Anta Pro-arbetsflöden Nu när WordPress är fullvuxen

Jag minns att jag inrättade min första WordPress-blogg. Jag tillbringade timmar efter guider online för att ladda ner WordPress, försökte ladda upp det igen och sedan räkna ut hur man ställer in en databas.

Jag bara FTP har varje förändring fram till live-servern och hoppades att bloggen inte blev mörk om jag felaktigt skrev ett frågetecken.

WordPress har vuxit upp under tiden. Massiva medieföretag använder WordPress som sitt främsta sätt att kommunicera med världen. Gå till Tech Crunch eller New Yorker och visa källan html. Du hittar att webbplatsen är byggd med WordPress. Beyonce? Japp. Hon gräver WordPress.

Samtidigt har WordPress detta fruktansvärda rykte bland utvecklare. Stereotypen är av skriptkiddies som laddar upp filer via FTP, ingen använder versionskontroll och överger i allmänhet alla förnuftiga principer för mjukvaruutveckling som man känner till.

Det är uppenbart att det inte är en rättvis anklagelse. WordPress har vuxit upp. Det blir en fullfjädrad REST API det här året. Du kan nu installera WordPress och beroende från kommandoraden med WP-CLI.

WordPress-utvecklare och temadesigners växer upp. Roots.io är ett exempel på att behandla WordPress-projekt som alla seriösa programvaruutvecklingsprojekt. De bråkar inte med FTP-uppladdning med drag-n-drop. Istället använder de git för versionskontroll och capistrano för distributioner.

Joel av Fog Creek Software skrev berömt om 12 steg för bättre programvara, och en av dem var ett problem eller en bug tracker. Han har rätt. Det är svårt att komma ihåg alla olika funktionsförfrågningar och buggar i ditt huvud. Det är ännu svårare att komma ihåg alla steg för att reproducera buggar, vad användaren förväntade sig och vad de faktiskt fick.

Det finns bara så många post-it-anteckningar du kan också på skrivbordet. WordPress själv använder Trac som dess nummer tracker. Jag har arbetat med Redmine, ett annat öppet källkodsprogram och projekthanteringsverktyg, för jag är på Planio, som erbjuder värd Redmine och git-värd.

Det typiska användningsfallet för en problemspårning

Så föreställ dig att du bygger ett nytt plugin för WordPress. Du har ett litet team på jobbet – en utvecklare eller två, en designer och en affärskille.

Du är inte längre ett team med bara en person. Ni arbetar inte alla på ett ställe, för fjärrarbetet är jättebra, och den norra halvklotet är inte så kul på vintern.

En användare skickar in ett e-postmeddelande som säger att pluginprogrammet “inte fungerar”. Om du har riktigt tur får du en skärmdump som visar ett felmeddelande om “fungerar inte”.

Du vidarebefordrar e-postmeddelandet runt. Någon e-postmeddelanden tillbaka med en fråga om vilken webbläsare de använde, och plötsligt har du en Gmail-tråd med 12 e-postmeddelanden. Det finns några problem som har lagts upp här, och utfärdande spårare hjälper dig att lösa dessa problem.

De tre kritiska bitarna i varje fixbar bug

Den första är att du faktiskt behöver tre saker för varje felrapport:

  1. Vilka steg tog användaren som resulterade i felet?
  2. Vad förväntade användaren sig?
  3. Vad såg användaren faktiskt?

Du måste kunna reproducera felet, eftersom det är riktigt svårt att fixa ett fel du inte kan se i handling. För det andra måste du se till att felet faktiskt är ett fel eller om användaren förväntade sig något som din programvara inte tillhandahåller.

Här är ett annat sätt att uttrycka det:

Och du kan inte förvränga personen som rapporterar felet med den klassiska linjen: “Det är inte ett fel. Det är en funktion!”Om du inte vet vad personen förväntade sig istället.

Med hjälp av en problemspårare som Redmine betyder att du har ett standardiserat sätt att ta emot denna information.

Det finns ett sätt du kan se till att en uppgift aldrig blir klar: föreslog vagt att laget skulle göra något åt ​​det. Om det inte tilldelas en “ägare” kommer det bara inte att göras.

Utgivarspårare tvingar dig att tilldela en fråga till, ja, en person vid en viss tidpunkt, så att du alltid vet vem som för närvarande äger ett fel eller en uppgift. Samtidigt genomgår frågor ett arbetsflöde med olika statuser som “Pågår”, “QA / Testing” eller “Ready for Deployment”.

De flesta trackare kommer att ge dig rapporter baserade på den aktuella statusen för ett problem, så att du kan se den aktuella volymen pågår och hur mycket som återstår att göra. Du kan till och med skapa nedladdningsdiagram som är populära i smidiga metoder.

Integrera Git i ditt arbetsledning för projektledning

Som vi nämnde ovan kommer att använda git i din WordPress-utvecklingsprocess göra ditt liv mycket enklare när saker går fel. Git ger dig en spola tillbaka knappen på din kod, och du kan skapa flera, parallella versioner av din webbplats.

Varje gång du “begår” ny kod i ditt git-arkiv skapar du en naturlig punkt för att diskutera förändringen av kodbasen. Dessutom tycker jag att det är lättare att diskutera problem baserat på faktiska engagerade kod snarare än bara vaga idéer.

Det är där frågespårare lyser, för till exempel Redmine är tätt integrerad med git eller svn. Du kan snabbt se vem som begått vad mot frågor och sedan diskutera dessa frågor.

Skapa ett system för din WordPress-utveckling

En spårningsspårning hjälper dig att utöka bara dig själv. Du är säker på att problem inte glider genom sprickorna.

Hos Planio använder majoriteten av våra kunder vår värd Redmine för att spåra programvaruutvecklingsprojekt, inklusive WordPress-projekt. De spårar buggar, nya funktioner och sprintar i samband med versionskontroll.

Redmine, som WordPress, är öppen källkod, så du får fördelen av att inte vara inlåst i egen programvara. Och som WordPress kan du lägga ut värd till någon som oss på Planio, eller så kan du installera det själv om du föredrar Redmine.org.

Över till dig

Så – hur hanterar du dina arbetsflöden? Har du provat Redmine? Vi vill gärna höra dina tankar och kommentarer nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me