5 snabba tweaks för att öka bloggkonverteringar

5 snabba tweaks för att öka bloggkonverteringar

Det finns många fantastiska saker med att tjäna pengar på nätet, men en av dem är det faktum att du kan sätta kvantifierbara mål och mäta dem i stor grad av noggrannhet. Om du till exempel vill sänka din avvisningsgrad med 5% ska du bara genomföra åtgärder som du tror kommer att hjälpa. Använd en tjänst som Google Analytics för att övervaka effekten, skölj sedan och upprepa.

När du väl har en etablerad publik eller kundbas (till och med en relativt liten) är möjligheterna att finjustera din blogg för att öka konverteringar och inkomst nästan obegränsade. Du kan ofta uppnå mer med samma ansträngning genom att justera vad du redan har i motsats till att söka nya besökare.

Det här är något jag har börjat ta på allvar under de senaste månaderna eftersom jag har justerat min egen blogg för att öka konverteringarna och i slutändan min nedersta rad. I det här inlägget vill jag dela med dig några extremt snabba och enkla tweaks som du kan göra för att öka din egen bloggframgång.

Vikten av spårning

Innan vi börjar måste jag säga hur viktigt det är att du har ett korrekt sätt att spåra alla mätvärden som är relevanta för de tweaks du gör.

Om du till exempel ska implementera en finjustering som du hoppas kommer att öka din prenumerationsfrekvens för nyhetsbrev, vill du veta antalet nya prenumeranter du lockar med jämna mellanrum. Men du är det också kommer att vilja veta antalet besökare på din blogg under samma period så att du kan producera din konverteringsfrekvens i procent av dessa besökare. En ökning av e-postprenumeranter betyder inte nödvändigtvis att din tweak har fungerat – det kan bara vara att du lockade fler besökare.

För att hjälpa dig på detta område kommer jag att avsluta varje justering med rekommendationer för de statistik som du bör spåra.

Ta det ett steg i taget

Och bara en sak till innan vi kommer på de goda sakerna – se till att du bara implementerar och spårar en tweak åt gången. Om du implementerar flera tweaks på samma gång kan de positiva (eller negativa) effekterna “korsa föroreningar”, och du har ingen aning om vilken tweak som uppnådde vilket resultat.

Den hastighet med vilken du kan få slutgiltiga resultat beror verkligen på hur mycket trafik du får till din blogg. Du kan välja att köra ett experiment i veckan, eller kanske ett i månaden om du inte får mycket trafik. Spela det i örat och se hur din första tweak går.

Okej, det är tillräckligt med förberedelserna – låt oss komma in på dessa tweaks!

1. Öka antalet blogginlägg på din första sida

Låter ganska tråkigt, eller hur? Vilken möjlig skillnad kommer detta att göra på konverteringar eller inkomst? Tja, när det gäller ansträngningen att implementera denna tweak mot den potentiella nyttan, faktiskt ganska stor skillnad.

Först och främst, låt oss inte glömma att det är enkelt att öka eller minska antalet blogginlägg på hemsidan om din blogg är din första sida. Detta kan göras på cirka 5 sekunder genom att navigera till Inställningar> Allmänt i din WordPress-instrumentpanel:

Öka antalet blogginlägg på din första sida

Om du använder en sidbyggare för din hemsida beror du på att ändra bloggberäkningen beroende på byggaren du använder. Om du till exempel använder Total-temat (som inkluderar WPBakery-visuella sidbyggare) vill du redigera antalet inlägg under fliken “Fråga” för ditt rutnät:

Öka antalet blogginlägg på din första sida med din byggmästare

Det är förmodligen den snabbaste tweak du någonsin kommer att göra. Låt oss nu prata om de potentiella fördelarna.

Det finns argument på båda sätten när det gäller hur många blogginlägg du bör ha på din första sida. En del människor skulle säga att du borde ha ett större antal (säg 10) eftersom det ger läsarna möjlighet att bläddra igenom fler av dina inlägg utan att behöva klicka på en annan sida. Andra skulle hävda att mindre blogginlägg innebär mindre laddningstid (och vi vet alla hur viktigt det är att påskynda WordPress), vilket betyder lyckligare besökare. Det finns en enorm mängd övertygande data för att säkerhetskopiera detta andra argument.

Som med de flesta frågor av denna typ är nyckeln att erkänna båda sidor av argumentet och sedan testa. Om du bara har fem blogginlägg på din hemsida kan du prova 10 och vice versa. Prova kanske ännu mer eller mindre beroende på hur äventyrlig du känner dig.

Metrics (endast första sidan): avvisningsfrekvens, tid på webbplatsen, sidor per besök och genomsnittlig besökstid

2. Använd manuella utdrag

Detta förslag följer direkt från det föregående och kan kanske lindra all rädsla för mammutbelastningstider. Särskilt om du kommer att inkludera många blogginlägg på din hemsida.

När det gäller att visa inlägg i arkivform (t.ex. på din hemsida eller en kategorisida), finns det i allmänhet tre sätt att göra det:

  1. Visa hela inlägget
  2. Visa ett automatiskt bestämt utdrag (t.ex. 100 tecken)
  3. Visa ett manuellt skapat utdrag

Jag är personligen ett fan av alternativ tre. Detta gör att besökaren kan läsa en snabb översikt över alla inlägg på din hemsida utan att behöva fördjupa sig i hela innehållet såvida de inte vill. Jag tror att det är den perfekta kompromissen.

De flesta bra teman låter dig lägga till manuella utdrag på ett av två sätt.

WordPress Läs mer tagg

Först kan du lägga till taggen “Läs mer” (Alt + Shift + T) vid den punkt i ditt inlägg som du vill att utdraget ska avsluta.

WordPress Excerpt Metabox

Eller klistra in ditt anpassade utdrag i metrutan “Utdrag” på skärmen Redigera inlägg.

Metrics (endast hem- / arkivsidor): avvisningsfrekvens, tid på webbplatsen, sidor per besök och genomsnittlig besökstid

3. Gör ditt primära CTA mer framträdande

Om du undrar, står en CTA för “Call To Action” – ett element som uppmuntrar besökare att utföra önskad åtgärd. Det kan vara att prenumerera på ditt nyhetsbrev, köpa din informationsprodukt eller något annat helt.

Även om du kanske har flera CTA: er på din blogg (även om det förhoppningsvis inte är så många som är överväldigande), bör du ha en som är viktigare än resten. För många är detta e-postformuläret. Den “primära” CTA bör vara så framträdande som möjligt. Om det inte är det, justera det så att det är. Förslag inkluderar:

  • Gör det till det mest färgstarka elementet på sidan
  • Flytta den ovanför vecket (vilket kan resultera i enorma klickökning ökar)
  • Placera den högst upp på din sidofält
  • Placera det ovanför ditt huvudinnehåll
  • Flytta den till en popup

Så välj ett av ovanstående (kom ihåg – inte mer än ett!) Och testa resultaten. Du kan få en trevlig överraskning.

Metrics (på alla sidor där CTA visas): det önskade CTA-utfallet (t.ex. en ny prenumerant), totala besökare på din blogg och det första dividerat med det andra (för att ge dig den procentuella omvandlingsfrekvensen)

4. Lägg till en framstående länk till din huvudsakliga “pengarsida”

Det finns förmodligen en viss sida på din blogg som genererar mer inkomst (direkt eller indirekt) än någon annan. Det kan vara något som en “Resurser” -sida. Eller kanske en produkt. Vad det än är bör du göra det lättillgängligt för dina besökare. Eftersom det kanske inte är meningsfullt att lägga till din huvudmeny kan du lägga till en framstående länk i sidfältet, sidfoten eller eventuellt sidhuvud (beroende på utseendet på din webbplats). På så sätt visas din länk på de mest möjliga sidorna.

Med framstående menar jag verkligen grafiskt. Det borde inte bara vara en annan textlänk – den ska stå ut på samma sätt som dina CTA: er (eftersom det i princip är en CTA som alla andra).

Ett bra exempel på detta är den utropsfält som WPExplorer använder högst upp på sidan:

WPExplorer Main Callout Bar

Det sticker tydligt ut jämfört med andra länkar på sidan eller menyn.

Metrik: besök på pengarsidan, totala besökare på din blogg och den första dividerad med den andra (för att ge dig den procentuella klickfrekvensen)

5. Öka främjandet av social delning

Jag hoppas att du har ett socialt delningsplugin på din blogg. Men det finns faktiskt mycket mer du kan göra för att driva sociala hänvisningar till din blogg.

Det enkla faktumet är att många människor inte kommer att vara så upptagen om att dela ditt innehåll om du inte gör det riktigt enkelt (och frestande) för dem. Du måste göra det värt deras tid.

Det finns olika sätt att göra detta på, men här är två enkla.

AddThis Social Share Plugin

Prova med flytande delningsknappar. En bra plugin är WordPress-delningsknapparna från AddThis. Det är enkelt att installera och stödja mer än 200 sociala mediekanaler. Besökare på din webbplats kommer att ha gott om delningsalternativ med AddThis.

Blogginlägg Social Share

Eller inkludera delningsknappar längst upp och / eller längst ner på varje inlägg. Beroende på ditt WordPress-tema kan det här alternativet vara inbyggt. Med det totala WordPress-temet som du navigerar till Utseende> Anpassa> Blogg> Enstaka inlägg och använd “Single Layout Elements” för att aktivera modulen Social Share. Dra bara och släpp det där du vill ha det. Oavsett om det är före den visade bilden eller efter ditt huvudinnehåll. Alternativt ingår denna funktion också i JetPack-plugin – du behöver helt enkelt aktivera det från Jetpack> Inställningar> Delning.

Du kan ta reda på mer om dessa taktiker i ett nyligen inlägg som jag gjorde för att få trafik till din blogg från Twitter. Börja implementera dessa tweaks (och allt annat som din fantasi kan framkalla) och analysera resultaten.

Metrik: antal hänvisningar på sociala medier till din blogg, totala besökare på din blogg och den första dividerad med den andra (dvs. ökar andelen sociala besökare på din blogg till följd av din tweak?)

Skrapa ytan

I det här inlägget har jag presenterat en handfull enkla tweaks du kan göra för att öka bloggkonversioner. Men faktum är att det finns många fler där ute. Till exempel har jag inte ens nämnts delade testverktyg, vilket är utan tvekan den mest effektiva formen för finjustering du kan göra. Optimering av din blogg borde vara en evig process och tweaks ovan bör bara vara början.

Med det i åtanke skulle jag gärna vilja veta om du har några av dina egna förslag för att implementera tweaks på din webbplats som kan öka konverteringar och inkomst. Om så är fallet, vänligen dela med oss ​​i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me