum, föremål, människor och mer. Med medlemskap som börjar på bara 17 per månad (för 6 nedladdningar) är de kanske inte det billigaste alternativet, men bilderna är värda det. Tillsammans med allmänna medlemskap erbjuder de för närvarande standard, utökade, exklusiva och byrålicenser för foton. Så om du vill vara den enda som använder en specifik bild kan du vara det.

Slutliga tankar på de bästa fotobilderna

För dig som arbetar med bilder dagligen kommer du att spara otaliga timmar på att söka efter rätt bild genom att prenumerera på en premium stock-webbplats. En premiumwebbplats garanterar att du kan söka och få tillgång till otaliga vackra och professionella bilder, allt från en plats.

Men även om du har en budget finns det några fantastiska fotografier på gratis bildsajter. Och nu har du en lista över de bästa gratis foton webbplatser! Om du inte är nöjd med fotografierna som visas på en webbplats ska du bara kolla in en annan. Glad bildsökning!

Kan du rekommendera andra fantastiska stockfotonwebbplatser? Vänligen dela dina favoriter i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me