4 tips om användarupplevelsen för att förbättra din WordPress-webbplats

När det gäller att skapa en populär (och lönsam) webbplats bör ditt primära fokus alltid vara med på användarupplevelsen.

Den där skall självklart, och ändå verkar så många webbansvariga ignorera det jag anser vara den gyllene regeln för att skapa webbplatser. Med största respekt, om du inte sätter dina användare först, är du galen.

Och det leder mig till ämnet för detta inlägg: de många sätten på vilka du kan förbättra användarupplevelsen på din WordPress-webbplats. Jag kommer att ta itu med några specifika vanliga misstag gjorda av många webbansvariga (och WordPress-användare i synnerhet) och visa dig vad du har skall gör för att uppmuntra människor att återvända till din webbplats om och om igen.

Det grundläggande

Först och främst, låt oss prata om de tre sakerna du behöver för att få rätt för att skapa vacker användarupplevelse:

 1. Design
 2. användbarhet
 3. Innehåll

Om du har en vacker webbplats som är lätt att navigera och har bra innehåll är du gyllene. Allt du behöver göra sedan är fokus på en fantastisk marknadsföringskampanj (men det är ett helt annat ämne för en annan tid). Även om det är enkelt att lista ovanstående tre krav, är det helt enkelt att utföra dem i praktiken.

Följande handlingsbara tips fokuserar alla på design, användbarhet och innehåll. Om du inte tar något annat från det här inlägget, inser att ditt fokus borde alltid vara med på de tre sakerna när det gäller att designa, underhålla, optimera och uppdatera din WordPress-webbplats.

Okej – låt oss komma till det!

1. Gör din design ren och enkel

Dåliga webbdesigners är ofta mer upptagna med att skapa något som är ganska snarare än funktionellt. Fallacyen i denna metod är djupgående – en besökare föredrar nästan alltid funktion framför form. När du utformar en webbplats är den viktigaste frågan du alltid ska gå tillbaka till: “Kommer min webbplats att förvirra besökare?”

Unika och spännande design kan vinna utmärkelser, men är i sin natur vanligtvis en användbarhetsmardröm. Varför? Eftersom människor tycka om förutsägbarhet. De förväntar sig att se vissa element på vissa platser, och när de inte gör det blir de förvirrade och frustrerade. Sedan lämnar de.

Det är absolut inget fel med en vanlig blogglayout (en sidhuvud, följt av huvudinnehållet och en sidofält, följt av sidfoten). Och i verkligheten finns det mycket du kan göra med standardlayouter för att göra dem slående. Tror att Traffic är ett av mina favoritexempel:

Tänk trafik

En design i full bredd med djärva färger och vacker typografi. Ren och enkel men ändå slående och vacker. Det representerar stor balans mellan form och funktion. Det är exakt vad du borde leta efter.

2. Gör navigering enkel och uppenbar

Att navigera genom din webbplats bör vara helt enkelt för slutanvändaren. De bör presenteras med ett eller flera navigationselement som gör det enkelt att hitta det de letar efter. Jag rekommenderar ett eller flera av följande:

 • En navigationsfält (praktiskt taget viktigt)
 • En kategorilista i din sidofält
 • En sökruta i sidofältet
 • En arkivsida
 • Ströbröd

Använd WordPresss kraftfulla anpassade menyer (Utseende> Menyer i din sidofält) för att ordna och namnge nyckelsidor, precis som Pat gör vid kl Smart passiv inkomst:

Smart passiv inkomst

Jag rekommenderar det gratis relevanssi-pluginet för sökning. När det gäller arkivsidan föreslår jag att du följer det format jag har på min blogg, Leaving Work Behind:

Lämna arbetet bakom

Jag ger användaren möjlighet att surfa på min webbplats via datum, kategori och tagg. Naturligtvis är det bara användbart för slutanvändaren att presentera alternativ som detta om du kategoriserar och taggar ditt innehåll effektivt.

Slutligen är brödsmulor ett bra sätt för besökare att se var de befinner sig på din webbplats och omedelbart hitta sina lager. Jag använder brödsmulor i min P90X Journal-blogg:

P90X Journal

Det är enkelt att integrera brödsmulor på din webbplats – använd bara funktionen Interna länkar som ingår i WordPress SEO av Yoast (min favorit SEO-plugin på distans).

Det vanliga temat som körs genom ovanstående exempel är enkel navigering. Många kommer att lämna en webbplats efter att ha sett en sida. Ditt jobb är att ge dem ett enkelt alternativ att fortsätta utforska. Effektiv navigering hjälper dig att göra det.

3. Ge dem en plats att börja

Om du inte har ett inlägg som blir väldigt viralt (och även då) kommer du troligtvis att upptäcka att din hemsida är den överlägset mest besökta sidan på din webbplats. Anledningen till det är tvåfaldigt:

 • Det är en uppenbar startpunkt och kommer att kopplas till från andra webbplatser oftare än någon annan sida.
 • Det är det uppenbara nästa steg för människor att klicka på när de först besöker din webbplats igenom några sida.

Därför kan du öka användarupplevelsen drastiskt genom att ge nya besökare en hjälpande hand när det gäller att visa hur din webbplats kan gynna dem. Jag rekommenderar att du gör detta på två sätt.

Den första är en funktionsruta. Detta bör visas tydligt högst upp på din webbplats och ge besökaren en omedelbar uppfattning om vad du har att erbjuda. Det kan också tjäna som en högkonverterande opt-in-form, som Derek Halpern gör över kl Sociala triggers:

Sociala triggers

Med en väl monterad funktionsruta på plats kommer ingen besökare att bli förvirrad över vad din webbplats har att erbjuda. Jämfört med en linjär hemsida som bara innehåller de senaste blogginlägg och liknande element, är det en enorm förbättring när det gäller användarupplevelsen.

Det andra jag skulle rekommendera är en Start Here-sida. Syftet med denna sida är enkelt – att tydligt beskriva fördelarna med din webbplats och ge människor handlingsbara nästa steg för att gå vidare. Jag använder en Start Here-sida på Leaving Work Behind:

Lämna arbetet bakom Start här sida

Liksom funktionsrutan kan du använda en Start Here-sida för att uppnå en dubbel whammy-effekt: få människor mer engagerade med din blogg och skicka dem till de sidor på din webbplats som sannolikt kommer att leda till en konvertering och / eller försäljning.

4. Få ditt innehåll att se bra ut

Oss webbfolk är en ganska knäppig gäng – vi kommer ofta att värdera innehåll högre när det blev bättre. Jag insåg personligen effekterna av detta just nyligen när en gammal artikel av mig syndikerades i en iOS-tidning. Det gick från att se ut så här:

Lämna arbetet bakom posten

Till detta:

Tidningsartikel

Jag kände mig tvungen att läsa om artikeln som jag hade skrivit rent på grundval av att den tittade mer intressant.

Det finns två sätt på vilka du kan göra ditt innehåll mer engagerande för användaren (utöver att skriva bättre innehåll):

 1. Design, typografi osv.
 2. formatering

WPExplorer är ett bra exempel på hur typografi kan användas för att ge variation och intresse för vanlig text, med sina orange rubriker och lättlästa sans serif-teckensnitt. När det gäller formatering är det upp till dig post för post. Tänk på följande:

 • Korta ord, korta meningar och korta stycken: gör det enkelt för läsaren.
 • Underrubriker: använd liberalt och gör dem beskrivande.
 • Fet: markera viktiga passager.
 • Kursiv: betona vissa ord.
 • Bilder: använd fritt för att lägga till färg och variation.
 • Andra grafiska element: använd listor, tabeller, blockquotes och allt annat som kommer att lägga till lite krydda till ditt innehåll.

Att skapa tvingande innehåll handlar inte bara om innehållet utan handlar om hur du presenterar det innehållet och skapar det verka mer övertygande.

Vad nästa?

Om du spikar ovanstående koncept är du på god väg att ha en grundligt engagerande webbplats. Men även om jag har inkluderat ovan vad jag anser vara de viktigaste övervägandena för en positiv användarupplevelse, finns det ett stort antal saker jag har inte täckt.

Med det i åtanke skulle jag gärna läsa dina förslag i kommentarerna nedan. Vilka andra åtgärder tror du att webbansvariga bör vidta för att skapa bästa möjliga användarupplevelse för sina besökare? Låt mig veta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me