5 sätt att öka trafiken till din WordPress-webbplats med kraften i Pinterest

5 sätt att öka trafiken till din WordPress-webbplats med kraften i Pinterest

Pinterest är den näst största referensreferensen för sociala medier efter Facebook, som ger mycket fler remisser än Twitter, StumbleUpon och Reddit tillsammans. Om du inte redan har investerat tid i att utveckla din Pinterest-strategi är chansen stor att du går miste om en enorm källa till trafik.

Tack och lov behöver bygga en närvaro på Pinterest inte vara svårt. Det finns många enkla taktiker som du kan använda för att utnyttja plattformens kraft och öka trafiken på din webbplats. Genom att göra ditt innehåll Pinterest-vänligt och spendera lite tid på att “fästa” kan du presentera din webbplats för en stor ny publik.

Den här artikeln kommer först att förklara hur Pinterest fungerar och varför du bör överväga att utveckla en lämplig strategi för din webbplats. Vi erbjuder dig sedan fem sätt att få mer trafik från Pinterest.

Låt oss spricka!

En introduktion till Pinterest

Pinterest är en webbplats för sociala medier som visar länkar i form av “stift” i ett rutnät med murstilar. Din Pinterest-hemsida visar ett flöde av bilder (vardera länkade till en webbsida) baserat på dina inställningar och tidigare aktivitet. När du klickar på en stift expanderar den för att visa en större bild och ytterligare information. När du klickar igen har du tagit dig till bildkällan – vare sig det är ett blogginlägg, en nyhetsartikel eller annan typ av webbsida.

Bortsett från att se stift i flödet kan du också spara stift till dina egna offentliga eller privata styrelser, eller till grupptavlor som du är medlem i. Pinterest har också en inbyggd visuell sökmotor så att du kan ange nyckelord eller fraser för att se relaterade stift.

Ett exempel på ett Pinterest-sökresultat

Ett exempel på ett Pinterest-sökresultat.

2015 överträffade Pinterest 100 miljoner aktiva användarmärken och fortsätter att växa. Med 75 miljarder stift och 2 miljarder månatliga sökningar är denna plattform inte att förbises som en potentiell trafikkälla. Om du inte redan har anmält dig till Pinterest kan du prova det nu och få fästning!

5 sätt att växa din webbplats trafik med kraften i Pinterest

Som med all annan marknadsföring på sociala medier är det viktigt att implementera en genomtänkt Pinterest-strategi för att maximera referenser. Låter dig gå in i fem taktiker som du kan använda för att driva Pinterest-trafik till din webbplats.

1. Lägg till Pinterest-delningsknappar på din webbplats

Innan Pinterest kan fungera som ett referensverktyg måste ditt innehåll faktiskt visas på plattformen. Du kan fästa ditt eget innehåll, men du vill också se till att andra lätt kan fästa det också. Detta kan göras genom att aktivera sociala delningsknappar – specifikt Pinterest-knappar – på din webbplats om du inte redan har gjort det. Det finns många sätt att integrera Pinterest-delningsknappar på din webbplats. Här är några av dem:

  1. Om du har Ryggraket, du kan aktivera enkla sociala delningsknappar – inklusive Pinterest-knappen.
  2. Du kan också använda en dedikerad Pinterest-plugin att lägga till Fäst den -knappen till dina bilder, sidor och inlägg.
  3. Om du vill ha fler anpassningsalternativ kan du tänka på ett plugin för sociala medier som MashShare eller Easy Social Share-knappar för WordPress.

2. Använd Pinterest-specifik grafik på din webbplats

När du delar ditt innehåll till Pinterest via de dedikerade knapparna hämtar webbplatsen automatiskt bilder från din sida eller någon annanstans på din webbplats. Det kommer vanligtvis att ge dig flera pin-layoutalternativ att välja mellan:

Tre stiftalternativ från ett blogginlägg

Pinterest erbjuder många pin-layouter för innehåll.

Vissa typer av grafik har visat sig fungera bättre på Pinterest, få fler repins och klick. Du kanske vill tänka på att inkludera dedicerad Pinterest-grafik i dina inlägg eller sidor för att maximera framgången för dina stift.

Här är några tips för att skapa dessa bilder:

  1. Använd lämpliga dimensioner: Den typiska stiftgrafiken är 736px x 1104px, men nyligen har det varit en trend för längre stift med höjder upp till 2061px.
  2. Lägg till textöverlägg: Att ha en titel eller en beskrivning på din bild informerar läsaren och uppmuntrar dem att klicka.
  3. Använd en konsekvent layout: Överväg att skapa en mall med ett designverktyg som Canva. En konsekvent layout för alla dina Pinterest-bilder hjälper till att skapa en sammanhängande varumärkesbild. Det kommer också att minimera designarbeten på lång sikt.
  4. Dölj bilderna i ditt inlägg: På grund av deras dimensioner kan du upptäcka att Pinterest-specifik grafik helt enkelt inte ser bra ut i dina inlägg eller sidor. Om så är fallet kan du förhindra att bilderna visas på framsidan av din webbplats genom att linda in dem med en enkel kodkod.

Pinterest har också publicerat en praktisk guide om du vill lära dig mer om att skapa perfekta stift.

3. Aktivera Rich Pins

Sidhuvudet på Rich Pins.

Rich Pins är specifikt för företag att lägga till extra information och funktioner i sina stift. Det finns sex typer av Rich Pins tillgängliga, och de ytterligare funktionerna beror på vilken typ du använder. Till exempel en App Pin kommer att ha en Installera knappen och Placera stift inkludera en karta och kontaktinformation:

Ett exempel och en kort beskrivning av artikelnålar

Att aktivera Rich Pins är enkelt och full vägledning finns på Pinterest-webbplats.

4. Använd SNAP för att automatisera stift

SNAP WordPress Plugin

Om du undrar hur ofta du ska fastna har studier visat att personer som tappar 15 till 30 gånger om dagen får de bästa resultaten. Det skulle emellertid vara ganska opraktiskt för de flesta att göra det manuellt, vilket är där SNAP (the Sociala nätverk Auto-Poster plugin) Kommer in. Det här verktyget är en webb- och mobilapplikation som gör att du kan schemalägga dina stift (och tweets, delningar osv.) I förväg. Det fungerar inte bara som en plattform från vilken du kan fästa, utan ger dig också möjligheten att “snurra” meddelanden, välja dina bilder och mer.

5. Gå med i gruppstyrelser på Pinterest

Slutligen, medan de flesta användare skapar flera personliga brädor på Pinterest, kan du också gå med grupp styrelser. De kan ha hundratusentals följare, vilket betyder mycket fler människor att se och knyta igen ditt innehåll. Det finns gott om resurser för att ta reda på några fantastiska strategier för gruppstyrning och många människor som har utvecklat sina egna strategier för att dra nytta av dem.

Du kan också skapa din egen grupptavla och sträva efter att bli en Pinterest-myndighet inom ditt fält. Genom att bjuda in bidragsgivare och leta efter att bygga upp en följd av människor som kommer att se och dela dina stift kan du sprida ditt innehåll relativt passivt.


Pinterest ger dig möjlighet att driva enorma mängder trafik till din webbplats. Men även om du kanske är osäker på hur du kan använda den här plattformen som en effektiv marknadsföringsmetod, är det inte så svårt.

Med hjälp av de fem tips som vi har beskrivit i den här artikeln kan du vara på god väg att utnyttja kraften hos Pinterest och öka din webbplatss trafik.

Vilka Pinterest-centrerade strategier kommer du att implementera för att få trafik för din webbplats? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me