Anpassa ditt WordPress-administratörsområde med White Label Branding

  1. 1. Läser för tillfället: Anpassa ditt WordPress-administratörsområde med White Label Branding
  2. 2. Hur du anpassar ditt WordPress Admin-användargränssnitt

Alla är bekanta med WordPress admingränssnitt. I december fick det en ny modern design. Färgschemat förbättrades, men gränssnittets allmänna layout har inte förändrats på många år.

WordPress är känt för sin flexibilitet på grund av funktionaliteten som plugins och teman kan erbjuda. Tyvärr är administratörsområdet inte flexibelt. Kärnversionen av WordPress låter dig inte ändra adminområdet på sätt.

Idag skulle jag vilja titta snabbt på ett fantastiskt plugin med namnet White Label Branding som låter dig ändra adminområdet efter behov. Plugin-programmet är användbart för att märka webbplatser för klienter och ta bort menyer som inte behövs.

White Label Branding erbjuder hundratals anpassningsalternativ. Alternativen är indelade i fem huvudavsnitt: Branding, Navigation, Login, Color Schemes och Role Manager.

branding

Att varumärka ditt administrationsområde är ett bra sätt att skilja dina webbplatser och höja din profil för både klienter och personal. Plugin tillåter dig att ändra din admin-favicon, ändra din headerlogotyp och ändra sidfotlogotyp. WordPress-meddelanden och hjälpalternativ kan också inaktiveras från det här området.

Varumärkesalternativ

E-postadressen och namnet som används i e-postmeddelanden kan konfigureras. Meddelanden kan också läggas till den offentliga instrumentpanelen och för instrumentbrädan för redaktörer och administratörer.

Standardwidgets kan också inaktiveras från instrumentpaneler. Detta är ett användbart alternativ eftersom instrumentpanelen ofta kan bli trångt och överväldiga användare.

Varumärkesalternativ

Navigering

Med White Label Branding kan du ta bort (läs: dölj!) Menyer på toppnivå och undermenyer från din huvudmeny för WordPress-administratör (dvs. menyn till vänster på sidan). Detta är användbart om du utformar en webbplats för en vän eller en klient som inte har erfarenhet av WordPress. Du kan till exempel ta bort länkarna Utseende och Inställningar för nybörjare så att viktiga konfigurationsinställningar inte ändras.

Navigeringsalternativ

WordPress-adminfältet (dvs. menyn högst upp på sidan) kan också döljas. Alternativt kan du ta bort specifika objekt från adminfältet.

Navigeringsalternativ

Logga in

Inloggningssidan och inloggningsformuläret kan båda anpassas genom inställningsområdet. Du kan ändra inloggningslogotyp och färgschema som används på inloggningssidan. Formuläret kan sedan placeras på sidan med en horisontell och vertikal axel.

Inloggningsalternativ

Det finns många former för anpassning av formulär. Du kan ändra färgerna på varje etikett, fält och kant. Formens radie kan också ändras.

Det stora antalet tillgängliga konfigurationsalternativ kommer inte att användas av de flesta WordPress-användare; men de är där för er som behöver det.

Inloggningsalternativ

Om du inte gillar standardinloggningsformuläret kan du helt ersätta det med ditt eget med HTML och CSS. Det finns också ett alternativ att säkerhetskopiera mallinställningar.

Inloggningsalternativ

Färgschema

WordPress 3.8 introducerade åtta nya adminfärgscheman. Detta var en trevlig förändring från de blå och grå alternativen som fanns tillgängliga tidigare.

Färgscheman för märkning av vit etikett

Var och en av dessa nya färgscheman kan väljas som bas för ditt eget färgschema i White Label Branding. Du kan anpassa huvudfärgen, länkfärgen och färgen som visas när någon svävar över ett objekt.

Alternativ för färgschema

Inställningar för färgschema kan säkerhetskopieras och det finns ett alternativ att ladda din egen ikonuppsättning också.

Alternativ för färgschema

Rollchef

White Label Branding innehåller också en komplett roll- och kapacitetschef. Denna funktion är inte aktiverad som standard. Du måste aktivera det i alternativområdet. När den är aktiverad kan du aktivera eller inaktivera alla behörighetsinställningar för användargrupper. Behörigheter kan också konfigureras på en användare av användarbasis.

En av de bästa funktionerna i rollhanteraren är förmågan att helt inaktivera WordPress-adminområdet för en användargrupp och sedan omdirigera dem till en annan sida. Om du till exempel inte vill att kommentatorer ska se adminområdet kan du inaktivera adminområdet för abonnentanvändargruppen och omdirigera dem tillbaka till din startsida.

Alternativ för rollhanterare

alternativ

På sidan med pluginalternativ kan du aktivera eller inaktivera specifik plugin-funktionalitet, t.ex. rollhanteraren och e-märkesvarumärket.

Alternativ sida

Tack och lov har plugin ett bra import- och exportsystem. Detta gör att du kan säkerhetskopiera alla aspekter av dina administratörskonfigurationsinställningar och exportera dem till andra webbplatser så att alla dina webbplatser konfigureras på samma sätt.

Webbplatsdesigners kan också använda exportalternativet för att skapa olika konfigurationsmallar för klienter. Till exempel kan du konfigurera en konfiguration för nybörjare, en annan för användare som är bekanta med WordPress etc. Detta kommer att rädda dig från att konfigurera admingränssnittet varje gång.

Alternativ sida

Slutgiltiga tankar

Jag har använt många WordPress admin anpassning plugins tidigare. De flesta låter dig göra enkla anpassningar som att ändra logotypen för inloggningsformulär och ändra färgschemat i adminområdet. White Label Branding är annorlunda i detta avseende. Det låter dig anpassa alla aspekter av admingränssnittet. Jag kan inte tänka på något annat plugin som ger dig den kontrollnivån för adminområdet.

Plugin-lagret för $ 25 från CodeCanyon. Det släpptes ursprungligen i slutet av 2010, men uppdateras fortfarande regelbundet till denna dag. Om du utformar webbplatser för vänner eller klienter rekommenderar jag att du checkar ut White Label Branding eftersom det ger dig full kontroll över vad folk kan se och göra inom WordPress admin-området. Plugin är också användbart för er som vill städa upp sin admin-meny och ta bort menyer (eftersom varje plugin-utvecklare numera verkar insisterande på att lägga till sin meny till toppnivån!).

Läs mer om White Label Branding WordPress Plugin.

Om du kör alla dina webbplatser med hand, men ändå vill lägga till varumärke i ditt inloggningsformulär och adminområdet rekommenderar jag att du använder Anpassa administratör istället. Det är gratis att ladda ner och det tar bara en minut att konfigurera.

Jag hoppas att du gillade den här recensionen. Om du har några frågor om insticksprogrammet, vänligen fråga gärna i kommentarområdet.

Lycka till,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me