8 kontroller att utföra när din WordPress-webbplats är nere

8 kontroller att utföra när din WordPress-webbplats är nere

Du kanske inte kan komma åt instrumentpanelen eller inloggningssidan på din WordPress-webbplats. Eller din webbplats fungerar helt enkelt inte som den normalt gör. Om detta händer är det möjligt att din WordPress-webbplats är nere.

Men oroa dig inte – det kan finnas ett enkelt svar på varför din webbplats inte är uppe. Denna korta lista med preliminära kontroller kan hjälpa dig att hålla ett svalt huvud när din WordPress-webbplats är nere. Bäst av allt kan du utföra dessa kontroller på egen hand innan du ber om hjälp.

1. Uteslut felaktiga anslutningar

Som ett första steg ska du se till att alla dina anslutningar är rätt och anslutna till rätt uttag / portar. Se till att du är ansluten till internet korrekt. Du vill inte bryta huvudet på två dagar och sedan ta reda på att du har korsat ledningarna.

2. Är det bara du?

Ofta händer det att problemet kan vara en allmän fråga som berör många andra användare. Det kan finnas andra som försöker ta reda på om deras WordPress-webbplats är nere

För att ta reda på om det är fallet kan du prova några onlinetjänster som Ner för alla eller bara mig. Det här verktyget kontrollerar din webbplats från flera platser, så om problemet är med din dator vet du om den. Mata bara in webbadressen för en webbplats så vet du om den webbplatsen också är nere. Ett annat verktyg som gör ungefär samma sak är Är den här webbplatsen nere.

Webbplatsen är nere - Är den nere

Om du upptäcker att det bara är du som inte kan komma åt din webbplats bör ditt nästa stopp vara Whatsmydns. En “Webbplatsen hittades inte”Eller liknande fel generellt betyder att din DNS inte har uppdaterats. Det här verktyget hjälper dig att ta reda på det och du bör inte hoppa över den här kontrollen om du nyligen har ändrat DNS till din webbplats. Tänk dock på att ändringar i DNS normalt kan ta 6 till 72 timmar att uppdatera.

Om din DNS är aktuell är nästa sak du bör göra att försöka tvinga sidan att ladda om. För att göra detta, klicka på Ctrl + F5 på Windows (och Cmd + R på Mac). Detta gör att du kan komma åt din webbsida direkt från servern genom att kringgå dina cachade sidor.

Därefter kan du visa din webbplats från olika platser med hjälp av proxy-webbplatser. Om du kan se din webbplats på detta sätt är det mycket troligt att du har problem med nätverket.

Slutligen kan du fortlöpande hålla koll på webbplatsens drifttid. Det finns många verktyg som Pingdom tillgängliga för detta ändamål. Dessa verktyg kontrollerar din webbplats status genom att pinga från flera platser med ofta intervall och meddelar dig om din webbplats upplever stillestånd.

3. Kontrollera domänens giltighet

Domännamnet som du köpte vid start av din webbplats kommer med ett utgångsdatum. Har du missat ett meddelande om förnyelse av prenumerationen? Medan många registratorer förlänger giltigheten i cirka 30 dagar efter utgångsdatum, trycker du på den om du har högre förväntningar.

Många webbhotell paketerar domänregistreringstjänster med värd. Men om det inte är fallet med dig måste du kontrollera om ditt prenumeration är uppdaterad.

Vem är

Bege dig till Vem är och mata in din webbadress. Du vet snabbt om din domänregistrering fortfarande lever samt en hel del andra detaljer om din webbplatsdomän.

4. Otillgänglig webbplats

Ibland kan det hända att din webbplats inte riktigt är nere, bara att du inte kan komma åt den. Detta kan bero på att autouppdateringar för WordPress inte körs korrekt.

I sådana fall kan du försöka komma åt din webbplats med hjälp av dessa snabbfixar:

  • WordPress uppdateras inte helt: Ibland kan du, direkt efter en försök till WordPress-uppdatering, få ett schemalagd underhållsfel när du försöker ladda en sida. Troligtvis beror det på att det gick en timeout innan din WordPress kunde komma ur underhållsläget. WordPress skapar en .underhåll under uppdateringsprocessen för att indikera att din webbplats underhålls. Du måste ta bort den här filen från din webbplats för att kunna komma åt den igen. Fram till dess kommer du sannolikt bara att få meddelanden som “Installationen misslyckades“Eller”Kortfattat inte tillgängligt för schemalagd underhållsfel i WordPress”. Det är dock alltid bra att läsa mer om hur man uppdaterar WordPress på ett säkert sätt.
  • Felaktiga filbehörigheter: Rätt filtillstånd är viktiga för att den automatiska uppdateringen ska fungera korrekt. WordPress använder htdocs / dinWebbplats / wp-content / uppgradering katalog för den temporära filen som den skapar under installationsprocessen och den måste vara skrivbar. När du har gjort det kan du försöka automatiskt uppdatera igen.
  • Stäng av säkert läge: Försök stänga av Safe Mode i din httpd.config fil, starta sedan om Apache.
  • Välj Manuell uppdatering: Om det händer att du får en “Allvarligt fel“, Välj en manuell uppdatering.

Andra orsaker kan vara att PHP-minne är slut eller servertid, och du måste göra lite WordPress-felsökning här.

5. Avstängd konto

De flesta värdtjänster stänger ditt konto om det inte har betalats in ett tag. Vanligtvis får du ett e-postmeddelande från din värd som berättar när en betalning inte har gått igenom, så det är möjligt att det gick förbi. Se till att din faktureringsinformation är uppdaterad för att undvika avstängning av värdtjänster.

6. Din server är nere

Om din server har driftstopp kan du inte komma åt din webbplats alls. Även om du kan få ett meddelande om att din server kommer att uppleva driftstopp, kan du ibland vara i mörkret – det är lätt att glömma bort. All resursintensiv användning av serverresurser som överskrider dina bandbreddgränser kan också göra att din webbplats sjunker.

Börja kontrollera genom att helt enkelt uppdatera sidan, och om det är ett tillfälligt problem kommer det troligtvis att lösa sig själv.

Tänk sedan på om den webbhotell / paket du har valt är rätt för din webbplats. Om du har valt billig webbhotell är det möjligt att värdservern inte ger ditt tillräckligt stöd för 100% driftstid. Stopptid kan hända oftare med billigare värd som inte stöds av korrekt infrastruktur, och din enda lösning är att vänta på det eller komma i telefon med din tjänsteleverantör. Eller så kan du välja att byta till värdtjänster av hög kvalitet som Bluehost (där WPExplorer-läsare kan utnyttja 63% rabatt), eller till WordPress-hanterade webbhotellösningar som WP Engine.

Bluehost-serverstatus

Tjänster som Bluehost håller dig informerad om serveravbrott, men du kan också besöka cPanel för att kontrollera status för ditt konto. Återigen är det en bra idé att ställa in ett automatiskt drifttidsövervakningsverktyg och så snart du får ett meddelande om driftsstopp, kontakta din webbhotell.

7. Tema eller plugin-konflikt

Dubiuos-teman och plugins som inte spelar bra med varandra eller med WordPress-kärnan kan också avbryta dig från din WordPress. Ett sätt att förhindra detta är att köpa kvalitetsteman och plugins från välrenommerade marknadsplatser.

Kvalitetsplugins

En bra plats att söka efter WordPress-plugins är vår egen lista över bästa WordPress-plugins.

Många författare tar sig besväret med att påpeka de kända konflikterna om deras produkt med andra teman eller plugins, och du bör ta dig tid att gå igenom dem innan du installerar dem. Och om du någonsin är i tvivel om kompatibilitet, fråga bara utvecklaren.

8. Du har blivit hackad

Om du har kört en webbplats under någon längre tid vet du säkert att webbplatsens säkerhet är en pågående övning. Hela poängen är att ligga några steg före skurkarna. Ofta försöker skadliga bots upprepade gånger få inträde med en serie högfrekventa försök, och ibland lyckas (därmed behovet av starka lösenord och skydda ditt admin-område). I sådana fall och i fall av DoS-attacker bör din värdleverantör öka för att hjälpa dig att skydda dig. Du måste arbeta nära dem och ge dem all information du har tillgång till.

Det kan också hända att bots eller hackare lyckas och tar över din webbplats. För att kontrollera om din webbplats har hackats, kör en Sucuri-webbplatskontroll och titta på de resultat du får.

Sucuri SiteCheck

Om din webbplats inte har någon skadlig programvara som påverkar det, gå bara igenom dessa Vanliga frågor om WordPress Codex och försök att samla in mer information om vad som gör att det går offline eller kör konstigt.

Avslutar

Att vara inlåst från din webbplats kan vara en upprivande upplevelse. Men det finns ett antal sätt att ta reda på orsaken till att din WordPress-webbplats är nere. Beväpnad med denna information kan du försöka ställa in saker själv. Dessutom finns det ett antal kvalitetsinlägg som hjälper dig med felsökning av WordPress, inklusive WordPress-kodx. Och om du tycker att du inte kan hantera det på egen hand kan du alltid be om hjälp utanför.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me