8 skäl att undvika billiga webbhotell för din WordPress-blogg

Vi har alla varit där när vi valde en webbhotell. Vi har alla ställt oss samma fråga – kan jag arbeta med den här värden? Vid ett tillfälle i våra WordPress-liv – särskilt när vi väljer en webbhotell har vi alla ställt oss själva samma fråga – kan jag nöja mig med den här värden?

Webben värd, är bokstavligen hem till din WordPress-webbplats. Och när trafiken på din webbplats växer måste vi uppgradera värdarna. Men det är inte bara trafik som ska beaktas, vårt val styrs av en mängd faktorer. Värdens genomsnittliga drifttid, servicekvalitet inklusive prestanda, hastighet och mjukvara som stöds, supportens tekniska färdigheter och mest viktigt, kostnaden.

Kostnadsfaktorn

WordPress Hosting: Kostnadsfaktorn

Nästan alla nybörjare ställer samma fråga när de väljer en webbhotell:

Hur mycket kostar saken?

Jag har gjort det och jag är ganska säker på att du också har gjort det! När du dyker in i den underbara världen av WordPress kommer du gradvis att inse att kostnaden för en webbhotell, även om en styrande faktor för mänsklig logik, inte är den viktigaste.

Varför? Anledningen är enkel – när du lär dig mer om WordPress kommer du att upptäcka att det finns många faktorer som automatiska kärnuppdateringar, DDoS-skydd, hanterad värd, integrerad CDN, och en mängd andra som kommer in i spelet, när du väl kommer in i den stora ligan.

Låt mig välja den billigaste och komma igång.

Just här är en av dem felaktiga (men nödvändiga) svängar i livet som de flesta av oss funderar på senare. Men hej – vi lär oss av våra misstag, eller hur? Om du på något sätt har undrat på den här artikeln när du undersöker din nya webbhotell – har du tur! För att uttrycka det helt enkelt, undvik billiga webbhotell (du kommer att se varför inom kort).

Problem med billiga webbhotell

De flesta faktorer som diskuteras i följande stycken är relaterade till varandra. Det är mer av kedjereaktion – ett underskott som leder till ett annat problem. Om du tänker på det ur ett affärsperspektiv – grundläggande vinst- och förlustekvationer – kommer du att upptäcka att orsakerna är ganska uppenbara. Låt oss börja.

1. Allvarliga resursbegränsningar

WordPress Hosting: Billiga webbresursbegränsningar

Billiga webbhotell använder vanligtvis dåliga eller begagnade servrar och / eller krampar så många användare som möjligt på dessa servrar. Som ett resultat minskas mängden resurser som delas mellan varje användare kraftigt.

Tänk till exempel på en server med 8 GB RAM. Om vi ​​fyller 100 personer på den servern får varje person ungefär 80 MB RAM. (8 x 1000/100). Det är ganska anständigt. Öka det antalet så kommer du att få problem.

Vad är problemet?

  • Låg PHP-minnesgräns: Till att börja med finns det den noggranna låga PHP-minnesgränsen. Vi har etablerat det WordPress körs på PHP, höger? Med den låga gränsen för PHP-minne är WordPress-händer bundna. När du installerar ett nytt tema eller kör ett resursintensivt plugin (till exempel a schemalagd molnbackup), Kommer WordPress att misslyckas och du kommer att möta vit skärm av döden.
  • Överbelastad databas: Med all sannolikhet kommer du att vara begränsad till en enda databasinstans (det betyder bara en WordPress-installation), och databasservern kommer att bli mycket överbelastad. Som ett resultat kommer generering av frågeställningar (dvs latensen) att ta ett tag, vilket i slutändan försämrar webbplatsens prestanda.

2. Hard Drive Conundrum

WordPress Hosting: Billig värdhårddisk Conundrum

Serverhårddiskar är vanligtvis dyrare än motsvarande stationära datorer. Detta beror på deras förbättrade tillförlitlighet, snabbare prestanda och högre genomsnittlig livslängd. Varje hårddisk är en nedbrytbar resurs och har således en betyder liv. Detta betyder att efter den angivna livslängden ökar sannolikheten för fel på hårddisken betydligt tillsammans med prestandan som försämras under acceptabla nivåer. Kort sagt, när den angivna livslängden på hårddisken är över – den skall kasseras.

Men det är inte fallet med billiga webbhotell. De kommer att fortsätta att använda de nedsträckta hårddiskarna (eller till och med stationära hårddiskar), som så småningom kommer att misslyckas … och så kommer alla dina uppgifter!

3. Lilla eller inga säkerhetskopior

WordPress-säkerhetskopior

De flesta gånger är nya användare medvetna om vikten av säkerhetskopiering, vilket gör det till en ansvar av ett bra värdföretag att ta regelbundna säkerhetskopior. Varje bra värd som BlueHost eller WPEngine tar regelbundna säkerhetskopior av din webbplats och behåller dem upp till 30 dagar!

Chanserna för att en billig webbhotell tar regelbundna säkerhetskopior är ganska smala. Även om de gör det kommer det att vara oacceptabla storleksbegränsningar och korta reservperioder. Som en bonus kan de till och med debitera dig för att återställa en säkerhetskopia!

4. Erfaren support

WordPress Hosting: Billig webbhotell för erfarenhet

Först och främst kommer svaret på en biljett att bli långsamt. Det kanske inte ens finns ett ordentligt supportprogram. Om du lyckas korsa dessa två hinder är här nästa – support kanske inte kan hjälpa dig med ens ganska enkla värdproblem. Jag tror inte att komplicerade frågor ens ifrågasätts – du är ensam.

5. Oskolade tekniker = Längre driftstopp

WordPress Hosting: Billig värd längre driftstider

Backend-tekniker är människor som underhåller servrarna – allt från att ansluta ledningarna till installation av OS-uppgraderingar och säkerhet. Färdiga serveradministratörer är mycket dyra – ett koncept billiga värdar vill undvika som pesten.

Driftstider är dock en nödvändig del av delad värdverksamhet. Det bästa av partiet har avancerad mjukvara för att kringgå dess effekt. Men med billiga webbhotell kommer du att möta otillräckliga och sub-par-serverresurser – som hårddiskproblemet vi diskuterade tidigare. Koppla ihop det med oerfarna tekniker, och du är i för ofta och långvariga driftstopp.

6. Vanliga meddelanden om överanvändning

WordPress Hosting: Billiga meddelanden om överanvändning av överhot

Ibland kommer det att finnas trafikspikar på din webbplats. Till exempel, om din länk är retweetad av någon känd eller den blir populär på Reddit. Några normal delad värd kommer att logga det som överanvändning av resurser.

Men låt oss inte tänka på det. Billiga webbhotell begränsar dina resurser på ett sådant sätt att till och med en mindre ökad trafik kommer att hämta ett överanvändningsmeddelande. Upprepa detta ett par gånger, så kan de till och med blockera ditt konto och innehålla din data tills du betalar en hög böter!

7. Dålig säkerhet

WordPress Hosting: Billig hosting Dålig säkerhet

Säkerhet är en aspekt som tyvärr undergrävs av nybörjare. Men det borde inte ursäkta värdföretaget. De ska vara de erfarna, eller hur? Billiga webbhotell har verkligen dåliga säkerhetsåtgärder. Grundläggande brandväggar, brist på skydd mot skadlig programvara och nästan noll skydd mot DDoS-attacker lämnar din webbplats sårbar för en mängd attacker.

Din webbplats blir en lekplats för babyhacker.

Lyckligtvis använder du WordPress som har många inbyggda säkerhetsmekanismer. Om du åker mycket på din webbplats, till exempel en onlinebutik, kan du överväga att uppgradera till ett premium-säkerhetsplugin som iThemes Security Pro och Vaultpress för ett extra lager av säkerhet.

Problemet med skadlig programvara

Ett framträdande exempel skulle vara den skadliga kodinjektionen. Hackare kan snabbt hitta säkerhets kryphål i databasen och tyst skicka in skadlig kod – en process som kallas MySQL-injektion. Som ett resultat, utan att du vet om det, blir din webbplats en skadlig domän. Google flaggar din domän som en distributionsplats för skadlig programvara, och dina SEO-rangordningar går ner i avloppet.

Enstaka misslyckande

Om servern använder en enda databasserver utan säkerhetskopiering kan en enda skadlig attack leda till att infektera alla databasinstanser på servern. Detta innebär att alla webbplatser som är värd i databasservern påverkas (varje enskild)! Som ett resultat, om någon annans domän attackeras, kan du också drabbas av konsekvenserna.

8. Dolda kostnader

WordPress Hosting: Billiga värd dolda kostnader

När ett företag tar ut produkter eller tjänster som bör vara gratis, kategoriserar vi dem som dolda kostnader. Billiga webbhotell är fyllda med sådana vändningar. De kan debitera dig för:

  1. Återställa säkerhetskopior
  2. Domänöverföring (ett mycket stort belopp)
  3. Att höja en eskalerad supportbiljett
  4. Händelser med överanvändning av resurser

Det var den här gången där jag gav in min girighet och köpte en billig VPS för en dollar. Jag tänkte, varför inte prova det? Som väntat fungerade ingenting. I slutet av dagen var jag tvungen att höja en supportbiljett bara för att få reda på att de redan hade fakturerat mig 5 $ för att öppna en supportbiljett, än mindre svara på det!

Slutsats

WordPress Hosting: Bästa värd

Billiga webbhotell stavar bara katastrof. Vi måste vara extra försiktiga när vi väljer en webbhotell som uppfyller våra behov. Det är bäst att välja erfarna och välrenommerade webbhotell som WPEngine, Media Temple, SiteGround, Cloudways eller BlueHost som håller din webbplats säker. Du kan lära dig mer om bästa webbhotell i VentureHarbours värdguide. När du har vuxit ut din delade värd kan du gå vidare till kraftfullare alternativ som hanterad WordPress-värd.

Så har du en delad värdhistoria? Vi vill gärna veta vad din erfarenhet har varit. Om du har några tips för värdar att undvika eller att välja, dela gärna ditt alternativ med våra andra läsare nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me