Anpassa ditt WordPress-tema med dessa användbara verktyg

Verktyg för att anpassa ditt WordPress-tema

Du har fyra sekunder – den exakta tiden du behöver för att skapa ett varaktigt första intryck på dina webbbesökare – för att besvara den här nästa frågan. Vad skulle du möjligen göra för att skilja din online-verksamhet från de otaliga andra företag där ute? Tick ​​tock … tre, två, en. Tiden är ute.

Du har antagligen kommit med dessa bland andra svar:

  • Har det mest fantastiska av produkter
  • Berätta en fantastisk personlig historia varför du gör vad det är som du gör
  • Bygg en formidabel online-närvaro
  • Prata med någon på End Famous, Inc, som är ett helt fiktivt företag

Fiction åt sidan, låt oss backa upp till kula nummer tre på vår lista; bygga en formidabel online-närvaro. Lättare sagt än gjort, att bygga en online närvaro som låter dig stå fram från mängden innebär ett par faktorer som binder tillbaka till att ha en fantastisk webbplats.

En bra webbplats säger du? Det är rätt; din webbplats är bland annat ditt online-affärs ansikte – din enda chans att göra ett bra första intryck på dina möjligheter. I dagens inlägg kommer vi att avslöja 20 verktyg du kan använda för att anpassa ditt WordPress-tema för att passa dina affärsbehov och locka till kunder i trålar. Innan listan med verktyg, men här är några sanningar om WordPress-teman anpassning du måste ha i åtanke när du gör ändringar i dina teman.

Hur du anpassar WordPress-teman

Om du aldrig har anpassat ett WordPress-tema förut kanske du tror att det är en så komplicerad process som kräver hjärnan från en raketforskare och en neurokirurgas motståndskraft. Inget kunde vara längre från sanningen. Att ändra hur ditt WordPress ser ut och fungerar är lättare än någonsin tidigare tack vare ett brett utbud av premium WordPress-teman som kommer med avancerade temalternativ. Och många teman, som Total, inkluderar sidbyggare och inbyggda anpassningsalternativ så att du kan skapa en unik webbplats utan att använda kod.

Ändå, även med en mängd alternativ till ditt förfogande, är vissa funktioner och stilar helt enkelt inte inbyggda, vilket innebär att du måste lägga till dem manuellt. Men att försöka få någon med lite tid eller erfarenhet att skriva kod manuellt framkallar inte det bästa av känslor, så vad är exakt dina alternativ när det gäller att anpassa WordPress-teman går?

När du letar efter det perfekta WordPress-temat kan du gå med ett premiumtema (som Total), ett gratis tema eller en temaram beroende på dina affärsbehov och personliga preferenser. Med ett gratis tema lägger du inte ner ditt kreditkort men bristen på funktioner och alternativ gör att du önskar att du hade det. Visst, du kan alltid få plugins för alla funktioner under solen, men vi vet alla hur det går.

Med premium WordPress-teman får du funktioner, utseende, uppdateringar och fantastiskt stöd för ett pris. Det räcker med att säga att ditt valda premiumtema kanske inte har alla funktioner och alternativ du behöver för att ta dig tillbaka till fyrkant. En kommersiell temaram ger dig flexibilitet, de bästa webbstandarderna, ren kod, support etc, men om du inte vet vad du gör eller åtminstone vad ett barntema är, sitter du fast och kommer inte att uppnå mycket inom området anpassning av teman eller till och med utveckling.

Att överraskande nog är att använda ett barntema är det bästa sättet att anpassa ditt WordPress-tema. Vi behandlade WordPress-barnteman tidigare här, så jag kommer inte att gå in på detaljerna, men du bör aldrig anpassa ett temas filer direkt för att förhindra att du förlorar alla ändringar varje gång du uppdaterar temat. Istället bör du använda ett barntema. Underordnade teman låter dig bygga dina drömplatser baserat på föräldertema utan att riskera att förlora din anpassning när du uppdaterar.

Med hjälp av ditt barntemas stilarkfil (style.css) kan du ändra hur hela webbplatsen ser ut med några kodrader. Med en speciell PHP-fil som kallas features.php kan du lägga till funktioner eller ändra din webbplats strukturellt. Du kan gå ett steg längre och skapa mallfiler för ditt barntema, vilket ger dig absolut kontroll över designen och strukturen för ditt tema.

När ditt barntema är på plats kan du vända ditt tema, vilket sätt du vill, och gissa vad du kan, redigera CSS till viss del direkt från din WordPress admin-instrumentpanel. Men ändringarna du kan göra på detta sätt är begränsade, varför behovet av ytterligare verktyg.

Verktyg för att anpassa ditt WordPress-tema

Verktygen som vi täcker i detta avsnitt sträcker sig från kodredigerare, FTP-klienter, kodinspektörer, bildmanipulatörer och förmodligen allt annat som bevaras av webbutvecklare, webbdesigners och teknisk kunniga webbplatsägare. Om du är den perfekta nybörjaren hittar du några ädelstenar också, men det är i ditt bästa intresse att ha en välkänd kunskap om HTML, CSS och PHP – det som WordPress är tillverkat av. Med det sagt, här är listan över verktyg du behöver för att anpassa ditt WordPress-tema fruktbart.

TemplateToaster

TemplateToaster

Ett av de enklaste alternativen är att använda ett anpassat tematillverkningsverktyg som Template Builder. programvara. Med den installerad på din dator har du allt du kan behöva för att designa ditt eget tema.

Använd den inbyggda dra-och-släpp-visuella byggaren för att skapa din egen mall. Det finns massor av alternativ för kolumner, rubriker, anpassade menyer, gallerier, widgetområden och mer. Allt utan kodning krävs. Du kan till och med lägga till innehåll medan du bygger dina layouter för att spara tid senare när du laddar upp temat till din live-webbplats. Dessutom är allt fullt responsivt (så det finns inget behov av att oroa dig för att utforma din webbplatsdesign för olika enheter), och RTL och flerspråkig redo. Och när du är klar med att skapa ditt anpassade tema med TemplateToaster behöver du bara exportera det!

Chrome Developer Tools

Du har ditt WordPress-tema installerat och redo att gå, men hur vet du exakt vilket element du vill anpassa? Om du tittar på ditt tema från framsidan kan du inte se vilket element som är vilket. Baksidan är inte bättre, men tack vare Chrome Developer Tools, kan du förhandsgranska ändringar i ditt temas struktur och CSS, så att du kan se hur de ser ut innan du kodar dem. Du kan visuellt inspektera alla element med hjälp av en pek- och klickmetod som gör ditt jobb enkelt. I Google Chrome kan du öppna utvecklarverktyg genom att högerklicka på din webbplats och välja “Inspektera element”.

Anteckningar++

Att anpassa ditt WordPress-tema innebär (eller kommer att involvera) att skriva massor av kod. För detta behöver du en kraftfull textredigerare som låter dig hålla dig uppdaterad. Anteckningar++ är det bästa sättet eftersom det är enkelt att använda, ser bra ut och kommer med massor av fantastiska funktioner som gör skrivkod till en hel del kul.

Sublim text

Notepad ++ fungerar med Windows, men om du behöver en enstaka textredigerare för din Mac-dator, Sublim text är ett bra val (det är det vi använder här på WPExplorer när du kodar alla våra teman). Det levereras med distraktionsfritt läge, delat redigeringsstöd och gör att du kan anpassa vad som helst medan du växlar mellan projekt direkt.

Lokal server (WAMP, XAMPP, MAMP, LAMP)

Den bästa och enklaste miljön att anpassa (eller utveckla) WordPress-teman är en lokal server. Det eliminerar processen att logga in och ladda upp till en live-server och sparar tid och ansträngning. Det betyder också att du har fullständig kontroll över din server för att anpassa den beroende på dina olika behov. Du behöver inte köpa värdutrymme eller registrera domäner / skapa underdomäner för att anpassa eller utveckla teman, vilket är bra för din plånbok. Det finns inga drifttimmar eller användningskapslar plus alla andra saker du hatar med din nuvarande WordPress-värd.

För att skapa din egen lokala server behöver du program som WAMP och XAMPP för Windows, MAMP för Mac OS X eller LAMP för Linux. Jag använder WAMP och det har varit fantastiskt hittills så bra. Vill du lära dig att installera WordPress? Kolla in vår guide!

Adobe Photoshop

Vänta, jag är inte en grafisk formgivare. Jag vill bara anpassa mitt WordPress-tema. Kan du berätta varför jag behöver Adobe Photoshop? Här är en fin liten offert för ditt nöje:

[Photoshop] är defacto-standardprogramvaran för att manipulera bilder. Jag använder det för att redigera logotyper, ändra färger på bakgrundsgradienter och justera [nästan] valfritt bildelement på en webbplats. – Chris Cree, webbkyndig marknadsföring.

Nu ser du varför du behöver Adobe Photoshop för att anpassa dina WordPress-teman? Det finns så många andra saker du kan göra med Photoshop inklusive att skapa mock ups, plocka webbfärger, spara bilder för webben etc. Photoshop kostar cirka 20 dollar varje månad, vilket är lite dyrt i min värld men väl värt det.

GIMP

Om du precis börjar och har en stram budget är det att du tappar 20 dollar per månad för Photoshop något du förmodligen inte vill göra. Går in GIMP och din dag och $ 240 per år sparas. Även om det är utmanande att installera är GIMP ett värdigt alternativ till Adobe Photoshop.

GenerateWP

När du börjar anpassa teman behöver du kodavsnitt för olika komponenter som taxonomier, sidofält, anpassade inläggstyper, menyer, kortkoder och verktygsfält för att bara nämna några. Medan du kan välja att spendera timmar i slutet googling koderna, GenerateWP erbjuder dig det enklaste och snabbaste sättet att skapa anpassad kod för ditt projekt med de senaste WordPress API: er och kodningsstandarder. Generera valfri kod genom att klicka på en knapp.

WhatFont

Att ändra minutdetaljer (t.ex. teckensnitt) i ditt tema kan ha en stor effekt på designen och användarupplevelsen. Men att välja det perfekta teckensnittet för din WordPress-webbplats kan vara utmanande vad med tusentals teckensnitt där ute. Oroa dig inte men med verktyget WhatFont kan du enkelt ta reda på vilka teckensnitt som används på vilken webbsida som helst. Installera bara WhatFont-webbläsarens tillägg, kör det och håll muspekaren på valfri textblock. Enkelt som 1, 2, 3.

CSSViewer

Verktyget “Inspektera element” fungerar bra men är det lika imponerande som CSSViewer? Det är ett rungande nej. Även om du inte kan redigera CSS visuellt (som i “Inspektera element”), är CSSViewer en enkel och intuitiv CSS-visning som gör anpassning av WordPress-teman till en lek. Allt du behöver göra är att installera tillägget och sväva på element för att se en rad CSS-egenskaper.

Dummy-innehåll

I de flesta fall, när du skaffar dig ett WordPress-tema, får du just det – en tom temadukduk utan innehåll. Du kan fortfarande anpassa färgen och vad inte, men utan dummyinnehåll är det utmanande att se om något är fel. Men varifrån kommer jag att få mig lite coolt dummyinnehåll? Vi har ryggen täckt; du kan ladda ner provinnehåll från Temaenhetstest på Codex eller WordPress-provinnehåll på WPCandy.

WPBakery (tidigare Visual Composer)

WPBakery Builder, som är en trendande artikel i CodeCanyon i skrivande stund, är en extremt användarvänlig och lyhörd drag-och-släpp-sidbyggare som kommer med visuella redigerare bland andra söta funktioner. I enklare termer kan du använda Visual Composer för att bygga vilken WordPress-sida som du kan tänka dig. Låter som det verktyg du vill ha vid din sida när du anpassar ditt WordPress-tema, rätt?

Med en lyhörd design, över 45 innehållselement, mallar, flerspråkigt stöd och användarvänlighet bland andra funktioner är Visual Composer exakt vad du behöver för att bygga WordPress-temat för dina drömmar. Det har över 388 000 försäljningar, ett imponerande köpers betyg på 4,65 / 5,00 och kostar endast $ 64 dollar.

Tematest Drive

Theme Test Drive är ett välkänt plugin av Vladimir Prelovac, en ansedd utvecklare med mer än 25 plugins under sitt bälte. Plugin har inget fint – du kommer bara till “… säkert testkör alla tema som administratör, medan besökare använder standard [temat].”

Det är rätt, med hjälp av Theme Test Drive kan du köra två teman på din WordPress-webbplats samtidigt. Naturligtvis kommer dina läsare bara att se en när du anpassar den andra. När du är inloggad kan du bara se det tema du anpassar, så att du kan göra ändringar på ett öppet sätt utan att användarna någonsin märker att du kör ett annat tema för dig själv.

Är jag lyhörd

När du anpassar ditt WordPress-tema med nya funktioner och stilar, vill du se hur det anpassade temat ser ut och fungerar på olika enheter. Om du inte vet var du ska börja är Är jag lyhörd ditt svar. När du är på Am I Responsive-webbplatsen, lägg bara till din URL och klicka på GO! och det är det.

Andra lämpliga alternativ inkluderar Responsive Design Checker, eller Mobile Responsive Design Testing av StudioPress. Du vill inte att anpassade element ska överlappa varandra eller falla ur rad när du ändrar skärmbredd, gör du nu?

WordPress Theme Customizer

Det här verktyget borde ha varit först på den här listan men hej, som håller räkningen ändå. Fluffa åt sidan, WordPress Theme Customizer är ett lättanvänt WordPress-verktyg som låter dig anpassa alla teman i en direktförhandsvisning. Du kan anpassa allt från rubriken till menyer till färger till widgets och så mycket mer beroende på tillgängliga alternativ i ditt tema. Om du vill använda WordPress Theme Customizer navigerar du bara till Utseende Anpassa i din WordPress-instrumentpanel.

CSS Hero

Detta är ett allt-i-ett-webbdesignverktyg som hjälper dig att anpassa ditt WordPress-tema enkelt. Peka och klicka bara för att redigera marginaler, stoppning, färger, bakgrunder, teckensnitt och lägga till visuella effekter som skuggor och muspekare bland andra. Från CSSHero.org är detta verktyg “… det definitiva WordPress-plugin som enkelt kan anpassa varje egenskap i dina teman med ett enkelt och intuitivt pek- och klickgränssnitt.”

Evernote

Oavsett om du anpassar ditt eget eller en klients tema, behöver du ett verktyg för att ta ner anteckningar och spåra dina framsteg. Du kan välja att gå på gamla skolan och notera anteckningar på papper som du kommer att förlora senare eller hoppa på Evernote bandvagn och håll dina anteckningar organiserade och synkroniserade över dina enheter. Valet är allt ditt. Den bästa delen? Evernote är gratis!

FileZilla

Under och efter anpassning av ditt WordPress-tema måste du ladda upp filer till din webbserver. Du kan använda filhanteringsfunktionen som medföljer ditt värdkonto eller gå med FileZilla, go-to FTP-klienten för många användare. Det är gratis och kompatibelt med Windows och Mac OS X bland andra.

FireFTP

Detta är ett bra webbläsarförlängning för WordPress-älskare med en sak för Firefox. FireFTP spelar bra med Firefox, så att du kan ladda upp / ladda ner filer direkt från din favoritwebbläsare utan att någonsin ladda ner en fristående FTP-klient. Dessutom är FireFTP gratis, fungerar som annonserat och från siffrorna, ganska populärt verktyg. Det är faktiskt det bästa webbaserade FTP-verktyget!

Basläger

Om du anpassar teman för ditt levande har du uppenbarligen projekt som körs mot varandra. Om du inte lyckas spåra ditt arbete kommer saker och ting att gå i slutändan, något du definitivt inte vill ha. Basläger kostar mellan $ 25 och $ 150 per månad och är det bästa verktyget för att “… tilldela uppgifter, kontrollera förfallodatum, samarbeta om projekt, dela filer och ha diskussioner.” Basecamp erbjuder en 60-dagars kostnadsfri provperiod, så var inte rädd för att prova den – de kommer inte att be om ditt kreditkort.

ActiveCollab

Om Basecamp inte är efter din smak, ActiveCollab är ett imponerande alternativ. Med en mängd fantastiska funktioner och börjar på bara $ 25 per månad, erbjuder ActiveCollab dig alla verktyg du behöver för att hålla dig uppe i alla projekt, inte bara temaanpassning..

Över till dig…

Om du ännu inte börjar anpassa WordPress-teman är det enkelt, speciellt nu när du har mer än 20 fantastiska verktyg för att göra ditt arbete enklare och roligare. Om du inte är bekväm med kodningen rekommenderar vi att du använder ett funktionsrikt tema som Total för att göra anpassningar. Om du anpassar WordPress-teman, vilka andra verktyg använder du? Om du gillade det här inlägget, vänligen dela dina tankar med oss ​​också, vi ser alltid fram emot din feedback. Ad astra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me