Bör du välja ett gratis eller premium WordPress-tema

Bör du välja ett gratis eller premium WordPress-tema

Om du precis börjar ett nytt projekt kan det vara svårt att välja om du vill välja ett gratis eller premium WordPress-tema. Även om premiumtema allmänt betraktas som det överlägsna valet, är detta faktiskt inte alltid fallet.

I den här artikeln jämför vi gratis- och premiumtema mot kriterierna för pris, support, säkerhet och uppdateringar, användbarhet och kvalitet. Vi överväger också fördelarna med att välja ett freemium-tema. Så låt oss komma igång …

Värde för pengar

Total

Priset är den uppenbara skillnaden när du väljer antingen ett gratis eller premium WordPress-tema. Många som just börjar är försiktiga med att betala för ett nytt tema när de inte vet om deras projekt faktiskt kommer att fungera.

Men även om ett gratis tema ursprungligen är “gratis”, är verkligheten att om du vill skapa en professionell eller lukrativ webbplats kommer du förmodligen att behöva köpa någon annanstans. Gratis teman har i stort sett inte omfattande funktioner. Så det kan kosta dig över priset för ett premiumtema att uppdatera din webbplats med de nödvändiga premium-plugins som du behöver för en fullt effektiv webbplats.

Premium-teman har ofta många dolda extrafunktioner, vilket gör dem till stort värde för pengarna. Många premiumtema har redan inbyggda premium-plugins. Till exempel kommer vårt eget tema Total med Visual Composer, Slider Revolution och mer, ingår utan extra kostnad (plus temauppdateringar är gratis för hela livet).

ThemeForest erbjuder ett urval av erbjudanden på webbhotell och domäner om du köper ett av deras premiumtema. Eller om du går med i en temaklubb som WPMU DEV, får du tillgång till en rad extrafunktioner som plugins, support, säkerhet och mer.

Topptips: Undersök exakt vad som ingår i ett tema innan du laddar ner det för att undvika besvikelse och extra kostnader.

Support från utvecklare

Stöd

En av de mest iögonfallande kontrasterna mellan gratis- och premiumtema är det stöd som erbjuds. Utvecklarna av gratis teman har en extremt begränsad budget. Detta kan leda till att de inte kan leverera omedelbart högkvalitativt stöd. Även om det vanligtvis finns hjälp, är 24-timmarshjälp inte en tjänst som gratis teman generellt erbjuder.

Premiumtema har i stort sett antingen större team av utvecklare, bättre stödsystem på plats eller en kombination av båda. Omfattande videohandledning och dokumentation, forum och e-poststöd erbjuds vanligtvis, och många erbjuder dygnet runt hjälp. Så om du driver ett onlineföretag eller om du inte har omfattande WordPress-erfarenhet kan ett premiumtema med toppstöd vara vägen att gå.

Topptips: Kontrollera alltid hur ett tema stöds innan du fattar ett slutligt beslut.

Webbplatssäkerhet och uppdateringar

WordPress Repository

Det antas i allmänhet att premiumtema är säkrare än gratis teman. Detta är dock inte alltid fallet.

Gratis WordPress-teman i WordPress-arkivet gå igenom en rigorös granskningsprocess. Detta säkerställer att teman som finns tillgängliga i förvaret har hög standard, med säkerhetselement som en viktig del av kriterierna.

Premiumtema kan vara mer en blandad väska med säkerhet, eftersom vem som helst kan skapa ett premiumtema och sälja det. Men om du köper ditt tema från välrenommerade utvecklare eller en välkänd temabutik (som Themeforest, StudioPress, Anariel Design, Eleganta teman osv.), Bör du kunna sova lätt.

Premiumteman från kända utvecklare är i stort sett de säkraste teman som finns tillgängliga. Dessa företag har stora budgetar och många utvecklare dedikerade till säkerhet. Buggar hittas och åtgärdas snabbt eftersom alla säkerhetsöverträdelser allvarligt kan påverka framtida försäljning av temat.

Premiumtema uppdateras vanligtvis mer regelbundet. Uppdateringar svarar ofta på WordPress-kärnförändringar och de senaste säkerhetsproblemen. Uppdateringscykeln tenderar att inte vara lika regelbunden eller konsekvent med gratis teman. Så ju äldre temat blir desto mer öppet är det för säkerhetsbrott.

Topptips: Köp alltid premiumtema från ansedda källor och gratis teman från WordPress-arkivet för att säkerställa ett säkert tema av hög kvalitet.

Kvalitet på temadesign och funktionalitet

ThemeForest

Kvaliteten på designen kan skilja sig mycket mellan ett gratis eller premium WordPress-tema. På det hela taget erbjuder populära premiumtema en högre kvalitetsnivå. Designerna är professionella i sin layout och estetik, avancerade funktioner och funktionalitet är inbyggda och det är fokus på användbarhet.

Som sagt, vissa premiumtema går för långt, inklusive massor av funktionalitet som bättre tjänas av plugins. Detta kommer att orsaka temauppblåsning, bromsa din webbplats och påverka dess prestanda. Och om du väljer att byta teman i framtiden kommer det inte vara en enkel process att migrera ditt innehåll.

En annan punkt att tänka på när du väljer ett gratis WordPress-tema eller ett premium-tema är att du kanske inte behöver många av de funktioner som många av de premiumtema ger. Om du väljer ett lättvärdigt tema kan du enkelt installera några WordPress-plugins för att göra några imponerande förbättringar. Genom att investera i sidbyggare och andra avancerade plugins kan du snabbt uppgradera utseendet på din webbplats samt lägga till de extra funktioner du kan behöva.

Topptips: Läs temaintressen för att få en god förståelse för ett temas kvalitet och totala prestanda.

användbarhet

Tjugo sjutton

Användbarheten för ett WordPress-tema är en oerhört viktig faktor att tänka på när du väljer ett nytt tema för din WordPress-webbplats. Tyvärr kan användbarheten för webbplatsskapare och för webbplatsanvändare vara något som saknas med ett gratis tema. Men om du har begränsad erfarenhet av att använda WordPress kan detta fungera till din fördel. Enkelheten med gratis teman och bristen på funktioner gör dem ofta snabba och enkla att installera.

Temautvecklare av premium tenderar att fokusera på att utforma teman med imponerande användbarhet, både på framsidan och baksidan. Premium back-end-användbarhet sparar dig mycket tid och ansträngning när du arbetar med din webbplats. Och det är viktigt att du kan njuta av anpassningsprocessen. En effektiv och framgångsrik användarupplevelse för dina besökare kommer också att öka användartiden på plats och förbättra dina webbplatsomvandlingar.

Topptips: Kolla in temademonstrationer för att få en känsla för besökarens användarupplevelse.

Slutliga tankar om ett gratis eller premium WordPress-tema

Är du fortfarande osäker på att betala för ett premiumtema från get-go? Då kan ett freemium-tema vara ett bra val för dig. Ett freemium-tema är ett gratis tema som kan uppgraderas när som helst. Detta innebär att om du någon gång i framtiden bestämmer dig för att du behöver de avancerade funktionerna och funktionerna i ett premiumtema kan du enkelt byta till premiumversionen utan att behöva migrera till ett nytt tema.

Du bör nu ha en bra uppfattning om vad gratis och premium WordPress-teman erbjuder. Oavsett vilket alternativ du väljer, se till att du gör din forskning. Och ladda alltid ner ditt tema från en ansedd källa.

Kommer du att välja ett gratis eller premium WordPress-tema för ditt projekt? Eller är ett freemium-tema det bästa alternativet för dig? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me