5 väsentliga WooCommerce-redovisningstips

5 väsentliga WooCommerce-redovisningstips

Bokföring kan vara smärtsamt, men vi vet alla att det är en nödvändighet. Om du vill att ditt företag ska växa (eller till och med fortsätta driva) måste du ha dina nummer i ordning och förbereda dig för varje skattesäsong.

Förorsakar tanken på skattesäsong dig stress och ångest? Dreiar du om att förbereda dessa skatteformulär för din online WooCommerce-butik? Känner du att du inte ser dina affärsinfattningar som du borde eftersom du kör ditt bokföring i ett kalkylblad?

Om svaret är ja, kan dessa 5 viktiga WooCommerce-bokföringstips vara precis vad du behöver! Implementera dessa tips, så kommer du att vara perfekt förberedd nästa gång skattesäsongen kommer!

Innan du blir överväldigad, låt oss bara förorda detta genom att säga att de tips vi har beskrivit nedan inte kommer att lägga till extra arbete i ditt redan upptagna schema. Faktum är att de förmodligen kommer att minska din arbetsbelastning! Implementera våra förslag nedan och nästa skattesäsong kommer du att slå upp fötterna med ett glas vino i handen.

Är du redo att dyka in? Vi kommer igång med grunderna!

1. Bestäm momsregler och Nexus

När du ställer in din onlinebutik och förbereder dig för att sälja dina produkter eller tjänster är en av de första sakerna du behöver tänka på skatter. Även om det inte är det mest attraktiva ämnet, måste det tas upp. Det kan kännas som ett hinder i början, men WooCommerce ger dig många resurser för att stödja din skatteuppsättning. Den goda nyheten är att när du har räknat ut dina momsregler kommer du att kunna konfigurera WooCommerce för att debitera moms automatiskt!

Bestäm momsregler och Nexus

Obs – du måste markera rutan för att “aktivera skattesatser och beräkningar” under Allmänna inställningar först för att aktivera fliken Skatteinställningar.

Vi rekommenderar att du möter en revisor för att säkerställa att du förstår dina skatteplikt. Din företagsplats, de produkter du säljer och skattemängden avgör de skattesatser du behöver ta ut. Tänk på att dessa kan variera beroende på län, stat och land.

Kanske behöver du inte ta in moms, eller kanske du är en av de lyckliga som debiterar alla kunder en fast pris. Om du inte gör det kan du komma att behöva beräkna och ta ut skatt baserat på kundens leveransadress. Om så är fallet föreslår vi starkt att du tar dig tid att granska och ställa in dina skatter.

… och det tar oss till nästa steg!

2. Ställ in skatteregler i WooCommerce eller använd en plugin för skattehantering

När du har fastställt dina företagsskatter är det dags att konfigurera dina skatter i din onlinebutik. WooCommerce erbjuder själv möjligheten att debitera moms för varje beställning automatiskt. Det kan automatiskt beräkna och debitera skatter baserat på kundens produkter, leveransadress och / eller dina skattezoner. Det betyder att WooCommerce automatiskt kan ta ut rätt moms varje gång du säljer något.

Om ditt företag skatt nexus kräver att du debiterar försäljningsskatt baserat på kundens leveransadress eller i flera stater eller länder, kan du hitta dig själv som behöver installera hundratals skatteregler (samt se till att dessa är uppdaterade hela tiden). Om så är fallet, kan en automatisk plugin för skatteberäkning visa sig vara oerhört användbar.

TaxJar Plugin-inställningar

Plugins som TaxJar och Avalara AvaTax hanterar automatiskt alla dina skatteberäkningar – och de hjälper till och med med att rapportera och arkivera dessa skatter. De skickar sedan den informationen för att se till att moms tas korrekt ut i din WooCommerce-beställning.

Så vilken skatt beräkning plugin ska du välja? TaxJar och Avalara är de mest populära alternativen. Vi föreslår att du utvärderar de två när det gäller prissättning och funktioner för att hitta vad som fungerar bäst för ditt företag. Du kanske tycker att TaxJars priser är lägre, men Avalara erbjuder fler funktioner.

3. Synkronisera WooCommerce-data till en redovisningsplattform

Nu när du är klar för att debitera din moms är nästa fråga: hur kommer du att hålla reda på den? Du måste kunna presentera och ange din fakturerade moms, och du måste vara säker på att de angivna siffrorna är korrekta. Vårt topptips för att hålla reda på din moms, tillsammans med andra anmärkningsvärda siffror som dina försäljningsintäkter, är att synkronisera dina data till en redovisningsplattform.

Synkronisera WooCommerce-data till en redovisningsplattform

WooCommerce är en e-handelsplattform, inte en redovisningsplattform. Det tillhandahåller inte nivån på redovisningsdatainsamling som du behöver för att förbereda för skattesäsongen eller för att se avgörande insikter om ditt affärsresultat. Du kan emellertid ange alla dina WooCommerce-uppgifter till en redovisningsplattform för att noggrant spåra din ekonomi samt ha alla dina uppgifter på ett ställe.

Den mest populära redovisningsplattformen är Quickbooks. Det finns flera olika versioner av QuickBooks, och den mest populära är QuickBooks Online. Du kan komma åt denna plattform från vilken enhet som helst. QuickBooks erbjuder otroligt användbara funktioner, till exempel enkel kostnadsspårning (bara ta ett foto på ett kvitto!) Samt faktureringsalternativ.

QuickBooks kostar dig mellan $ 40- $ 70 per månad och betalar snabbt för sig själv så mycket tid och arbete som det sparar dig. I själva verket kan det hamna automatisering av mycket av det arbete som du skulle behöva betala en revisor för.

Ställa in ditt QuickBooks-företag tar vanligtvis cirka 30 minuter, och vi föreslår att du möter en revisor för bästa praxis när du ställer in.

När du har konfigurerat QuickBooks kan du börja ange dina WooCommerce-försäljningsdata i QuickBooks. Även om du tekniskt kan ange din WooCommerce-försäljning manuellt, kan det ta ganska lång tid om du har mer än en handfull order. Lyckligtvis finns det sätt att automatisera denna process!

QuickBooks Sync för WooCommerce av MyWorks

QuickBooks Sync för WooCommerce av MyWorks synkroniserar automatiskt all WooCommerce-data med din QuickBooks-redovisningsplattform.

Vår bästa rekommendation är att synkronisera dina WooCommerce-data med QuickBooks automatiskt med hjälp av QuickBooks Sync för WooCommerce av MyWorks Software. Synkroniseringen tar all din försäljning, kund, produkt, lager, betalningsdata och mer och synkroniserar den till QuickBooks. Allt kommer att hända automatiskt och i realtid, vilket inte kräver någon extra ansträngningstid från din sida.

Resultatet? Alla dina försäljningsdata synkroniseras automatiskt till QuickBooks och kategoriseras korrekt! Du kan sedan spåra dina intäkter, utgifter, kostnad för varor och mer! Lagernivåerna kommer även att vara uppdaterade mellan WooCommerce och QuickBooks!

4. Spåra och rapportera nyckeltal

Spåra och rapportera nyckeltal

När du synkroniserar din WooCommerce-butik till en redovisningsplattform som QuickBooks, kommer du att kunna övervaka din företags hälsa närmare genom att spåra viktiga siffror. Dessa nyckeltal inkluderar dina intäkter, utgifter, kostnad för sålda varor och vinster.

Bokföringsplattformar gör det oerhört enkelt att köra dessa rapporter och QuickBooks skapar till och med översiktsdashboards som gör att du kan övervaka ditt företags hälsa på ett ögonkast. Som vi sa tidigare, genom att synkronisera dina WooCommerce-försäljningsdata till din redovisningsplattform, har du alltid korrekta nummer och kommer följaktligen att kunna övervaka ditt företags hälsa när som helst.!

Vi rekommenderar att du kör rapporter och förena dina konton ofta. Att göra det är som att gå till läkaren – det är bäst att kolla in regelbundet och ta några problem innan de utvecklas!

En av de viktigaste siffrorna för att övervaka är ditt kassaflöde. Om du inte redan har ett separat företagskonto föreslår vi att du skapar ett. Att hålla din affärsekonomi åtskild från din personliga ekonomi gör allt mycket lättare. Det enklaste sättet att se till att ditt företag tjänar pengar är att se ditt kassaflöde. Spåra vad som kommer in och spåra vad som kommer ut för att vara säker på att du kan uppfylla alla ekonomiska åtaganden i tid.

Därefter föreslår vi också att du spårar din lager och kostnad för sålda varor. Detta är en nyckelfigur för att förstå vad du faktiskt gör av varje såld produkt. Du kanske till och med upptäcker att du tappar pengar med viss produktförsäljning! QuickBooks kan enkelt beräkna detta åt dig, så du måste bara hålla ett öga på siffrorna.

En annan viktig är kostnader! Din bokföringsplattform kommer också att kunna kategorisera dina utgifter – så var uppmärksam på det totala antalet samt individuella nummer. Vi föreslår också att du kategoriserar dina utgifter som fasta eller som variabla.

Nästa, se till att spåra din totala försäljning och vinster, även före skattperioden. Du måste ta hänsyn till dina skatteutgifter för skatteperioden och avsätta pengar för att täcka dem.

5. Känn dina tidsfrister

Hur man planerar WordPress-inlägg i bulk

Att sakna en tidsfrist är som att missa en födelsedag – utom skattekontor kommer aldrig att glömma det fel du gjorde! Slå upp dina tidsfrister, lägg till dem i din kalender, ställ in larm, gör allt du behöver komma ihåg. Det finns till och med premiumtjänster, som LegalZoom-kalender för överensstämmelse som du kan använda för att hålla dig uppdaterad med ditt rapporteringsschema. Glöm inte bara att arkivera i tid!

Tänk på att du kanske till och med behöver lämna in kvartalsskatter. Om du är osäker, kontakta din revisor. De är din bästa vän när det gäller siffror!

Medan du kan lägga ut din bokföring, om du förbereder dig i förväg och sätter automatiserade system på plats, har du inget att oroa dig för nästa gång den skattesäsongen kommer! Nu kan du säga adjö till de bokföringshuvudvärken och skokassorna fulla av kvitton, och säga hej till sömlösa och problemfri redovisning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me