AI och WordPress: Hur artificiell intelligens kan hjälpa din webbplats

AI och WordPress: Hur artificiell intelligens kan hjälpa din webbplats

Du ser att det pratas om i dagliga nyheter och ännu mer i tekniska tidskrifter och bloggar. Ökningen av konstgjord intelligens har människor som tänker på robotar som tar över världen, som science fiction böcker, filmer och TV-program har kommit för att visa oss. Men artificiell intelligens, eller AI, är mycket mer än så. Ja, vi börjar se självkörande bilar och självbetjäningskiosker i butiker, men du har säkert sett konstgjord intelligens spridd i flera branscher som medicin, utbildning, forskning eller till och med AI och WordPress.

Din första tanke kan vara: “Vilka delar av WordPress kan ersättas med artificiell intelligens?”

De flesta kvalitetsinnehåll skrivs av författare och forskare. Webbdesigners tar detaljerade instruktioner från klienter för att manipulera kod och justera objekt som typografi, färger och bilder. Kan en dator bli så avancerad att dessa jobb skulle bli föråldrade? Tja, kanske i framtiden, men nu är det ganska svåra uppgifter att kopiera med AI.

Emellertid har AI tekniskt funnits under en tid i världen av WordPress och webbdesign i allmänhet. Vissa stavcheckverktyg lär dig dina tendenser när du skriver och ger rekommendationer för att förbättra ditt skrivande. Det finns också gott om verktyg för innehållskurer för att sammanställa tidigare genererade artiklar för en blogg eller nyhetsbrev. Detsamma kan sägas om många analysverktyg som tar en djupare titt på var dina kunder kommer ifrån och hur du kanske kan få dem tillbaka till din webbplats.

Kort sagt, AI existerar redan i viss utsträckning. Det finns uppenbarligen mer avancerade former av AI, som med företag som gör robotar som kan gå runt och lära sig att öppna dörrar. Men vi kommer säkert att se fler framsteg inom AI-fältet när det gäller WordPress.

Vad är konstgjord intelligens (och hur binder det sig till WordPress-webbdesign?)

Från och med just nu, konstgjord intelligens kretsar kring något som kallas maskininlärning. Detta betyder att en maskin slutför uppgifter som vanligtvis utförs av människor och så småningom lär sig att utföra dessa uppgifter bättre, precis som en människa skulle göra. AI har för- och nackdelar. Optimisterna ser konstgjord intelligens som ett sätt att ersätta de jobb som inte ses som önskvärda eller rimliga för människor att göra. Många känner också att AI kan användas som en kompletterande teknik, så det skulle inte nödvändigtvis ersätta läkaren på operationssalen utan snarare hjälpa henne att genomföra operationen på ett säkrare, snabbare sätt.

Å andra sidan känner skeptikerna att konstgjord intelligens kommer att ersätta alla jobb, vilket gör att vi kan ta reda på vem som kommer att dra nytta av dessa maskiner och vad alla ska göra med sina liv. Sedan finns det naturligtvis science fiction-idén om att maskiner blir känsliga och tar över världen eller slaverar mänskligheten.

Oavsett hur måttliga eller extrema dina åsikter är på AI, är en sak säker: AI är här för att stanna. Inte bara det, men vi ser redan många plugins och teman som använder konstgjord intelligens.

Några av de plugins som förlitar sig på AI är ganska användbara för att skapa innehåll och påskynda webbdesignprocessen. AI-baserade plugins och integrationer är ganska nya för branschen, så det är inte en dålig idé att testa dem och se hur de fungerar för din organisation, men det finns inga garantier. Till exempel kan vissa av dessa plugin-utvecklare sluta släppa uppdateringar när som helst. Vissa av dem kanske inte fungerar exakt som du förväntade dig.

Men AI är spännande, så vi vill beskriva några av de sätt det kan hjälpa dig och din WordPress-webbplats.

Bli av med dessa skräppostkommentarer

En av de mest populära pluginsna på WordPress är Akismet, vilket gör det till en lämplig introduktion till hur AI kan hjälpa din WordPress-webbplats. Om du inte känner till Akismet, är det faktiskt en av de plugins som förinstalleras med varje WordPress-installation.

Därför kanske du till och med har det utan att veta det. Akismet är en absolut livräddare för bloggare och alla WordPress-användare. Varför? För om du någonsin körde WordPress utan Akismet, vet du hur vansinniga skräppostkommentarerna blir.

Dessa kommentarer bromsar din webbplats och låter dig bläddra igenom röraen manuellt. Därför använder Akismet maskininlärning och AI för att rensa bort spam-kommentarerna som inte bör visas på din webbplats. Akismet lär sig vilka bots som troligen kommer att träffa din webbplats, och den körs i bakgrunden utan att du märker det.

Förbättra din SEO

Om du använder ett plugin som Yoast SEO, vet du att det också föreslår förbättringar av ditt innehåll baserat på vad som har skrivits. Det har vissa delar av maskininlärning, men en plugin som Word analyserar faktiskt ditt innehåll med AI.

AI och WordPress

Den största skillnaden mellan ett maskininlärningsverktyg som Wordlift och Yoast SEO är att Wordlift skapar en kunskapsgrafik för din webbplats. Därför anpassas SEO-rekommendationerna till ditt innehåll. Det som är coolt är att du får flera fakta och siffror för att hjälpa din SEO och skapa bättre blogginlägg.

Översätt automatiskt baserat på användaren

Många webbplatser har flerspråkiga funktioner. Ett lättare sätt att översätta WordPress är dock genom att dra fördel av AI-driven Googles språköversättare. Du installerar plugin i din sidofält eller med en kortkod, sedan går det att fungera, lära dig om dina besökare och innehållet på din webbplats – därför levererar översättningar av högre kvalitet.

Dela relaterat innehåll

De flesta bloggare vet hur viktiga “relaterade inlägg” är för att få användare att läsa fler artiklar. Det finns gott om relaterade inläggsplugins tillgängliga, av vilka vissa använder maskininlärning för att se vilka av dina andra inlägg relaterar till vad som läses.

Relaterade inlägg för WordPress av Biblio är ett fast val eftersom AI-algoritmerna visar relevanta artiklar. De Recomendo plugin är ännu ett relaterat innehållsplugin med AI. Den största skillnaden är att du kan dela alla typer av relaterat innehåll, inte bara blogginlägg.

Låt AI driva din livechatt

Även om jag inte skulle vara nöjd med att låta AI och WordPress köra hela min kundtjänstchatt, är det meningsfullt för de enklare frågor som kan besvaras av den konstgjorda intelligensen, vilket frigör tid för människor att prata med andra kunder.

Gratis livechatt + automatiserad bot 24/7 gör just det, genomföra enkla uppgifter och skicka kunder i rätt riktning. Till exempel letar de efter en viss produkt, eller kanske de behöver en kupong som är aktiv. Tillsammans med den inlärning den gör efter aktivering låter plugin dig skapa dina egna konserverade svar när en viss fråga kommer upp.

Förstå vilka känslor dina läsare känner

Watsonfinds är ett WordPress-plugin som använder IBM Watson AI. Du kanske har sett Watson-reklamen men har ingen aning om vad den gör. När det gäller WordPress utvärderar Watsonfinds hur dina läsare känner sig när de tittar på ditt innehåll. Det ger en känslomässig poäng baserad på vissa ord och fraser som används i innehållet.

Hur kan AI och WordPress hjälpa din webbplats?

Som ni ser finns det många användningsområden för AI i WordPress. Vissa är fortfarande med i verken, men vi föreslår att du testar dessa för att se hur de svarar.

Om du har några frågor om AI och WordPress, eller andra förslag som du tycker att vi borde ha inkluderat i vår lista, meddela oss i kommentarerna nedan. Vi skulle gärna höra dina tankar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me