En nybörjarguide för underhåll av WordPress webbplats

De flesta webbplatsägare tänker inte på underhåll. Istället för att det betraktas som en nödvändighet, sås det ofta som ett jobb. Och tyvärr är det ofta ett jobb som aldrig blir gjort.

Genom att inte behålla din webbplats ordentligt utsätter du den för en mängd potentiella problem, till exempel att öka sannolikheten för att den kommer att hackas, öka belastningshastigheterna och minska din sökmotors ranking.

I det här inlägget kommer vi att utforska de viktigaste områdena på din webbplats som måste underhållas, liksom vår rekommenderade handlingssätt för varje.

Underhållsområden som ska beaktas

Innan du gör några större ändringar måste du säkerhetskopiera din webbplats, bara om du gör några misstag och behöver återställa din webbplats till ett tidigare formulär. En ordentlig underhållsrutin för WordPress kommer att innehålla följande områden:

  1. Säkerhetskopiera din webbplats
  2. Installera uppdateringar
  3. Behandlar kommentarer
  4. Ställa in säkerhet
  5. Att hålla reda på webbplatsens hälsa
  6. Optimera din databas

Säkerhetskopior

WordPress-säkerhetskopior

Säkerhetskopior är en viktig del av att säkerställa din webbplats långsiktiga hälsa. De är emellertid en av de oftast försummade delarna av underhållsprocessen.

Automatiska säkerhetskopior kommer att vara den enklaste åtgärden, men det är viktigt att testa dina säkerhetskopior regelbundet för att säkerställa att de fungerar korrekt. Du har flera alternativ att välja mellan när du väljer ett reservsystem. Nedan hittar du några av de mest populära.

Att välja ett plugin

Det finns flera högt rankade WordPress-plugins som hjälper till att automatisera och förenkla hela säkerhetskopieringsprocessen. De vanligaste betalda plugins inkluderar:

Om du letar efter ett gratis alternativ erbjuder WordPress några plugins av hög kvalitet, som fortfarande är fantastiska alternativ. Dessa inkluderar:

Om du letar efter en uppdelning av varje plugin och deras bästa användningsområden, ta en titt på det här inlägget.

Arbeta med din webbhotell

De flesta webbhotell erbjuder också alternativ för att ha regelbundna säkerhetskopior för din webbplats. Detta är något att utforska inom cPanel, eller genom att titta över ditt ursprungliga värdavtal för att se om regelbundna säkerhetskopior ingår i din plan.

Använd flera alternativ för säkerhetskopiering

Oavsett vilket alternativ du väljer är det viktigt att du säkerhetskopierar din webbplats till flera olika platser. Du kan till exempel ha en regelbunden säkerhetskopiering som skickar webbplatsens filer till DropBox, men du kan också ha lokala säkerhetskopior på din maskin eller en extern hårddisk.
Det här extra säkerhetsskiktet säkerställer att du aldrig kommer att bli kvar utan ett sätt att återställa din webbplats.

WordPress-uppdateringar

Programvaruuppdateringar för WordPress släpps regelbundet. Detta inkluderar WordPress-kärnan tillsammans med alla teman och plugins som du har installerat.

Dessa uppdateringar måste tillämpas på din webbplats så att den fortsätter att fungera korrekt. Utan att regelbundet installera dessa uppdateringar riskerar du att kodkonflikter och delar av din webbplats blir föråldrade. Detta gör att din webbplats är mer öppen för hackare och den fungerar inte så effektivt som den annars kunde ha gjort.

När du installerar dessa uppdateringar, se till att du uppgraderar WordPress-kärnan, ditt tema och sedan eventuella plugins i den ordningen. Detta hjälper till att undvika eventuella plugin- och temakonflikter som kan ta bort hela webbplatsen.

Plugin-uppdateringar

Om din webbplats har många plugins, se till att du uppgraderar dem en åt gången. På det sättet om en konflikt uppstår vet du vilken plugin som var den skyldige och det blir lättare att fixa.

Kommentarer och skräppost

Kommentarspam kommer vanligtvis i form av kommentarer av låg kvalitet som vanligtvis publiceras av inget annat skäl än att bygga en backlink. Dessa kommentarer är väldigt generella, hänför sig inte till din artikel och lägger till lite-till-inget värde.

Det bästa sättet att hantera skräppost är att stoppa det innan det slår. Att ha antispamåtgärder inställt hjälper till att förhindra att en översvämning av spam-kommentarer någonsin plågar din webbplats.

Akismet

Denna plugin är vanligtvis utrustad med varje installation av WordPress. Om det inte är det, följ stegen nedan för att komma igång:

1. Navigera till Plugins> Lägg till nytt, och sök efter Akismet, när du har hittat den i sökresultaten klickar du på ‘Installera nu’.

2. Navigera tillbaka till skärmen för installerade plugins och leta efter Akismet. Klicka på länken med titeln Registrera dig för en Akismet API-nyckel, och följ stegen för att få din API-nyckel.

Akismet

3. Gå till Inställningar> Akismet och mata in din API-nyckel.

Du är redo. Denna plugin har laddats ner nästan 30 miljoner gånger och blockerar nu skräppost när du sover.

Inaktivera kommentarer

Ett annat alternativ är att inaktivera kommentarer från sidan. Du kan göra detta med ett plugin som heter Inaktivera kommentarer. Installera bara detta plugin så är du redo.

Navigera till Plugins> Inaktivera kommentarer och välj vilken inställning som passar dina behov.

Inaktivera kommentarer

Se dock till att du verkligen vill inaktivera kommentarer på hela webbplatsen innan du kör detta plugin.

Hälsa och säkerhet på webbplatsen

Att hålla din webbplats hälsosam innebär att hålla angripare utan att se till att din webbplats presterar på högsta möjliga nivå.

Verktyg som Googles verktyg för webbansvariga och Google Analytics kan ge dig omfattande webbplatsmätningar, så att du vet vilka områden på din webbplats som presterar bra och vilka inte. Genom att kontrollera statistiken på din webbplats regelbundet kan du undvika problem innan de blir för stora att hantera.
Vanliga webbplatshälsoproblem inkluderar överdriven nedstängning av webbplatsen, långsamma sidor och trasiga länkar. Övervaka dina mätvärden för att märka eventuella subtila förändringar i dessa områden innan de blir drastiska.
En annan aspekt av webbplatshälsa är webbplatsens säkerhet. Storleken på din webbplats och övergripande säkerhetsåtgärder kommer att avgöra din åtgärd. De flesta webbplatsägare väljer plugin-alternativet genom att använda ett plugin som:

  • Wordfence (fri)
  • Sucuri (premium)
  • iThemes Security Pro (premium)

Om du har tur kan din webbhotell till och med hantera webbplatssäkerhet åt dig. Genom att ta dig tid att ha en välskyddad webbplats hjälper dig att undvika onödiga smärta till följd av hacking eller dålig säkerhet.

Optimera och underhålla din databas

Rensa och optimera din databas

Om du har en upptagen webbplats med mycket trafik och massor av innehåll som kontinuerligt laddas upp, kan din databas förmodligen använda lite kärlek. Genom att underhålla din databas kommer du i grund och botten att städa ut webbplatsens spindelnät, vilket kommer att hjälpa till att förbättra dina laddningshastigheter och minska frekvensen av databasfel.

Det enklaste sättet att hålla din databas ren och uppdaterad är att använda ett WordPress-plugin för att förenkla hela processen. Några av plugins nedan kommer att göra olika uppgifter för att underhålla och optimera din databas. Och bäst av allt, de är alla gratis!

Varje plugin har höga betyg och höga nedladdningar, så plugin (er) du väljer är (eller är) verkligen upp till dig!

Staying In The Loop

Helt enkelt avsikt att underhålla din webbplats kommer inte att räcka; du måste faktiskt göra jobbet. Men genom att ta ditt webbplatsunderhåll på allvar från idag och vidta nödvändiga åtgärder regelbundet, kommer du att kunna undvika allvarlig huvudvärk i framtiden.

Det bästa sättet att följa saker är att skapa en underhållsplan som passar in i ditt schema. Oavsett om du gör arbetet eller lägger ut arbetet till en professionell, se till att det hanteras regelbundet.

Det kan också vara värt att hålla sig uppdaterad om WordPress-uppdateringar, inklusive uppdateringar för eventuella plugins eller teman du kanske använder. Detta hjälper dig att bli medveten om eventuella säkerhetsbrister att se upp för och deras respektive korrigeringar att installera.

Slutsats

Regelbundet WordPress-webbplatsunderhåll kommer att hålla din webbplats igång i många år framöver. Med plugins som vi markerade ovan behöver processen inte ens vara så svår. Inte mer än bara en timme per månad och du kan se till att din webbplats är frisk och kör de senaste uppdateringarna.

Har du en regelbunden underhållsrutin du följer? Vad sägs om en favoritplugin för WordPress-underhåll? Jag skulle gärna höra om dem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me