De verkliga kostnaderna för att bygga en webbplats med WordPress

Dagens inlägg lyser ljus på en av de vanligaste WordPress-frågorna som noobs och proffs ställer hela tiden. Vad är de verkliga kostnaderna för att bygga en WordPress-webbplats? Tja, för att lösa detta problem börjar jag med en kort berättelse eftersom berättelserna är … tja … bra. Redo? Bra.

Om du kommer att hänge mig, läs nästa para i det brittiska accentet som vi alla älskar.

Den här gången gjorde jag mig själv ett återförsäljarhostingskonto hos en populär värd i Middlesbrough, Storbritannien. Efter att ha tappat min hjärna i ett par dagar bestämde jag mig för att gå in i affärer med smuts-billigt WordPress-värd. Jag menar, vad kan du annars göra med ett gratis återförsäljarhostingskonto?

WordPress är gratis

WordPress.org, själv värd WordPress

Jag satte ihop en WordPress-webbplats och initierade marknadsföring. Lång historia kort, saker såg bra ut efter många standarder eftersom jag – redan den första dagen – fick sex framtidsutsikter från min skogshals. Det är något av det stora med tanke på att jag delade länken på min Facebook-profil bara en gång.

Det enda problemet? De var försiktiga att begå eftersom de i sin förståelse – alla sex av dem – WordPress (och allt som medföljer det) ska vara gratis! En av utsikterna, en dam, var så upparbetad att hon märkte din verkligen en con artist för tar ut en årlig avgift för WordPress. Det stämmer, hon glömde helt värddelen.

Hon gick så långt som att peka mig mot WordPress.com, men innan jag kunde förklara att jag inte laddade för WordPress utan värd, var hon borta. Poof! Försvann i tunn luft precis som det.

“Sluta tilldela oss killar, WordPress är gratis!” Vart du än är rättvis dam, jag tillkallade ingen och jag gjorde det solo. Det var inga andra killar involverade. Jag lärde mig min lektion, stängde hela saken och sålde återförsäljarkontot för hyrpengar. Vad? Livet är bara.

Att bygga webbplatser med WordPress kostar pengar

WordPress Developer Consultation

Det kommer att kosta dig pengar att bygga en professionell webbhotell med WordPress. Du måste ta hänsyn till kostnader som ett domännamn, värd, design och så vidare innan du börjar på ditt WordPress-äventyr. Utan tvekan kan du börja din bloggresa gratis på WordPress.com, men smaken på WordPress du får dit är starkt begränsad i funktionalitet och stil.

Du måste också tänka på tvångsannonser och ett underdomän (dvs. Ditt namn.wordpress.com) tills du uppgraderar till ett av deras premiumpaket, och, pojke, oj, är de löjligt dyr eller vad !? Om du vill ha samma flexibilitet och alternativ för en webbhotell som du själv är värd för, måste du ta ett VIP-paket – vi talar om $ 5000 + per månad människor (räknar inte en rejäl installationsavgift för att starta)!

Börja med en plan

Så, vad är de verkliga kostnaderna för att bygga en fullfjädrad WordPress-webbplats? Tja, det hela kommer till dig och de funktioner du behöver. Kom ihåg att du måste börja med en plan som svarar på några grundläggande frågor som:

 • Vad är syftet eller målet med din webbplats?
 • Vem är din målgrupp?
 • Vem är din mest perfekta kund (även känd som persona)?

Din plan kommer att informera varje aktivitet på din WordPress-webbplats, inklusive utveckling, innehållsstrategi, marknadsföring och så vidare. I slutet av dagen, och så länge vi pratar om kostnader, kommer du antingen att avsätta tid för att göra allt själv eller spendera pengar på hyrda händer. Valet är ditt.

Sammantaget är här en fördelning av de vanligaste kostnaderna som du kommer att skapa för att skapa en WordPress-webbplats:

 • Till att börja med behöver du ett domännamn som wpexplorer.com
 • Ett webbhotellkonto där din webbplats bor
 • Utvecklaravgifter eller en budget för premium WordPress-teman och plugins
 • Innehållsgenerering
 • Marknadsföring spendera, uppenbarligen
 • Lite utbildning om WordPress
 • Underhållstjänster som säkerhetskopiering och säkerhet
 • Personlig tid med en möjlighetskostnad

Med den sammanfattningen som vetter din aptit, låt oss gräva in och titta på de finare detaljerna.

Översikt över WordPress webbplatskostnader

Som tidigare nämnts kan WordPress vara gratis men din webbplats i sig inte. Här är en sammanfattning av kostnaderna.

Domännamn: $ 15
SSL & domänens integritet: $ 8+

Ditt domännamn är hur utsikterna hittar dig på webben. Tänk på det som affärsadressen för din digitala butik, portfölj, byrå, butik etc. Nu kan ditt domännamn vara vad du vill, bara se till att det är lämpligt för dina kunder, fängslande och minnesvärd. Du vet, något du antagligen kan göra en taglinje ur. Håll den på högst tre ord.

En typisk .com-domän går för cirka 10-15 dollar per år (beroende på vilken registrator du använder), som finns på den billigare webbplatsen. Du kan också få en .net, .org, .biz, .guru eller pricka något annat du tycker om, bara tänk på att priserna varierar. Vissa webbhotell kommer till och med att ansluta dig till en gratis domän under ett helt år eftersom du rockar, men efterföljande förnyelseavgifter kommer ut ur fickan.

Då har vi kompletterande tillägg som WhoisGuard (sekretess) och HTTPS eftersom du inte kan sätta ett pris på anonymitet och säkerhet. HTTPS är faktiskt ett måste om du samlar in känslig information på din webbplats. Förresten, det är också en Googles SEO-rangordning nuförtiden så ja, säkra dina webbplatser killar. HTTPS kan kosta var som helst från $ 0 (med Låt oss kryptera) hela vägen upp till $ 960 per år per domän, och ovanpå den extra domänens integritet eller WhoisGuard kommer att kosta cirka 8 dollar per år per domän.

Notera: Vissa webbhotellpaket som delad hosting stöder inte HTTPS, så kontrollera först med ditt webbhotell för att undvika besvikelse.

Det finns domännamn och tillägg som kostar en förmögenhet, men du är bra att rocka festen med en typisk prisvärd namnfix. Trots allt är sagt och gjort, även om en domän kostar mellan $ 15 och $ 100 per år, kontrollera både den ursprungliga registreringskostnaden och den årliga förnyelsen så att du inte har ett dyra alternativ.

Många använder stora registratorer som GoDaddy och NameCheap. Ta dig tid att välja din domän klokt eftersom det kommer att representera dig och ditt varumärke nu och i framtiden.

GoDaddy $ 0,99 .COM-domäner

Klicka här för att få din .COM-domän för bara $ 0,99 för det första året från GoDaddy. Domäner kostar vanligtvis $ 14,99, så du sparar $ 14 det första året du registrerar dig.

Få ditt domännamn för 99 cent

Webbhotell: Dela, hanterade och andra

Tidigare tittade vi på hur vi väljer den bästa WordPress-värden. Dessutom har vi täckt detta ämne flera gånger, vilket innebär att du borde vara väl täckt inom detta område. Just av denna anledning kommer jag att hålla det här avsnittet kort, men om du inte har läst våra tidigare inlägg, här är juicen:

 • Vad du behöver veta om hanterad WordPress Hosting
 • Hur man väljer rätt WordPress Hosting
 • Rekommenderat WordPress Hosting

Att välja den perfekta värden för din WordPress-webbplats beror återigen på dig och funktionerna eller prestandanivån du behöver. En liten personlig blogg kräver mindre serverresurser jämfört med en blogg med flera författare som serverar miljoner sidvisningar per dag.

I samma ljus kommer olika WordPress-värdpaket med skillnadsfunktioner och varierande priser. Låt oss börja med den billigaste och vanligaste typen av webbhotell.

Delad hosting: $ 2,95 + per månad

Om du börjar med en personlig blogg och vill testa vattnet är delad värd som kostar cirka 5 dollar per månad en idealisk lösning för dig. Funktionerna är begränsade, du får mindre ström och är mer benägna till säkerhetshot eftersom du delar en server med en miljon och en annan webbplats.

Samtidigt är detta alternativ tillräckligt för lätta webbplatser med låg trafikvolym. Företag som bekämpar tand och spik på denna arena inkluderar Siteground och Bluehost.

Bluehost $ 2,95 Shared Hosting

Med vår exklusiva länk bara för WPExplorer-läsare kan du få en delad värdplan från Bluehost för bara $ 2,95 per månad för det första året (och förnyas till bara $ 7,99 / mo efter det). Detta inkluderar ett GRATIS domännamn, 1-klick på WordPress-installation och bra 24/7 support. Dessutom har de en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, så du har ingenting att förlora!

Få $ 2,95 delad värd

Hanterad WordPress Hosting: $ 20 + per månad

Denna typ av tjänst är specialiserad på WordPress-webbplatser och är optimerad för enorma mängder trafik vilket gör den idealisk för små till medelstora webbplatser. Dessa killar fokuserar helt på WordPress, vilket innebär att du får hög nivå säkerhet, mer kraft och exceptionellt stöd bland annat.

Hanterade värdpriser varierar med varje värd, liksom funktionerna i varje paket. Du kan hitta hanterad WordPress-värd som börjar på $ 15 (eller mindre i vissa fall under kampanjperioder), men vanligtvis kommer paket att ligga inom intervallet 20-30 $. Vi är värd för våra webbplatser med WPEngine och har aldrig haft problem.

WP Engine 20% rabatt plus 2 månader gratis värd

Med vår exklusiva länk kommer du att spara 20% på din första betalning för alla hanterade WordPress Hosting-planer från WP Engine plus att du får ytterligare två månader GRATIS värd när du väljer en årlig plan!

Spara 20% Plus Få 2 månader gratis på WP Engine

Media Temple 2 månader gratis värd

Använd vår länk för att få 2 månader gratis med dig att välja en personlig hanterad WordPress-värdplan från Media Temple. Personliga planer är $ 20 / mo så du sparar 40 $ ditt första år.

Få 2 månader gratis på Media Temple

Naturligtvis finns det massor av andra värdalternativ. Andra högkostnads- och kraftfulla värdalternativ inkluderar:

 • Virtuella privata servrar – virtuella maskiner som erbjuder superkontroll över webbservern. De är extremt kraftfulla men kommer till en högre kostnad. Genomsnittlig kostnad är cirka 75 dollar per månad. Du delar inte serverresurser med någon, men du delar den fysiska hårdvaran med andra.
 • Dedikerade servrar – Här hyr du en webbserver själv. Du delar inte någon resurs, inklusive den fysiska infrastrukturen med någon annan. Du är chefen och du spelar i de stora ligorna eftersom det begärda priset är cirka 150 dollar per månad.

Du kan förvänta dig att betala cirka $ 90 till $ 150 per år för ett delat hosting-konto. Om du går med hanterad WordPress-värd går beloppet upp till cirka $ 360 till $ 1200 per år. Sammantaget och med tanke på alla tillgängliga värdalternativ på marknaden kan du betala mellan $ 90 och $ 10.000 + (ja, du läser rätt) per år beroende på dina behov. Gratis värd är ett bestämt nej.

Design och funktionalitet

WordPress Webbdesign

Du vill definitivt att din WordPress-webbplats ska stå ut om du ska sätta tävlingen på sin plats och tjäna pengar. Här har du två alternativ. Du kan:

 • Rulla upp ärmarna (eller hyra en utvecklare) och bygg din webbplats från grunden komplett med inbyggd funktionalitet som halverar ditt förtroende för plugins, eller
 • Köp premium WordPress-teman och plugins och gör ändringar

Hursomhelst, du spenderar tid eller pengar.

Anpassad webbdesign: 3 000 $+

De dyrare av de två alternativen, att bygga en anpassad WordPress-webbplats har sina fördelar och nackdelar. Högst upp på proffslistan är att du får en skräddarsydd design som är helt skräddarsydd för ditt märke – färger, personlig smak, stil etc. öga.

För det andra, och ännu viktigare, kan du få snabbare lasthastigheter om du eller utvecklaren känner till hans grejer och inte klipper hörn med din inbyggda funktionalitet. Stor kodning vinner stort hela tiden.

Den viktigaste nackdelen är naturligtvis pris och tidsfaktor. Specialbyggda WordPress-teman och webbplatser kommer inte billigt. De tar också lång tid att bygga. Enligt Nathan B. Weller, som publicerade en riktigt trevlig prissättningsguide för WordPress på eleganta teman, du kan förvänta dig att hosta mellan:

 • 3 000 och 6 000 $ för ett anpassat WordPress-tema
 • 6 000 och 15 000 $ för en anpassad WordPress-webbplats med inbyggd plugin-funktionalitet
 • 6 000 $ och 20 000 $ för en anpassad WordPress e-handelswebbplats
 • 12 000 och 60 000 $ för en anpassad WordPress-app

I frågor som rör priset tillägger han vidare:

Denna metod fungerar bäst när expertis, vision och budget all line up. Kunder, du vill se till att det här är den lösning du faktiskt behöver innan du tappar denna typ av pengar – och kolla referenser!

Sammanfattningsvis är det uppenbart att en anpassad WordPress-webbplats inte är för många nybörjare med små budgetar. Det är en bra lösning, ja, om du har degen, men om du behöver en billigare och relativt snabbare lösning är vi glada att peka dig på premium WordPress-teman och plugins.

Premium WordPress-teman: $ 2+

Sedan WordPress blev ett decennium sedan så har vi sett WordPress-temat och pluginmarknaderna växa på enorma sätt. Vi har upplevt födelsen av teman och plugins av alla slag, former och storlekar.

Vi har underordnade sidor som är helt ur denna värld, enorma teman som är som dubbelkantiga svärd för att de levereras med uppblåsning härifrån till Timboktu och skarpa eleganta WordPress-teman som är graciösa att arbeta med. Jag pratar om älskvärda teman som:

 • Bästa WordPress-teman för målsida
 • Utbildning, lärande och kurshantering WordPress-teman
 • 30+ bästa trädgårdsarbete och landskapsarkitektur WordPress-teman 2016
 • Rekommenderade WordPress-teman

I allmänhet börjar premiumtema på $ 2 på Creative Market eller $ 13 på Themeforest, medan temamedlemskap från webbplatser som Elegant Teman och Themify startar cirka $ 70. Du kan till och med få imponerande WordPress-teman som Total för under $ 60. Kolla också in vår WordPress-kupongsida – vi har exklusiva erbjudanden för många av de populära WordPress-temabutikerna så att du lika gärna kan klicka på en länk och spara själv lite pengar.

Oavsett vilket tema du väljer, ta dig tid att titta igenom dina alternativ. Köp inte bara ett tema eftersom det är vackert (även om det borde vara) – se till att du tittar på temafunktioner, plugin-kompatibilitet och kvaliteten på författarens support innan du gör ditt köp.

Premium WordPress-plugins: $ 5+

Sedan har vi premium WordPress-plugins som låter dig lägga till alla funktioner på din webbplats med en enda ett par klick. Allt från SEO till social delning till bland annat e-handel och administration. Vi har behandlat detta område mycket med fantastiska inlägg som:

 • De 20 bästa dra och släpp Page Builder WordPress Plugins
 • 30+ bästa WordPress-widget-plugins för (nästan) allt
 • 10 bästa WordPress Multi-Author Management Plugins
 • Rekommenderade WordPress-plugins

Premium WordPress-plugins är relativt prisvärda (börjar på bara $ 5 på Codecanyon) och är lätta att konfigurera. Naturligtvis, desto mer komplex plugin desto högre pris, så förbered dig själv för någon klistermärkechock när det gäller e-handelsplugins och tillägg som ofta överstiger 100 $.

Notera: Om du har en stram budget, eller om bootstrapping låter bra, kan du få gratis WordPress-teman och plugins på WordPress.org-tema och plugin-arkiv respektive. Du får begränsad funktionalitet med gratisalternativ, okej, men du kan fortfarande ta några fina plugins och teman där. Du behöver bara gräva lite djupare.

Webbplatsunderhållstjänster: $ 5+

Att bygga din WordPress-webbplats är bra, men det är bara början. Efter lanseringen måste du underhålla din WordPress-webbplats, som kostar det. Till exempel behöver du säkerhets- och säkerhetskopieringslösningar på plats om skurkarna slår till. Andra underhållsuppgifter att överväga inkluderar uppdateringar, uppgraderingar, spam, inställningar och trasiga länkar bland andra.

Du kan hålla din WordPress-webbplats i god form själv, vilket tar mycket tid, eller så kan du lägga ut.

För WordPress-säkerhetskopior, Du kan använda tjänster från tredje part som:

 • Vaultpress, som hanterar säkerhetskopior och säkerhet för så lite som $ 99 per år
 • Backup Buddy, priser för närvarande till $ 80 för en 1 års licens för en enda webbplats
 • BlogVault, som börjar på $ 89 dollar per år för småföretag och bloggare
 • Eller någon av de andra tjänsterna och plugins som vi beskriver i vår bästa guide för säkerhetstjänster

Topp WordPress-säkerhet tjänster inkluderar:

 • Akismet, som börjar med $ 5 dollar per månad (men ingår också i VaultPress-medlemskapet på $ 99)
 • Sucuri, som erbjuder prisbelönad säkerhet från 199,99 dollar per år
 • iThemes Security (gratis, men pro-versionen börjar på $ 80 per år med 25% rabatt vid anmälan
 • WP Security Lock (börjar vid $ 147 per månad)

Och om du inte vill hantera din dagliga WordPress underhåll (uppdateringar till WordPress, teman, plugins osv.) Du kan också hyra ett företag för att göra det åt dig också. Kolla in vår artikel om de bästa underhållstjänsterna för WordPress för att lära dig mer.

Marknadsföring och reklam

Marknadsföring, reklam, SEO och skapande av innehåll

Om du trycker på publiceringsknappen för första gången kommer det att skicka spänningsvågor uppåt i ryggraden, men det kommer snabbt att försvinna om ingen kommer att läsa ditt innehåll. Du måste investera tid och pengar i marknadsföring för att få ditt innehåll, därmed ditt erbjudande, märkt.

Du behöver bland annat SEO, bra innehåll och nyhetsbrev för att få ordet där ute. Även om du kan marknadsföra billigt eller gratis tar det mycket tid att få resultat.

Sökmotoroptimering: 69 dollar+

Du måste ställa in ditt inlägg för sökmotorer, vilket, om det görs rätt, ger dig mycket riktad trafik. Du kan använda premium-plugin-tjänster eller gratisalternativ, även om den senare tar mer av din tid. SEO-plugins och tips att tänka på inkluderar:

 • Moz erbjuder massor av bra gratis SEO-verktyg, men deras Pro-tjänst (från 99 USD per månad) erbjuder massor av mer (det finns en 30-dagars testperiod om du vill prova det)
 • Yoast SEO, som är gratis men premiumversionen sätter dig tillbaka mellan $ 69 och $ 1499 per år beroende på antalet webbplatser
 • För tips om hur du hanterar och förbättrar SEO på din egen utcheckning:
  • WordPress SEO bästa metoder för 2015 och utöver
  • 10 viktigaste funktionerna för WordPress SEO av Yoast
  • Nybörjarhandbok för WordPress SEO (Post Series)
  • WordPress SEO: Ranking högre i sökmotorer
  • Bland många andra WordPress SEO-artiklar

Innehållsgenerering: $ 50 + per artikel

Jag ljuger inte för dig kompis, att skapa effektivt webbinnehåll regelbundet är ingen enkel uppgift. Fråga mig, jag gör det för att leva, men jag kan inte klaga för – räkningar. Det och jag får mycket glädje av att skriva. Kan vi säga samma sak om dig? Ändå behöver du färskt innehåll för att söka efter Google och sälja dina produkter / tjänster.

Om du har kort tid eller inte kan skriva ett enda stycke utan att en kattunge dör måste du investera i webbplats och anställa en frilansförfattare. Du kommer att betala en snygg summa beroende på komplexiteten i ditt ämne och författaren du anställer, men gråt inte foul; det är värt det. Bloggar med flera författare klarar sig bättre än solouppdrag sedan du:

 • Få artiklar från experter
 • Uppdatera din blogg regelbundet och
 • Spara tid för andra uppgifter

Bra inlägg börjar i intervallet 50-80 $, men mer etablerade författare (ofta med större sociala följningar och många fantastiska bloggar som bankar på deras dörr) kommer att debitera $ 150 + per styck. Du kan strukturera ett månadskontrakt med din författare för att få ut mesta utslaget. Alternativt kan du komma ner och jobba och skriva ditt eget innehåll. Precis som att dansa, det är enkelt att skriva när du har tagit på dig spåret.

Blanketter + Nyhetsbrev: $ 39+

Du behöver formulär för att samla information från dina läsare. Tänk på ditt hyresformulär, din kontaktsida, undersökningar och nyhetsbrevregistreringar och vad de två senaste kan göra för dina e-postmarknadsföringskampanjer. Här har du ett par alternativ som:

  • Gravity Forms som integreras med de viktigaste e-postmarknadsföringstjänsterna
  • WPforms som har ett superlätt drag & drop-formulärbyggargränssnitt

Dessa verktyg i kombination med en e-posttjänst som MailChimp, Aweber eller Mad Mimi kan hjälpa dig att skapa en användbar abonnentlista. Och eftersom vi talar om marknadsföring, här är fler inlägg för ditt nöje:

 • WordPress marknadsföringstrender: fokus på försäljningsprocess med högre touch
 • Facebook-tips och tricks för att arbeta med sin magi för din WordPress-webbplats
 • Hur du får mer trafik till din WordPress-webbplats

WordPress utbildning: $ 0+

Innan du kan använda WordPress för att bygga och driva din webbplats måste du lära dig repen. Hur mycket pengar och tid du spenderar här beror på saker du vill lära dig. Och omfattningen är bred med ämnen som WordPress-bloggning och utveckling som gör höjdpunkterna. Vi har en samling gratis WordPress-tutorials och resurser här på WPExplorer, men det finns massor av alternativ som WP101, Lynda, Treehouse och andra om du letar efter guidade videokurser att lära av.

Kostnad för din tid

Oavsett om du anställer entreprenörer eller gör det själv, kommer att bygga och driva en WordPress-webbplats ta en enorm bit av din tid. Detta är särskilt så om du gör det på heltid.

Att arbeta med och i WordPress är enkla grejer, men som alla andra engagemang i livet tar det din tid. Om du för närvarande tjänar 20 dollar per timme, men behöver två timmar varje dag för att arbeta på din WordPress-webbplats kommer det att kosta dig 40 dollar per dag.

Även om du inte tjänar ett cent och vill förvandla borden med en WordPress-webbplats finns det möjlighetskostnaderna att tänka på. På ett eller annat sätt kommer du att spendera tid och / eller pengar på din WordPress-webbplats. Hur mycket exakt? Det beror helt på dig och vad du vill uppnå med din webbplats.

Sista tally

Kostnaden för en körande WordPress-webbplats

Om du väljer Managed WordPress-värd, ett kostnadsfritt kostnadsfritt tema och några nyckelplugin ser du tillsammans över drygt $ 1200 för att köra din webbplats första året. Detta tar inte hänsyn till något innehållsskapande (som kostar allt från ett par hundra till över tusen varje månad om du lägger ut), marknadsföringskostnader (som kommer att variera beroende på var du annonserar, vilka nyckelord du riktar in etc. ) eller ytterligare plugins för e-handel.

Så för cirka 100 $ per månad (plus din tid) kan du ha en helt egen super fantastisk WordPress-driven webbplats med alla klockor och visselpipor. Inte så illa rätt?

Sista ord

WordPress-plattformen är 100% gratis. Det är ett öppen källkodsprojekt som möjliggörs av en gemenskap av utvecklare, bloggare, översättare, designers och mer.

Att bygga och hantera en professionell WordPress-webbplats å andra sidan kostar det. Du kommer att lägga in timmar och spendera pengar för att bygga en framgångsrik webbplats med WordPress. Men kämpa inte på någon, det är värt det och i slutändan kostar det verkligen inte så mycket. Det är ett stort äventyr och en av de bästa upplevelserna du någonsin kommer att ha.

Besvarade det här inlägget alla dina frågor? Har du ett förslag eller en rekommendation du vill göra? Vi skulle gärna vilja höra från dig som en uppskattad medlem av WPExplorer-gruppen. Tveka inte att dela i kommentaravsnittet nedan. Tack på förhand!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me