9 skäl att aldrig välja gratis WordPress-värd

När vi bygger en WordPress-webbplats för första gången skulle de flesta av oss välja en rekommenderad WordPress-värd, medan vissa kanske överväger a gratis WordPress-värd. När allt kommer omkring erbjuder WordPress.com en gratis plan, så varför ska inte WordPress.org?

Höger? Inte så mycket.

Låt oss få en sak klar. Idag finns det några gratis WordPress värdar den där fungerar faktiskt. Men risk förknippad med en gratis värd är helt inte värt nollpriset. Den här artikeln berättar varför. Jag kommer att diskutera vanliga fallgropar med att använda en gratis WordPress-värd och rekommenderar några alternativ utan kostnad.

Låter bra? Låt oss börja.

I det här avsnittet har jag förklarat varje riskfaktor med exempel från vanliga affärsmetoder och heuristik. Observera att inte Allt gratis värdar kommer att ha Allt av dessa frågor, men mest av dem är mycket troligt att ha åtminstone några problem.

1. Säkerhetsproblem i en gratis WordPress-värd

Gratis WordPress-värdar har inte resurser att anställa nätverksingenjörer och interna säkerhetsexperter. Med dålig brandvägg och otillräckliga säkerhetsåtgärder är en fri värd sårbar för externa nätverk attacker, vilket gör det till en praktikplats för nybörjare hackare.

För det andra, eftersom inträdesbarriären för en gratis WordPress-värd är nästan noll (du behöver inte ens ha ett kreditkort för att registrera dig), kan användare eller bots med skadlig avsikt enkelt registrera sig för ett gratis värdkonto. Eftersom din WordPress-installation finns på samma server är du känslig för interna attacker.

Den värsta typen av attacker är tysta – de vars existens är okänd fram till den tid de avslöjar sig. Låt mig ge dig ett exempel:

 • Föreställ dig en sofistikerad skadlig programvara som finns oupptäckt på din webbplats och också säkerhetskopieras i den planerade WordPress-säkerhetskopieringsprocessen.
 • När tiden är rätt slår malware in. Det kan vara när du har samlat ett stort antal nyhetsbrevprenumeranter, eller Gud förbjuder när du har betalande kunder i din onlinebutik.
 • Det skadliga programmet stjäl dina kunders data (inklusive inloggningsinformation) och använder dem för otaliga skadliga ändamål.
 • Om en kund använder samma lösenord på andra webbplatser är effekterna sämre.

Med det sagt är möjligheten att någon lanserar en WooCommerce-butik på en gratis WordPress-värd mycket osannolik. Poängen var att ge dig en uppfattning om de saker som kan gå fel och få dig att investera i WordPress-säkerhet, även om du använder en betald värd.

2. Prestationsfrågor

Vi vet att delade WordPress-värdar har prestationsproblem, särskilt när det finns en trafiksteg eller någon missbrukar den delade serverns resurser.

Föreställ dig nu fallet med gratis värdar, där absolut vem som helst kan få ett konto utan att spendera en krona. Det finns en god chans att din WordPress-webbplats kommer att ha det intermittent driftstopp och mycket dålig totalprestanda.

3. Begränsade serverresurser

Delade värdar har pengar att köpa kraftfulla servrar och erbjuda hyresgästerna (personer på samma delade värdserver) obegränsat diskutrymme, hög I / O-operationskvot och obegränsad bandbredd (omfattas av policy för rättvis användning).

Gratis värdar har helt enkelt inte den budgeten! Som ett resultat har du fastnat med lågt diskutrymme (ibland knappt nog för att installera dina WordPress-plugins), begränsad bandbredd, och en (mycket) låg max filuppladdningsstorlek.

Som ett resultat kanske du inte kan ladda upp stora bilder eller en viktig mediefil (låt oss säga en 5MB PDF) till din webbplats, vilket gör dina ansträngningar värdelösa. Och gissa vad? Du kan verkligen inte klaga.

Gratis värdar har också en intressant affärsmodell där de debiterar dig orealistiska pengar för enkla uppgraderingar till exempel FTP-åtkomst eller ökat diskutrymme. Detta kallas uppsäljande, som vi kommer att diskutera senare i den här artikeln.

4. Automatiserade WordPress-säkerhetskopior är benägna att misslyckas

Vi har alltid betonat vikten av WordPress-säkerhetskopior och hur de kan vara livräddande ibland. De flesta rekommenderade delade värdar som BlueHost och SiteGround erbjuder automatiserade R1Soft-säkerhetskopior av ditt värdkonto. Gratis värdar gör det inte.

I en gratis WordPress-värd, även om du konfigurerar en automatisk säkerhetskopia med, säg UpdraftPlus, finns det en god chans att cron-jobbet (schemaläggaren) misslyckas. Även om schemaläggaren passerar, finns det en chans att fjärröverföringsjobbet misslyckas på grund av nätverksfel eller PHP max-timeout timeouts. Du kommer alltid ha överhuvudtaget att kontrollera om WordPress-säkerhetskopian faktiskt var framgångsrik.

5. Liten eller ingen kundsupport

Låt oss vara riktiga här – gratis värdar är inte skyldiga dig någon form av kundsupport. Om de inte svarar, finns det inget du kan göra åt det (annat än att flytta till en betald värd!)

6. Oundviklig och irreversibel serviceavslutning

Det har varit många gratis WordPress-värdar under åren. CodeInWP gjorde en studie där de testade om gratis WordPress-värdar faktiskt fungerade. Till deras överraskning gjorde några av dem det. Men snabbt framåt några år till 2019 har två av dessa fyra värdar (50%) gått ut.

Gratis WordPress-värdar som inte längre är funktionella under 2019, studera av CodeInWP

Gratis WordPress-värdar som inte längre är i drift under 2019. Bildkälla: CodeInWP

Och gissa vad? Jag är inte förvånad!

I värsta fall – det finns en chans att din gratis WordPress-värd försvinner över en natt, utan någon varning eller kommunikation överhuvudtaget. Du vet inte när eller även om de kommer tillbaka. Och om du har tur – har du en fullständig WordPress-säkerhetskopia lagrad på en fjärrplats med vilken du kan återställa din webbplats.

7. WordPress-e-postmeddelanden och kontaktformulär fungerar inte

Ett stort problem med gratis värdar är dålig e-postleverans. Specifikt oförmåga att skicka e-post från värdservern. Eftersom gratis värdar tillåter alla att registrera sig för ett konto, använder skadliga bots dessa servrar för att skicka en hel del skräppost. Som ett resultat är de gratis värdernas IP-adresser svartlistade av de stora e-postleverantörerna, vilket gör att alla e-postmeddelanden som härrör från dessa IP: er ska skickas automatiskt till skräppost.

Detta är anledningen till att de flesta gratis värdar avaktiverar antingen möjligheten att skicka e-post från sina servrar, eller om de är aktiverade är chansen att e-postmeddelanden når din inkorg ganska smala.

 1. Detta är särskilt problematiskt när WordPress-systemmeddelanden, till exempel om återställning av lösenord och e-postmeddelanden, inte levereras till din inkorg. Följande är två lösningar:
 2. Du kan få åtkomst till kontaktformulärssvar via insticksinställningarna i WordPress-instrumentpanelen.
 3. Du kan också fixa e-postleveransproblemet helt genom att använda en dedicerad SMTP-plugin som WP Mail SMTP, som levererar WordPress-systemmeddelanden via en SMTP-tjänst till exempel SendGrid eller Mailgun.

8. Underdomäner, annonser och SEO

De flesta kostnadsfria WordPress-värdleverantörer tillåter dig bara att använda en underdomän i ett försök att bevara deras varumärkesinsatser. Om du vill länka en anpassad domän kommer det att vara en betald uppgradering.

Samma är det med annonser. Gratis värdar kommer att visa sina annonser på din WordPress-webbplats (varför borde de inte göra det?) Och låter dig inte visa dina egna annonser. Även om de gör det kommer du aldrig att godkännas av ett större annonsnätverk (som Google AdSense) med en webbplats vars URL är en underdomän.

Slutligen, när det gäller WordPress SEO, här är några sätt på vilka en gratis WordPress-värd skadar din SEO:

 1. Din webbplats är värd i en underdomän med en dålig DA. Sökmotorns synlighet är redan förlorad här.
 2. Överbelastade servrar leder till högre sidbelastningstider, vilket hindrar din SEO-poäng.
 3. Det finns möjligheten till en länk gård, där din huvuddomän har hundratals, om inte tusentals utgående länkar till andra skuggiga / obegränsade domäner. Resultatet – mycket negativ inverkan på din SEO.
 4. (Den här tar kakan) Om Google upptäcker känd skadlig programvara på din webbplats kommer den automatiskt att svartlista den. När den var svartlistad är det den sista spiken i SEO-kistan. Du kan bjuda bort den här webbplatsen! Det enda alternativet är att börja om igen med en ny domän och (förhoppningsvis) en betalad WordPress-värd.

9. För höga uppsäljningar och svår migration

 • Ett av de primära (och legitima) sätten som gratis värdar tjänar pengar på är via upsells. I grund och botten debiterar de för höga priser för mindre uppgraderingar som ökat diskutrymme eller överföring av bandbredd.
  • Mindre legitimt att tjäna pengar inkluderar att sälja kunddata som e-postlistor till kända spammare eller “listköpare”.
 • Slutligen, om eller när du väljer att migrera din webbplats från den kostnadsfria värden, kan de göra migreringsprocessen onödigt komplicerad.

Bättre alternativ till en gratis WordPress-värd

I början av den här artikeln nämnde jag att jag kommer att dela bättre alternativ till gratis WordPress-värd, som också är gratis. Här är några:

WordPress.com (gratis)

wordpress.com gratis målsida

Tro det eller inte, en gratis WordPress.com-webbplats är en mycket bättre val än att använda en gratis WordPress-värd. De två begränsningarna är:

 1. Endast subdomänstöd för ett gratis WordPress.com-konto.
 2. Annonser visas ibland på din webbplats.

Goda nyheter är att du får en mycket pålitlig webbplats, drifttid och prestanda, tillgång till dussintals fantastiska gratis teman och bäst av allt – du är redan i WordPress-ekosystemet! Allt du behöver göra för att konvertera din webbplats till en professionell webbplats (och undanröja alla begränsningar) är antingen genom att:

 1. Uppgradering till en betald plan, börjar med $ 5 / mo eller
 2. Migrera till en självhostad WordPress-webbplats som börjar på cirka $ 2,95 / mo

Rekommenderas för: WordPress.com gratis är bra för små portföljsidor, tillfälliga bloggare, hobbyister och för att dela allmänna uppdateringar till vänner och familj.

Delad WordPress Hosting – BlueHost ($ 2,95 / mo)

BlueHost är en av de populäraste WordPress-värdleverantörerna, rekommenderad av WordPress.org. Det driver över 2 miljoner WordPress-webbplatser och erbjuder en av de mest prisvärda delade värdtjänsterna på marknaden.

Rekommenderas för: Människor som är villiga att investera lite i sitt projekt och bygga en ny WordPress-webbplats på det rekommenderade sättet. Roligt faktum – om du lägger in pengar är det mer troligt att du är engagerad i ditt projekt!

VPS Hosting – DigitalOcean ($ 5 / mo)

Om du vill tänka dig med WordPress eller behöver lite extra kraft är en DigitalOcean VPS (även känd som droplet) en stor värd.

Rekommenderas för: Personer som letar efter extra värdkraft till en låg budget (en kopp kaffe).

Cloudways – Managed Cloud Hosting ($ 10 / mo)

Att vara värd för din WordPress-webbplats på molnberäkningswebbplatser som AWS eller Google Cloud kan vara lite svårt för vissa. Det är där Cloudways kommer in. Den hanterar din molnserver och säkerställer att din WordPress-webbplats i toppskick.

Rekommenderas för: Personer som letar efter högpresterande WordPress-värd, med möjligheten att välja en molnhotellleverantör efter eget val.

Icke-WordPress-alternativ

Idag finns det hundratals gratis och betalda alternativ till WordPress. De flesta av dem erbjuder annonsstödd freemium-värd som liknar WordPress.com, medan andra är ett CMS, liknande WordPress.org.

Var och en av dessa gratisalternativ har olika stöd för funktioner som anpassad domänstöd och möjligheten att visa annonser. Vi har använt några av dessa plattformar och rekommenderar Blogger, Tumblr, Dribbble, Adobe Portfolio (gratis om du har ett aktivt Adobe Creative Cloud-abonnemang), Wix och Weebly.


Har du någonsin undrat om varför vissa väljer en gratis WordPress-värd? Här är två skäl som jag kan tänka på:

 1. Många människor överväger att välja en gratis värd för att de försöker en hobby och inte är säkra på projektets livslängd. Följaktligen vill de inte åta sig en betalad plan. I sådana fall är det det alltid bättre att välja ett rekommenderat alternativ, en sådan gratis WordPress.com-webbplats.
 2. Vissa människor kanske helt enkelt vill testa en WordPress-webbplats som är värd för själv, utan att faktiskt köpa en värdplan. Molnvärdar som DigitalOcean och AWS erbjuder en generös provperiod som är perfekt för sådana applikationer.

Lowdown

Sammanfattningsvis är de pengar som du tror att du kommer att spara med en gratis WordPress-värd i verkligheten, en hoax. Den tid du kommer att spendera på att åtgärda problem som rör webbplatsens säkerhet, prestanda och totala tillförlitlighet kommer att göra i slutändan kostar du mycket mer. Det finns inget som en gratis lunch, och det är alltid fallet med gratis WordPress-värd.

Om du ser allvar med din WordPress-webbplats och vill åta dig till den är det alltid bättre att börja med en rekommenderad WordPress-värd. De börjar på cirka $ 3 / månad, vilket är mindre än priset för en enda kopp kaffe.

Har du använt en gratis WordPress-värd tidigare? Vad var din upplevelse? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me