5 vanliga WordPress-problem efter lansering

5 vanliga WordPress-problem efter lansering

Att lansera en ny WordPress-webbplats är spännande och uppfyllande och om vi är ärliga, mer än lite stressande. Även med en lätt att följa checklista för webbplatsen före lansering. Men arbetet är ännu inte slut.

Även om du har en förstklassig kvalitetskontrollprocess, finns det några problem som är svåra att upptäcka innan du lanserar en ny webbplats. Nedan visas de 5 vanligaste problemen som inträffar på WordPress-webbplatser efter att webbplatsen har startats och tips om hur du snabbt kan åtgärda dem.

1. Skräppostöverföringar på kontaktformulär

12 bästa antispam-plugins för WordPress 2019

Det är svårt att avgöra vilken nivå av skräppost som behövs innan en webbplats går live. Skräppost – oavsett om det är oönskat eller rent skadligt – är så utbrett på nätet idag att det kan vara svårt att undvika helt, och det är mycket vanligt att en webbplatsägare översvämmas med skickningar från skräppost kort efter lanseringen.

Det finns två vanliga sätt att slåss mot spotbots: honypottar och captchas. Honeypots hänvisar till metoden att lägga till ett fält till ett formulär som är doldt för användare men som bots kommer att fylla i. För WordPress-webbplatser finns det många populära pluginprogram som Gravity Forms och Contact Form 7 som erbjuder enkla steg för att aktivera honeypots.

Ett annat alternativ är att lägga till en captcha i ett formulär som kräver att en användare fyller i ett litet pussel för att bevisa att de inte är en robot. Captcha-alternativ har förbättrats under åren och Google recaptcha erbjuder nu en osynlig captcha med olika inställningar. Vissa webbplatser kan kräva både honeypots och en captcha för att minska en hög volym av inlagor (lyckligtvis finns det en mängd olika antispam-plugins tillgängliga).

2. Långsam prestanda på grund av värdkonfiguration

Det bästa WordPress-värdet för din webbplats

Prestanda har varit ett kritiskt fokus för alla WordPress-webbplatser sedan mobilsidans hastighet blev Google rankningsfaktor 2018. Dåliga sidbelastningstider och driftstopp kan ha en långtgående negativ inverkan på en ny webbplats, men det finns flera steg du kan vidta för att mildra eventuella skador.

Börja med att köra preliminära hastighets- och prestandatester medan omarbeta en webbplats på en produktionsserver. Dessa inledande tester kan dra nytta av eventuella framtida problem, men tester efter lansering ger de mest exakta resultaten, särskilt när det gäller webbplatser med hög trafik.

Om du ser långsamma sidbelastningstider, utvärdera först värdkonfigurationen. Är webbplatsen på en delad hosting-server med begränsade resurser? Kan servern hantera trafikvolymen?

Eftersom de flesta webbdesigners och utvecklare följer bästa praxis för att optimera bilder hittar du vanligtvis inte bildoptimering som en topppresterare på en ny webbplats.

De flesta prestandatest kommer att bryta ner serverns svarstid, och denna metrisk kan hjälpa till att avgöra om du behöver ändra värdinställningar eller tjänster. Förutom prestanda kanske du vill testa ett övervakningssystem för drifttid de första 30 dagarna efter lanseringen.

3. Indexera fel med Google Search Console

Google Search Console Index Täckningsrapport

Indexeringsproblem uppstår ofta med nya webbplatser, särskilt för webbplatser med stora förändringar i URL-strukturen och många omdirigeringar. Google Search Console är ett bra verktyg för att hitta indexeringsfel.

Gå igenom Google Search Console Rapport om täckning av index och titta på felsökningsavsnittet för eventuella fel. Här är några av de vanligaste felmeddelandena som kan uppstå efter lanseringen av en ny webbplats:

  • Sidor är blockerade av robots.txt
  • Sidan markerade inget index
  • Sidan har en genomsökningsproblem
  • Inlämnad URL är mjuk 404
  • Inlämnad URL är 404

För eventuella fel relaterade till en robots.txt eller ingen indexinställning, ska du alltid kontrollera att den allmänna läsinställningen på WordPress-webbplatsen för “avskräcka sökmotorer från att indexera den här webbplatsen” inte har markerats efter lanseringen. Detta kan vara ett enkelt men ändå betydande misstag för en ny webbplats.

För specifika sidadresser markerade som inget index måste du granska webbplatsinställningarna och om vissa sidor behöver förbli inget index eller justeras. Det kan vara svårare att lösa problem med genomsökningen i indextäckningsrapporten. De URL-inspektionsverktyg i Google Search Console är det bästa sättet att samla in mer information om vad som kan orsaka problemet.

Om 404-fel har upptäckts är det viktigt att ta itu med dessa så snart som möjligt. Att ha många 404-fel kan skada befintliga webbplatsrankningar. Utöver dessa vanliga felmeddelanden kan Google Search Console avslöja ytterligare data såsom mobilitetsfel och prestationsrecensioner som också kan vara till hjälp för att utvärdera efter lansering.

4. Felaktig bild för social delning

Hur man skapar delningsbart innehåll för sociala medier

Att lansera en ny webbplats är en fantastisk marknadsföringsmöjlighet och naturligtvis vill du dela den vackra nya webbplatsen på sociala medier och olika marknadsföringskanaler.

Innan du eller någon trycker på delningsknappen, kolla in den visade bilden för hemsidan. Testa att dela webbadressen på en social medieplattform och se vilken bild och text som visas för webbadressen.

Om du inte har granskat inställningarna för social delning är det mycket vanligt att en plattform som Facebook drar en slumpmässig bild från hemsidan och gör ditt spännande inlägg till en nedslående förhandsvisning av den nya webbplatsen.

Det finns flera sätt att justera dessa inställningar. Facebook och flera plattformar använder ett öppet grafprotokoll. Du kan använda Felsökning av öppen graf på Facebook för att se aktuell information som plattformen använder när hemsidans URL delas. När du har justerat det öppna grafprotokollet på din hemsida kan du använda felsökningsverktyget för att rensa Facebook-cachen för URL: n.

De Yoast SEO är ett annat användbart verktyg för inställningar för social delning. Den kostnadsfria plugin innehåller ett socialt mediesektion för Facebook och Twitter. Eftersom det här är två av de viktigaste plattformarna för sociala medier kommer fixering av inställningarna för dessa plattformar ofta att se till att webbplatsen ser bra ut när den delas på andra. Eller så kan du använda dessa tips för att skapa delbara bilder för sociala medier (manuellt eller med hjälp av ett plugin).

5. Saknade eller felaktiga spårningskoder

Hur man ställer in Google Tag Manager för WordPress

De flesta analysplattformar och reklamkampanjer är beroende av spårningskoder för att samla in data på din webbplats. När du omarbetar en befintlig webbplats kanske du inte inser eller kommer ihåg att dessa spårningskoder har skapats tidigare och kanske glömmer att flytta dem till den nya webbplatsen.

Du kanske använder flera marknadsföringskampanjer för att sammanfalla med lanseringen av den nya webbplatsen. Att ha felaktiga spårningskoder eller glömma att lägga till dem kan orsaka flera problem, däribland ett stort förfaller i datainsamlingen direkt när du behöver det mest.

Om du använder Google Tag Manager för att hantera all din spårning, kommer du ofta att ha Google Tag-koden på webbplatsen och alla ytterligare spårningskoder inom tagghanteraren. Men om du saknar den primära Google Tag Manager-koden på den nya webbplatsen, kan det leda till förlust av data på flera spårningsplattformar.

Som en checklista-post efter lansering, ta en titt på analys- eller spårningsprogramvara, till exempel Google Analytics, direkt efter lanseringen och sedan igen 30 dagar senare. Leta efter oegentligheter och nedgångar i data. De flesta spårningskoder läggs till i sidhuvudet på webbplatsen, så du kan också granska rubrikkoderna för alla befintliga eller saknade koder.

Undvik problem efter start

Och där har du det: 5 kvalitetskontrolluppgifter efter lansering som hjälper dig att undvika så mycket besvär som möjligt efter lansering.

När allt kommer omkring är att starta en webbplats en enorm prestation, och utan tvekan skulle du hellre njuta av smidig segling snarare än krångel med undvikbara problem.

Har du stött på andra problem efter att du startat din webbplats? Eller har du ytterligare tips efter lansering du vill dela? Låt oss veta i kommentaravsnittet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me